Jaarhoroscoop 2023

Jaarhoroscoop 2021Wat brengt de Jaarhoroscoop 2023

Jaarhoroscoop. Niet langer voor €1,30 maar gratis!

Wil je weten wat er voor jou in de jaarhoroscoop 2023 in de sterren staat?
Wil je ook meer weten over gezondheid in het jaar 2023 of hoe de liefde gaat lopen,
je vriendschappen als ook hoe het met je financiën gaat? Lees dan jouw jaarhoroscoop 2022.
Deze is geschreven door erkend astroloog Willem Kunst. Hieronder staat vast een voorproefje.

Vanaf nu gratis te lezen jaarhoroscoop 2023

Ram   21 maart tot 20 april

Algemeen

Het kan voor jou een plezierig begin van het jaar worden. Het jaar start je met een gemoedelijke houding. Je wilt de mensen om jou heen vermaken en het gezellig maken. Als je dit niet te joviaal doet, kunnen er op het sociale vlak veel leuke en interessante dingen gebeuren. De planeten staan niet super gunstig maar ook zeker niet slecht in de eerste maand. Als je lekker uit 2017 bent gekomen, zal deze maand je gemakkelijk af gaan en kun je genieten van de fijne dingen die op je af komen.

Vanaf het begin van dit jaar loopt de planeet Saturnus nog steeds door Waterman en voor jou is dat belangrijk. Je gaat je meer bewust worden van hoe je met je energie en grenzen omgaat. Op alles waarin je overdrijft, kun je aangesproken worden. En dit betekent dat je hier zowel geestelijk als fysiek tegenaan kunt lopen. Je krijgt in feite de kans om je handelen beter te kanaliseren. In eerste instantie zal je soms grappig, vervelend of zelfs pijnlijk worden geconfronteerd met dingen waarbij jouw handelen ongecontroleerd is. Maar juist deze ervaringen zullen je bewuster maken en de heftigheid hiervan neemt af rond maart. Er breekt dan een periode aan om de ervaren confrontaties op een rijtje te zetten. Deze introspectie duurt ongeveer tot augustus. Dan word je getest of je wat geleerd hebt van de dingen die je beleefd hebt. Zo niet dan zal je nog een kans krijgen om je energie beter te leren kanaliseren.

Februari begint al gelijk goed voor jou en je komt in een fijn vaarwater terecht en kunt veel voor elkaar krijgen mits je je beste beentje voorzet. Het is een fijne tijd om je liefdesbanden te verstevigen en ook op het sociale vlak kun je in deze tijd veel voor elkaar krijgen. Maar belangrijk is wel dat je jezelf niet opblaast en de gevoelens van anderen serieus blijft nemen. Soms kun je teveel in vuur en vlam staan waardoor je weinig ruimte laat aan de ander. Houd hier zicht op zodat je het beste uit deze tijd kunt halen.

Het mooie van deze tijd is ook dat je een paar maanden een flinke boost kunt krijgen waardoor je geestelijk en fysiek veel aan kan. Natuurlijk moet je je beperkingen herkennen maar deze maanden geven jou de tijd om met veel dadendrang belangrijke zaken op de rails te zetten in de goede richting. Veel van wat je in deze maanden zult activeren zal later in dit jaar zijn vruchten afwerpen. Maar natuurlijk ben jij degene die bepaalt wat deze vruchten zullen zijn.

De maanden januari, februari, maart en Mei zullen eveneens prima kunnen zijn. Alles wat je in het begin van het jaar gestart hebt kun je dan met verve afronden. Het kan een jaar zijn waarin er veel fortuinlijk gehandeld kan worden. En dit is vooral door je eigen toedoen en als dat lukt mag je trots op jezelf zijn.

Liefde

Wat de liefde betreft, zijn voor jou de maanden januari, februari, de eerste 2 weken van april , juni, juli , september en November de topmaanden. De tijd om volop te genieten en om een goed fundament te bouwen in jouw liefdesleven. Als Venus in Vuur staat, belooft jou dat gepassioneerde tijden. Daarbij staat de planeet van passie en libido ook een groot gedeelte van dit jaar gunstig voor jou. Het kan dus een gepassioneerd jaar zijn waarin je hunkering naar seks en liefde groot is. Een jaar waarin je misschien moet kiezen tussen het de strijd waardoor je wild en onstuimig om je heen slaat of je weet je driften te sturen op het wiel van de liefde. Het kan dan een jaar worden van veel geliefden bij wijze van spreken of een jaar waarin je die ware dieptes kan gaan vinden die zich verbergen in de liefde. Waardoor je mild en open zult staan voor een grote liefde.

Als single is het een goede tijd om op jacht te gaan en te pronken met jouw natuurlijke charme. Voor jou is het een jaar om ook regelmatig te genieten en de anderen mee op sleeptouw te nemen. Verschiet je energie niet op jan en alleman maar zorg dat je schiet op een prooi waar je langer van kunt genieten. Het is tevens een gunstige tijd om aan kinderen te denken. Energie en dadendrang genoeg in dit jaar.

Gezondheid

Mocht 2022 een zwaar jaar voor je zijn geweest en ben je toch al enigszins vermoeid het nieuwe jaar ingegaan, dan is het enorm belangrijk om op je gezondheid te letten. Je kunt dit jaar sneller tegen je fysieke grenzen oplopen waardoor je gespannen en gestrest raakt. In de emotionele sfeer is het voor jou belangrijk om teveel stress te vermijden. Je kunt jezelf dan gemakkelijk opbranden en de kans lopen om wat somber te worden. Zorg dat je goed in contact blijft met de ander, dit zal je helpen om grip te houden op je humeur en op een gezonde manier je ergernissen te uiten. Jouw energie heeft beweging en liefde nodig en het is dus voor jou essentieel om genoeg te bewegen.

Financiën en carrière

Dit kan een mooi jaar worden waarin jij zowel financieel als beroepsmatig veel voor elkaar kunt krijgen. Alles hangt er vanaf hoe jij jouw intuïtie gebruikt en hoe je met je driften omgaat. Ben je gedispenseerd of ga je, wat bij een Boogschutter ook hoort, een beetje gokken en te flamboyant doen. De kansen komen er aan in dit jaar om goede zaken te doen zowel financieel als beroepsmatig. Veel hangt af van hoe jij zelf de dingen aanpakt. Ook hier moet de menner het paard in de gaten houden.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Ram 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Stier 2023

Stier 21 april tot 20  mei

Algemeen

Voor jou begint het jaar met de houding `ik weet wat ik wil en hoe daar te komen`. Alleen kun je soms te krachtig je doel nastreven en de mensen die jij lief hebt iets te weinig ontzien. Dit maakt je wat harder dan anders en dat kan soms enige irritatie opwekken waardoor anderen de neiging krijgen om jouw dadendrang aan de kaak te stellen. Door juist zacht te blijven zal je veel meer waardering krijgen. Hierdoor zullen jouw goede plannen veel makkelijker opgepakt worden door je omgeving.

In het begin van dit jaar loop de planeet Saturnus door Waterman en voor jou is dat heel belangrijk. Je gaat je meer bewust worden van hoe je met je energie en grenzen omgaat. Als je goed naar de tijd luistert en weet wat je kunt, kan dit jaar het begin zijn van meerdere jaren waarin je jezelf naar de top van jouw kunnen zult werken. Maar het is natuurlijk niet alleen maar werken en te keer gaan. Je leert in dit jaar ook om je energie zo in te delen dat er genoeg tijd is voor plezier en ontspanning. Dit vergemakkelijkt het je om op gezette tijden je plichten te relativeren. Voor een Stier, om goed in zijn vel te zitten, is het belangrijk dat hij zorgt dat er genoeg vertier is en ook tijd voor zaken die met liefde en vriendschap te maken hebben.

De maanden maart en april kunnen in het bijzonder mooie en fijne maanden worden. Het kan een tijd zijn waarin je met vrienden en bekenden gezellige dingen gaat doen. Daarbij komt er een behoorlijke boost in je sociale leven. Je kunt nu kiezen of je juist je leven met iemand wilt intensiveren, of wilt beginnen aan een prille onstuimige liefde of aansluiting gaat zoeken bij andere mensen. Het is een mooie tijd om bijvoorbeeld te gaan trouwen of een nieuwe baan te vinden. In deze twee maanden heb jij, als het leven niet door externe problemen lastig gemaakt wordt, wat extra vleugels om er een mooie periode van te maken. Hoe dan ook zal je merken dat je hart zich als een roos gaat openen en dat het verlangen om echt met anderen verbonden te zijn, toe gaat nemen. Dit is een periode waarin vriendschap en familiebanden een hoofdrol zouden kunnen spelen.

