Astrologie en Yoga

Astrologie en Yoga welke houding hoort bij jouw Astrologie Yoga sterrenbeeld

0. DRIEHOEK VAN GELUK.

Breng je beide voetzolen tegen elkaar en leun voorover.

1 WATERMAN.

Breng je linkervoet naar je rechterknie. Draai je romp linksom, en strek je armen naar voren.
Waterman: manifestatie van het streven naar Kennis. Dit is een meditatie op de grootste drang naar het ontvangen van Kennis. Voel de liefde van de basis van het Zijn. Voel hoe Kennis van de kosmische wetten wakker wordt.

2 VISSEN.

Leg je rechtervoet in je rechterelleboog. Strek je linkerarm over je hoofd en pakje rechterhand Vissen: staat voor de bewakers van geheimen, bewakers van mystieke Kennis. Brengt begrip van de grenzeloosheid van Kennis. Uitbreiding, de eindeloosheid van de weg, de eindeloosheid van de kosmos.

3. RAM.

Ga op je rechterzij liggen. Pak je linkervoet en strek je been naar boven, ondersteun je hoofd met je rechterhand. Mediteer op het sterrenbeeld Ram: Ram staat voor het individu, voor de persoonlijkheid. IK BEN. Het individu op aarde.

4. STIER.

Kom zitten en strek je rechterbeen recht vooruit. Leg je linkervoet tegen je rechter bovenbeen. Pak je grote teen vast. Stier is het symbool van wat je bereikt, van wat je al hebt bereikt, van wat je al hebt op materieel niveau en op spiritueel niveau. Het gaat niet om verzamelen, maar om wat je hebt.

5. TWEELING.

Ga op je rug liggen en maak een bruggetje. Mediteer op de vereniging tussen het mannelijke en het vrouwelijke, op vriendschap en broederschap. Tweeling staat voor het vormen van jouw spirituele familie, brengt je in contact met jouw tweelinggeest.

6. KREEFT.

Kom weer zitten, spreid je benen, plaats je handen naast/achter je heupen, breng je hoofd naar achteren, strek de voorkant van je lichaam. Mediteer op Kreeft. Kreeft is trouw aan familie tradities, aan principes. Dit op basis van de maatschappij, maar kreeft is ook trouw aan spirituele tradities en principes van een samenleving. En aan de spirituele familie.

7. LEEUW.

Zoals de eerste oefening, maar nu rechtsom. Draai je benen naar links. Leg je rechtervoet legen je linkerknie, draai met je romp naar rechts. Strek je beide armen naar voren.
Mediteer op leeuw, mediteer op leiderschap en autoriteit.

8. MAAGD.

Leg je linkervoet in je rechterelleboog. Breng je rechterhand over je hoofd, en pak je hand
Maagd heeft de kwaliteit van structuur, van rituelen, orde. Mediteer op de harmonie van de vorm.

9. WEEGSCHAAL

Kom op je linkerzij liggen, Pak je rechtervoet en strek hem naar boven. Ondersteun je hoofd
Weegschaal: balans en harmonie van de witte en zwarte kant, het positieve en het negatieve. Mediteer op de balans en harmonie in onze dualiteit. Mediteer op het begrip van goed en kwaad.

10. SCHORPIOEN.

Kom zitten en stek je linkerbeen rechtuit. Leg je rechtervoet gebogen tegen je linker bovenbeen. Pak je grote teen vast. Schorpioen staat voor de overgang, voor transformatie, voor de dood en karma. Door de dood ga je naar een nieuw leven. Transformatie.

11. BOOGSCHUTTER.

Kom op je buik liggen met je armen naar voren gestrekt. Span je spieren aan en kom met armen en benen los van de grond. Blijf een tijdje in deze houding liggen. Kom weer helemaal gestrekt liggen, zet je handen naast je op de grond en kom met je bovenlichaam omhoog. Buig je benen, buig je hoofd naar achteren.

Boogschutter; mediteer op het doel van je streven. Mediteer op gerichtheid.

12.STEENBOK.

Kom weer zitten en spreid je benen, pak met je handen je beide voeten waardoor je naar voren komt en leg je voorhoofd op de grond. Mediteer op de kosmische hiërarchie, op jouw plek in de kosmische hiërarchie. Mediteer op Steenbok als de drager van jouw eigen taak en opdracht.

Kom nu rustig liggen. Je zal gemerkt hebben dat bepaalde posities heel
gemakkelijk gingen, anderen wat moeilijker. Dit zijn aspecten in je leven waar   je meer aandacht aan kunt besteden, waarin je kunt groeien. ieder   sterrenbeeld is
verbonden met 1 segment van je aura.  Stel je aura voor als een klok, met op 12 uur (boven je hoofd) Waterman. Rechtsom met de wijzers van de klok mee, vindt je op 1 uur het sterrenbeeld
Vissen.Wij gaan alle sterrenbeelden nog eens langs, stem je af op het
betreffende deel van de aura en mediteer op de bij passende kwaliteit.

1. Waterman 7. Leeuw
2. Vissen 8. Maagd
3. Ram 9. Weegschaal
4. Stier 10. Schorpioen
5. Tweeling 11. Boogschutter
6. Kreeft 12. Steenbok

© Willem Kunst

Scroll naar top