Gratis maandhoroscoop

De maandhoroscoop van €1,90 is voortaan gratis!maandhoroscoop gratis

De maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen. Hieronder vind je de maandhoroscoop hierin lees je elke wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde werk en maatschappelijke ontwikkeling.  Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De horoscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-4-2024 – Apr

Ram           21 maart t/m 20 april

Je kunt het gevoel hebben dat je veel strijd moet leveren. Het kan lijken alsof je voor alles wat je onderneemt extra je best moet doen. Je voelt je enigszins moe hiervan. Je moet voor jezelf opkomen en duidelijk maken wat je wilt en dat terwijl dit niet jouw sterkste kant is. Liever zou je wat op de achtergrond blijven. Op de één of andere manier kan het lijken dat je ertoe gedwongen wordt om stelling te nemen en te laten zien waarvoor jij staat. Ondanks de moeite die het je kost, doe je er inderdaad goed aan om te laten zien waar jij zelf gevoelsmatig voor staat. Je krijgt hulp van anderen om zaken die zijn blijven liggen aan te pakken en op te lossen. Mits je zelf de initiatieven hier toe neemt.

In de liefde:  

In de eerste week hangt er een wat onaangename spanning in de lucht op dit vlak, maar vanaf de tweede week wordt alles beter. De roze bril kan weer op en de vlinders komen langzamerhand weer terug in de buik. Het is een goede periode om een nieuwe of bestaande liefde leven in te blazen. De behoefte om je wereld mooier te maken uit zich zowel geestelijk als fysiek

Stier          21 april t/m 21 mei

Voor jou is er een periode begonnen waarin de vermoeidheid verdwijnt en er de tijd aanbreekt waarin je je langzamerhand steeds energieker gaat voelen. Het lengen van de dagen voedt jou zowel geestelijk als fysiek. Je hebt er weer zin in om eropuit te trekken. Na een periode van wat meer op jezelf te zijn geweest, heb je nu weer zin in contacten met anderen. Door jouw prettige uitstraling reageren de mensen op een vriendelijke en aangename wijze op jou. Je zit vol plannen en als je je goed voelt, stroom je  langzamerhand vol van adrenaline om deze plannen te gaan verwezenlijken.

In de liefde:

Het is geen bruisende tijd voor jou op dit vlak. Het kan lijken dat de dagelijkse plichten en verantwoordelijkheden meer van je vergen dan anders waardoor je een beetje mat kunt zijn. Het is niet echt een tijd om te handelen maar veel eerder een tijd om te zien wat je krijgt van de anderen. In de laatste twee weken komt er een kentering in je liefdesleven. Je komt dan in een aangenamere periode terecht waarin de anderen jou graag zien en steunen.

  Tweelingen         22 mei t/m 21 juni

Je borrelt van de energie, het ene na het andere idee kan in je opborrelen. Je hebt behoefte aan vernieuwing. Hierdoor kunt je oude contacten verwaarlozen en kun je dus in contact met anderen op weerstand rekenen. Hoewel je je liefdevol voelt en in eerste instantie ook vriendelijke contacten oproept, is er ook iets in je wat onbewust in strijd is met de mensen om jou heen. Zorg dat je mentaal ontspannen blijft. Doe wat je kunt, dan is het gemakkelijker om zowel in contact te blijven met jezelf als ook met anderen en wel op een gevoelsmatige manier. Je kunt namelijk onbewust feller reageren op je omgeving dan je lief is.

Het kan lijken alsof er bepaalde vervelende onderbuik gevoelens bepalen hoe jij reageert op jouw omgeving. Zorg dat je niet als een olifant door een porseleinen kast heen loopt.

In de liefde:

Je kunt in een ingewikkeld conflict zijn met de liefde, dan loopt het goed en dan gaat het weer mis. Alsof je eerst aangetrokken wordt en dan weer weggeduwd.
Zorg dat je niet kiest tussen het een of het ander maar probeer de verschillen te zien en te accepteren zodat je bruggen kunt slaan naar anderen.