Voor jou kan juni een wat lastigere maand worden. Je hebt minder energie en kunt hierdoor sneller geïrriteerd raken. Juni zou voor jou bij uitstek een goede tijd zijn om op vakantie te gaan en bij te tanken om zo met een fris gemoed de rest van het jaar in te gaan. Zorg dat je je rust pakt en mentaal fit bent. Dan kun je de laatste zes maanden prima aan. Want daar zitten geen grote hobbels of dalen in.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden Maart, April, oktober en november de topmaanden. Als Venus in aarde staat betekent dit voor jou op dit vlak dat je meer behoefte krijgt aan fysiek contact. Aarde wil kunnen voelen, tasten en intuïtief aanvoelen of die ander nog open staat voor jouw strelingen. Een tijd om volop te genieten en om een goed fundament te leggen in jouw liefdesleven. Probeer te gaan voor al je verlangens en behoeften, probeer ze te verwezenlijken. Voor singles is dit de periode om kans te maken op een ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Zoals eerder gezegd is dit een jaar waarin de planeet van juiste grenzen stellen ongunstig voor  jouw dierenriemteken. Als je iemand bent die geneigd is om teveel hooi op zijn vork te nemen en altijd maar door te gaan, dan kan het goed zijn dat je daar dit jaar mee geconfronteerd wordt. Zaken die zich op diep emotioneel vlak afspelen, kunnen dit jaar voor problemen zorgen. Alles wat intens is, hoort niet weggestopt te worden maar juist gekaderd en geaccepteerd te worden. Oude wonden en verdriet kunnen niet langer op de lange baan geschoven worden. Dit jaar ben jijzelf verantwoordelijk hoe je met je lichaam en geest omgaat. Zorg voor jezelf, let op jezelf en koester de mens die je privé bent. Door je dadendrang en verlangen om dingen goed te doen ben je soms teveel bezig in de buitenwereld. Zorg met evenveel passie en ambitie voor jezelf. Luister naar de behoeftes van je innerlijke wereld.

Financiën en carrière

Er doen zich voor jou veel goede kansen voor op het gebied van werk en financiën. Je zult energiek en daadkrachtig zijn in hetgeen je wilt laten zien en presenteren. Als je zelfverzekerd bent, kun je de anderen overtuigen van jouw talenten waardoor er kans bestaat dat je je beter gaat manifesteren in de werksfeer. Dit zou zich kunnen uiten in erkenning, promotie of zelfs een nieuwe baan. Maar dit alles kan alleen bereikt worden als je diplomatiek bent. Het gevaar bestaat anders dat je teveel als een autoriteit over komt waardoor je de mensen tegen je in het harnas jaagt
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Stier 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Tweelingen 2023

Tweelingen  21 tot mei  20 juni

Algemeen

Het jaar begint voor jou met het gevoel dat je misschien teveel alleen moet doen. Als dit herkenbaar voor je is, maak je er dan tegelijkertijd ook niet te druk over. Hoewel je een bewegelijk teken  bent, is dit voor jou een tijd om wat rustig aan te doen. Het begin van het jaar is een periode waarin het niet tegen zit maar ook niet geweldig begint. Als je in staat bent om relaxed hiermee te dealen, dan kun je een mooi begin neerzetten voor de rest van het jaar. Jouw nieuwe jaar begint eigenlijk vanaf het eind van januari. Dan staan er belangrijke persoonlijke planeten gunstig voor jouw dierenriemteken. Tot en met 26 maart is het een soort feest voor jouw teken. Het is niet alleen een tijd om te vieren maar ook te benutten op een slimme manier. In deze periode kun je namelijk goede en belangrijke beslissingen nemen die voor de rest van het jaar jouw focus kunnen zijn. De keuzes die je nu maakt, liggen dicht bij jouw natuur. Dat helpt om voor jezelf een goede route uit te zetten voor waar je met je leven naar toe wilt.

Vanaf April kunnen er wat spanningen in de relatiesfeer ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk doordat je je teveel laat afleiden door zaken die minder belangrijk zijn. Jouw nieuwsgierigheid en behoefte om je te richten op het maatschappelijke leven kan ervoor zorgen dat je in deze periode wat onverschillig overkomt. Dit komt mede doordat je te druk bezig kunt zijn met zaken die in eerste instantie geen hoge prioriteit hebben. Wals in deze periode niet over de emotionele behoeftes van de anderen heen maar richt je tijd zo in dat werk en privé op de juiste wijze gescheiden blijven, of tot hun recht komen. Op het maatschappelijk vlak kun je door je grote inzet gaan oogsten wat je gezaaid hebt. Maar je kunt ook te hoge verwachtingen hebben omdat je teveel erkenning en/of complimentjes verwacht van de mensen om je heen.

Voor vele Tweelingen wordt het rond 21 mei een ietwat rustiger tijd. Je kunt je soms wat afgesloten voelen van de mensen om je heen. Het is alsof deze alleen maar van jou verwachten dat je hard werkt of de boel vermaakt en je best doet. Als je plezier wilt maken dan zal je daar nu vooral zelf meer energie in moeten steken. Meestal staan er rond deze tijd planeten minder gunstig voor jouw teken en word je geconfronteerd wat je de anderen hebt gegeven in de privé sfeer. Ook in de liefde kan het nu lastig zijn om plezier te hebben. Het kan lijken alsof je alles twee keer uit moet leggen. Deze vervreemding is maar van tijdelijke duur en laat in feite de verschillen zien tussen jou en anderen. De spiegel die je voorgehouden krijgt, is eigenlijk het beeld van wat je de anderen gegeven hebt.

Vanaf september Juli je in een rustiger vaarwater en kun je via introspectie kijken wat je goed gedaan hebt en wat je eventueel beter zou kunnen doen. Het kan een tijd worden waarin je gestaag op de doelen afgaat die je in februari gesteld hebt. En als je de juiste verantwoordelijkheidsinstelling te pakken hebt en de spirit om er voor te gaan dan kan dit een mooie en productieve periode worden voor jou.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden van eind januari, februari, maart, April, juni, juli  en een beetje november de topmaanden. De tijd om volop te genieten en om een goed fundament te kunnen leggen in jouw liefdesleven. Als Venus in Lucht staat zijn het relationeel goede tijden voor jou.

Vanaf 21 mei tot 13 oktober start er voor jou een uitstekende periode om in het bijzonder voor je familie, relaties en liefdesleven je honderd procent in te zetten. Het is de tijd van het jaar voor jou om al datgene waar je naar hunkert en uitkijkt probeert te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie die werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je frisse dynamische karaktereigenschappen komen dan nog sterker over. Voor singles is dit de periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Voor jou is het van belang dat je goed op je energiehuishouding let. In de eerste helft van het jaar is er een noodzaak om energie te sparen voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Richt je energie niet teveel op de buitenwereld maar wees je bewust van wat jij zelf nodig hebt. Als je teveel gericht bent op de buitenwereld en daar alles mooi en fijn wilt maken dan is er een grote kans dat je jezelf overbelast. Je zou hierdoor letterlijk door je rug kunnen gaan. Bevredig je gevoel, om met iedereen goed door één deur te kunnen en een groot sociaal leven te hebben, in een wat kleinere wereld waarin je echt die zorg en aandacht kunt geven die in jou zit. Door de intensiteit die hierdoor ontstaat, kun je ook meer goede gevoelens van anderen terug krijgen.

Financiën en carrière

In het eerste gedeelte van het jaar is het voor jou belangrijk om een beetje de hand op de knip te houden. Door zorgvuldig met je geld om te gaan kunnen er geen gekke dingen gebeuren. Stel je spaarzaam op zodat je, als de zomer aanbreekt, gemakkelijker de drang kunt weerstaan om al die mooie kleding en/of spullen te kopen die er zo aanlokkelijk uitzien. In de beroepensfeer kun je door hard te werken laten zien wat je in huis hebt. Op dit gebied kun je in dit jaar goede positieve veranderingen mee brengen. Als jij je ook hier in het eerste half jaar goed in gezet hebt, zal je na  Juli de vruchten gaan plukken en mag je ietwat gas terugnemen. Zo kun je je dan opladen voor de periode die start in november waarbij je nog sterker kan laten zien wat jij aan competenties te bieden hebt.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Tweelingen 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Kreeft 2023

