Jaarhoroscoop 2022

Jaarhoroscoop 2021 Wat brengt de Jaarhoroscoop 2022

Jaarhoroscoop. Niet langer voor €1,30 maar gratis!

Wil je weten wat er voor jou in de jaarhoroscoop 2022 in de sterren staat?
Wil je ook meer weten over gezondheid in het jaar 2022 of hoe de liefde gaat lopen,
je vriendschappen als ook hoe het met je financiën gaat? Lees dan jouw jaarhorosco0p 2022.
Deze is geschreven door erkend astroloog Willem Kunst. Hieronder staat vast een voorproefje.
Wil je meer weten, selecteer dan je sterrenbeeld en klik daarna op “OK”. Betalen doe je met je telefoon à €1,30.

Vanaf nu gratis te lezen

Ram   21 maart tot 20 april

In de eerste maanden van dit jaar is de tijd van de relatiestrubbelingen  bijna voorbij. Op de één of ander manier voelde jij je wat opgesloten in jezelf. Je beleefde een periode van introspectie die ook voor anderen zichtbaar was omdat je wat mat kon zijn in het contact met mensen die je lief hebt.  Je kunt nu meer inzicht verworven hebben t.a.v. hoe jij je handhaaft in een relatiesfeer. Je bent je waarschijnlijk door deze periode bewust geworden van het feit dat in een relatie altijd twee waarheden bestaan die in principe ook beiden kloppen. Het is nu onder meer aan jou om deze tot een synthese te brengen.

Je kunt het lastig vinden om enerzijds onder woorden te brengen wat je nu werkelijk verwacht van die ander en anderzijds ook worstelen met hoe jij je affectie uit. Gelukkig voor jou, zullen deze gevoelens na een paar maanden langzaam wegebben. Je buigt jouw toch wat zwaarmoedige houding in de relatiesfeer om naar een uitbundige tijd. Al snel zul je merken dat je meer in de picture komt te staan en dat er meer vrolijkheid en plezier terugkeert in de contacten die je hebt.

In de maand juni begin jij te bruisen van de energie en ideeën. Het is een goede tijd om een optelsom te maken van waar je nu staat in het leven. Je zou jezelf  kunnen afvragen of je je gestelde doelen aan het halen bent. Je kunt de nodige hulp verwachten om te zorgen dat je jouw verlangens gestalte kunt geven. Zorg dat je de ander toelaat en dat je openstaat voor zijn mening.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Ram 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Stier 2022

Stier 21 april tot 20  mei
De eerste twee maanden in dit nieuwe jaar is niet de tijd waarin jij op de toppen van jouw kunnen zult functioneren. Dus als het even kan, geniet dan van een ingelaste vakantie of zorg voor goede ontspanning in je weekenden.
Rust uit en beschouw de afgelopen tijd. Vraag jezelf af of je flexibel genoeg in het leven staat. Lukt het je om met jouw wil – om gestaag door te gaan – ook wel eens achterom te kijken? Koers jij nog steeds op de door jouw gestelde doelen
Met andere woorden, deze donkere maand is voor jou bij uitstek een geschikte tijd om te reflecteren.

In de maanden maart en april van jaar kan het erop lijken dat je weinig aan ontspanning toekomt. ‘t Is net of er telkens wel iets of iemand een beroep op jou doet. Bedenk echter dat het aan jou is of je ergens op ingaat of niet. In die zin ben je dus zelf verantwoordelijk voor het overschrijden van je eigen grenzen en de gevolgen zoals het afmatten  of erge vermoeidheid.
Je zou, meer dan je lief is, in kleine conflictjes kunnen belanden waardoor je het gevoel krijgt dat je tegengewerkt wordt. Het is eenvoudigweg niet een flitsende periode. Je zou, meer dan je lief is,  in kleine conflictjes kunnen belanden waardoor je het gevoel krijgt dat je tegengewerkt wordt. Het is eenvoudigweg niet een flitsende periode. De wijze waarop je dit oppakt en hoe je ermee omgaat kleurt voor een groot gedeelte de rest van het jaar voor jou.
In de liefde is het voor jou belangrijk om te zien dat alles twee kanten heeft. Wees niet te koppig maar kijk zo af en toe eens door de ogen van de ander, dat relativeert het uiteindelijk allemaal.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Stier 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Tweelingen 2022

