Elke Maand Gratis

De maandhoroscoop van €1,30 is voortaan gratis!maandhoroscoop gratis

De maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen. Hieronder vind je de maandhoroscoop hierin lees je elke maand wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde werk en maatschappelijke ontwikkeling.  Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De maandhoroscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-6-2023 – maand Juni.

Ram           21 maart t/m 20 april

Dit is een maand om vooral met je sociale leven bezig te zijn. Je blaakt van de energie. Als gevolg hiervan kun je soms met wat weinig tact optreden. Het kan van belang zijn om in je liefdesleven hier rekening mee te houden. Zo zorg je dat je niet onnodig in conflicten terecht komt. Je zult het druk krijgen omdat je de behoefte gaat voelen om er meer op uit te gaan. Je hebt even geen zin in emotionele of moeilijke dingen. Nee, je wil gewoonweg meer gezelligheid en dat mag best oppervlakkig blijven.

De laatste weken van juni kunnen nogal verrassend zijn en het is mogelijk dat je iemand tegenkomt die je lange tijd niet meer gezien hebt. Deze kan jou een spiegel voorhouden en menen dat je op het emotionele vlak toch wel flink veranderd bent. In het verdere verloop van deze periode zal er voor jou een avontuurlijke en gepassioneerde tijd aanbreken.

Vanaf de tweede week van juni krijg je een intens verlangen om de grenzen in de liefde te verleggen. Je wil niet in de bekende vijver vissen, durf nieuwe wegen te begaan. Bespreek met je geliefde dat je behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen. Maak er een spannend tijd van waarin je beiden grenzen opnieuw ontdekt en verlegt. Voor singles is het een tijd om het beste van je innerlijk te laten zien.

 Stier          21 april t/m 21 mei

In de eerste week van juni stroomt er veel liefde door jouw aderen en je voelt je in je element. Je hebt dan ook een hoop te geven. Vandaar dat er een goede kans bestaat dat mensen hierop zullen anticiperen, dus stel wel op tijd je grenzen. Zeker als mensen denken dat het vanzelfsprekend is in hoe zij op jou reageren en ook verwachten dat jij zoals ze gewend zijn op hen reageert.

De laatste weken van de maand kunnen een periode worden waarin je de neiging krijgt om jezelf af te sluiten van je omgeving. Zorg dat je niet verhardt of cynisch wordt wanneer je jouw gelijk niet krijgt. Je kunt in deze periode vooral met vrouwen minder goed overweg. Ga vooral niet met iemand de concurrentiestrijd aan nu je niet zo lekker in je vel zit. Je hebt gewoon goede vrienden nodig die jou mee op sleeptouw nemen. Geef niet toe aan de drang om de boel de boel te laten, de problemen worden daardoor alleen maar groter.  Laat je inspireren door mensen die je vertrouwt en die het goede met jou voor hebben.

Je roept zoveel op bij anderen dat deze zeer enthousiast kunnen reageren op jouw plannen maar ook op jouw sexappeal. Gebruik vooral de eerste week van juni om de animator en de verleid(st)er te zijn, organiseer een feestje. Je weet in deze tijd heel goed hoe je de anderen in de watten kunt leggen. Als single kun je een spannende relatie starten. Zorg dat je dat doet in de weken waarin je je sexappeal kunt laten stralen.

 Tweelingen         22 mei t/m 21 juni

Jouw dadendrang kan groot geweest zijn waardoor je heel wat mensen om je heen hebt kunnen choqueren. Vanaf deze maand zul je hierdoor op meer weerstand gaan stuiten in je directe omgeving. Waarschijnlijk zullen zij willen dat je je meer afstemt op hun gevoeligheden. Maar dat zal je nu ook gemakkelijker afgaan. Je zult je mentaal minder vermoeid gaan voelen waardoor de kletskous in jou weer wakker wordt. Je leergierigheid en nieuwsgierigheid zullen meer geprikkeld raken, er breekt een gezellige tijd aan.

Je voelt je fysiek goed en je wilt je horizon verbreden. Je schuwt het dan ook niet om, als het moet, het initiatief hierin te nemen. Je weet je emoties goed tot uitdrukking te brengen waardoor je minder rationeel overkomt als anders. Door je gemoedelijke houding maak je gemakkelijk nieuwe vrienden. Als het maar gezellig is, is jouw huidige motto.