Kreeft 21 mei tot 22 juli

Algemeen

Het begin van het jaar kan een schitterende tijd zijn waarin je nieuwe interessante ideeën gaat ontwikkelen. Doordat je je in het begin van dit jaar vrij kunt voelen, sta je open voor elke uitdaging die zich aandient. Je bent nu graag onder vrienden met wie je jouw belevingswereld echt kunt delen. Je geniet ervan om met hen op pad te gaan en samen te werken aan een mooie toekomst. Maar je zoekt vooral ook de gezelligheid bij elkaar. Bijvoorbeeld bij een warme kachel verhalen uitwisselen om dan `s avonds weer tegen iemand aan te kruipen die jou echt lief heeft. Deze maanden maken de mooie Kreeft in jou los. Je weet in deze tijd heel goed te bedenken welke richting je op wilt om met geliefden in fijne sferen te komen. Je bent in staat om maatschappelijk de goede afslagen te maken. Je weet waar jouw doelen liggen en als je goed naar jezelf luistert, kun je voor jezelf dit jaar een route uitzetten waar je zowel fysiek als geestelijk beter uit komt.<

Dit jaar loopt Saturnus door Waterman en voor jou is dat belangrijk. Je gaat je meer bewust worden van hoe je je voelt en opstelt of wanneer je je soms te kwetsbaar maakt in het contact of juist te gesloten blijft. Je gevoelens goed beschermen en kwetsbaar zijn zonder jezelf te verliezen, is dan ook een belangrijk issue dit jaar. Het fijne is dat je hierin het geloof en vertrouwen in jezelf kunt hebben of terug kunt vinden. Het kan op vele manieren een heilzaam jaar voor jou zijn, waarin je leert om de getijden van jouw emoties beter te begrijpen. Een tijd waarin je een kader voor jezelf weet neer te zetten waardoor je niet meer overmand hoeft te worden door emoties of belangen van de anderen.

Vaak neemt een Kreeft al zijn belevingen mee naar huis en heeft dan een soort herbeleving om zo zijn gevoelens en gedachten te herschikken. Dit is natuurlijk lastig en tijdrovend. Het is dit thema waarbij je kunt leren om dicht bij jezelf te zijn. Je kunt leren dat niet alles binnen komt en je niet met alles wat op je pad komt iets moet doen. Door je zelf te kaderen en anderen buiten te houden heb je tijd en ruimte om met jezelf bezig te zijn. De mensen die je binnen wilt laten kun je door deze ruimte eerst gescreend hebben op hun liefde en betrouwbaarheid naar jou.

Dit is een jaar waarin je niet zoveel weerstand of vervelende dingen mee hoeft te maken. Als de mensen om jou heen het ook goed hebben, dan verloopt het laatste half jaar in redelijke rust. Zolang de anderen jouw niet dwars liggen, kun je veel bereiken op een vrij gemakkelijke manier. Zorg dat de anderen die een te veel van je willen buiten de der houdt. Blijf jouw richting trouw. Blijf er op letten dat je in jouw kaders en belangen blijft leven, dan zul je veel vrijheid beleven.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden januari, februari, Mei, Oktober, November en December fijne maanden. De planeet Venus staat in Water en dat betekent tijden om volop te genieten en om een goed fundament te leggen in jouw liefdesleven. Vanaf 6 Juni tot 10 Oktober staat Venus, de planeet van de liefde, het meest gunstig voor jou. Maak tijd vrij voor je geliefden. Zorg dat je met hen fijne dingen kunt doen. Want als het goed is, levert dat jou op dat je banden met je geliefden nog beter worden. Maar het is ook een goede tijd om je huis op te knappen of om een mooie reis te maken. Zoek de schoonheid van het bestaan op. Als single bent valt je beslist op en je verschijning zou hunkering op kunnen roepen bij de anderen. Misschien een mooie tijd voor singles om nieuwe mensen tegen te komen en wie weet kom je iemand tegen die jouw hart weet te veroveren.

Gezondheid

Veel van je gezondheidsbeleving zal afhangen van de mate waarin je in staat bent om van je hart geen moordkuil te maken. Vissen kunnen geneigd zijn om steeds meer problemen bij elkaar te harken waardoor het een wirwar van gevoelens en belevenissen is. Voor je hart en bloedvaten is het goed om te bewegen en vooral ook om je gal te kunnen spuwen. Niet op een destructieve manier maar juist door regelmatig te kijken welke lasten je draagt. Zorg dat je de lasten van anderen niet jouw leven laat vertroebelen. Dan zal je helder blijven kijken naar wat van jou is. Door je bewust te zijn van je bagage kun je op tijd je gevoelens delen en de lasten verlichten door hulp te vragen. En met betrekking tot dat laatste `hulp vragen` hebben de meeste Kreeften nog wel iets te leren. Want ze hebben in eerste instantie geen notie van waar ze last van hebben.

Financiën en carrière

Je hebt de planeet van handelen gunstig staan voor jouw sterrenbeeld vooral in de maanden April en Mei. Dat maakt dat je nu meer dan anders een goed neusje kunt hebben voor zaken. Ook hier geldt bij dat je niet moet gaan overdrijven en/of gaan gokken, dat zijn de zaken waar een Kreeft van nature niet goed in is. Gebruik je gezond verstand en je intuïtie en doe de dingen op een verantwoordelijke manier. Dan heb je de meeste kans op het juiste handelen als het om zaken gaat. Wat werk of studie betreft, is dit een prima jaar om te bereiken wat je echt graag wilt. Laat je niet afleiden of verleiden door ideeën van anderen maar ga voor de doelen die je je in dit jaar kunt stellen.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Kreeft 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop leeuw 2023

Leeuw 23 juli tot 22 augustus

Algemeen

Het jaar begint voor jou wat vlak en het is een tijd waarin je meer zelf moet zorgen dat het leuk en aangenaam is. Waarschijnlijk zal je als Ram daar wel genoeg energie voor hebben. Voor jou is het begin van het jaar een tijd om rustig aan te doen en eens rond te kijken welke plannen je kunt gaan bedenken om dit tot een zinvol en succesvol jaar te maken. Het is dus een begin met introspectie en rust om je op te laden voor de goede tijd die er vanaf eind januari aan gaat vangen. Je zult dan een flinke dosis energie hebben en weten welke richting je op wilt gaan. Als je van tevoren een goed plan hebt bedacht, kun je dat vanaf dan met jouw vuur en passie een goede start geven.

In de maanden februari en maart zit jij goed in je vel. Het is een fijne tijd om je leven te verfraaien. Wie weet kun je nu die klussen oppakken die zijn blijven liggen waardoor je huis of leefomgeving mooier wordt. Maar het kan ook betekenen dat je veel energie stopt in je liefdesleven. Het is een tijd waarin je veel mensen kunt ontmoeten en leuke nieuwe interessante projecten kunt beginnen. De mensen staan welwillend tegenover je in deze periode en als je hulp nodig hebt, zal je dat nu gemakkelijker kunnen ontvangen. Hoe dan ook zijn dit maanden waarin je je wereld op een fijne manier kunt vergroten en misschien zult uitblinken in je werk of studie. Of juist in deze tijd heb je het geluk om een baan te vinden die bij jou past. Vooral maart is een maand waarin je goed in balans bent dus gebruik deze energie om die dingen te doen waar je uiteindelijk beter en gelukkiger van wordt.

Saturnus, de planeet van grenzen en verantwoordelijkheid, loopt door Waterman. Dat betekent voor jou dat je bij belangrijke zaken alles eerst twee keer moet nakijken voordat je een beslissing neemt. Een Ram kan soms te driftig en ongeduldig zijn waardoor hij besluiten neemt die niet helemaal goed doordacht zijn. Daar kun je in dit jaar extra mee geconfronteerd worden. Houd hier rekening mee. Doe je het niet dan kun je een goed moment weggooien door slordigheid.

Vooral in april en mei ga je voelen of je goed op je driften gepast hebt. Als je te snel ergens ja op gezegd hebt of ergens te fanatiek in bent geworden, zul je er in deze maanden tegenaan lopen. Alles waarbij je `te` was, zal pijnlijk naar voren komen. Vandaar nogmaals de tip, gebruik de gunstige maanden februari en maart zo verstandig en verantwoordelijk mogelijk zodat je niet tegen weerstand aanloopt en dit eerste halfjaar op een mooie wijze kunt afsluiten.

