Gratis maandhoroscoop

De maandhoroscoop van €1,90 is voortaan gratis!maandhoroscoop gratis

De maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen. Hieronder vind je de maandhoroscoop hierin lees je elke wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde werk en maatschappelijke ontwikkeling.  Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De horoscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-12-2023 – maand December

Ram           21 maart t/m 20 april

Je bent in de maand december steeds beter in staat om je ware gevoelens te tonen en dat geldt zeer zeker voor jouw gevoelens van liefde en affiniteit. Je kunt in deze maand een paar bijzondere dagen meemaken op dit vlak. Dit zal jouw zelfvertrouwen vergroten. Je zult je gemakkelijker kunnen uiten en met meer zelfbewustheid in relaties staan.

Het kan voor jou in de eerste weken van deze maand een tijd zijn om tegemoet te komen aan je idealen en daarbij de wensen die je hebt om te zetten naar realiteit. Niet langer meer wegdromen over wat mogelijk is maar de basis leggen op een concrete manier zodat je verlangens ook echt bewaarheid worden. Voor jou kan het juist nu goed zijn om met beide benen op de vloer te blijven staan zodat je jouw mogelijkheden kunt overwegen. Ga leuke dingen doen met jouw dierbaren. Zij zijn tenslotte degenen waar jij, als het even minder gaat, op terug kunt vallen. Jij bent immers iemand die zijn gevoelens moet kunnen meten aan een ander. Vertrouwen staat momenteel meer op de voorgrond dan liefde.

In de laatste weken van december breekt er voor jou een tijd aan waarin je voelt dat je er niet alleen voor staat. Je merkt dat de anderen jou graag willen helpen. Zeker als je durft te laten zien dat ook jij niet alles beter kan. Jouw milde uitstraling zal je veel goeds brengen.

Jij wilt het deze tijd vooral gezellig hebben, lekker kletsen met vrienden die je dierbaar zijn. Je hebt even geen zin in moeilijke dingen, zoals de problemen van anderen aanhoren of oplossen. Je wilt je wereldbeeld verbreden en je staat open voor nieuwe uitdagingen.

 Stier          21 april t/m 21 mei

Je kunt wat ernstig zijn en het gevoel hebben dat alles niet vanzelf gaat. Je bent voor jezelf nu in zekere zin wel verplicht om duidelijk aan te geven wat je wel en niet wilt. Dit zorgt ervoor dat je je niet somber voelt of afgesloten van de anderen. Hierdoor kun je je hart openhouden voor hen die je echt lief hebt.

Durf vooral in de eerste weken van deze maand initiatieven op het liefdesvlak te nemen en laat aan jezelf en aan anderen zien dat, als je ergens voor gekozen hebt, jij hiervoor kunt blijven staan. Los hiervan wordt dit een tijd van veel ontmoetingen. Je komt in situaties terecht waarin je voor jezelf goede nieuwe keuzes kunt maken. Keuzes waarin je je eigen gevoelens trouw blijft. Misschien moet je daar nu even goed ruzie voor maken. Maar dat maakt dan wel dat die ander weet waar jouw grenzen liggen. En daar gaat het om.

In de laatste weken van december kun jij extra gevoelig zijn. Velen van jullie zullen in deze tijd genieten van het samenzijn met familie en vrienden; de romantiek van de kersttijd. Tegelijkertijd kun jij je sterk identificeren met hen die deze luxe niet hebben. Bezinning moet eigenlijk altijd leiden tot toenadering en niet tot vervreemding en dit geldt voor welk geloof dan ook.

De Stier kan zijn zorgzaamheid het beste uiten als hij ergens echt voor gaat staan. Dan komt zijn motor langzaam op gang. En door jouw volhardendheid ben je in staat om je ook voor een lange tijd te verbinden aan dat wat jij belangrijk vindt. Jouw liefdesleven kan in een grote verandering terecht komen. De reden hiervan is waarschijnlijk omdat jij eerder moet aangeven wat je wel en niet van die ander verwacht.