Vanaf de tweede week van juni breekt er een bruisende tijd voor jou aan. Leg wat nieuwe contacten via internet maar laat niet het achterste van je tong zien. Kijk eerst wat die anderen te bieden hebben zodat je een leuke date kunt vinden. Als je al een relatie hebt dan zijn dit weken om romantiek met spanning te verbinden, doe eens iets nieuws samen.

Kreeft                  22 juni t/m 23 juli

De liefdesplaneet loopt door jouw teken heen. Dat maakt jou aantrekkelijk en in staat om met anderen fijne contacten te leggen. Een tijd om je liefdesleven te intensiveren maar ook om je leefomgeving te verfraaien. Als single weet jij je momenteel goed te pronken. Jij hebt een verhoogd libido bij en met wie jij jezelf deelt. Jouw belangstelling gaat vooral uit naar het onbekende. Je wilt avonturen meemaken. Dit kan jou wat onbevangen maken waardoor je je misschien te kwetsbaar op kunt stellen.

Vanaf de tweede week komt er bij jou een ongekend verlangen om je vrij te voelen. Je wilt je losmaken van beklemmende banden en hoe meer de anderen jou vast houden des te meer jij jezelf tegen de klippen gooit. Zolang jij je niet geketend voelt, hoeven anderen zich geen zorgen te maken over jouw gedrag. Maar oh wee wanneer jij je echt verstikt voelt. Maar als je meer het introverte type bent dan kan het ook geheel anders om zijn. Dan zal je waarschijnlijk de ander te zeer vast willen houden en deze bij wijze van spreken verstikken met jouw gevoelens voor hem of haar.

Ga met je vrienden of vriendinnen naar een leuk concert. Onderneem iets waarbij het veel gemakkelijker is om iemand zowel letterlijk als figuurlijk tegen het lijf te lopen. Als je al een relatie hebt dan is deze tijd een fijne tijd om samen dichterbij elkanders gevoelens te komen. Een tijd van groei en bloei.

Leeuw                 24 juli t/m 24 augustus

Jij voelt je prima, sterk en dynamisch. Jij wilt van alles meemaken waardoor je je in menig avontuur kunt storten. Door je nieuwsgierigheid zul je vaak ook de initiatiefnemer zijn. Alleen kun je wat roekeloos worden en wat sneller over jouw en andermans grenzen gaan. Zorg dat je je tomeloze energie die je nu bezit, in de juiste richting stuurt. In de liefde heb je nu meer dan anders behoefte aan fysiek contact. Je bezit nu een verhoogd libido en hierdoor word je gretiger dan anders.

Dit is voor jou een dynamische tijd en je bulkt van het zelfvertrouwen. Het avontuur roept en jij zult wel bezig moeten zijn om jouw energie te reguleren. Je hebt het vermogen om anderen mee op sleeptouw te nemen. En als jij in een goede bui bent dan werkt dit zeer aanstekelijk op de ander. Plezier maken en daarvan genieten is nu beslist aan jou toevertrouwd.

Ga vooral niet te moeilijk doen in de eerste week van juni maar neem de tijd om je uit te leven zodat je je overtollige energie op een goede manier kwijt raakt. Dan kun je vanaf week twee toegeven aan je behoefte aan gezelligheid, romantiek en een spannende tijd ervaren in je liefdesleven. Bezoek hen die je graag mag. En als het laat is en je nog steeds op zoek bent naar spanning, ga dan eens goed uit. Een prima kans dat je in deze tijd meer opvalt dan anders.

 Maagd                 25 augustus t/m 23 september

Voor jou begint deze maand het liefdesleven nog meer op te laaien. Het is daardoor belangrijk om je hier vooral op te richten. Probeer de rust in je buitenwereld te bewaren, je kunt namelijk nu wat moeilijker verwoorden waar jij voor staat. Belangrijke keuzes kun je beter even uitstellen en zo ook de drang om de beste te willen zijn. Leg dit even naast je neer. Het is tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen, naar de sauna  te gaan of je te laten verwennen bij een schoonheidsspecialist. Geniet vooral van de liefde.