Het tweede gedeelte van dit jaar is een tijd waarin je kunt voortbouwen op wat je in het eerste halfjaar hebt neergezet. De maanden oktober en november zullen de maanden zijn waarin je kunt oogsten. Als er toch nog iets mis is gegaan, kun je de boel weer op het goede spoor zetten.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden januari, februari, de eerste 2 weken van april , juni, juli , september en november fijne maanden. Als Venus in Vuur staat, kun je op het liefdesvlak volop genieten en een goed fundament leggen in jouw liefdesleven. Meer is het van 12 april tot midden Mei voor jou een uitstekende tijd voor je familie, relaties en liefdesleven. De liefdesplaneet staat dan in jouw teken en kleurt jou met zijn hartstochtelijke liefde en behoefte aan schoonheid en harmonie. Het is de tijd van het jaar om al datgene waar jij naar verlangt, proberen te verwezenlijken. Misschien zal niet alles geheel lukken maar de planeet met de liefdesenergie werkt in elk geval goed mee. Dit leidt ertoe dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en je handelen waardoor de ander gemakkelijker voor je open staat. Je kunt je dan op je best laten zien en je flamboyante vurige karaktereigenschappen komen dan nog sterker over. Voor singles is dit de periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Belangrijk om te zeggen is dat je zuinig moet zijn met de gunstige tijden die je hebt in de liefde. In het tweede gedeelte van dit jaar word je een beetje op jezelf teruggeworpen en moet je het doen met wat je in het eerste half jaar aan liefdesfundament neergezet hebt. Een Ram gaat graag zijn eigen gang en zoekt de prikkels op om te voelen dat hij leeft. Zorg dat je een relatie hebt die spannend, vertrouwd en uitdagend blijft en waarin je je betrokken voelt maar ook open staat voor de verlangens van je geliefde.

Gezondheid

De tendens voor jouw gezondheid ziet er in eerste instantie goed uit mits je natuurlijk gezond bent. Een astroloog kan geen ziekte tegenhouden of voorspellen. Belangrijk voor jou is dat je een balans vindt in hoe je omgaat met de neiging om extremen op te zoeken. Doe je dat in sport, gezond eten of anderszins of doe je dat met teveel eten en drinken. Hoe dan ook is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zwakke plekken bij een Ram zijn dit jaar zijn hoofd maar ook de rug en knieën. De rug en knieën staan voor hoeveel je op je schouders neemt en alleen doet. Delen is een sleutelwoord om goed met anderen door één deur te kunnen. Als je te veel dramt en alleen doet overschat je jezelf wat je gezondheid niet ten goede komt.

Financiën en carrière

Het is een jaar waarin je of heel veel kunt bereiken of juist heel veel kunt verpesten. Veel hangt af van hoe jij samenwerkt en beslissingen neemt. De keuzes die je maakt op het financiële vlak floreren het best als deze door meerdere mensen worden gedragen. Dit geldt ook voor je carrière. Hoe beter je samenwerkt en gericht bent om gezamenlijk het best gemeenschappelijke naar boven te halen, hoe meer jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. Je hebt de anderen nodig om de juiste keuzes te maken. Reflecteren met de anderen houdt jou scherp en vermijdt dat je in de Leeuw-val stapt om dingen te snel en te impulsief te doen.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop leeuw 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Maagd 2023
Maagd 23 augustus tot 22 september

Algemeen

Voor jou is vaak het begin van het jaar een goede tijd van je leven en vooral dit jaar kan het top zijn. Bijna alle planeten staan uitstekend voor jou. Jouw liefdesleven zou nu moeten floreren en zeker als je het toestaat dat de anderen jou nou eens verwennen en in het zonnetje zetten. Jouw natuurlijke terughoudendheid zorgt vaak voor een uitstraling van `laat mij maar, het is wel goed zo`. Maar dit zou je nu beslist niet moeten doen. Geniet van de aandacht die je kunt krijgen en zorg dat je je kansen grijpt om je leven te verrijken. Sta open voor wat je krijgt en laat die anderen toe. Laaf je aan de leuke dingen die in deze eerste maanden op je pad komen.</p>

Er dienen zich mooie momenten aan die je voorspoed en geluk brengen. Als Maagd ben je van nature iemand die op zeker speelt en niet zo snel risico`s neemt. Maar in dit jaar kun je met wat meer lef en minder geremdheid veel leuke en mooie dingen voor elkaar boksen. Jouw zelfvertrouwen kan hierdoor een boost krijgen en was je al iemand die het goed doet op zijn werk, dan zal je het dit jaar nog beter doen. Niet zozeer om je baas te behagen maar omdat je de drang voelt om hogerop te komen. Je bent in dit jaar ambitieus genoeg om voor de doelen te gaan die je jezelf stelt. Durf te dromen en leg de lat niet te laag.

Dit jaar loopt Saturnus door Waterman (inconjunct maagd) en voor jou is dat belangrijk. Je gaat je meer bewust worden van hoe je soms te conservatief en te bedachtzaam kunt zijn naar jezelf en naar anderen. Het wordt meer duidelijk wanneer je de lat voor jezelf te laag of te hoog legt en te onfeilbaar probeert te zijn. Door mild te worden en meer te accepteren dat niet alles altijd super goed hoeft te wezen, kun je je kwetsbaarheden beter beschermen en zachter voor je omgeving zijn. Het kunnen accepteren dat niet altijd alles precies zo verloopt en zo concreet is als jij dat wenst, is wat je kunt leren in dit jaar. Ook al lijkt iets duidelijk en zichtbaar, alles heeft ook nog een binnenkant en misschien dus wel iets wat echt niet zichtbaar is in het begin. Bij alles waarin je overdrijft kun je aangesproken worden en dit zal zich zowel geestelijk als fysiek kenbaar maken. Je krijgt de kans om je pragmatische instelling en je gevoelens daarbij beter te benutten. Maar in eerste instantie zal je soms grappig, vervelend of pijnlijk tegen de dingen aanlopen waarvan jij dacht er alles van af te weten. Het zijn deze ervaringen die je bewuster maken van hoe pragmatisch je kunt zijn in het contact met jezelf en de anderen.

Het is een jaar van kansen en een jaar waarin je realistisch kunt leren kijken naar wat je kwaliteiten zijn en wat niet. Zo kun je gaandeweg leren je perfectionisme en de drang om de lat overal hoog te leggen alleen toe te passen in die situaties waarin jij je talenten inzet. Het helpt je om bij de dingen waar je minder goed in bent, toch tevreden te zijn omdat je dan niet meer dan je best hoeft te doen.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden maart, april, mei, juli en augustus de fijne maanden om volop te genieten en een goed fundament te leggen in jouw liefdesleven. Als Venus in Aarde staat zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. Vanaf 16 maart tot en met 15 april breekt er een uitstekende periode aan om tijd door te brengen met je familie, relaties en liefdesleven. De planeet van de liefde staat dan in je eigen dierenriemteken. Het is een periode waarin je al datgene waar je naar hunkert en uitkijkt, probeert te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie die werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je sensuele karaktereigenschappen komen dan nog sterker naar voren. Voor singles een uitstekende periode om kans te maken op een ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Als het goed is en je hebt niets ernstigs onder de leden dan begint het jaar met een gezonde start. Dit jaar zijn jouw benen en je stem je gevoelige plekken. Spanningen kunnen zich uiten via schorheid of stijfheid in de benen. Veel hangt af van of je in staat bent om positief te blijven over het leven. Als je zwartgallig wordt en te negatief gaat kijken, kan dit invloed krijgen op jouw fysieke conditie. Je kunt dan wat somber worden en een grauwe uitstraling krijgen. Laat je niet teveel opslokken door verantwoordelijkheden en plichten die niet perse de jouwe zijn. Accepteer dat je niet alles kunt dragen, laat staan oplossen.

Financiën en carrière

Als jij in staat bent om je geestdrift niet te laten blokkeren door anderen maar durft te staan voor wat je kunt, dan kunnen er dit jaar mooie dingen gebeuren op het gebied van je financiën en carrière. Het enige dat jou op dit vlak wat in de weg kan staan, is dat je te weinig zelfvertrouwen hebt en niet genoeg gelooft in je eigen kunnen. Leg je lot hierbij niet in de handen van anderen. Houd het bij jezelf, dan kom je het verst dit jaar.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Maagd 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Weegschaal 2023

Weegschaal 23 september tot 22 oktober

Algemeen

Het begin van het jaar kan een beetje een lastige periode voor jou worden. Veel belangrijke planeten staan dan vervelend stand voor jouw sterrenbeeld. Het maakt je wat gespannen omdat je je in de contacten met anderen niet snel begrepen voelt. Emotioneel word je sneller geprikkeld dan je zou willen en je kunt daar vervolgens soms te pinnig op reageren. Zorg dat je jezelf hiervoor wat in bescherming neemt. Het laatste waar jij waarschijnlijk behoefte aan hebt is een ruzieachtige sfeer. Je doet er goed aan om fysiek bezig te zijn. Bijvoorbeeld door te kiezen voor sporten waarin je je ergernissen en kwaadheid om kan zetten in gezonde energie. Je zou ook gewoon met een goede vriend of vriendin je gevoelens kunnen delen bij een lekkere bak koffie of zo, maar dat geeft meer tijdelijke rust. Zet je ergernissen om in energie. Hard werken, dus sporten helpt daarbij omdat het goede en fijne ervaringen kan geven als je je inspanningen beloond ziet.