Kreeft                  22 juni t/m 23 juli

In deze periode kun je gemakkelijk steun krijgen van de personen die je lief zijn mits je je niet teveel laat gaan door de lenteperikelen. Zorg dat je aandacht houdt voor de verlangens van de anderen. Je kunt nu iets teveel gericht zijn op jouw eigen wensen. En die hoeven natuurlijk niet altijd te stroken met de behoeftes van degenen die jou liefhebben. Natuurlijk is het ook de periode waarin er veel planeten gunstig voor jou staan. Dit betekent dat je op het gebied van relaties en vriendschappen fijne tijden mee kunt maken. Je behoefte om je leefomgeving te verfraaien zal nu extra geprikkeld worden. Je zou kunnen zeggen dat de grote lenteschoonmaak zowel in jou plaats vindt als om jou heen. Ontdoe je van onnodige lasten en loop met plezier het nieuwe en uitdagende tegemoet. Durf het verleden en de hang naar oude zekerheden los te laten. Want daar is het nu een goede tijd voor.

 In de liefde:

Ook bij jou is de lente volop aangebroken. Je voelt je prettig en je geniet van de aandacht die jij krijgt. Je komt veel vriendelijkheid tegen op je pad. Het is ook goed mogelijk dat de vlinders in jouw buik beginnen te dansen. Een prima periode om je te wijden aan de liefde, schoonheid en kunst. Je voelt je energieker dan anders en het lukt je om directer te zijn. De enige tegenvaller kan zijn dat je soms tegen oude gevoelens aanloopt waarbij je je zou kunnen afvragen of je gevoelsmatig wel op de juiste koers zit met jezelf.  Blijf niet te rationeel naar je gevoelens kijken, doe er wat mee.

Leeuw                 24 juli t/m 24 augustus

Je voelt je al een tijdje niet zo vitaal en energiek. De lentekriebels hebben je nu te pakken en je bent je weer langzaamaan aan het opladen om met nieuwe energie avonturen tegemoet te gaan. Je kijkt uit naar nieuwe ontmoetingen. Op de één of andere manier kun je je ook wat onrustig voelen. Je wilt erop uit nieuwe dingen beleven en doen. Door jouw enthousiasme en directheid heb je de kans om met mensen die niet zo dichtbij je staan conflictjes te krijgen. Vooral wanneer het gevoelskwesties betreft.

Je hebt de kans dat je ook bij jezelf tegen bepaalde emoties aanloopt. Als je meer dan anders strijd hebt met vrouwen en mannen die hun emoties gemakkelijk uiten, dan kan het tijd worden om te herzien hoe jij je emotioneel uit.

In de liefde:

De eerste twee weken van April is het nog een beetje aan dobberen. Maar vanaf de derde week begint de liefdeskracht in jou te stralen. Je zult een grote compassie tonen naar hen die je lief hebt maar ook aan hen die jou gevoelsmatig aanspreken. Bovenal begint de lentetinteling in jou te groeien en heb je behoefte om je geliefde te laten zien wat deze voor jou betekent. Er geldt daarbij dat je juist nu graag het middelpunt wilt zijn van aangename aandacht.

 Maagd                 25 augustus t/m 23 september

Voor jou is het een periode waarin het kan lijken alsof anderen net alles anders oppikken dan jij bedoelt. Soms lijkt het dan alsof jij lijnrecht tegenover de mensen komt te staan die dichtbij jou horen. Probeer flexibel te blijven en bekijk de gebeurtenissen ook door de ogen van die ander. Het geeft je de mogelijkheid om te leren dat aan alles meerdere kanten zit. Je kunt daarmee bereiken dat jij voor jezelf duidelijk hebt wat jouw gevoelens bij iets zijn en wat die van de ander zijn. Gelukkig heb je veel energie en daadkracht in deze periode waardoor je de moed heb om je door de moeilijkheden heen te slaan. Hoe milder je je op kunt stellen na de buiten wereld hoe zachter jij zelf zult zijn. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk toch fijne contacten kunt onderhouden omdat je uit het wantrouwen blijft.