Vanaf de derde week breekt er een andere tijd aan. Je kunt je dan emotioneel wat opgesloten gaan voelen doordat het contact met de mensen om je heen niet echt meer wil vlotten. Vandaar dat het goed is om je bedoelingen uit te leggen in plaats van de banden met hen te verbreken. Jij bent echter wel zeer contactueel ingesteld, zorg daarom dat je onder leuke mensen bent met wie je jouw ideeën kunt uitwisselen. Zorg ook dat je je bewust bent van het feit dat je nu gevoeliger bent voor kritiek. Je kunt de dingen te persoonlijk oppakken en je kleiner maken dan je bent, vertrouw op je eigen wijsheid zonder hautain te zijn.

Mocht je spanningen hebben ga dan iets actiefs doen, zoals sporten of naar de kroeg om te dansen en gezellig te kletsen. Dit zal ervoor zorgen dat het een maand wordt waarin je gemakkelijker contact kunt leggen zodat het uiteindelijk een fijne en romantische tijd zal worden.

Weegschaal                 24 september t/m 23 oktober

Juni begint voor jou met een gemoedelijke periode. Je hebt behoefte aan een vertrouwde omgeving en jouw prioriteit ligt dan ook niet gelijk buiten de deur. Jij wilt eerst even op adem komen na een behoorlijk intensieve periode. En eenmaal tot rust gekomen komt vanzelf het gevoel van de levensgenieter terug. De eerste tijd is er een om gezellig met vrienden op te trekken. Even vrij zijn van teveel verantwoordelijkheden.

Vanaf de tweede week wordt het, zowel op het persoonlijke als op het sociale vlak een goede tijd. Als je single bent dan zijn dit uitstekende weken om te daten. De wereld draait even om jou heen zoals jij dat graag wilt. Geniet hiervan en laat de anderen met jou meegenieten. Je kunt de mensen om je heen inspireren en je haalt daardoor het beste in jezelf en de ander naar boven. Maak er gezellige, romantische weken van en omring je met mensen die je lief hebt. Hoe dan ook, begeef je onder de mensen. Je kunt enorm groeien van de fijne ervaringen die je op kunt doen.

Vooral in de laatste weken van juni barst je van de ideeën en de liefdesgodin straalt op jou neer. Je krijgt daardoor net die tinteling die andere mensen op zal gaan vallen. Maak er met de mensen om je heen een groot feest van wat eindigt in de armen van een/je lief. Je zult zien dat je in deze tijd wat de liefde betreft in hogere sferen terecht kunt komen. Zolang je maar niet bezig gaat met, of dat wat je doet wel verantwoord is. Wees jezelf en geef je alleen als die ander het echt waard is.

Schorpioen          24 oktober t/m 22 november

Er breekt voor jou een harmonieuze tijd aan. Een tijd van flirten, genieten van je geliefden, of het vinden van een nieuwe liefde. Tenminste, zolang je je niet laat overrulen door mensen om jou heen die van nature dominanter zijn dan jij.

Vertrouw op je intuïtie en blijf jezelf trouw zodat je precies weet wat je van die ander wilt. Durf ondeugend te zijn en maak je liefdesleven weer spannend. Trek die mooie kleren aan en flaneer door de straten. Geniet van de aandacht die je krijgt waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Vanaf de tweede week van juni komen er wat veranderingen, laat je in die tijd niet kleineren maar sta voor de meningen die je hebt. Zo kun je uiteindelijk via goede gesprekken je mening bijstellen of juist verstevigen. Deze weken kunnen  voor fijne ontwikkeling in jouw leven zorgen, de zwaarte van de afgelopen weken op het sociale vlak valt dan van je af. Je voelt je weer gezien worden en dat maakt dat je weer zin hebt om meer met je vrienden en andere intieme contacten op te trekken. De eerste week staat de liefde centraal en vanaf de tweede week je sociale leven.

Wees een beetje alert op jezelf. Je kunt in een feeststemming zijn waardoor je je teveel mee kunt laten slepen door de mensen om je heen. Je kunt dan degene waar je mee bent uit het oog verliezen. Als single kun je je nu moeilijk focussen waardoor je een goede kans mis kan lopen. Zorg dat je dichtbij jezelf blijft en in de liefde het de ander niet teveel naar de zin wilt maken. Toon ook jouw verlangens en behoeftes.

