Sterrenbeeld Kreeft

Kreeft de verzorgende Kreeft de verzorgende 22 juni en 23 juli

Betekenis van het sterrenbeeld – dierenriemteken kreeft – CancerKreeft

Kreeft is een gevoelig type ze zijn  meelevend van aard Ze bezitten grote verbeeldingskracht en hebben een sterk ouderinstinct. De Kreeft is  zorgzaam en beschermend. Ze handelen vaak  omzichtig en slim. De Kreeft is spaarzaam, emotioneel en stemmingsvol. Ze zijn zeer huiselijk van aard en hebben daar de  liefde voor verandering. Ze vinden het leuk om de inrichting in huis regelmatig te veranderen. De wil van een Kreeft is niet zo sterk. Het is opvallend dat een kreeft, ondanks zijn gehechtheid aan huis en haard, steeds het verlangen naar een andere omgeving of een ander huis heeft, met de nadruk op verlangen. Het verlangen naar iets kan vaak al genoeg zijn.

uitgebreide horoscoop

Maan, Romeins Luna en Diana
Grieks Selene en Som
Joods Jevo (lao)Egyptisch Nut en Nephtys
Hindoe Vishnoe de spiegel van god en ons zijn.


Symbool Maan Maan Kreeeft

De figuur geeft de maansikkel te zien zoals wij deze kennen van de stand van de wassende maan. De maan geeft immers de groei aan, maar ook de afspiegeling (schijn) van de eeuwigheid. In de horoscoop geeft de maan een stuk van de persoonlijkheid weer, niet het (Wezen) karakter.
Zo kunnen wij, al mediterende, de maanbogen zien als groeistadia om het middelpunt van de zon.

Isis maangodin

Egyptische godin met als belangrijkste kenmer­ken: haar magische kracht en haar band met de troon van Egypte als moeder van de farao. Isis wordt afgebeeld met het symbool van de troon of een hoofddeksel van koehoorens en de zonneschijf. Haar stamboom is gelijk aan die van OSIRIS, haar man en broer. Beiden zijn kinderen van BEG en NUT. In de Gouden Eeuw regeerde zij Egypte aan de zijde van Osiris. Toen Osiris was vermoord door SETH, zocht zij zijn lichaam en blies hem met haar vleugels genoeg leven in om HORUS te verwekken. Zij bracht Horus groot in de moeras­sen van de delta waar hij veilig was voor Seth. Zij beschermde hem tegen schorpioenen, slangen en koorts. Zij werd daarom ook aangesproken als een kind door een slang was gebeten of koorts had, Er zijn toverspreuken bekend waardoor we weten dat een ziek kind werd geïdentificeerd met Horus, zodat Isis de kwaal met haar toverkracht kon genezen. De toverkracht van Isis was sterk genoeg om de zonnegod RE te bewegen zijn geheime naam te onthullen. Deze kennis betekende macht over de drager van de naam. Zij ving speeksel op dat uit de mond van de zonnegod naar de aarde droop en mengde dit met klei in de vorm van een slang. Deze beet de god die hierna ernstig ziek werd van zijn eigen gif. Isis werd geroepen om hem te genezen. Zij stemde in, mits hij zijn geheime naam noemde. De zonnegod verzon uitvluchten en noemde een lijst namen op, maar Isis besefte dat hij de geheime naam niet had genoemd. Het gif brandde verder en ten einde raad onthulde Re de machtgevende kennis aan de godin, na haar onder ede te hebben laten zweren de naam aan niemand anders te onthullen dan aan haar zoon Horus. In de Hellenistische en Romeinse periode nam de eredienst van Isis een nieuwe vorm aan als mystieke religie. Sommige rituelen zijn afgebeeld in de schilderingen in Pompeï en Herculaneum en ook in De Gouden Ezel van Apuleius, een Ro­meins/Noordafrikaanse schrijver uit de 2e eeuw n.Chr. Tempels te harer ere vindt men in het Middellandse Zeegebied van de Acropolis in Athene tot het eiland Delos. In Egypte zelf was de tempel op het eiland Philae, net ten zuiden van de Eerste Cataract van de Nijl bij Aswan — het laatste bolwerk dat standhield na de komst van het Christendom. (De eredienst werd hier pas opgeheven tijdens het bewind van de Byzantijnse keizer Justinianus in de 6e eeuw).

De planeet die bij Kreeft hoort, is de Maan, ook wel heerser van de Kreeft genoemd.

Kreeft is een vrouwelijk teken. Het temperament van een Kreeft is melancholisch. Mensen die melancholisch  zijn, hebben een neiging tot weemoedigheid en kijken met soms een verdrietige hang, naar het verleden waarin regelmatig een onvervuld verlangen schuilt.
Kenmerken die bij een Kreeft horen zijn:

 • gevoelig, humoristisch, natuurlijk, dromerig, ambachtelijk, sentimenteel, inlevend, betrokken

Uiterlijke kenmerken van een Kreeft zijn:

 • Lichamelijk, vol, niet zo gespierd, verfijnde gewrichten, wat meer gezette ronde vormen, bleke huidskleur,

Lichamelijk hoort bij de Kreeft:

 • maag, darmen, borst, lever, borsten, klieren, vocht, reumatiek, traanklieren, hersen massa

De kleur die hoort bij de Kreeft:

 • wit, vaal, zilver, zilvergrijs en watergroen.

De landen die horen bij de Kreeft:

 • Noord- en West Afrika, Schotland, Nederland, Anatolië, Nieuw Zeeland, Paraguay en Bourgondië.

De stenen die horen bij de Kreeft:

 • kristal, beryl, maansteen, parels en witachtige stenen.

De Apostel die past bij de Ram is Johannus.

Bijzondere getallen die horen bij de Kreeft zijn:

 • 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61 en er steeds 9 erbij optellen

Gunstige dagen voor de Kreeft:                    zondag en maandag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met de Kreeft zijn:

 • stier, maagd schorpioen en vissen

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Kreeft:

 • ram, tweeling, weegschaal, leeuw, boogschutter en waterman

Gezondheidsproblemen:

 • maagklachten, spijsverteringsproblemen, stress, depressies, hypochondrisch gedrag, longproblemen, opgezeten klieren

Kruiden:

 • balsem, stellaria, postelein, hop, pompoen, witte lelie, gele plomp, berk, venkel, kippenmuur, vrouwenmantel, duizendblad, jasmijn

Etherische oliën:

 • bergamot, citroen, jeneverbes, munt

© Willem Kunst

Scroll naar top