Zonnegod Apollo

Apollo is een Griekse god

Apollo de zonnegod, de zoon van LETO en ZEUS; de tweelingbroer van de oudere ARTEMIS. De twee­ling werd geboren op het eiland Delos in de schaduw van de enige boom die daar groeide, een palm.
Volgens de Romeinse reiziger Pausanias info over Apollo de zonnegod stond er een symbolische bronzen palm in het heiligdom van Apollo, toen hij in de 2e eeuw n.Chr. Delos bezocht. Het belangrijkste heiligdom van Apollo stond in Delphi. Voordat dit opgericht kon worden moest eerst een draak bedwongen worden die het land terroriseerde: de Python. Apollo doodde het schepsel en organiseerde Pythische Spelen in Delphi om de geest beest te kalmeren. Delphi was door de hele klassieke Wereld bekend om de orakels die de priesteres Pythia in hallucinerende staat uitsprak. ( de hallucinatie werd wellicht opgewekt door laurierblaadjes te kauwen.) Alle lagen van de maatschappij kwamen bij haar om advies. Zij gaf dit doorgaans in dubbelzinnige bewoordingen, die de smekeling dan naar beste vermogen moest interpreteren. Volgens de legende was Herakles niet tevreden met het antwoord van het orakel en trachtte de heilige driepoot, het zinnebeeld van Apollo, te ontvreemden. De god en de held vochten om de driepoot (een scène die we vaak zien afgebeeld op oude munten en aarde­werk). Zeus kwam tussenbeide en de driepoot bleef in Delphi. Apollo was tevens de god van muziek, de Schone kunsten, de dichtkunst en welsprekend­heid. Evenals zijn zuster was hij een jager en Samen doodden zij met hun pijlen de kinderen van NIOBE, die hun moeder Leto beledigd had. Als god van de muziek heerste hij over de negen Muzen op de berg Parnassus. Apollo was tevens de god van de geneeskunst, die zowel ziekten ontke­tende als genas: Apollo was verantwoordelijk voor de pest waardoor de Grieken bij Troje werden getrof­fen (Apollo was op de hand van de Trojanen). Hij dwong hen daarmee de dochter van zijn priester Chryses terug te geven. Hij had een aantal ont­moetingen met mensen; hij werkte soms als veehoeder voor koningen. Ook had hij diverse lief­desaffaires met sterfelijke jongedames en nimfen, hoewel een aantal van hen een andere gedaante aannamen om aan zijn attenties te ontkomen. In latere legenden werd hij sterk geassocieerd met ORPHEUS en het concept van het eeuwige leven.

Naast de info over Apollo de zonnegod vind je hier ook mooie persoonlijke readings.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

info over Apollo de zonnegod

 


Naast de info over Apollo de zonnegod vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Bijzondere horoscopen voor 1,30€
Speciaal voor vrouwen de Vrouw horoscoop
Wat is jouw vrouwenpower en hoe ga je daar het beste mee om!
Liefdes horoscoop online
Hoe sta je in de liefde, wat vind je aantrekkelijk en wat zijn je tools?
Erotiek horoscoop
Wat vind jij spannend en waar word jij opgewonden van?
Flirt horoscoop
Hoe reageer jij op hem/haar en visa versa. Wat vind je leuk aan die nieuwe flirt en wat vind die ander leuk aan jou?
De relatietest Wat maakt dat je het samen fijn hebt en waar kun je aan werken om het fijn te houden?
Relatiehoroscoop
Als je wilt weten hoe jullie onderlinge relatie eruit ziet.
Beroepshoroscoop
Wat zijn je talenten, ambities en wat is je kracht op dit vlak.
Trouwdag horoscoop
Wat zeg jullie trouwdatum over jullie huwelijk in de toekomst?
Libido horoscoop
Hoe zit je sex drive in elkaar waar word je opgewonden van en waar knap je op af?
Kinderhoroscoop klein
Een korte krachtige uitleg van een kinderhoroscoop.
Financiële horoscoop
Hoe ga je met je geld om. Wat zijn je blinde vlekken op dit gebied en waar ligt je slimheid op dit vlak.
Gelukshoroscoop Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Spiritualiteit-test Ben je heel spiritueel, of meer nuchter van aard?
EmotieTest Een test om te kijken of je heel gevoelig bent of wat minder of juist wat gereserveerder.
Hondenhoroscoop Wat is het basis karakter van jouw hond?

Naast de info over Apollo de zonnegod vind je hier ook veel bijzonderehoroscopen online
info over Apollo de zonnegod
Hier vind je ook veel Tarotlegging Harmonie en Geluk Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Tarot legging De poort Wat brengt je dichter bij jezelf


Tarot liefdesvraag Waar moet je opletten ——————-Tarot de blinde vlek Wat zie je van jezelf niet


Tarotlegging: Verleden heden toekomst Krijg inzicht in een bepaalde problematiek.


Tarot Weeklegging info over Apollo de zonnegod Wat kan er deze week gebeuren ?


Tarot legging de ster Waar sta je nu? info over Apollo de zonnegod


liefdesinzicht Hoe kan je je liefdesleven beter te begrijpeninfo over Apollo de zonnegod


info over Apollo de zonnegod Tarot kruislegging wat moet je nu accepteren.————–Tarot Dagkaart Gratis Kijk wat de dagkaart je zegt


Tarot gevoelslegging Verheldert je gevoelens


Naast de info over Apollo de zonnegod vindt je hier ook veel informatie bv. over de tarot
De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst. Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier. De meeste tarotleggingen worden gelegdt met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet. De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is. Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan. De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan. De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes. De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Al Pacino beroemdheden

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten. De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.
tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten. Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest? De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn waterkaarten. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen. Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren. Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Naar begin Apollo de zonnegod
@ W.Kunst
Apollo de zonnegod

 

Scroll naar boven