Boogschutter               23 november t/m 22 december

Er komt een kentering in je sociale leven. Je kon je wat afgesloten voelen van de mensen om je heen. Het kon lijken alsof elk gesprek wat meer moeite kostte dan anders maar daar komt nu verandering in. Je gaat weer middenin het leven staan. Je voelt dat je weer gemakkelijk contacten kunt leggen en dat het weer eenvoudig wordt om gewoonweg plezier te maken.

Je kunt in je naaste omgeving wat sneller conflictjes krijgen. Dit kan komen doordat je van nature wat impulsiever op emoties kunt reageren. Let op, het gaat niet om de inhoud maar meer om de toon.

Het worden weken om lekker bij te kletsen en onbevangen mensen te ontmoeten. Daarbij zal je zien dat mensen sneller een appèl op jou gaan doen. Het kan lijken alsof die anderen alle verantwoordelijkheid bij jou neerleggen. Zorg dat je bewuste keuzes maakt over wat jouw verplichtingen zijn en wat bij anderen hoort. Anders neem je teveel op je schouders.

Je kunt deze maand wat emotioneler zijn dan anders maar laat je niet meeslepen door iemand die teveel op jouw gevoelens inwerkt. Wees juist  voorzichtig met dat soort mensen. Jij hebt nu mensen om je heen nodig die jij vertrouwt en jou meeslepen in een aangename tijd zonder zorgen. Laat je inspireren door de ander, jij hoeft nu niet zelf alle initiatieven te nemen.

Steenbok   23 december t/m 20 januari

Jij kunt je aan het begin van deze maand wat zwaarmoedig voelen. Je hebt de indruk dat je wat opgesloten zit in jezelf. Hierdoor kun je het lastig vinden om op het emotionele vlak jezelf te uiten maar ook om de ander op die manier te begrijpen. Wees mild voor jezelf en leg de lat bij de dingen die je doet op een haalbare hoogte. Soms moet een mens gewoon even een pas op de plaats maken.

Op het emotionele vlak kan er in de laatste weken van juni veel gebeuren. Je kunt  erachter komen dat dit niet jouw sterkste punt is. Je reageert waarschijnlijk secundair. Het gaat er niet om dat je dit moet veranderen maar dat je voor jezelf leert ermee om te gaan, ook naar anderen toe. Blijf niet altijd te voorzichtig bij iets wat je voelt. Toon wat je bij iets beleeft zodat de anderen ook daadwerkelijk kunnen gaan begrijpen dat ook jij echt blij, verdrietig enzovoort kan zijn.

Het is misschien wat zwaar aangezet maar Steenbokken hebben toch wel moeite om echt te laten zien wat zij voelen. Mensen die veel emotioneler zijn pikken dan niet jouw signalen op waardoor ze geen rekening houden met jouw behoeftes.

Waterman 21 januari t/m 18 februari

Het wordt voor jou een fantastische maand en je zal er met volle teugen van genieten. Omring je met je dierbaren en geniet van de vertrouwdheid die dit oplevert. Blijf je behoefte aan harmonie trouw en ga op dit moment niet de strijd aan met personen die jouw mooie gevoelens kunnen bederven. Je kunt veel leuke mensen tegenkomen en je ondernemingszin kan ervoor zorgen dat je veel interessante zaken tegenkomt. Een goede tijd om verbeteringen aan te brengen in je werk.

Vanaf de derde week van juni geldt dat je rationeel weet wat je wilt en hoe daar te komen, alleen kun je het lastig vinden om je af te stemmen op de mensen om je heen. Vandaar dat je in je ideevorming momenteel vooral tegenstand kunt ondervinden bij de mensen die jou liefhebben. Het worden weken waarin je wordt uitgedaagd om vooral ook vanuit je hart te reageren op de mensen om je heen.

Je hebt deze maand de behoefte aan contact en je wil van alles tegelijk doen. Waarschijnlijk heb je meer energie dan je lief is. Dit moet een maand worden waarin jouw behoefte aan spanning vervuld wordt. Ga bijvoorbeeld naar een klimhal of naar een party waar je de hele nacht door kunt gaan, leef je uit! Je hebt energie genoeg!