In de liefde:

De eerste weken van april loopt alles op dit gebied nog niet zo soepel. Daarna breekt er een periode aan waarin wordt getest wat jezelf geïnvesteerd hebt in de anderen. Als je een beetje voor jezelf erop los hebt geleefd dan kun je in deze periode spanningen gaan ondervinden. Niet alles zal dan meer zo vanzelfsprekend gaan.  Je kunt dan in menig conflict terecht komen omdat de ander wilt weten waar jij voor staat. Sluit je niet af en verstop je niet dat verergert de boel alleen maar. Ga de dialoog met de andere aan.

Weegschaal                 24 september t/m 23 oktober

Weegschaal, doe in deze maand vooral wat je kunt en niet wat je allemaal zou moeten doen. Soms is er de tijd dat je even rustiger aan moet doen. Je kunt wat sneller geprikkeld zijn en dus wat sneller boos worden op degene die jij lief hebt. Ga daarom vooral dingetjes doen waar je van ontspant en wees zuinig met je energie bij die activiteiten die teveel appelleren aan jouw verantwoordelijkheidsgevoel.

Voor jou is het een goede maand om dingen te bestuderen of gewoonweg om een goed boek op de bank te lezen of met je vrienden er gezellig op uit te gaan.

Hoewel je soms op onverwachte tegenstand stuiten kunt en daardoor in menig debat kunt belanden, is het toch een uitstekende periode voor de liefde. Je voelt je krachtig en geniet volop van het spel dat flirten heet. De aandacht van de anderen doet je goed, het haalt je uit een dipje waar je mogelijk even in gezeten hebt. Je was waarschijnlijk wat meer introvert dan anders. Echter het avontuur begint weer te lonken en je drang om vooruit te kijken borrelt weer op.

 In de liefde

In deze periode ben je vooral hartstochtelijk. Je wilt meer lijfelijkheid dan anders. Je bent vooral de eerste weken niet zo tactvol. Houd er rekening mee dat je nu best wel heel direct over kunt komen. En de vraag is of degenen die jou liefhebben dit begrijpen of jou zien als iemand die nu wel heel graag zijn zin wil hebben

Schorpioen          24 oktober t/m 22 november

Voor jou is het een aangename tijd. De lenteprikkels kunnen bij jou gemakkelijk naar binnen komen omdat je openstaat voor nieuwe ideeën en veranderingen.  Het is voor jou een periode om veel contacten te leggen, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Je kunt steun verwachten van mensen die jij emotioneel vertrouwt. Zij kunnen jou helpen bij het kaderen van oude gevoelens. Wees niet star, durf juist open te staan op dit gebied zodat je in staat bent om met een goede fundering jouw gevoelens een plek te geven. De maand april brengt voor jou ook een tijd van plezier mee. Je hecht grote waarde aan het samen zijn met hen die echt belangrijk voor jou zijn. Je bent gul en gevend.

In de liefde:

Je kon je wat afgesloten voelen in de liefdessfeer maar hier komt in de maand  April absoluut verandering in. De lente maakt dan in jou ook de zachte en warme gevoelens van de liefde wakker. De mensen om je heen laten gemakkelijk hun genegenheid aan jou zien. Het kan lijken dat je in een warm bad van liefde terechtkomt. En dat is iets waar jij als leeuw zijnde heerlijk van kan genieten.

Boogschutter               23 november t/m 22 december

Voor jou boogschutter wordt deze maand er één van veel doen. Je voelt je energiek en vandaar dat je onderweg wilt zijn. Je hebt weer zin in nieuwe contacten en je voelt je geprikkeld om weer nieuwe dingen te leren.