Tweelingen  21 tot mei  20 juni
In de eerste maanden van dit voel je een sterke drive om jezelf te ontwikkelen, je wilt meer dan alleen feitenkennis tot je nemen. In je enthousiasme kun je je volledig storten op een bepaalde studie of een interesse.
Laat je niet afleiden door allerlei andere leuke dingen want dan wordt het behalen van jouw gestelde doelen wel erg lastig. Nadat dat het jaar vordert kun je door bepaalde gebeurtenissen wat vermoeid en uitgeput raken. Ook kun je zeer geïnteresseerd zijn naar de onderlinge verhoudingen tussen mensen. Je vraagt je af waarom zij zus of juist zo handelen en reageren. Zorg dat je in deze periode je gevoelens niet teveel uitschakelt, dan zou je te cynisch kunnen worden.

In de maanden maart en april wil jij je het liefst terugtrekken en onder een warme deken met een goed boek deze  koude tijd aan je voorbij laten gaan. Maar waarschijnlijk heb jij je agenda al eerder vol gepland met afspraken die je toen als juist zag. Toch is het voor jou belangrijk om regelmatig rust te creëren met oog op jouw rusteloze aard. Uiteraard kun jij mentaal veel aan en komt het zelden voor dat je geen puf hebt voor iets nieuws, echter je moet dat   fysiek en mentaal ook bij kunnen houden. Vandaar dat soms een pas op de plaats verstandig is. Het toekomen aan de verwerking van alle informatie die jij opdoet, zal zeer zinnig voor jouw innerlijke rust zijn.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Tweelingen 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Kreeft 2022

Kreeft 21 mei tot 22 juli
In de eerste maanden van dit jaar voel je je intens betrokken bij iemand die jou diep van binnen raakt. Je kunt daardoor even geen zin hebben in de, voor jou op dat moment, onbelangrijke dagelijkse dingen. Zorg toch dat je met beide voeten op de grond blijft staan. Want de mensen die jou lief hebben kunnen het wat lastig vinden om jou op dit moment te begrijpen. Waarschijnlijk ontstaat dit omdat je naar binnen gekeerd bent en het lastig voor je is om te verwoorden waar jouw pijnen en/of angsten liggen.
Eigenlijk doe je er goed aan om deze gevoelens aan je naasten toch te tonen, ook al ben je bang om gekwetst te worden. Het maakt in elk geval één ding duidelijk, namelijk wie er respectvol met jou omgaat en wie niet. Het gaat er tenslotte niet om of jouw beleving de werkelijke is, maar dat het jouw beleving is en aandacht verdient.

In de laatste maanden van dit jaar kan de liefde veel energie van jou vergen. Simpelweg omdat het op dat vlak jou heel goed  kan gaan. Het liefst zou je je daarop willen focussen, maar de kans bestaat dat jij erg veel verplichtingen hebt en snakt naar een vakantie. Zorg dat je dat doet wat je emotioneel ook werkelijk aankunt.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Kreeft 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop leeuw 2022

Leeuw 23 juli tot 22 augustus

In de eerste maanden van dit jaar is het voor jou een goede tijd om met anderen nieuwe plannen te smeden over hoe je de toekomst verder kunt inkleden. Doordat je vriendelijk en uitgebalanceerd over komt, kun je veel goeds opzetten waar jij en die ander later de vruchten van plukken. Zorg dat je in jouw enthousiasme niet op de tenen gaat staan van iemand met wie het even minder goed gaat. Blijf diplomatiek. Want één ding is zeker, je kunt krachtiger over komen dan jezelf in de gaten hebt. Je voelt zo af en toe feilloos aan waar de zwakke plek van die ander ligt. Het is aan jou hoe je hiermee omgaat. Je kunt te fel zijn en dan ontstaat er zeker strijd. Zorg dat je jouw wijze waarop je iets bekijkt op een tactische manier overbrengt.

