Maandhoroscoop

Nu elke maand gratis een nieuwe maandhoroscoop!

maandhoroscoop
maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen

De maandhoroscoop van €1,30 is voortaan gratis!

Hieronder vind je de maandhoroscoop hierin lees je elke maand wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde werk en maatschappelijke ontwikkeling.  Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De maandhoroscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-5-2022 (Meil)

Ram           21 maart t/m 20 april

Het kan lijken alsof je wat afgesneden raakt van de mensen om je heen. Dit maakt dat je je alleen kunt voelen. Voor jou is het daarom belangrijk om vooral creatief om te gaan met zaken die je lastig vindt. Je doet er daarnaast goed aan om je zo flexibel mogelijk op te stellen waardoor je buigzaam overkomt. Dit geeft jou de ruimte om die beslissingen te nemen die goed voor je zijn en begrijpelijk voor je naasten. Maak het vooral gezellig thuis met je familie en/of vrienden want van hen moet je het hebben.

Vooral vanaf de tweede week van mei maak je waarschijnlijk een wat doffe en vermoeide indruk op anderen. Je kunt sneller geïrriteerd raken en je wat gevangen voelen door de ander maar ook door jezelf. Je wilt uit dit beklemmende gevoel komen maar je weet niet hoe. Zorg dat je geen afstand gaat creëren naar degenen die van jou houden.  Natuurlijk past het bij je dat men jou zo nu en dan je gang moet laten gaan. Maar de ander echt buitensluiten zal jouw sociale en liefdesleven in deze tijd niet echt veel goeds opleveren. Weeg dit goed af.

Waarschijnlijk zal je je in deze maand, wat de liefde betreft, veel meer moeten richten op de ander. Je zal vermoedelijk gebaat zijn om eens de ander te volgen in plaats van te handelen vanuit jouw natuurlijk verlangen om het voortouw te nemen. Voor jou is deze maand er meer een van bezinning en het je afstemmen op de behoeftes van de anderen. Deze opening maakt dat anderen gemakkelijker hun genegenheid aan jou kunnen tonen.

 Stier          21 april t/m 21 mei

Dit is een maand waarin jij je behoorlijk kunt laten gelden. Je hebt even geen zin om het lieve stiertje te zijn. Nu is het tijd om de avonturier in jezelf los te laten. Laat de omgeving zien wat jij werkelijk wilt en toon wat jouw ware verlangens zijn. Pas alleen op dat je niet te fel van je afbijt want in de bui waarin jij kunt zitten, ben je in staat om ook de goede en lieve mensen om je heen aan te pakken. Het is in feite vooral belangrijk je te realiseren dat je je energie momenteel beter kunt richten op stabiliteit.

Geniet vanaf de derde week van mei vooral van al het plezierige wat je om je heen kunt meemaken. Ga met vrienden en/of geliefden leuke dingen doen. Zaken die je blijft onthouden nu je immers veel te geven hebt. Deze weken is het nog feesten en genieten dus laat je plichtsgevoel jou niet in de weg staan. De meeste maagden zijn sowieso wel netjes, dus alles wat een beetje blijft liggen kun je straks heus weer inhalen. Je liefdesuitingen zijn zuiver, wees niet te behouden maar uit je gevoeligheden en je krijgt hier veel voor terug.

Er is niets zo heerlijk als je te laten verwennen, ga mee met de wensen van je lief en deze zal je zeker in jouw behoeftes tegemoet komen. Zorg dat je deze maand je liefje in de goede stemming brengt want het is een periode waarin je in staat bent om de ander te behagen met fijne intense, romantische  gevoelens.

 Tweelingen         22 mei t/m 21 juni

Er hangt een gloed rondom jou die jou zeer aantrekkelijk maakt voor de mensen om je heen. Er zullen heel wat mensen op straat omkijken als jij voorbij komt. Zorg wel dat je je niet teveel laat verleiden door onbetrouwbare lieden die van jouw mooie gevoel proberen te profiteren. Zorg daarom dat je kritisch blijft in het geven van liefde aan mensen die je nog maar net kent. Want je kunt bij sommige mensen het signaal opwekken dat jij voor het oprapen bent. Geef duidelijk je grenzen aan.