Je begint langzamerhand weer open te staan voor de liefde of voor prettige contacten. Het is voor jou een goede periode om een start te maken met een nieuw begin in je sociale leven. Als je goed in je vel zit, dan voel je je mooi en in harmonie met jezelf. Gebruik deze tijd, want het blijft niet steeds zo.
Omdat het zo lekker kan voelen, kunt je wat lui worden….maar dan glipt de tijd je door je vingers. Verbreed je horizon en zoek nieuwe uitdagingen om de honger van je intellect te stillen.

In de liefde:

Zorg dat je optimaal geniet van alles wat met liefde te maken heeft. Maar bovenal, investeer in je liefdesleven. Over twee weken wordt je zogezegd getest op wat je anderen hebt gegeven. Dan ook wordt de rekening gepresenteerd of je vooral voor jezelf bezig was of ook voor de anderen.

Steenbok   23 december t/m 20 januari

Na een periode van bezinning voel je langzamerhand steeds meer de behoefte om uiting te geven aan dat wat je allemaal op een rijtje hebt gezet. Je bent nog wel zo af en toe snel geprikkeld waardoor je wat scherper overkomt dan de bedoeling is, maar je voelt steeds meer de behoefte om de dialoog met de ander te voeren. In contact met anderen kun je het soms lastig vinden om tactvol te blijven. Houd rekening met je scherpe tong, zorg ervoor dat jouw kritiek iets opbouwends in zich herbergt. Anders strijkt je anderen onnodig tegen de haren in. Een ander belangrijk punt is dat je goed op je energie huishouding let. Je kunt door je bewijsdrang de neiging vertonen om over de grenzen van wat gezond is te gaan. Relativeer je plichten!

In de liefde:

De eerste week is het nog zo zo maar als de maand vordert zal je merken dat je op dit gebied steeds beter in je vel komt te zitten. Jouw natuurlijke charme wordt weer geactiveerd en je weet dat je dan sensueel overkomt. Dit gegeven zal zichtbaar zijn voor je omgeving waardoor er menige flirt kan ontstaan. Daarbij is het een uitstekende periode om met je geliefde fijne dingen te gaan doen.

Waterman 21 januari t/m 18 februari

Er kunnen wat perikelen zijn met iemand die je lief hebt. Maar door jouw beleving op tijd te relativeren en elkaar de ruimte te geven om te praten, kan dit allemaal best meevallen. Stel jezelf alleen niet te kwetsbaar op, dan komt alles teveel naar binnen. Zoek voor je ontspanning af en toe de rust van het bos op of ga eropuit om lekker uit te waaien aan zee.

Je kunt soms last hebben van wat je wilt en van wat je voelt. Soms staan deze driften haaks op elkaar. Hierdoor kunnen soms wat conflictjes met jouw omgeving ontstaan. Wees duidelijk in wat je wenst en praat hier genoeg over met de mensen om je heen. Het helpt je om jouw gevoelens duidelijk te krijgen. Het verwoorden van wat er zich qua emoties in jou afspeelt, helpt je om de juiste beslissingen te nemen.

Je hebt nu de kans om jouw verantwoordelijkheid voor je eigen identiteit op een juiste wijze op te pakken. Nu even wat minder zorgen voor de ander en wat meer voor jezelf.

In de liefde:

In de tweede week van deze maand is het nog geen echt liefdesfeest voor jou. Maar daarna gaat de planeet van de liefde, Venus, zeer gunstig voor jou staan. Het belooft op dit vlak een aangename tijd waarin je je relatie kunt verdiepen of juist een nieuwe liefde tegen kunt komen. Deze prikkels zullen ook tastbaar zijn in je portemonnee want je zult de behoefte kunnen gaan voelen om je geld sneller uit te geven aan mooie dingen.