In de liefde loopt het ietwat stroef in de eerste maanden van dit jaar. Je hebt wat meer strijdjes dan anders. Maar fysiek voel jij je waarschijnlijk ijzersterk. Je bent goedgemutst en misschien zelfs een beetje teveel op jezelf gericht. Wellicht ligt hier dan ook de sleutel tot een oplossing voor de toch mindere sfeer met jouw dierbaren. Zet je energie en levensvreugde in om hen te enthousiasmeren en zo te genieten van dat wat is.  In de maanden juli augustus en oktober is het voor jou goed om onder je geliefden te zijn. Je komt vriendelijk en betrokken over. Je hebt meer dan anders de behoefte om je dierbaren kenbaar te maken dat je om hen geeft.
Voor de vrijgezelle leeuw is het een uitstekende periode om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. En voor hen die al een relatie hebben, zij kunnen in deze tijd extra romantisch zijn.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop leeuw 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Maagd

Maagd 23 augustus tot 22 september
Hoewel jij je het eerste gedeelte van dit jaar krachtig en energiek zult voelen, kun je toch enigszins tegenwerking verwachten in je dagelijks leven. Laat je niet verleiden tot te lange discussies over de juistheid van iets. Laat gewoon zien dat je doet wat in jouw macht ligt. En mocht die ander onverhoopt nog andere klachten hebben, wijs deze dan op het feit dat verantwoordelijkheid iets is wat door iedereen gedragen hoort te worden. Voor jou is het ook een tijd waarin je wat getest wordt of je wel op het juiste spoor zit. Vraag je af wat je doelen waren en of je er nog trouw aan bent. Het zou goed kunnen dat anderen hieraan gaan twijfelen. Hoe kijk jij hiernaar? Je zou in de loop van dit jaar kunnen ervaren dat je in wat meer discussies belandt. Discussies waarin jij uitgedaagd wordt om je levensideeën uit te dragen, bij te stellen en deze zo verder te ontwikkelen. Gaandeweg worden ze hierdoor reëel gemaakt. Natuurlijk kun je het gevoel van weerstand op je plannen als vervelend ervaren. Maar, op den duur zal het je juist versterken.

In de laatste maanden van dit jaar kan jouw liefdesleven in een grote verandering terecht zijn gekomen. De mogelijke reden hiervan is dat jij eerder aangeeft wat je wel en niet van die ander verwacht. Als het goed is, heb jij geen zin meer om je alleen maar dienstbaar op te stellen. Je verwacht van die ander dat deze duidelijker zijn/haar betrokkenheid toont. Dit kan tot een aangename seksuele tijd leiden.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Maagd 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Weegschaal 2022

Weegschaal 23 september tot 22 oktober
Als het goed is, maak jij in de eerste maanden van dit jaar een fantastische tijd mee. Een tijd waarin je over de kans beschikt om de relaties die je hebt te verbeteren. Ook lukt het nu om een nieuwe richting te geven aan je leven. Zorg dat je niet al je keuzes neemt op basis van jouw rationele instelling. Luister vooral ook goed naar je gevoel en breng deze twee aspecten op één lijn. Doordat je vol vuur en energie aan nieuwe projecten kunt beginnen en de kracht in je voelt dat deze gaan slagen, kun je te hard van stapel lopen. Probeer reëel te blijven en bekijk ook wat je op gevoelsbasis aankan. Jouw neiging om mee te gaan op de stroom van anderen, kan je soms vervreemden van jezelf. Pas na een tijdje begin je je te ergeren en voel je je gespannen en geprikkeld. Dat zijn eigenlijk de signalen dat je niet naar jezelf luistert. Van deze les zou jij je in principe altijd bewust moeten zijn.