 Tweelingen         22 mei t/m 21 juni

Je hebt van nature wat moeite om keuzes te maken en juist in deze periode kom je erachter wat het betekent wanneer je te laat aangeeft wat jij zelf wilt. Zorg dat je het zelfvertrouwen hebt om je geliefde jouw gevoelens duidelijk te maken. Vooral in deze tijd kun je geneigd zijn om je teveel af te stemmen op de ander.  Als dit jou lukt kan het een prettige tijd voor jou worden.

Het huis kan bol komen te staan van mensen die op bezoek komen. Dit komt omdat je nu een beetje gaat oogsten van wat jij het afgelopen jaar hebt betekend voor de mensen in jouw omgeving. Je bent meestal graag onder mensen en je houdt ervan om ideeën uit te wisselen en het gewoonweg gezellig met hen te hebben. Dit is zo`n tijd waarin er vooral leuke dingen kunnen gaan gebeuren. Dit fijne gevoel geldt ook voor je liefdesleven, of je nu single bent of niet.

Doe in de laatste twee weken van dit jaar vooral wat je kunt en niet wat je allemaal zou moeten. Dit is een periode om wat rustiger aan te doen. Je kunt sneller geprikkeld zijn en daardoor sneller boos worden op degene die jij lief hebt. Ga dus vooral dingetjes doen waar je je goed bij voelt. Deze weken beloven dan een mooie en gezellige tijd te worden.  Een tijd om er met je vrienden op uit te trekken en een tijd om in je huis wat veranderingen aan te brengen die de sfeer nog aangenamer zullen maken. Want daar ben jij op dit moment uiterst gevoelig voor.

Kreeft                  22 juni t/m 23 juli

Het is voor jou een fijne tijd om aan je familieleven te werken en ervoor te zorgen dat iedereen die bij jou hoort een mooi plekje in jouw hart krijgt. Wel is het een tijd om een beetje rustig aan te doen. Je beschikt op dit moment niet over veel daadkracht. Let hierop en vraag niet teveel van de anderen.

In de eerste weken van december is het voor jou belangrijk om even een stapje terug te nemen ten aanzien van wat je allemaal moet en hoe goed dit dan ook weer allemaal moet zijn.  Als jij nu teveel hooi op je vork neemt dan kom je beslist niet toe aan rust. Dan raak je sneller geërgerd en voor je het weet, reageer je scherper op de mensen om je heen dan je zou willen. Een te zwaar belaste Kreeft  kan dan sneller ruzie krijgen omdat hij zijn gevoelens niet voor zich kan houden maar deze vaak gewoonweg ongecontroleerd uit.

Jij kunt wel een vakantie gebruiken, deze donkere dagen met kerst zijn nou niet echt iets waar je heel vrolijk van wordt. Je kunt wat moe zijn en als je bij de pakken neer gaat zitten, word je mat. Laat je niet kisten maar doe dat waar je goed in bent. Zorg dat je de ander en jezelf laat genieten en heb vooral ook veel fysiek contact waardoor je je fijn kunt voelen. Voor jou is de kerst een periode om stil te staan bij wat je doelen zijn en waar je gelukkig van wordt. Maar ook om lijfelijk te voelen of je goed in je vel zit. Beweging is nu belangrijk.

Voor jou is het dus niet echt een flitsende periode. Je zou, meer dan je lief is, in kleine conflictjes kunnen belanden waardoor je het gevoel krijgt dat je tegengewerkt wordt. In de liefde is het voor jou belangrijk om te zien dat alles twee kanten heeft. Wees niet te eigenwijs maar kijk zo af en toe eens door de ogen van de ander, dat relativeert het uiteindelijk allemaal.

Leeuw                 24 juli t/m 24 augustus

Je zit deze maand vol met nieuwe ideeën. Je kunt nieuwe wegen inslaan waarin je merkt dat je in eerste instantie weinig weerstand krijgt. Maar hoe concreter jouw ideeën worden hoe meer weerstand je op den duur kunt ondervinden. Je verwacht waarschijnlijk dat de anderen jou volgen zonder kritiek of een duidelijke eigen mening. En hier kun je in de eerste weken van december tegenaan lopen. Ga de dialoog niet uit de weg maar maak duidelijk waar jou verlangens vandaan komen.