Vissen        19 februari t/m 20 maart

Deze maand staat voor jou vissen in het teken van de liefde.
Je maakt gemakkelijk contact en je bent warm en oprecht. Je geniet van de mensen om je heen en je wilt ze het liefst dicht bij je houden. Alles moet nu wat mooier zijn en dat kan maken dat je graag gaat shoppen maar, pas wel een beetje op je uitgaven. Je merkt dat je meer aandacht krijgt dan anders en daar kun je nu ook echt van genieten Een beetje flirten heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. En wie weet kom je iemand tegen die jij heel erg leuk kunt gaan vinden.

Je maakt in deze periode dus gemakkelijk contact met de ander. De meeste mensen reageren vriendelijk op jou en zijn bereid je te helpen als dat nodig is.

Je ondervindt weinig weerstand in de ideeën die jij over wilt brengen. Een uitstekende periode dus om afspraken te maken en te zorgen dat je een lijn uit kunt stippelen die jou bij je doelen brengt. Je maakt veel afspraken met anderen en wees je ervan bewust dat daar ook de bottelnek in kan zitten. Je kunt vergeten wat je eigenlijk allemaal aankan. Je bent geneigd om minder goed naar jouw gevoelens te luisteren en meer naar de wensen van de ander.

 In de liefde:

Het is voor jou een bijzondere tijd op dit vlak waar je nog zeker een volle maand van kunt gaan genieten. Als het goed is, heb je de banden met je lief verstevigd en kun je mild en invoelend zijn. Probeer deze mooie gevoelens vast te houden voor als de tijd aanbreekt dat het minder vanzelfsprekend is dat je je zo voelt.

 

Copyright: Willem Kunst


Naast deze horoscoop vindt je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

maandhoroscoop


@ W.Kunst

Sterrenbeelden en data:Maandhoroscoop

Ram, 21 maart t/m 20 april
Stier, 21 april t/m 21 mei
Tweelingen, 22 mei t/m 21 juni
Kreeft, 22 juni t/m 23 juli
Leeuw, 24 juli t/m 23 augustus
Maagd, 24 augustus t/m 23 september
Weegschaal, 24 september t/m 23 oktober
Schorpioen, 24 oktober t/m 22 november
Boogschutter, 23 november t/m 22 december
Steenbok, 23, december t/m 20 januari
Waterman, 21 januari t/m 18 februari
Vissen, 19 februari t/m 20 maart

januari (oud-Nederlands: Louwmaand): vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god voor alles wat met een nieuw begin te maken heeft.
februari (oud-Nederlands: Sprokkelmaand): vernoemd naar de Romeins/Etruskische god van de zuivering Februus.
maart (oud-Nederlands: Lentemaand): vernoemd naar de Romeinse oorlogs- en beschermgod Mars.
april (oud-Nederlands: Grasmaand): afgeleid van het Latijnse woord aperire = openen. Slaat op het ontluiken van bloemen (en de natuur in het algemeen) in het voorjaar.
mei (oud-Nederlands: Bloeimaand): vernoemd naar de Romeinse godin Maia, godin van de vruchtbaarheid en beschermster van alles wat groeit en bloeit.
juni (oud-Nederlands: Zomermaand): vernoemd naar de Romeinse godin Juno, godin van het huwelijk.
juli (oud-Nederlands: Hooimaand): vernoemd naar de Romeinse veldheer en staatsman Julius Caesar, net voordat hij werd vermoord.
De maand werd naar hem vernoemd vanwege zijn werk aan de Juliaanse kalender. Voorheen heette deze maand Quintilis, wat Latijn is voor vijfde maand.
augustus (oud-Nederlands: Oogstmaand): vernoemd naar keizer Augustus van Rome. Voorheen heette deze maand sextilis, wat Latijn is voor zesde maand.
september (oud-Nederlands: Herfstmaand): septembris is Latijn voor zevende maand.
oktober (oud-Nederlands: Wijnmaand): octobris is Latijn voor achtste maand.
november (oud-Nederlands: Slachtmaand): novembris is Latijn voor negende maand.
december (oud-Nederlands: Wintermaand): decembris is Latijn voor tiende maand.

Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programa

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/


@ W.Kunst
Beroepshoroscoop online

Scroll naar boven