In de laatste vier maanden van het jaar zit je vol met plannen en je treedt de toekomst optimistisch tegemoet. Je bent bereid om meer te knokken voor wat je waard bent en waar je voor staat. En daar is helemaal niets mis mee. Dan is er maar even een onaangename sfeer, maar die anderen weten nu waar jouw verlangens liggen. Degenen die jou lief hebben zullen hier eerder blij mee zijn dan andersom.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Weegschaal 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Schorpioen 2022

Schorpioen 23 oktober tot  22 november
In de eerste maanden van dit jaar ga jij je steeds fitter en vitaler voelen. Je doet er goed aan om erop uit te trekken. Actief bezig zijn kan voor jou een manier zijn om nog lekkerder in je vel te zitten. Je kon je misschien de laatste tijd wat minder strijdbaar voelen. Voor jou breekt echter nu de tijd aan waarin je de energie hebt om die kansen te grijpen die jou ook daadwerkelijk verder brengen.  Waarschijnlijk heb je een bloeiperiode in je liefdesleven meegemaakt die nu een nieuwe fase ingaat. Nieuwe ideeën en gezamenlijke plannen kunnen hiervan een uiting zijn. Het is goed voor jou om de blik naar voren gericht te hebben en te genieten van de nieuwe dingen die op jouw pad komen. Kansen dienen zich aan en het is aan jou om ze te grijpen.

Op het zakelijke vlak zijn de mensen bereid om jou bij te staan en te steunen. In de laatste periode van dit jaar is het voor jou een goede tijd om na te denken over de doelen die je jezelf wilt stellen in de aankomende jaren. Zaken die je nu begint moeten over twee jaar hun vruchten af gaan werpen. Natuurlijk gaat het hier niet om kleine projecten, maar om dingen waar jij echt je zinnen op wilt zetten. Dingen die uiteindelijk jou de zingeving brengen waarnaar je op zoek bent.  Zorg dat je in dit jaar de basis legt voor wat je wilt bereiken.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Schorpioen 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Boogschutter 2022

Boogschutter 23 november tot 21 december
In de eerste maanden van dit jaar zou jouw leven zich in een sneltreinvaart kunnen gaan ontwikkelen. Veel dingen die je nu op gaat zetten, hebben een goede kans van slagen. Je hebt de mensen mee en je weet hen met jouw charme te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Zorg wel dat je ten alle tijden eerlijk bent en besef de enorme impact die je op mensen hebben kunt.

Een goede kans bestaat dat er veel mensen zijn die geloven in wat jij te melden hebt. Dat betekent dus dat jij juist nu ook een grote verantwoordelijkheid draagt, wees je hier bewust van. Mensen zijn graag bij jou en kunnen het gevoel hebben dat jij weet wat goed voor hen is. Toch continu serieus zijn is eigenlijk niet jouw ding. Je vindt het leuk om zo af en toe de draak te steken met de mensen om je heen. En misschien is dat dan ook wel de remedie omdat je op die manier de ernst van je leventje wat kunt relativeren.

In de tweede helft van 2022 is het voor jou een tijd van puur genieten. Als alles goed is, zit jij lekker in je vel. Je weet hoe je de mensen om jou heen mee kunt slepen in jouw drang om iets moois van de toekomst te maken. Daarbij lacht de liefde jou op vele fronten toe. Het is een uitstekende periode om je liefdesleven fijne en nieuwe impulsen te geven. Het is een periode waarin je zo weinig weerstand ondervindt dat je zelfs wat laconiek kunt worden. Zorg dat je deze tijd zo goed mogelijk gebruikt zodat, als het weer wat minder wordt, je hierop langer kunt teren.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Boogschutter 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Steenbok