Naarmate de maand vordert, des te meer kun jij gaan genieten. Als alles goed is, zit jij lekker in je vel. Je weet hoe je de mensen om jou heen mee kunt slepen in jouw drang om iets moois van de toekomst te maken. Het is een periode waarin je zo weinig weerstand ondervindt dat je zelfs wat laconiek kunt worden. Zorg dat je deze tijd zo goed mogelijk gebruikt zodat  je hierop voor een langere tijd kunt teren.

Voor jou is het tevens een goede tijd om na te denken over de doelen die je jezelf wilt stellen voor de aankomende jaren. Zaken die je nu begint moeten over twee jaar hun vruchten af gaan werpen. Natuurlijk gaat het hier niet om kleine projecten, maar om dingen waar jij echt je zinnen op wilt zetten. Dingen die uiteindelijk jou de zingeving brengen waarnaar je op zoek bent.

 Maagd                 25 augustus t/m 23 september

Jij bent deze maand je grenzen aan het stellen en de mensen die jou liefhebben weten wat ze aan je hebben. Je voelt je goed en krachtig en je bent, meer dan anders, sensueel ingesteld. Je hebt behoefte aan de liefde en niet alleen op een romantische manier. Nee, jij wilt dit zeker ook uitgedrukt zien in een gepassioneerde relatie.

Jij kunt een zeer voorspoedige tijd mee maken op zowel het zakelijk als op het geestelijke vlak. Je bent bijzonder sensitief en invoelend waardoor je in staat bent om van veel zaken het fijne af te weten. Je behoefte om jezelf te ontwikkelen is groot en je voelt een sterke drang om iets te betekenen voor de anderen. Zorg wel dat je hierin reëel blijft en cijfer jezelf niet totaal weg nu het lijkt dat het je allemaal niet zoveel inspanning kost. Er komt een moment dat andere zaken belangrijk worden en dat jij steun en aandacht nodig hebt.

Gedurende de maand december wordt het voor jou waarschijnlijk alleen maar beter, zorg dat je de kerst in volle glorie viert. Deze dagen zijn de spiegel van wat was en, door de juiste voornemens voor het nieuwe jaar te nemen, van wat komt. Daarbij zal vooral in deze periode  jouw liefdesgevoel tot nog grotere hoogtes gebracht kunnen worden. Als het in het dagelijks leven mee zit, voel jij je ongekend goed. Je beschikt over de kracht en de liefde om een grote steun te zijn voor de mensen om jou heen.

Weegschaal                 24 september t/m 23 oktober

Deze maand begint goed voor jou, je bruist van de energie en ideeën. De liefde lacht je toe en je hebt veel vertrouwen in jezelf. Zolang jij de dingen blijft doen die je ook daadwerkelijk aankunt, is er weinig reden om niet te genieten van deze tijd.  Kortom het begin van deze maand is voor jou een fantastische periode, je zit goed in je vel en je bent een graag geziene gast. Je weet de boel op gang te brengen en te entertainen. Je bent ondeugend en geniet van de aandacht die je van de ander krijgt. Als je nog geen relatie hebt, dan bestaat er nu een goede kans dat je iemand tegen het lijf loopt die je erg leuk vindt.

De laatste twee weken van deze maand worden een periode van terugkijken en een optelsom maken van waar je je de komende jaren op wilt richten. Het is voor jou een goede periode om jezelf af te vragen wat je zoal wilt verwezenlijken. Jij hebt nu de tijd om te onderzoeken waar je je emotioneel onvrij en/of kwetsbaar in voelt. Deze gevoelens kun je nu met enig doorzettingsvermogen zo veranderen dat ze je in het nieuwe jaar niet verder belemmeren in je dagelijks leven.

Jij maakt aan de ene kant een grote groei door en je bent geïnteresseerd in de grotere vraagstukken van het leven. Echter aan de andere kant heb je de behoefte om uit de sleur te springen. Jij wilt er op uit en je kunt de mensen om jou heen daarbij als beklemmend ervaren. Het Is alsof je moet kiezen tussen hun behoeftes en die van jezelf. Zorg dat je een compromis vindt die allen zint.