Vanaf de tweede week van mei kan het een emotionele tijd worden waarin je vooral gekoesterd en beschermd wilt worden. Je verlangt naar lieve aandacht en als je deze krijgt kan de ander op een zeer vrijgevig persoon rekenen. Je wilt niet alleen zoete woordjes maar je wilt ook fysiek gezien worden. Voor jou is het belangrijk om in het nu te weten dat die ander naar jou hunkert. Ook zul je de behoefte gaan voelen om, meer dan anders, de mensen om je heen in de watten te leggen. Ben je single, grijp je kansen!

Vooral de eerste week van mei kun jij al je charme gebruiken om dat te bereiken waar jij zin in hebt, je bent in deze tijd werkelijk onweerstaanbaar. Het is dan ook een goede tijd om samen je liefdesband door te nemen of om een liefdesavontuur te starten. Door je open houding sta je welwillend tegenover de ideeën van je liefje of van iemand waar je nooit van dacht dat je daar op zou vallen.

Kreeft                  22 juni t/m 23 juli

De eerste week kan met wat spanningen gepaard gaan maar na een paar dagen loopt alles wel op rolletjes. Wat jij nodig hebt is een goed boek wat jouw intellect prikkelt, maar bovenal interessante mensen om je heen die als een klankbord kunnen functioneren. In de laatste dagen van deze week zal jouw levensgeluk toenemen. Op de een of andere manier sta je snel in de picture en is contact maken voor jou vrij gemakkelijk. Als single breekt er een tijd aan om je op de datingmarkt te storten.

Vanaf de tweede week breekt er een goede periode voor jou aan. Je bent ondernemend en vooral geïnteresseerd in de mensen om je heen. Een goede tijd om met je vrienden op te trekken en wat te kletsen over de zin van het leven. Geniet van het gezellig samen zijn, lekker eten en drinken doet jou goed. Daarbij breekt er een mooie tijd aan op het liefdesvlak. Je kunt je verlangens, als je echt van iemand houdt, zeer mooi uiten. Of je nu single bent of een relatie hebt, je kunt nu de ander betoveren en meenemen in jouw sprookje.

Spreek uit wat je verwacht van die ander en wie weet lukt het, door je openheid, dat die ander jouw verlangens beter begrijpt en ziet. Geef het open en kwetsbaar zijn in ieder geval een kans.

Leeuw                 24 juli t/m 24 augustus

Voor jou breken er een aantal weken aan waarin je niet meer zo krachtig  bent. Je dadendrang is nu duidelijk verminderd. Maar daar staat tegenover dat je goed weet wat je wel en niet wilt. Er breekt een tijd voor jou aan waarin je het op veel vlakken goed zult krijgen. Je komt bewuster over en je weet je emoties goed onder woorden te brengen. Een prima tijd om met anderen aan nieuwe interessante dingen te beginnen. Tevens is het een gezellige tijd omdat de anderen graag bij jou in de buurt zullen zijn.

Langzamerhand breekt er weer een tijd aan waarin het alledaagse belangrijk is. Als je moet solliciteren of moet laten zien wat je waard bent, dan is dit ook een zeer kansrijke maand voor jou. Je kunt echter wel zo opgaan in jouw sociale leven dat je vergeet dat de mensen waarmee je leeft ook jouw liefde en aandacht nodig hebben. Blijf daarom, hoe dan ook, oog houden voor je geliefde(n) zodat je geen onnodige ruzies krijgt.

Je hebt behoefte aan mensen om je heen dus nodig goede vrienden of anderen die je lief hebt uit. Ga samen lekker eten en genieten van het samenzijn. In de liefde bereik je in deze maand het meest met tederheid dus laat je geliefden weten wat je voor hen voelt en je krijgt er uiteindelijk veel voor terug.

 Maagd                 25 augustus t/m 23 september

Waarschijnlijk voel jij je zeer energiek en heb je het gevoel dat je bergen kunt verzetten. Als dat zo is, doe dat dan ook. Gebruik deze tijd om je leven een nieuwe krachtige positieve impuls te geven, op de langere termijn zal je daar profijt van hebben. Pas wel op dat je je energie niet negatief op je omgeving richt. Je kunt dan ongewild ongekend hard zijn in de oordelen die je over anderen velt. Dat leidt natuurlijk tot onnodige en eventueel zeer heftige conflicten.

In de laatste twee weken van mei kan het een tijd worden waarin je wat meer op jezelf teruggegooid zult zijn. Je hebt normaal gesproken een zekere onschuld die ervoor zorgt dat je oprecht bent in jouw nieuwsgierigheid. Je wilt namelijk het liefst vragen aan een ander stellen zonder daar een mening bij te hebben want dat geeft jou het gevoel dat je in een open gesprek zit. Omdat dit je nu wat moeilijker afgaat kun je wat prikkelbaarder zijn. Je kunt je soms wat opgesloten voelen wat het jou bemoeilijkt om onbevangen te luisteren. Zorg dat je in deze tijd niet te vermoeid bent. Dat maakt de prikkelbaarheid alleen maar groter.