Steenbok van 22 december tot 20 januari
In de eerste maanden van dit jaar breekt er voor jou een tijd aan waarin je de gelegenheid krijgt om aan je verborgen verlangens te werken. Mocht je er ooit van gedroomd hebben om hogerop te komen of iets te doen wat je normaal té spannend vindt, doe het dan deze aankomende periode. Je hebt nu het lef om je angsten te overwinnen. Daarbij kun je op de steun van anderen rekenen om je wensen om te zetten in realiteit.
In relatie tot anderen kom je nu jezelf tegen. Het draait eigenlijk om de vraag of je bij je eigen principes kunt blijven of dat je toch meegaat op de stroom van die ander. Contacten die niet meer goed zijn kunnen nu beëindigd worden of gerepareerd, maar die keuze ligt natuurlijk bij jou zelf. Welke contacten horen nog wel bij je en welke passen niet langer? Realiseer je dat elk verlies de mogelijkheid geeft om weer nieuwe mensen te vinden die in het hier en nu meer bij jou passen dan de contacten van toen.

Op de één of andere manier kun jij je in de laatste vier maanden wat gespannen voelen. De ene keer geeft dat een prettige focus en dan weer wat meer onaangename stress. Je voelt de drang om uit oude gewoontes te stappen. Als iemand te dicht op jouw huid gaat zitten dan voel je letterlijk de weerstand hiervan in je lijf. Je zou deze tijd kunnen zien als een periode van het ontdoen van oude gewoontes zoals een slang zijn oude huid aflegt.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Steenbok 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Waterman 2022

Waterman van 21 januari tot 19 februari
Jij kunt in de eerste manden van dit jaar tegen dingen aanlopen die je voor je uit hebt geschoven, vooral op het gevoelsmatige vlak. Bedenk wel dat een berg lastiger is op te ruimen dan een stapeltje. Anders gezegd, schuif de dingen die je niet leuk vindt niet te lang voor je uit. Als je het niet alleen afkunt, vraag dan aan de mensen die welwillend tegenover jou staan om hulp hierbij.

Veel van wat je doelstellingen waren in jouw leven krijgen nu de kans om de juiste richting te vinden. Het is een soort pitstop waarin je dat wat nog bijgesteld moest worden, ook daadwerkelijk kunt bijstellen. De kritiek die je nu krijgt is een optelsom van de consequenties van jouw eerdere handelen. Ga deze niet uit de weg, je zult zien dat de meeste opbouwend en goed bedoeld zijn.

Op de één of andere manier kun jij in de laatste drie maanden onverwacht een confrontatie krijgen op het emotionele vlak. Het kan lijken alsof mensen hun gal opgespaard hebben en het nu de tijd rijp vinden om jou hiervan op de hoogte te brengen. Je kun dit onterecht vinden of het juist zien als een duiding dat die ander dit doet omdat hij om jou geeft. Soms is jouw rechtvaardigheid zo scherp als een zwaard en dat kan de ander emotioneel wel eens kwetsen.
Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Waterman 2022

Lees hier gratis de Jaarhoroscoop Vissen 2022

Vissen van 20 februari tot 20 maart

In de eerste maande van dit jaar zul jij de behoefte gaan voelen om aan nieuwe dingen te beginnen. Je interesses liggen vooral op het menselijke vlak, bijv. hoe zitten mensen in elkaar en hoe diep kun je gaan in je leven. Voor jou kan sport een zeer goede uitlaadklep vormen om jezelf tegen te komen. Zo kun je door fysieke uitputting de geestelijke grenzen van jezelf ontmoeten. Op het maatschappelijke vlak kun je op wat weerstand stuiten. Je zou hier op twee manieren mee om kunnen gaan. Ofwel je trekt je stoute schoenen aan en je gaat staan voor hetgeen je waard bent zodat je probeert dat te bereiken wat je in jouw mars hebt. Ofwel je gaat onder je kunnen zitten met alleen als bijkomstigheid dat deze laatste keuze op den duur je een kater oplevert.