 Het tweede gedeelte van dit jaar breekt er een tijd aan waarin je je meer bewust kunt worden van wie je bent en wat je oproept bij de anderen. De anderen zijn de spiegel van hoe je in het leven staat. Zijn de mensen om je heen inspirerend en bereid om tolerant in het leven te staan? Of heb je meer mensen om jou heen die wachten op jouw inbreng zodat er wat gaat gebeuren? Zijn ze juist wat conservatiever en spelen ze liever op safe? Het is een tijd waarin je je zult gaan afvragen waar jij je fijn bij voelt. Wat jouw idealen zijn en waar jij je over een paar jaar ziet staan. Een tijd om te gaan beslissen hoe je je leven voor een aantal jaar wilt uitzetten. Is dat wat jij wilt de komende tijd?

Na zeven bijzondere maanden breekt er een periode aan waarin het creëren van innerlijke rust centraal staat. Zorg dat je een goede scheiding aanbrengt tussen jouw verantwoordelijkheden en die van de ander, dan heb je ook tijd om de dingen te doen waar je blij van wordt. Als de zomer begint, start er voor jou een periode waarin alle persoonlijke planeten weer gunstig staan. Dit is de tijd van het oogsten en genieten van de ervaringen die je hebt meegemaakt. Ook is dit een goede tijd om, als dat nodig is, je leefomgeving weer zo te maken dat je je er thuis voelt. Je bent in deze tijd vlot in je omgang wat je in staat stelt om belangrijke gesprekken tot een goed eind te brengen. Een uitstekende tijd om te solliciteren of eens een gesprekje aan te knopen met diegene die je leuk vindt. Een tijd om nieuwe mensen te ontmoeten, een studie te starten of een nieuwe baan te vinden. Het kan een tijd worden waarin je je plannen van de eerste zes maanden om gaat zetten in realiteit.

Liefde

In de liefde geldt dat zekerheid hebben belangrijk is. Als Venus in Lucht staat zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. De maanden vanaf januari, april, de laatste 2 weken van maart, juni, september en oktober zijn zelfs de topmaanden. De tijd om volop te genieten en om een goed fundament te kunnen leggen in jouw liefdesleven. Vooral in de maand mei, als de planeet van de liefde in jouw eigen teken staat, heb je veel ruimte en een open hart voor je familie, relaties en liefdesleven. Het is de tijd van het jaar voor jou om alles waar je naar hunkert en uitziet probeert te verwezenlijken. Misschien zal niet alles geheel lukken maar de planeet met de liefdesenergie werkt in elk geval goed mee. Dit leidt ertoe dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en je handelen waardoor de ander gemakkelijker voor je open staat. Het mooie is dat wanneer de maand november begint alle dingen die zijn blijven liggen, tijdens het goed opbouwen van je liefdeleven, opnieuw een kans krijgen. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Maar de tijd om misstanden recht te zetten of de dingen nog mooier te maken is dan echt aangebroken.

Gezondheid

Voor jou is dit jaar belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Door onzekerheid of een grote gevoeligheid kun je de neiging hebben om teveel te gaan eten en/of drinken. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en je niet teveel laat leiden door de mensen om jou heen. Jouw nieuwsgierige natuur maakt dat je soms te weinig rust inbouwt in je leven en van het ene spannende moment naar het andere leeft. Voor je geestelijke gemoedstoestand en je lichamelijke toestand is het van belang om op tijd rust te nemen, te mediteren, of als je dat niks vindt, na te denken over wat je zoal meegemaakt hebt. Gun jezelf tijd om je ervaringen de juiste plaats te geven. Dit zal je helpen om in goed contact met je lichaam te staan en te begrijpen wat fysieke signalen je zeggen.</p>

Financiën en carrière

Voor jou wordt dit een jaar van vooral rustig en gestaag werken aan je carrière. Je moet je niet uit het lood laten slaan als het soms anders gaat dan je zou willen. Het is van belang om standvastig te zijn en niet bij de dag te leven. Dit voorkomt dat je overvallen wordt door onverwachte tegenslagen. Deze kun je aan als je weet waar je staat en wat je kunt. Als je teveel bezig bent geweest met teveel van alles te doen, dan kan dit betekenen dat je de rode draad van de gebeurtenissen niet ziet. Zeker in het eerste halfjaar is het van belang om bij de les te blijven. Zorg dat je het karakter van de Weegschaal om een vlinder te zijn die overal heen vliegt, een beetje indamt.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Weegschaal 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Schorpioen 2023

Schorpioen 23 oktober tot  22 november

Algemeen

Voor jou begint het jaar niet zo bruisend, het is een tijd waarin veel planeten lastig staan voor jouw dierenriem teken. Maar gelukkig ben jij een Schorpioen en hoef je niet perse in de buitenwereld je geluk te vinden. Als jij een fijne plek hebt waar je je thuis voelt en met geliefden kunt zijn, dan begint jouw jaar ook gewoonweg goed. Je zult alleen in de buitenwereld je wat meer buitengesloten kunnen voelen maar waarom zou je daar willen zijn als je een fijne plek hebt om heen te gaan. Het spreekwoord `Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens` lijkt wel speciaal voor jou gemaakt.

Dit jaar staat de planeet van grenzen en verantwoordelijkheden nemen vierkant op jouw teken. Voor jou is het daarom belangrijk goed op je grenzen te passen en te zorgen dat je jezelf trouw blijft. Je bent iemand die verzorgend van aard is en zich snel geroepen kunt voelen om anderen te helpen. Dat is een mooie eigenschap maar het is van belang om te weten wanneer je het doet en hoe je het doet. De Kreeft houdt graag de mensen bij zich en soms moet je ze ook laten gaan. Zoals kinderen op een gegeven moment willen uitvliegen.

Het is een bewustwordingsproces waarvan je weet dat je iemand bent die zich emotioneel al snel op een ander afstemt. Dit geeft je het gevoel dat je door de anderen te behagen, je emotionele zekerheid ervaart. Hierdoor kun je geneigd zijn om teveel te geven in ruil voor te weinig. Vandaar dat het ook belangrijk is dat de anderen jou mogen verzorgen en dat je in veiligheid kwetsbaar mag en kan zijn.

 

Hoe meer je door hebt dat je bij jezelf moet blijven en vandaar uit kunt geven, hoe mooier jouw jaar wordt. Het kan een jaar worden waarin er veel mooie kansen voorbij komen om maatschappelijk vooruit te komen. Maar ook in je sociale leven en liefdesleven kan er een bloei ontstaan waardoor veel fijne dingen en liefde op jou af komen. Het is een jaar van aan de ene kant hard werken en aan de andere kant er veel voor terug krijgen van jouw omgeving.

In de maanden juni en juli is het voor jou belangrijk om goed uit te rusten en het wat rustiger aan te doen. Neem wat afstand van je plichten. Dat kan natuurlijk niet twee maanden lang maar wel in de weekenden en eventueel tijdens een vakantie waarin je je los maakt van je verantwoordelijkheden. In deze tijd heb je extra behoefte aan liefde en vriendschappen. Je wilt je met heel je hart en ziel kunnen geven. Alles wat je nu over wilt brengen, is vooral persoonlijk van aard. Je wilt dat je geliefden het fijn voor je maken en dat zij jou ook voeden met liefde en energie. Zorg dat je in deze periode mensen om je heen hebt die werkelijk om jou geven. Laat dus de valkuil los om er te staan voor iedereen die jouw hulp of aandacht wil. Het is nu jouw tijd om je op te laden.

De aandacht en zorg die je aan jezelf geeft in het eerste half jaar, bepalen hoe de laatste zes maanden gaan. Heb je de balans gevonden tussen jezelf en anderen trouw te zijn? Dan wordt deze periode er een van voorspoed en profijt. En een tijd om nieuwe wegen in te slaan.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de aangename tijden van 28 januari 21 februari en de maanden   mei, oktober, november en december. Als Venus in Water staat zijn het op dit vlak goede tijden voor je. Een tijd om volop te genieten en om een goed fundament te leggen voor jouw liefdesleven. Vanaf 8 mei tot 6 juni breekt er bij uitstek een fraaie periode aan voor je familie, vriendschappen en liefdesleven. Het is de tijd van het jaar voor jou om alles waar je naar hunkert en uitkijkt te proberen te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je zachte karaktereigenschappen komen dan nog sterker naar voren. Voor singles een uitstekende periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Dit jaar spelen jouw liefdesbetrekkingen een grote rol in hoe jij je voelt. Je bent van nature een gevoelig typetje wat de sfeer betreft. Als je in contact met anderen niet goed uit de verf komt en/of je beperkt gaat voelen, ontstaat de kans dat het je behoorlijk zenuwachtig maakt. Voor jou is je darm- en maaggedeelte dit jaar extra belangrijk om in de gaten te houden. Als je te gestrest raakt slaat dit op je maag met alle gevolgen van dien. Voor jou is het dit jaar ook belangrijk om regelmatig tot echte ontspanning te komen. Dat kan via yoga, ontspanningsoefeningen, fijne seks of door te sporten. Hoe dan ook ligt de oplossing in het bewegen.