Vissen        19 februari t/m 20 maart

Jij kan in een roes leven waarin veel mooi is en alles loopt zoals je gehoopt had.  Je kunt verrukt zijn over de schoonheid van het leven omdat je juist nu voor mooie en liefdevolle ervaringen open kunt staan. Deze opwinding werkt aanstekelijk op je omgeving waardoor je een graag geziene gast bent.

Jij moet vooral in het begin van deze maand lekker uitgaan en wild doen. Ga je uitleven en laat zien hoe spitsvondig jij kunt zijn als het erom gaat die ander te laten lachen. Hiermee start je een bruisende maand waarin je jouw ware gezellige maar ook jouw sensuele kant openlijk kunt tonen. En dat allemaal zonder schaamte!

Vanaf de tweede week verandert de sfeer. Je loopt dan tegen gevoelens aan die je dwingen om bij jezelf naar binnen te gaan. Dit kan jouw behoefte aan fijne en rustige gevoelens en (de lieve) vrede verstoren. Vandaar dat je hierbij enig verzet in jezelf zult voelen, maar het brengt jou wel dichter bij de reële wereld. Jouw talent om de dingen liever en mooier te maken dan ze zijn, kan hiermee in het geding raken. Je hoeft jouw talent niet overboord te gooien, maar wel kan het belangrijk zijn om te beseffen dat strijd niet alleen tot disharmonie hoeft te leiden. Zoals een onweersbui dit doet kan een conflict de lucht juist helpen klaren.

Copyright: Willem Kunst


Naast de maandhoroscoop vindt je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

maandhoroscoop


@ W.Kunst

Sterrenbeelden en data:Maandhoroscoop

Ram, 21 maart t/m 20 april
Stier, 21 april t/m 21 mei
Tweelingen, 22 mei t/m 21 juni
Kreeft, 22 juni t/m 23 juli
Leeuw, 24 juli t/m 23 augustus
Maagd, 24 augustus t/m 23 september
Weegschaal, 24 september t/m 23 oktober
Schorpioen, 24 oktober t/m 22 november
Boogschutter, 23 november t/m 22 december
Steenbok, 23, december t/m 20 januari
Waterman, 21 januari t/m 18 februari
Vissen, 19 februari t/m 20 maart

januari (oud-Nederlands: Louwmaand): vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god voor alles wat met een nieuw begin te maken heeft.
februari (oud-Nederlands: Sprokkelmaand): vernoemd naar de Romeins/Etruskische god van de zuivering Februus.
maart (oud-Nederlands: Lentemaand): vernoemd naar de Romeinse oorlogs- en beschermgod Mars.
april (oud-Nederlands: Grasmaand): afgeleid van het Latijnse woord aperire = openen. Slaat op het ontluiken van bloemen (en de natuur in het algemeen) in het voorjaar.
mei (oud-Nederlands: Bloeimaand): vernoemd naar de Romeinse godin Maia, godin van de vruchtbaarheid en beschermster van alles wat groeit en bloeit.
juni (oud-Nederlands: Zomermaand): vernoemd naar de Romeinse godin Juno, godin van het huwelijk.
juli (oud-Nederlands: Hooimaand): vernoemd naar de Romeinse veldheer en staatsman Julius Caesar, net voordat hij werd vermoord.
De maand werd naar hem vernoemd vanwege zijn werk aan de Juliaanse kalender. Voorheen heette deze maand Quintilis, wat Latijn is voor vijfde maand.
augustus (oud-Nederlands: Oogstmaand): vernoemd naar keizer Augustus van Rome. Voorheen heette deze maand sextilis, wat Latijn is voor zesde maand.
september (oud-Nederlands: Herfstmaand): septembris is Latijn voor zevende maand.
oktober (oud-Nederlands: Wijnmaand): octobris is Latijn voor achtste maand.
november (oud-Nederlands: Slachtmaand): novembris is Latijn voor negende maand.
december (oud-Nederlands: Wintermaand): decembris is Latijn voor tiende maand.

 

 

Terug naar het begin van de maandhorosc0op
@ W.Kunst
maandhoroscopen

Scroll naar boven