Dit is een tijd om eens energie bij te tanken. Zorg ervoor dat je dichtbij je eigen gevoelens blijft en ga vooral niet onnodig in op allerlei uitdagingen. Want in je liefdesleven kunnen hierdoor onnodig spanningen ontstaan die je dan te groots kunt beleven. Vooral in de laatste week  is het meer een tijd om jezelf wat op de achtergrond te houden en de kat uit de boom te kijken.

Schorpioen          24 oktober t/m 22 november

In de eerste weken van december heb jij een wat geringer zelfvertrouwen waardoor je sneller onder de indruk raakt van mensen die je toch al wat tegen willen werken. Je gaat de uitdagingen liever uit de weg en dat is soms beter dan je voor de leeuwen gooien. Je hoeft immers niet altijd sterk te zijn. Verwen jezelf eens met een paar dagen waarin je je geheel kunt ontspannen. Je bent er tenslotte niet altijd toe verplicht om iets nuttigs te doen. Zeker nu jij je wat afgesloten kunt voelen en daardoor teveel voor de anderen wilt gaan doen. Ga met vrienden of vriendinnen op pad of, als het kan, neem een week vakantie naar een fijn oord.

Dit is een tijd van acties om te achterhalen wat goed op de rails staat en wat nog aandacht verdient. Het wordt  ook een tijd van contact met boeiende mensen. Je kunt verliefd worden op iemand die je al langer kent maar bij wie je altijd te verlegen was om erop af te stappen.

In de laatste twee weken gaat het wat jou betreft net iets te langzaam, alsof de wereld alleen maar draait om slapen, eten en drinken. Jij voelt de drang om even uit de band te springen. Alhoewel je in je enthousiasme soms kunt struikelen over je woorden, weet jij zeer goed wat je wel en niet wilt. Voor jou is het een goede tijd om je nieuwe plannen en ideeën te verwezenlijken.

Je durft in deze laatste 14 dagen van de decembermaand meer aan dan anders en van jouw verlegenheid, die je in eerste instantie soms kunt bezitten, is amper nog iets te merken. Zeker vrouwen zullen deze tijd zeer intens beleven omdat zij zich meer dan anders bewust zijn van hun vrouwelijkheid.  Als mannelijke Schorpioen kun je nu je emoties vrijer tonen. Dat zal er voor zorgen dat jullie nog aantrekkelijker worden voor het andere geslacht, maar ook voor de mensen die jullie al langer kennen omdat het je zogenaamde zwakke gevoelige kracht geeft.

Boogschutter               23 november t/m 22 december

Jij schommelt een beetje tussen twee gevoelens in. De ene keer ben je zeer uitbundig en dan weer wat meer geremd. Zorg dat de wisselingen niet te groot zijn. Je barst van de energie en dat maakt dat je soms te direct kunt zijn en vooral in de liefde is dit te merken. De Boogschutter in jou heeft deze maand een prooi(doel) nodig waar hij zijn pijlen op kan gaan richten!

In de liefde zijn de eerste weken een tijd om volop te genieten van al het goede dat op je pad komt. Je straalt van de liefde en van de energie. Hierdoor kun je nu juist allerlei zaken opzetten waar je later ook profijt  van hebt. Investeer dus vooral in liefde, stel je open voor intieme ervaringen.

Dit kan dus een leuke tijd worden, je voelt je fit en scherp. Je weet wat je wilt en kunt dit aan anderen heel goed duidelijk maken. Een prima tijd om besluiten te nemen waar je al langer over nadacht. Daarnaast ben jij, met humor als handelsmerk, nu een graag geziene gast.

Wees actief en laad je op om leuke en gezellige dingen te doen. Ga sporten en leef je uit zodat je je spanningen goed kunt reguleren.  Advies, neem de dingen zoals ze komen en probeer daar zo oprecht mogelijk mee om te gaan.