In de liefde voel je jezelf waarschijnlijk wat week en alleen en je wenst om vastgehouden te worden en een sterke betrouwbare arm om je heen te hebben. Je wilt kunnen voelen wat jouw geliefde met en voor jou doet. Het helpt jou om zacht en mild te zijn zodat je je weer intiem en betrokken kunt gaan voelen. Wat jij nodig hebt is zo`n avond om samen te smelten bij een romantisch diner, een mooie film en de avond liefdevol slapend in elkanders armen te eindigen.

Weegschaal                 24 september t/m 23 oktober

Vooral in de eerste periode van deze maand kan er veel goeds op je pad komen. Je zult zien dat de dingen die je ondernomen hebt jou meer dan anders waardering opleveren. Je bent in het contact alert en vriendelijk. Dit zorgt ervoor dat de anderen graag met jou samenwerken en, eventueel, weinig problemen hebben als jij de leiding hebt of neemt. Daarbij heb je `t geluk dat je in je liefdesleven veel fijne momenten kunt gaan beleven. Optimisme kleurt in ieder geval jouw dagen en daar gaat een prikkelende werking vanuit.

Vanaf de derde week van mei geldt dat je zo in beslag genomen kunt worden door je ideeën en karweien dat je te weinig oog houdt voor de mensen om je heen. Natuurlijk wil jij veel doen en onafhankelijk zijn maar dat kan bedreigend over komen. Blijf ook opmerkzaam naar jouw naaste omgeving. Hoe meer je in je gevoel gaat zitten des te gemakkelijker het is om fijne contacten te onderhouden. En als je het vermogen bezit om zacht en inlevend te zijn dan zul je zien dat je liefdesleven een mooie en verrassende wending kan nemen.

Wat de liefde betreft is de sfeer in de eerste week van mei goed voor je en als je goed in je vel zit zul je zien dat het je weinig kost om liefde te geven maar ook te krijgen. Vanaf de tweede week neemt deze vanzelfsprekendheid af. En als je jouw goede gevoel vast wilt houden, kun je dat doen door het niet meer als vanzelfsprekend te nemen maar er meer voor te werken.

 Schorpioen          24 oktober t/m 22 november

Je staat meer open voor mystieke zaken en je zou daar graag wat meer van willen weten. Natuurlijk ben jij van nature gevoelig ingesteld maar sommige dingen prikkelen jou om hierover meer te willen ontdekken. Dit geldt ook op het gebied van je naaste omgeving, je voelt nu directer dan anders of iets klopt of niet. Je kunt zomaar een geheim ontdekken van een ander of achter een affaire komen. Dit kan ervoor zorgen dat je in een lastig parket komt, moet je eerlijk zijn of bescherm je die ander en bewaar je het geheim.

Vanaf de tweede week van mei merk je dat je meer aandacht krijgt dan anders en daar kun je nu ook echt van genieten. Een beetje flirten heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. En wie weet kom je iemand tegen die jij heel erg leuk kunt gaan vinden. Veel Schorpioenen hebben iets mystieks in hun verschijning maar die zal nu veranderen in iets meer parmantigs en elegants. Wees niet te bescheiden en laat je van je beste kant zien. Dit kan tenslotte in je sociale- en privé leven bepaalde voordelen opleveren, grijp dus die kansen.

Je kunt het gevoel hebben dat jouw bedoelingen niet zo goed gezien worden door de ander, maak je er niet te druk om want dit verandert in de derde week. Je voelt dat de liefde zijn entree gaat nemen en je voelt je intens aangetrokken tot je liefje of een nieuwe vlam. Je hunkering is groot en je wilt in deze periode niets liever dan samen met een geliefde op een liefdeswolk zweven.