Financiën en carrière

Voor jou wordt dit een jaar om te durven strijden voor erkenning. Dus blijf niet alleen blindelings hard werken en maar kijken of anderen het zien. Nee dit jaar moet je leren opkomen voor dat wat je waard bent. Als je dat goed doet heb je de kans op promotie of die baan waar je al langer naar verlangt. Je doelen worden dus niet alleen bereikt door hard te werken maar juist ook door op te komen voor wat je doet. Dit is een leerproces wat het hele jaar zal gelden. Door goed voor jezelf te zorgen zal je ook in staat zijn om je financiële zaken te verbeteren.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Schorpioen 2023

Boogschutter

Algemeen

Voor jou geldt in het begin van het jaar dat je je vooral niet moet laten ontmoedigen door de donkere tijden. Zorg dat jouw thuisbasis een plek is waar je je op je gemak voelt, waar het gezellig en behaaglijk voor je is. Creëer een eigen plaatsje onder de zon bij wijze van spreken. De winterperiode is meestal niet de tijd waarin jij op de toppen van je kunnen zult presteren. Dus een aangename thuisbasis zal helpen om voldoende tot jezelf te komen en in de juiste balans met jezelf te blijven. Het is een periode om te genieten van de kleine dingen van het bestaan. Ga nu, mits het kan, vooral geen grote en belangrijke beslissingen nemen. Stel die even een paar maanden uit totdat je echt goed in je vel zit.

In het begin van dit jaar gaat de planeet van grenzen stellen en verantwoordelijkheid nemen jou testen of je ook daadwerkelijk weet waar jouw grenzen liggen. Je gaat je meer bewust worden van hoe je communiceert en waar je hulp en samenwerking moet leren accepteren, ook al denk je dat je het al weet. Want een Boogschutter is toch wel wat vaker geneigd om te denken dat hij alles zelf wel kan. In eerste instantie zal je soms grappig, vervelend of pijnlijk tegen de dingen aan lopen waar jij van denkt dat je er alles al van afweet. Het zijn echter deze ervaringen die je bewuster maken van hoe je denkt/handelt en in contact staat met de anderen. Het kan door deze wrijving een mooi jaar worden omdat je leert dat twee meer weten dan één. Je hoeft niet meer in alles een krijger en een winnaar te zijn.

Het verkregen inzicht kan zorgen dat je je vrijer gaat voelen en minder verantwoordelijk voor anderen. Hierdoor kun je meer richting geven aan jouw eigen leven en verlangens. Maar pas op Boogschutter dat je niet in de verleiding komt om alleen naar je eigen driften te luisteren. Want dan neem je teveel ruimte in en verklein je de vrijheden van de anderen. Vind dus een balans waarbij jij je vrij kunt voelen en de ander ook.

Het tweede gedeelte van het jaar wordt een wat meer spannende en uitdagende tijd voor jou waarin je soms wat provocerend kunt zijn. Je krijgt dan de behoefte om je vrijer te gedragen. Als jij dan ook nog lekker in je vel zit, wordt dit een periode waarin je je kunt ontdoen van alles wat je als een sleur beleeft. Je krijgt ineens meer ideeën over hoe je dingen anders en fijner kunt doen en het lukt je zo om je los te maken van ketens die jou beklemmen. Mocht je in een verstikkende relatie zitten of verplicht zijn iets waar je niet blij van wordt alsmaar weer te doen, dan kun je in deze tijd je daar los van maken.

Eenmaal aangekomen in het laatste kwartaal van het jaar is het gedaan met de rust. Je komt in beweging en bent werkelijk samen met je vrienden en/of geliefden overal te vinden. Op je werk wordt er veel van je gevraagd in deze periode. De spaarzame rustige momenten thuis moet je zorgvuldig bewaken. Je inspiratie stroomt en samen met hen die dicht bij jou staan worden de mouwen opgestroopt om gezamenlijke doelen te bereiken.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden januari, februari, de eerste 2 weken van april , juni, juli , september en November de topmaanden. Als Venus in Vuur staat zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. De tijd om volop te genieten en om een goed fundament te leggen in jouw liefdesleven. Vanaf 14 juni tot 11 juli start er voor jou een uitstekende periode voor je familie, relaties en liefdesleven. De planeet van de liefde staat dan in jouw dierenriemteken. Het is de tijd van het jaar om al datgene waar je naar hunkert en uitziet te proberen te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je vurige gepassioneerde levenshouding komt dan nog sterker over. Voor singles is dit de periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde. Ook op het zakelijke vlak zijn je mogelijkheden eindeloos en ontmoet je inspirerende persoonlijkheden. Volg je dromen, maar behoud ook een realistische blik. Dit laatste om teleurstellingen te voorkomen.

Gezondheid

Voor jouw gezondheid is het dit jaar heel belangrijk dat je drang om dingen te doen parallel loopt met wat je aankunt. Stress en fysieke grenzen zijn de ervaringen die je dit jaar met regelmaat kunt tegenkomen, vooral als je niet op je grenzen let. De kans bestaat dat je vaker tegen de grenzen aan loopt van wat je geestelijk en fysiek aankunt. Het is voor jou van belang dat je op je energie let. Hoeveel kun je aan is eigenlijk de vraag en houd jij je daaraan? Rust op tijd uit en geef jezelf de tijd wanneer dat nodig is om je weer op te laden. Geef gebeurtenissen de mogelijkheid hun plaats te krijgen zodat je niet de ene na de andere ervaring op doet en je emotioneel niet weet waar je staat en wat je gevoelens zijn bij wat je beleeft.</p>

Financiën en carrière

Voor jou is het dit jaar belangrijk om je goed voor te bereiden als je belangrijke dingen moet doen in de werksfeer. Een Boogschutter is vaak overtuigd van zijn kunnen en doet daardoor soms de dingen met de Franse slag. Deze nonchalante houding zorgt er voor dat je vaak overtuigend over komt en de mensen om jou heen jou snel geloven. Maar er breekt dit jaar een tijd aan waarin je soms echt gecheckt gaat worden of je daadwerkelijk wel de kleine details kent. Die soms oh zo belangrijk kunnen zijn in belangrijke beslissingen in de werksfeer. Op het financiële gebied is het ook van belang om realistisch te kijken naar wat je werkelijk kunt uitgeven en dat je dus goed op je baten let.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Boogschutter 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Steenbok 2023

Steenbok van 22 december tot 20 januari

Algemeen

Het jaar zou wel eens met een heel genoeglijke periode kunnen starten. Leuke mensen die nog op bezoek komen en misschien nog een paar leuke uitstapjes liggen voor jou in het verschiet. Je zit tenslotte prima in je vel en het liefst zou je iedereen om wie je geeft om je heen hebben vanuit het credo `mijn huis is ook jouw huis`. Het enige probleem dat zich kan voordoen is dat jouw geliefden niet zo gewend zijn dat jij zo uitbundig bent. En misschien daarop reageren. Maar het jaar begint voor jou op een heel aangename manier waardoor je een goede start maakt. Geniet ervan en maak er een fantastische tijd van want zoals alles wat fijn is, het is ook zo maar weer voorbij.</p>

Vanaf het begin van dit jaar loopt Saturnus door Waterman en voor jou is dat belangrijk. Je gaat je meer bewust worden van hoe je soms te behoudend en te voorzichtig kunt zijn naar jezelf en naar anderen. Het wordt meer duidelijk wanneer je de lat van erkenning voor jezelf te laag legt en het lastig vindt om de anderen te tonen wat jij zo allemaal in je mars hebt. Het is daarom een goed jaar om je te laten gelden op de gebieden waarin jij goed bent. Je zult je ook de meeste tijd van dit jaar, als alles mee zit, energiek en krachtig voelen. Dit kan maken dat je vele interesses hebt wat kan maken dat je je bij wilt scholen of echt een nieuwe studie op wilt pakken. De wereld van zelfontwikkeling ligt voor het oprapen dit jaar. En als je in staat bent om positief en vriendelijk te handelen, is dit alleen maar sterker aanwezig. Waar je voor moet oppassen is dat je niet pedant en betweterig naar je omgeving wordt. Pas op dat jouw drang naar perfectie niet jouw blik vertroebelt ten aanzien van je naaste mensen. Niemand is perfect en iedereen maakt en heeft fouten.