De laatste twee weken zijn voor jou eveneens een tijd van uitersten wat je vooral merkt op het liefdesgebied. Je kunt `t gevoel hebben heen en weer geslingerd te worden tussen `t verlangen van de ander en je eigen behoeftes wat tot spannende gesprekjes leiden zal. Jij verlangt ernaar om in deze donkere dagen verwend te worden. Maar daar moet je wel wat voor gedaan hebben, in de liefde blijft het geven en nemen.

Steenbok   23 december t/m 20 januari

Vooral in de eerste week kun je intens betrokken raken bij mensen die het moeilijk hebben. Je wilt je er daadwerkelijk voor inzetten om te zorgen dat zij het beter krijgen dan ze het nu hebben. Maar zet jezelf niet steeds opzij, het is ook belangrijk om zelf gelukkig te zijn. Jouw dienstbaarheid en betrokkenheid moeten niet ten koste van jezelf gaan. Geef wat je kunt.

Je vliegt een beetje door de maand heen waarbij je bijna zou kunnen vergeten dat er nog wat zakelijke probleempjes opgelost moeten worden. Jij hebt je draai weer hervonden dus neem het ervan, maar houd je geldzaken ook goed op orde.

Plezier maken in de liefdessfeer zorgt ervoor dat je de boel kunt relativeren. En daarbij geef je jezelf de kans om volop te genieten van wat de ander jou aan liefdevols te brengen heeft. Tenslotte staat de planeet van de liefde nu gunstig voor jou. Grijp je kansen in deze tijd.

Voor sommigen van jullie kunnen er vanaf de derde week onverwachtse veranderingen plaatsvinden. Dit gebeurt niet zozeer in je omgeving als wel in je denkwereld. Het kan zomaar ontstaan door iets kleins waardoor er ineens een kwartje op de juiste plaats kan vallen. Je komt vriendelijk en zacht over en door deze houding ondervind je weinig weerstand. Dus als er nog zaken zijn die je lastig vindt om aan anderen mede te delen, gebruik hiervoor dan deze tijd goed.

Jij hebt gewoon tijden nodig waarin je jouw levendigheid kunt uitleven maar ook tijden waarin je zingeving kunt geven aan je ervaringen. Het is nu goed om alles wat je hebt beleefd een plekje te geven waardoor je ontspannen raakt en je hart naar de anderen open kunt houden.

Waterman 21 januari t/m 18 februari

Deze eerste week van december kan een leuke en verrassende tijd voor jou worden waarin je op het emotionele vlak grappige ontdekkingen kunt doen. Je kunt enkele zeer romantische dagen beleven die jouw vertrouwen in de liefde sterker maken. Sta open voor het onverwachte. Er kan dan een extra leuk cadeau voor jou bij komen in deze sfeervolle tijd want je hebt veel te geven.

Vanaf de tweede week kan je op de één of andere manier wat gespannen gaan voelen. De ene keer is dat prettig en dan weer wat meer gestrest. Je voelt de drang om uit oude gewoontes te stappen. Als iemand te dicht op jouw huid gaat zitten, dan voel je letterlijk de weerstand hiervan in je lijf. Je zou deze tijd kunnen zien als een periode van het ontdoen van oude gewoontes zoals een slang zijn oude huid aflegt.

De liefde kan op dit moment veel energie van jou vergen. Niet zozeer op een vervelende manier maar simpelweg omdat het op dat vlak jou juist heel goed  kan gaan. Het liefst zou je je daarop willen focussen, maar de kans bestaat dat jij erg veel verplichtingen hebt en snakt naar een vakantie. Zorg dat je dat doet wat je emotioneel ook werkelijk aankunt.

Veel van wat je nu zult bedenken heeft een goede kans van slagen. Let op dat je gebruik maakt van de goede mogelijkheden die zich aandienen. Je kunt hulp verwachten bij het verwezenlijken van zaken die je niet alleen kunt. Maar natuurlijk zal je wel om deze hulp moeten vragen wat voor menig Waterman soms lastig kan zijn.