Boogschutter               23 november t/m 22 december

Ofschoon je zakelijk en op het materiële vlak wat voorzichtig moet zijn met je dadendrang, kun je in de eerste twee weken van deze maand een fijne tijd tegemoet gaan. De wereld lacht jou toe als je je met liefde bezighoudt. En als je goed in je vel zit, dan zul je zien dat het je weinig kost om de anderen met jouw gedachtegoed te enthousiasmeren. Wat de liefde betreft kun je misschien ietwat te soepel met de regels omgaan.

na een periode van bloei in je liefdesleven kan er later in de maand een dalletje komen, kijk hierbij vooral naar je eigen rol. Hierbij geldt dat, zolang jij van harmonie uitgaat en ook kijkt door de bril van de ander, de balans goed blijft, ongeacht of het sociaal en in de liefde als vanzelfsprekend heeft gelopen. Je moet nu gewoonweg wat meer moeite doen om het goed te hebben. De valkuil die nu op de loer ligt is dat je spanningen te direct op de persoon kunt spuien, ook al heeft die ander er misschien niets mee te maken.

Alles raakt uiteindelijk in de juiste balans, je bent relaxed en je lief is op jouw hand. Maak er een mooi, warm, en romantisch avontuur van. Natuurlijk is alle aandacht fijn maar je zult merken dat er ook mensen zijn die jou dit niet geheel gunnen, dus wees ook op je hoede voor jaloerse mensen.

Steenbok   23 december t/m 20 januari

Jij hebt aan het begin van deze maand behoefte aan actie. Je hebt geen zin om stil te zitten, integendeel, jij hebt uitdagingen nodig. Mocht je nu iets in je huis willen veranderen of een topprestatie moeten leveren, dan zal je dit met veel verve kunnen doen. En hierdoor verdwijnt ook een beetje de roes van het liefdesgevoel waar je in kon zitten. Je landt weer langzaamaan op aarde. Wat eerst vanzelf ging op dit gebied, daar zal je nu weer meer voor moeten doen. Maar dat maakt het ook waardevoller.

De laatste weken van mei worden steeds prettiger. Je kunt dan meer genieten van al het goede dat er om jou heen is. Wees eens extra hoffelijk voor hen die bijzonder zijn voor jou zodat zij zien hoe jij hen waardeert. Koop iets speciaals voor jezelf en ga zo af en toe met een goed boek en een lekker drankje op de bank luieren. Zorg dat je geregeld tot ontspanning komt. Neem vooral de tijd om te genieten en betrek daar de mensen bij waar je veel om geeft. Dat zorgt ervoor dat je een fijne tijd krijgt.

Wat de liefde betreft zou je wel eens in een conflict terecht kunnen komen. Loop er niet voor weg maar kijk wat die ander van je wil. Vanaf de derde week breekt er weer een gunstigere tijd aan in de liefde. Je zou dan het liefst als een diva of pasja verwend willen worden, niets terug hoeven doen behalve te genieten van de ander in zijn passie. Maar weet dat je terug krijgt wat je geeft.

Waterman 21 januari t/m 18 februari

Jij hebt aan het begin van deze maand behoefte aan actie. Je hebt geen zin om stil te zitten, integendeel, jij hebt uitdagingen nodig. Mocht je nu iets in je huis willen veranderen of een topprestatie moeten leveren, dan zal je dit met veel verve kunnen doen. En hierdoor verdwijnt ook een beetje de roes van het liefdesgevoel waar je in kon zitten. Je landt weer langzaamaan op aarde. Wat eerst vanzelf ging op dit gebied, daar zal je nu weer meer voor moeten doen. Maar dat maakt het ook waardevoller.

De laatste weken van mei worden steeds prettiger. Je kunt dan meer genieten van al het goede dat er om jou heen is. Wees eens extra hoffelijk voor hen die bijzonder zijn voor jou zodat zij zien hoe jij hen waardeert. Koop iets speciaals voor jezelf en ga zo af en toe met een goed boek en een lekker drankje op de bank luieren. Zorg dat je geregeld tot ontspanning komt. Neem vooral de tijd om te genieten en betrek daar de mensen bij waar je veel om geeft. Dat zorgt ervoor dat je een fijne tijd krijgt.

Wat de liefde betreft zou je wel eens in een conflict terecht kunnen komen. Loop er niet voor weg maar kijk wat die ander van je wil. Vanaf de derde week breekt er weer een gunstigere tijd aan in de liefde. Je zou dan het liefst als een diva of pasja verwend willen worden, niets terug hoeven doen behalve te genieten van de ander in zijn passie. Maar weet dat je terug krijgt wat je geeft.