Als het goed is, ben jij in de laatste vijf maanden je grenzen aan het stellen en weten de mensen die jou liefhebben wat ze aan jou hebben. Je voelt je goed en krachtig en je bent, meer dan anders, sensueel ingesteld. Je hebt behoefte aan de liefde en niet alleen op een romantische manier. Nee, jij wilt dit zeker ook uitgedrukt zien in een gepassioneerde relatie. Je bent uitdagend en de persoon die jou lief heeft, zal dit merken ook. Je hebt zin om plezier te maken, lekker gek te doen en onbevangen te zijn. Even niet alles té serieus benaderen, gewoonweg ontspannen en genieten van de liefde.

Lees hier gratis de Liefdesjaarhoroscoop Vissen 2022

EreadersEreaders

@Willem Kunst

Naast de jaarhoroscoop 2022 vind je hier ook bijzondere horoscopen:

Bijzondere horoscopen voor 1,30€
Speciaal voor vrouwen de Vrouw horoscoop
Wat is jouw vrouwenpower en hoe ga je daar het beste mee om!
Liefdes horoscoop online
Hoe sta je in de liefde, wat vind je aantrekkelijk en wat zijn je tools?
Erotiek horoscoop
Wat vind jij spannend en waar word jij opgewonden van?
Flirt horoscoop
Hoe reageer jij op hem/haar en visa versa. Wat vind je leuk aan die nieuwe flirt en wat vind die ander leuk aan jou?
De relatietest
Wat maakt dat je het samen fijn hebt en waar kun je aan werken om het fijn te houden?
Relatiehoroscoop
Als je wilt weten hoe jullie onderlinge relatie eruit ziet.
Beroepshoroscoop
Wat zijn je talenten, ambities en wat is je kracht op dit vlak.
Trouwdag horoscoop
Wat zeg jullie trouwdatum over jullie huwelijk in de toekomst?
Libido horoscoop
Hoe zit je sex drive in elkaar waar word je opgewonden van en waar knap je op af?
Kinderhoroscoop klein
Een korte krachtige uitleg van een kinderhoroscoop.
Financiële horoscoop
Hoe ga je met je geld om. Wat zijn je blinde vlekken op dit gebied en waar ligt je slimheid op dit vlak.
Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Spiritualiteit-test
Ben je heel spiritueel, of meer nuchter van aard?
EmotieTest
Een test om te kijken of je heel gevoelig bent of wat minder of juist wat gereserveerder.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
jaarhoroscoop 2021

Naast de jaarhoroscoop 2022 vind je hier ook bijzondere tarotleggingen.

Tarotlegging: Harmonie en Geluk Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Tarot legging De poort Wat brengt je dichter bij jezelf


Tarot liefdesvraag Waar moet je opletten ——————-Tarot de blinde vlek Wat zie je van jezelf niet


Tarotlegging: Verleden heden toekomst Krijg inzicht in een bepaalde problematiek.
horoscoop van Yolante


Tarot Weeklegging Wat kan er deze week gebeuren ? —————


YolanteTarot legging de ster Waar sta je nu?

Yolante


liefdesinzicht Hoe kan je je liefdesleven beter te begrijpen


Tarot kruislegging wat moet je nu accepteren.————–Tarot Dagkaart Gratis Kijk wat de dagkaart je zegt

Sterrenbeeld boogschutter

Naast de jaarhoroscoop 2021 vind je op Astrokunst ook veel informatie bv. over de tarot

De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst. Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier.
De meeste tarotleggingen worden gelegdt met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet. De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

jaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaaren

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot

Terug naar het begin van de uitleg Sterrenbeeld boogschutter
@ W.Kunst
maandhoroscopen

© Willem Kunst

Scroll naar top