Menu Sluiten

Sterrenbeeld Ram

Sterrenbeeld Ram

geboren tussen 21 maart en 21 april

Ram Ram het vurige type

Je bent iemand met een avontuurlijke, pioniersgeest die agressief, moedig en recht door zee kan zijn. Je kunt buitengewoon energiek zijn en je haat restricties. Je houdt van vrijheid en bent ondernemend ingesteld. Soms kun je wat heerszuchtig overkomen omdat je bij veel dingen nummer één wilt zijn.
Waardoor je bijv. bij spelletjes echt fanatiek kunt zijn. Je kunt soms de neiging vertonen om te overhaast beslissingen te nemen omdat alles even snel moet gaan en er zodoende weinig tijd is voor rustig overleg. Waarschijnlijk houd je van sporten en andere vormen waarbij een krachtsinspanning wordt gevraagd.
Als je het gevoel krijgt dat je beperkt wordt in je vrijheid kun je alle banden verbreken

Mars

Mars is de plan Mars heerer Rameet van onze persoonlijk kracht en hij geeft ons libido aan. Mars is een seksueel getinte planeet die onze passie tot uitdrukking brengt. Ook symboliseert Mars waartoe we bereid zijn om voor te strijden.Mars heeft iets basaals en in eerste instantie in de vorm van onze drift. Deze moeten we leren te cultiveren en af te stemmen op de ander. Om die reden blijkt dat Mars vanuit zichzelf gaat en pas achteraf kan zien wat zijn ‘slachtveld’ is geweest.

in relatie:

Een hartstochtelijk karakter; wil een partner kunnen veroveren; heeft er de behoefte aan om de leiding te nemen.

Typeringen Ram

Een pionier; een avontuurlijke geest; agressief; moedig; recht door zee; buitengewoon energiek; haat het als de geestdrift geremd wordt; houdt van vrijheid; ondernemend; door zijn heerszuchtigheid en de wil om in alles nummer één te zijn, komt een ram meermalen in conflict met zijn omgeving; hij is overhaast; alles moet even snel gaan; voor rustig overleg is bij hem geen ruimte; vaak technisch aangelegd; staat open voor nieuwe ontwikkelingen; veelal eerlijk en oprecht

De planeet Mars heeft verschillende namen zoals:

Romeins – Mars
Grieks – Ares
Joods – Sabao(th)
Kabbala – Netzah
Egyptisch – Artes
Hindoe – Koeja
Noors – Vilje

Mars is de planeet van activiteit; energie;  mars duidt op hartstocht; begeerte; stuwkracht; initiatief; kracht; werklust;  vernielzucht; zelfverwezenlijking; strijdlust;  seksualiteit; discipline; dapperheid; strijd tot  overleven; gedrevenheid; Mars heerst over Ram  en het 1ste huis en is de bijheer van Schorpioen; ijzer; karbonkel; positief.

Betekenis symbool Mars

In de glyfe van Mars zien we het omgekeerde van Venus. De stof is  belangrijker dan de geest.
De stof, het mannelijke principe, is de incarnator die  de geestelijke eeuwigheidscyclus Mars is het Symbool van Ram (cirkel) doorbreekt door steeds opnieuw een  mensenkind te verwekken.
Mars staat tot Venus zoals oorlog staat tot vrede en seksualiteit tot liefde uit gevoel. Mars of Ares is de god van strijd, de  rijksappel der zelfhandhaving.

Mythologie Mars

Mars Mythologie MARS De Romeinse god van oorlog en landbouw, de belangrijkste god na Jupiter. Mars  staat op één lijn met de Griekse god ARES en werd dan ook beschouwd als de zoon van  JUNO. De Romeinen geloofden dat Juno bevrucht werd door een bloem terwijl de Grieken ZEUS als de vader beschouwen. Hij is de stamvader van het Romeinse ras doordat hij bij de  Vestaalse Maagd — in haar slaap — ROMULUS en REMUS verwekte. De rollen die Mars  vervulde lijken zich parallel met de Romeinse beschaving ontwikkeld te hebben van een  landbouw- tot een krijgsnatie. De maand die naar de god was genoemd — Maart,  oorspronkelijk de eerste maand van het jaar — was zowel het begin van het landbouw- als  van het oorlogsseizoen.  De combinatie van deze functies was vanzelfsprekend voor een landbouwvolk dat zich  steeds meer op oorlogvoering toelegde. Mars had zijn eigen priester en een altaar in Rome.  Zijn heilige dieren waren de wolf en de specht. Een aantal feestdagen waren aan hem  gewijd, waaronder de paardenrennen (4 maart) en de zuivering van de heilige trompetten  (23 maart), die oorspronkelijk in de oorlog gebruikt werden. Zijn feestdagen in oktober  geeft het tijdstip aan waarop zowel boeren als soldaten hun werktuig en wapens opzij  legden. De liefde van de god voor Venus werd weldra  een geliefd motief voor kunstenaars.

Ram uitgebreide horoscoop bestellen

klik op de buttem voor een uitgebreide horoscoop Ram te bestellen

Ram is een mannelijk teken. Het temperament van een Ram is Cholerisch. Mensen die cholerisch zijn, zijn geneigd snel driftig te worden.

Kenmerken die bij een Ram horen zijn:

  • wilskrachtig, strijdlustig, idealistisch, politiek, leiding nemen.

Uiterlijke kenmerken van een Ram zijn:

  • gespierdheid, sterk beenstelsel, strakke lichaamsbouw.

De manier van lopen die past bij een Ram:

  • militaristisch, snel, gehaast, onrustig.

Lichamelijk hoort bij de Ram:

  • het hoofd, tong, rode bloedlichaampjes, spierstelsel, pezen, kraakbeen, tanden, oren

De kleur die hoort bij de Ram:

  • rood, metaal- ijzer en staal, bruin, oranje, marineblauw, zwart en roze

De landen die horen bij de Ram:

  • Duitsland (Pruisen), Engeland, Denemarken, Palestina, Syrië en Japan.

De stenen die horen bij de Ram:

  • edelstenen- robijn, jaspis en magneet- ijzersteen.

De Apostel die past bij de Ram is Petrus.

Bijzondere nummers die horen bij de Ram zijn:

  • 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en steeds 9 erbij optellen

Gunstige dagen voor de Ram:

dinsdag, vrijdag en zaterdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:

  • boogschutter, Waterman, leeuw en Ram

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Ram:

  • schorpioen, tweeling, vissen en kreeft

Gezondheidsproblemen:

migraine, hersenproblemen, depressie, hoofdpijn, zenuwpijnen, spijsverteringsmoeilijkheden, ongelukken en verwondingen door onbezonnen gedrag
Kruiden: alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, majoraan, mierikswortel, mosterd, peterselie, rozemarijn, ui, zuring

Etherische oliën:

anijszaad, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn

Uitgebreide beschrijving van andere sterrenbeelden lezen

Sterrenbeeld Ram   Sterrenbeeld Stier   Sterrenbeeld Tweelingen    sterrenbeeld Kreeft   sterrenbeeld Leeuw sterrenbeeld Maagd sterrenbeeld Weegschaal sterrenbeeld Schorpioen   sterrenbeeld Boogschutter sterrenbeeld Steenbok   Sterrenbeeld Vissen

© Willem Kunst