Vissen        19 februari t/m 20 maart

Je kunt in je liefdesleven wat spanningen en irritaties ervaren. Wat kun je eraan doen? Ga vooral niet teveel vanuit je eigen behoeftes want door je bijzondere natuur kun je, zonder dat je dit nou zo bedoelt, over de grenzen van een ander heen varen. Wees vooral ook niet te star en te eigenwijs in je belevingen. Durf je mening te herzien want op deze manier stap je uit de val die Vissen soms zo eigen kan zijn. Het is nu aan jou om je meer verantwoordelijk te voelen voor hoe het in jouw onderlinge verhouding met anderen verloopt.

De laatste twee weken van mei worden een fijne tijd voor jou. Je kunt je krachtig uiten en je weet het de anderen prima naar de zin te maken. Dit zorgt ervoor dat die anderen jou ook daadwerkelijk zullen zien. Zorg er wel voor dat je niet te overbezorgd raakt over de mensen om je heen. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel richting anderen kan op dit moment zo groot zijn dat je al begint te zorgen nog voordat dit nodig is of van jou gevraagd wordt. Je bent nu te over beschermend en dit kan er ook toe leiden dat je mensen afstoot.

In de relatiesfeer is het vooral een tijd om bezweet tegen elkaar aan te liggen en elkaar uit te putten in het liefdesspel. En daarna urenlang kunnen praten om dicht bij elkander te zijn. Gooi je remmen los want er is niemand die jou nu zou mogen remmen. In alles wat je nu doet, ligt de mogelijkheid om grensverleggend bezig te zijn.

Copyright: Willem Kunst


Naast de maandhoroscoop vindt je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

maandhoroscoop


Naast de maandhoroscoop vindt je ook de
rubriek bijzondere horoscopen:

Bijzondere horoscopen voor 1,30€
Speciaal voor vrouwen de Vrouw horoscoop
Wat is jouw vrouwenpower en hoe ga je daar het beste mee om!
Liefdes horoscoop online
Hoe sta je in de liefde, wat vind je aantrekkelijk en wat zijn je tools?
Erotiek horoscoop
Wat vind jij spannend en waar word jij opgewonden van?
Flirt horoscoop
Hoe reageer jij op hem/haar en visa versa. Wat vind je leuk aan die nieuwe flirt en wat vind die ander leuk aan jou?
De relatietest
Wat maakt dat je het samen fijn hebt en waar kun je aan werken om het fijn te houden?
Relatiehoroscoop
Als je wilt weten hoe jullie onderlinge relatie eruit ziet.
Beroepshoroscoop
Wat zijn je talenten, ambities en wat is je kracht op dit vlak.
Trouwdag horoscoop
Wat zeg jullie trouwdatum over jullie huwelijk in de toekomst?
Libido horoscoop
Hoe zit je sex drive in elkaar waar word je opgewonden van en waar knap je op af?
Kinderhoroscoop klein
Een korte krachtige uitleg van een kinderhoroscoop.
Financiële horoscoop
Hoe ga je met je geld om. Wat zijn je blinde vlekken op dit gebied en waar ligt je slimheid op dit vlak.
Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Spiritualiteit-test
Ben je heel spiritueel, of meer nuchter van aard?
EmotieTest
Een test om te kijken of je heel gevoelig bent of wat minder of juist wat gereserveerder.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Yolante

Naast de maandhoroscoop vind je hier ook bijzondere tarotleggingen.

Tarotlegging: Harmonie en Geluk Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Tarot legging De poort Wat brengt je dichter bij jezelf ————-Tarot legging De poort Wat brengt je dichter bij jezelf


Tarot liefdesvraag Waar moet je opletten ——————-Tarot de blinde vlek Wat zie je van jezelf niet


Tarotlegging: Verleden heden toekomst Krijg inzicht in een bepaalde problematiek.
horoscoop van Yolante


Tarot Weeklegging Wat kan er deze week gebeuren ? —————


YolanteTarot legging de ster Waar sta je nu?

Yolante


liefdesinzicht Hoe kan je je liefdesleven beter te begrijpen


Tarot kruislegging wat moet je nu accepteren.————–Tarot Dagkaart Gratis Kijk wat de dagkaart je zegt


Tarot gevoelslegging Verheldert je gevoelens

Yolante

Naast de maandhoroscoop vindt je op Astrokunst ook veel informatie bv. over de tarot

De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst. Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier.
De meeste tarotleggingen worden gelegdt met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet. De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

gratis tarot dagkaart

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor.
De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven.
Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken.
Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden.
Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten.

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot 

Terug naar het begin van de maandhoroscoop
@ W.Kunst
maandhoroscoop

Scroll naar top