Vissen        19 februari t/m 20 maart

Je kunt vooral in de eerste week als je ergens problemen ziet jezelf daar totaal in storten. Zorg dat je oog blijft houden voor alle andere zaken die er om jou heen zijn. Je kunt te zeer bezig zijn met verantwoordelijkheden waardoor je zwaar op de hand wordt. Neem niet alles op je schouders. Zorg dat je tijd maakt voor jezelf om leuke dingen te doen.

Vanaf de tweede week geldt voor jou dat er dan een tijd komt om te genieten. De liefdesplaneet gaat super gunstig staan maar ook de planeet van energie. Het wordt daardoor een tijd om lief te hebben en het leven te vieren. Duik volop in alles wat met liefde te maken heeft, omarm deze tijd. Als het goed is komt er zeer veel goeds op jouw pad en kun je met de mensen om je heen heel goed door één deur. Jouw innemendheid en gevoeligheid maken dat je een graag geziene gast bent. Er breekt een tijd aan om alles uit je leven te halen wat er in zit. En met de warme zee die jij dan bent, kom je overdonderend op de anderen over. Wat dat betreft ben jij als een geiser die, als de liefde echt gaat spelen, het land bedekt met zijn ontembaar warme stoom.

In de laatste twee weken gaat het jou ook nog steeds voor de wind. Je drang om stoom af te blazen bij de personen die je lief hebt is groot. De ene keer zal dit zeer liefdevol gaan maar als je iets niet zint kun je deze stoom omzetten in een pittig gesprek waarin je van je hart geen moordkuil maakt. En dat is bij tijd en wijle gewoonweg heel gezond

Copyright: Willem Kunst


Naast deze horoscoop vindt je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

maandhoroscoop


@ W.Kunst

Sterrenbeelden en data:Maandhoroscoop

Ram, 21 maart t/m 20 april
Stier, 21 april t/m 21 mei
Tweelingen, 22 mei t/m 21 juni
Kreeft, 22 juni t/m 23 juli
Leeuw, 24 juli t/m 23 augustus
Maagd, 24 augustus t/m 23 september
Weegschaal, 24 september t/m 23 oktober
Schorpioen, 24 oktober t/m 22 november
Boogschutter, 23 november t/m 22 december
Steenbok, 23, december t/m 20 januari
Waterman, 21 januari t/m 18 februari
Vissen, 19 februari t/m 20 maart

januari (oud-Nederlands: Louwmaand): vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god voor alles wat met een nieuw begin te maken heeft.
februari (oud-Nederlands: Sprokkelmaand): vernoemd naar de Romeins/Etruskische god van de zuivering Februus.
maart (oud-Nederlands: Lentemaand): vernoemd naar de Romeinse oorlogs- en beschermgod Mars.
april (oud-Nederlands: Grasmaand): afgeleid van het Latijnse woord aperire = openen. Slaat op het ontluiken van bloemen (en de natuur in het algemeen) in het voorjaar.
mei (oud-Nederlands: Bloeimaand): vernoemd naar de Romeinse godin Maia, godin van de vruchtbaarheid en beschermster van alles wat groeit en bloeit.
juni (oud-Nederlands: Zomermaand): vernoemd naar de Romeinse godin Juno, godin van het huwelijk.
juli (oud-Nederlands: Hooimaand): vernoemd naar de Romeinse veldheer en staatsman Julius Caesar, net voordat hij werd vermoord.
De maand werd naar hem vernoemd vanwege zijn werk aan de Juliaanse kalender. Voorheen heette deze maand Quintilis, wat Latijn is voor vijfde maand.
augustus (oud-Nederlands: Oogstmaand): vernoemd naar keizer Augustus van Rome. Voorheen heette deze maand sextilis, wat Latijn is voor zesde maand.
september (oud-Nederlands: Herfstmaand): septembris is Latijn voor zevende maand.
oktober (oud-Nederlands: Wijnmaand): octobris is Latijn voor achtste maand.
november (oud-Nederlands: Slachtmaand): novembris is Latijn voor negende maand.
december (oud-Nederlands: Wintermaand): decembris is Latijn voor tiende maand.

Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programa

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/


@ W.Kunst
Beroepshoroscoop online

Scroll naar boven