De maanden april t/m juli zijn bedoeld om je bewust te worden van hoe jij jezelf verhoudt tot de buitenwereld. Ben je een criticaster of help je de ander om in te zien dat dingen ook anders en beter kunnen op een meer verfijnde manier. Het is aan jou hoe jij je Steenbok-zijn toont aan de buitenwereld, ben je een helper of een afbreker. Je kunt wat eigenzinnig zijn in de lente en het begin van de zomer en dit kan tot misverstanden leiden in je liefdesleven. Maak de dingen niet te zwaar, zorg dat je een uitlaatklep hebt voor je krachtige emoties. Zo kun je het gemakkelijker gezellig houden met je naasten. Pas in deze periode wat extra op met financiële uitgaven want je kunt het nu niet zo nauw nemen. Het is beter dat je, als je een leegte voelt in jezelf, er met familie, geliefde of vrienden op uitgaat en samen geniet van bijvoorbeeld een lekker dagje de natuur in. Zorg dat je met anderen bent en je tastbaar geliefd voelt. Een Maagd is een aarde teken en heeft daarom soms echt een fysieke knuffel nodig om een gevoel van belangrijk zijn te beleven.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou  maanden 16 maart tot en met 15 april, Juli, Augustus, Oktober en November toptijden. Als Venusgunstig of  in Aarde staat, zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. Dit zijn periodes om volop te genieten en om een goed fundament te leggen in jouw liefdesleven. Zeker vanaf 13 oktober tot 9 November is het voor jou een tijd om je te richten op de liefde en alles wat je mooier wilt maken. Het is dan voor jou een uitstekende tijd om met je familie, relaties en geliefden door te brengen. Je voelt goed aan in deze tijd waar je behoeftes en verlangens liggen op het liefdesvlak en je hebt de tact en glans om deze verlangens om te zetten in realiteit.

Het is de tijd van het jaar voor jou om al het gene waar je naar hunkert en uitkijkt te proberen te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie die werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je sensuele karaktereigenschappen komen dan nog sterker naar voren. Voor singles een uitstekende periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Het is voor jou dit jaar belangrijk om regelmatig te sporten of in ieder geval genoeg te bewegen. Je hebt meer dan anders de kans om een paar kilootjes erbij te krijgen en dat is natuurlijk niet zo gezond. Vandaar dat het voor jou ook goed kan zijn om aan yoga te doen of iets waarbij je wat meer tot rust komt. Dat kan sport zijn maar ook mediteren helpt om een goede balans te vinden en houden. Steenbokken kunnen van nature wat gespannen zijn omdat ze vaak overal alert op zijn. En dat hoeft natuurlijk niet want andere mensen kunnen natuurlijk ook op zichzelf letten. Als je een beetje een controle freak bent is het echt belangrijk voor je dat je je energie regelmatig richt op iets waar je blij en energiek van wordt.

Financiën en carrière

In de eerste maanden staat het een beetje stil in je carrière en de beroepensfeer of studie. Het is een beetje de stilte voor de storm. Deze eerste maanden zijn meer bedoeld om je te bezinnen op waar je staat en in jezelf te bevroeden wat goed en belangrijk voor je is. Je blijft in die periode in een rustig vaarwater waarmee je genoeg energie opbouwt om de kansen te pakken die er vanaf augustus aankomen. Vanaf augustus gaat het langzaam en gestaag steeds beter. Je krijgt meer en meer inzicht in wat je goed kunt, wat je talenten zijn en hoe je je wilt profileren. Het is een goede tijd om kansen te pakken zoals een promotie, een nieuwe baan en/of een nieuwe studie.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Steenbok 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Waterman 2023

Waterman van 21 januari tot 19 februari

Algemeen

Er kunnen in het begin van het jaar wat spanningen in jouw dagelijks leven ontstaan. Je kunt in deze periode iets teveel vanuit je eigen ideeën de wereld tegemoet treden. Dit kan ervoor zorgen dat jouw houding wat afstandelijk overkomt. Zorg dat de communicatie met de anderen open en eerlijk is en dat er geen onderhuidse misverstanden ontstaan. Ga erop uit, laat je hoofd regelmatig leeg worden en zorg dat je mentaal tot rust komt zodat niet alleen het denken de overhand krijgt.

Vanaf  begin januari barst je al los en zit je vol positieve energie, mits je je hiervoor open kunt stellen. Door deze sterke gevoelens kun je van het leven met volle teugen genieten. Jij bent dan ook in deze periode het liefst onder de mensen waardoor je het ook zeer druk kunt hebben. Je kunt het zo bont maken dat er in jouw sociale leven amper nog tijd over is om nog even stil te zitten. Zorg toch ook dat je ruimte creëert voor rust en diepgang want jouw zinnen zijn erg snel geprikkeld. Door dit alles kun je in deze eerste periode met je hoofd wat in de wolken lopen, iets wat bij een luchtteken hoort maar je ook wat gevoelloos maakt waardoor je je geliefden op een afstand kunt houden. Zorg dat je met je hoofd niet alleen in de wolken loopt maar dat je ook contact hebt met je lichaam. Kortom, houd je beide voeten op de grond zodat je emotioneel binding blijft houden met de mensen die dicht bij jou staan. Als je dat niet doet dan zullen de eerste maanden wat stroef en ongemakkelijk verlopen.

Jij begint vanaf April in het sociale – en liefdesleven steeds meer tot leven te komen. Je voelt je weer blijer en begerenswaardig worden. Je kunt weer naar buiten gericht zijn en langzamerhand meer van alles om je heen genieten. Voor jou is het een beste tijd om nieuwe wegen in te slaan die je geestelijk voeden en levendig maken. Als er dingen zijn die je moet bespreken met hen die je lief hebt, doe het dan nu. Je zult zien dat je vanaf deze tijd gemakkelijk de gevoelige snaar bij de ander kunt raken. Gebruik deze tijd om belangrijke zaken op te pakken of om deze te realiseren. April en september zijn twee maanden in dit jaar waarin je net dat extra hebt om dingen voor elkaar te krijgen. Een prima tijd om een nieuwe studie te beginnen of een baan te vinden, ja zelfs om te gaan trouwen. Of gewoonweg als single tegen iemand aan te lopen die jou in vuur en vlam weet te zetten. De rest van het jaar drijf je op wat je in die maanden neer gezet hebt. Het wordt een periode om daarop te oogsten. Besef dit zodat je niet te lichtzinnig omgaat met de goede tijden die er dit jaar voor je zijn.

Liefde

Wat de liefde betreft zijn voor jou de maanden januari, april, de laatste 2 weken van maart, juni, september en oktober de topmaanden. De tijd om volop te genieten en om een goed fundament te kunnen leggen voor jouw liefdesleven. Als Venus in Lucht staat zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. Vanaf september start er voor jou een uitstekende tijd voor je familie, relaties en liefdesleven. Het is de tijd van het jaar voor jou om al datgene waar je naar hunkert en uitziet proberen te verwezenlijken. Misschien dat niet alles helemaal gelukken gaat maar de planeet met de liefdesenergie die werkt goed mee. Dit zorgt ervoor dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en handelen waardoor de anderen gemakkelijker voor je open staan. Je kunt je dan op je best laten zien en je frisse dynamische karaktereigenschappen komen dan nog sterker over. Voor singles is dit de periode om kans te maken op de ontmoeting met een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Als je gezondheid in 2022 goed was, zal dat voorlopig ook wel zo blijven tot en met de eerste helft van 2023. Daarna bestaat de kans dat, als je geen goede uitlaatklep gevonden hebt voor de ongenoegens die er in het eerste halfjaar aanwezig waren, jij de rekening krijgt van je ietwat ongezonde leefstijl. Te weinig beweging of, voor hen die daar gevoelig voor zijn, te veel drinken of ander middelengebruik zal je parten gaan spelen. Laat dus je gezonde verstand de baas blijven over je lichaam en verlies dat niet in de schaduwkant van jou als Weegschaal die soms te afstandelijk in het leven kan staan.

Financiën en carrière

Dit jaar is het in eerste instantie belangrijk om je zegeningen van vorig jaar te koesteren en de resultaten te consolideren. Ook hier geldt dat je het meeste voordeel kunt halen vanaf de maanden april en september. Wie weet zijn er na augustus wel kansen op een nieuwe studie of baan. De sterren staan dan gunstig om iets nieuws te beginnen. De Waterman is geboren om mensen samen te brengen en een studie of een baan in die richting zou voor de hand liggend zijn.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Waterman 2023

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Vissen 2023

Vissen van 20 februari tot 20 maart

Algemeen

Voor jou begint het jaar opperbest. Je kunt je in de eerste maand van dit jaar lekker ongeremd voelen en de dingen er daardoor wat sneller uitflappen dan je bedoeling is. Je behoedzame houding is verdwenen waardoor je veel leuke en nieuwe dingen mee kunt maken. Mede door je enthousiaste houding is het goed mogelijk dat je veel leuke, interessante mensen ontmoet. Wees alert op mensen die het minder goed met je voor hebben. Door jouw zachtheid en natuurlijke inlevingsvermogen kun je wat naïef zijn.

