Astrologie en Yoga

Astrologie en Yoga welke houding hoort bij jouwAstrologie Yoga sterrenbeeld

eerste Yoga houding:
0. DRIEHOEK VAN GELUK.

Breng je beide voetzolen tegen elkaar en leun voorover.

1  astrologie yoga WATERMAN.

Breng je linkervoet naar je rechterknie. Draai je romp linksom, en strek je armen naar voren.
Waterman: manifestatie van het streven naar Kennis. Dit is een meditatie op de grootste drang naar het ontvangen van Kennis. Voel de liefde van de basis van het Zijn. Voel hoe Kennis van de kosmische wetten wakker wordt.

2 astrologie yoga VISSEN.

Leg je rechtervoet in je rechterelleboog. Strek je linkerarm over je hoofd en pakje rechterhand Vissen: staat voor de bewakers van geheimen, bewakers van mystieke Kennis. Brengt begrip van de grenzeloosheid van Kennis. Uitbreiding, de eindeloosheid van de weg, de eindeloosheid van de kosmos.

3. astrologie yoga RAM.

Ga op je rechterzij liggen. Pak je linkervoet en strek je been naar boven, ondersteun je hoofd met je rechterhand. Mediteer op het sterrenbeeld Ram: Ram staat voor het individu, voor de persoonlijkheid. IK BEN. Het individu op aarde.

4. astrologie yoga STIER.

Kom zitten en strek je rechterbeen recht vooruit. Leg je linkervoet tegen je rechter bovenbeen. Pak je grote teen vast. Stier is het symbool van wat je bereikt, van wat je al hebt bereikt, van wat je al hebt op materieel niveau en op spiritueel niveau. Het gaat niet om verzamelen, maar om wat je hebt.

5. astrologie yoga TWEELING.

Ga op je rug liggen en maak een bruggetje. Mediteer op de vereniging tussen het mannelijke en het vrouwelijke, op vriendschap en broederschap. Tweeling staat voor het vormen van jouw spirituele familie, brengt je in contact met jouw tweelinggeest.

6. astrologie yoga KREEFT.

Kom weer zitten, spreid je benen, plaats je handen naast/achter je heupen, breng je hoofd naar achteren, strek de voorkant van je lichaam. Mediteer op Kreeft. Kreeft is trouw aan familie tradities, aan principes. Dit op basis van de maatschappij, maar kreeft is ook trouw aan spirituele tradities en principes van een samenleving. En aan de spirituele familie.

7. astrologie yoga LEEUW.

Zoals de eerste oefening, maar nu rechtsom. Draai je benen naar links. Leg je rechtervoet legen je linkerknie, draai met je romp naar rechts. Strek je beide armen naar voren.
Mediteer op leeuw, mediteer op leiderschap en autoriteit.

8. astrologie yoga MAAGD.

Leg je linkervoet in je rechterelleboog. Breng je rechterhand over je hoofd, en pak je hand
Maagd heeft de kwaliteit van structuur, van rituelen, orde. Mediteer op de harmonie van de vorm.

9. astrologie yoga WEEGSCHAAL

Kom op je linkerzij liggen, Pak je rechtervoet en strek hem naar boven. Ondersteun je hoofd
Weegschaal: balans en harmonie van de witte en zwarte kant, het positieve en het negatieve. Mediteer op de balans en harmonie in onze dualiteit. Mediteer op het begrip van goed en kwaad.

10. astrologie yoga SCHORPIOEN.

Kom zitten en stek je linkerbeen rechtuit. Leg je rechtervoet gebogen tegen je linker bovenbeen. Pak je grote teen vast. Schorpioen staat voor de overgang, voor transformatie, voor de dood en karma. Door de dood ga je naar een nieuw leven. Transformatie.

11. astrologie yoga BOOGSCHUTTER.

Kom op je buik liggen met je armen naar voren gestrekt. Span je spieren aan en kom met armen en benen los van de grond. Blijf een tijdje in deze houding liggen. Kom weer helemaal gestrekt liggen, zet je handen naast je op de grond en kom met je bovenlichaam omhoog. Buig je benen, buig je hoofd naar achteren.

Boogschutter; mediteer op het doel van je streven. Mediteer op gerichtheid.

12.astrologie yoga STEENBOK.

Kom weer zitten en spreid je benen, pak met je handen je beide voeten waardoor je naar voren komt en leg je voorhoofd op de grond. Mediteer op de kosmische hiërarchie, op jouw plek in de kosmische hiërarchie. Mediteer op Steenbok als de drager van jouw eigen taak en opdracht.

Kom nu rustig liggen. Je zal gemerkt hebben dat bepaalde posities heel
gemakkelijk gingen, anderen wat moeilijker. Dit zijn aspecten in je leven waar   je meer aandacht aan kunt besteden, waarin je kunt groeien. ieder   sterrenbeeld is
verbonden met 1 segment van je aura.  Stel je aura voor als een klok, met op 12 uur (boven je hoofd) Waterman. Rechtsom met de wijzers van de klok mee, vindt je op 1 uur het sterrenbeeld
Vissen.Wij gaan alle sterrenbeelden nog eens langs, stem je af op het
betreffende deel van de aura en mediteer op de bij passende kwaliteit.

1. Waterman7. Leeuw
2. Vissen8. Maagd
3. Ram9. Weegschaal
4. Stier10. Schorpioen
5. Tweeling11. Boogschutter
6. Kreeft12. Steenbok

Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

 

terug naar het begin van astrologie yoga

astrologie yoga

yoga astrologie © Willem Kunst

Scroll naar boven