Voor jou geldt dat je al gelijk vanaf het begin de energie hebt om bepaalde zaken in je leven op het goede spoor te zetten. Je kunt een nieuwe studie of een geheel nieuwe weg in slaan in je leven. Je hebt waarschijnlijk genoeg geloofsovertuiging om de richting te kiezen die bij jou past. Het is een jaar om aan anderen te laten zien wat je zoal in je mars hebt. Meestal ben jij wat terughoudend en afwachtend in je houding maar dit jaar is het van belang dat je laat zien welke verborgen krachten er in jou huizen. De eerste maanden zijn voor jou een tijd om meer zichtbaar en te laten zien wat jij in je mars hebt.

Je hebt de planeten van ambities, geloofsovertuiging en er voor gaan niet in jouw voordeel staan. De eerste maanden zijn daarom ook echt belangrijk. Het is een tijd om de route uit te zetten naar die dingen waar je naar verlangt en ook echt belangrijk zijn. Dit hoeft niet alleen zakelijk te zijn maar kan ook op het emotionele vlak liggen zoals in de liefde, in vriendschappen of oude pijnen waarvan het tijd wordt dat deze uit jouw leven verdwijnen. Het is aan jou waar jij deze bijzondere krachten op richt, om aan te pakken en daardoor verder te komen. Maar buiten dat om vormen de eerste maanden ook een periode die om bezinning vraagt. Zorg dat je je grenzen duidelijk hebt. Zodat je instaat bent om het kind in jezelf te beschermen. Dat zet de weg open naar fijne liefdevolle contacten met anderen.

De maanden hierna drijven op wat je de eerste drie maanden neergezet hebt. Natuurlijk komen er wat tegenslagen en moeilijke dagen aan. Maar als jij je leven zo goed mogelijk ingericht hebt dan kun jij als een dijk de golven buiten je huis houden. Dan heb je in ieder geval dit jaar voor jezelf een eigen huis gebouwd waarin je je op kunt laden en presenteren in de buitenwereld.

Dit jaar, en vooral ook in het laatste gedeelte hiervan, staat de planeet van healing en geluk lange tijd gunstig voor jouw  dierenriemteken. Dit zorgt voor optimisme en het verlangen om gelukkig te worden. Het biedt je kansen om een nieuwe toekomst op te bouwen en oude nare en minder nare dingen los te laten. Het is een mogelijkheid om meer levensgeluk in je leven te vinden. Maar er zit ook een donkere kant aan deze kracht. Als je negatief in gesteld bent en krampachtig aan het leven wilt vasthouden omdat je bang bent voor veranderingen, dan kan deze kracht die houding versterken. Voor een Vis geldt eind 2023 dat hij zijn oude ik achter zich kan laten en, net als een slang, met een mooie nieuwe huid (houding) het volgende jaar in kan stappen.

Liefde

Als Venus in Water staat zijn het op dit vlak goede tijden voor jou. Wat dat betreft zijn de maanden 28 januari 21 februari en de maanden   mei, oktober, november en December de fijne maanden voor je. Het zijn tijden om extra te genieten en om een goed fundament te leggen in je liefdesleven. Het biedt je mogelijkheden om al datgene waar je naar hunkert en uitziet kan proberen te verwezenlijken. Misschien zal niet alles geheel lukken maar de planeet met de liefdesenergie werkt in elk geval in die periode goed mee. Dit leidt ertoe dat je soms net dat extra hebt in je uitstraling en je handelen waardoor de ander gemakkelijker voor je open staat. Je kunt je dan op je best laten zien en je sensitieve romantische karaktereigenschappen komen dan nog sterker over. Voor singles zijn dit de periodes om kans te maken op de ontmoeting van een nieuwe geliefde.

Gezondheid

Als je dit jaar zowel geestelijk als fysiek goed voor jezelf kan zorgen, zet je grote stappen om een gezond jaar te verkrijgen. Het spreekt voor zich dat de sterren niet kunnen zeggen of er iets ernstigs gebeurt of een wonder. Maar dit jaar ligt de sleutel voor een groot gedeelte in jouw eigen handen. Wees slim en ga niet op in de stroom van anderen die alleen willen halen en niets te bieden hebben. Wees je bewust van wat goed voor jou is. Je kunt door jouw gevoelens van verantwoordelijkheid voor de ander, jezelf soms uit het oog verliezen. Iedere volwassene is voor zichzelf verantwoordelijk. En jij in eerste instantie ook alleen voor jezelf.

Financiën en carrière

Als je dit jaar in staat bent om jouw goede onderbuikgevoelens aan te spreken dan heb je een goede kans dat je regelmatig aanvoelt hoe je ergens voordeel uit haalt. Voor jou kan dit zoals eerder beschreven een bijzonder jaar worden. Een jaar waarin je kunt laten zien wat je in je mars hebt. Door te durven, creëer je voor jezelf mogelijkheden die een goede kans van slagen hebben. Veel van jouw succes dit jaar hangt van jouw ondernemers lef af. Durf je iets te ondernemen als je kansen hebt of kijk je terug en constateer je dat je kansen vervlogen zijn omdat je ze niet oppakte. Niet dat je roekeloos moet zijn maar wat meer durf zal je dit jaar best goed uitkomen.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Vissen 2023

EreadersEreaders

@Willem Kunst

Naast de jaarhoroscoop 2022 vind je hier ook bijzondere horoscopen:

Bijzondere horoscopen voor 1,30€
Speciaal voor vrouwen de Vrouw horoscoop
Wat is jouw vrouwenpower en hoe ga je daar het beste mee om!
Liefdes horoscoop online
Hoe sta je in de liefde, wat vind je aantrekkelijk en wat zijn je tools?
Erotiek horoscoop
Wat vind jij spannend en waar word jij opgewonden van?
Flirt horoscoop
Hoe reageer jij op hem/haar en visa versa. Wat vind je leuk aan die nieuwe flirt en wat vind die ander leuk aan jou?
De relatietest
Wat maakt dat je het samen fijn hebt en waar kun je aan werken om het fijn te houden?
Relatiehoroscoop
Als je wilt weten hoe jullie onderlinge relatie eruit ziet.
Beroepshoroscoop
Wat zijn je talenten, ambities en wat is je kracht op dit vlak.
Trouwdag horoscoop
Wat zeg jullie trouwdatum over jullie huwelijk in de toekomst?
Libido horoscoop
Hoe zit je sex drive in elkaar waar word je opgewonden van en waar knap je op af?
Kinderhoroscoop klein
Een korte krachtige uitleg van een kinderhoroscoop.
Financiële horoscoop
Hoe ga je met je geld om. Wat zijn je blinde vlekken op dit gebied en waar ligt je slimheid op dit vlak.
Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Spiritualiteit-test
Ben je heel spiritueel, of meer nuchter van aard?
EmotieTest
Een test om te kijken of je heel gevoelig bent of wat minder of juist wat gereserveerder.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
jaarhoroscoop 2021

Naast de jaarhoroscoop 2022 vind je hier ook bijzondere tarotleggingen.

Tarotlegging: Harmonie en Geluk Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Tarot legging De poort Wat brengt je dichter bij jezelf


Tarot liefdesvraag Waar moet je opletten ——————-Tarot de blinde vlek Wat zie je van jezelf niet


Tarotlegging: Verleden heden toekomst Krijg inzicht in een bepaalde problematiek.
horoscoop van Yolante


Tarot Weeklegging Wat kan er deze week gebeuren ? —————


YolanteTarot legging de ster Waar sta je nu?

Yolante


liefdesinzicht Hoe kan je je liefdesleven beter te begrijpen


Tarot kruislegging wat moet je nu accepteren.————–Tarot Dagkaart Gratis Kijk wat de dagkaart je zegt

Sterrenbeeld boogschutter

Naast de jaarhoroscoop 2021 vind je op Astrokunst ook veel informatie bv. over de tarot

De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst. Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier.
De meeste tarotleggingen worden gelegdt met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet. De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

jaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaaren

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot

Terug naar het begin van de uitleg Sterrenbeeld boogschutter
@ W.Kunst
maandhoroscopen

© Willem Kunst

Scroll naar boven