Sterrenbeeld Ram

Ram Sterrenbeeld

geboren tussen 21 maart en 21 april

Ram Ram het vurige type

Je bent iemand met een avontuurlijke, pioniersgeest die agressief, moedig en recht door zee kan zijn. Je kunt buitengewoon energiek zijn en je haat restricties. Je houdt van vrijheid en bent ondernemend ingesteld. Soms kun je wat heerszuchtig overkomen omdat je bij veel dingen nummer één wilt zijn.
Waardoor je bijv. bij spelletjes echt fanatiek kunt zijn. Je kunt soms de neiging vertonen om te overhaast beslissingen te nemen omdat alles even snel moet gaan en er zodoende weinig tijd is voor rustig overleg. Waarschijnlijk houd je van sporten en andere vormen waarbij een krachtsinspanning wordt gevraagd.
Als je het gevoel krijgt dat je beperkt wordt in je vrijheid kun je alle banden verbreken

Mars

Mars is de plan Mars heerer Ram eet van onze persoonlijk kracht en hij geeft ons libido aan. Mars is een seksueel getinte planeet die onze passie tot uitdrukking brengt. Ook symboliseert Mars waartoe we bereid zijn om voor te strijden.Mars heeft iets basaals en in eerste instantie in de vorm van onze drift. Deze moeten we leren te cultiveren en af te stemmen op de ander. Om die reden blijkt dat Mars vanuit zichzelf gaat en pas achteraf kan zien wat zijn ‘slachtveld’ is geweest.

in relatie:

Een hartstochtelijk karakter; wil een partner kunnen veroveren; heeft er de behoefte aan om de leiding te nemen.

Typeringen Ram

Een pionier; een avontuurlijke geest; agressief; moedig; recht door zee; buitengewoon energiek; haat het als de geestdrift geremd wordt; houdt van vrijheid; ondernemend; door zijn heerszuchtigheid en de wil om in alles nummer één te zijn, komt een ram meermalen in conflict met zijn omgeving; hij is overhaast; alles moet even snel gaan; voor rustig overleg is bij hem geen ruimte; vaak technisch aangelegd; staat open voor nieuwe ontwikkelingen; veelal eerlijk en oprecht

De planeet Mars heeft verschillende namen zoals:

Romeins – Mars
Grieks – Ares
Joods – Sabao(th)
Kabbala – Netzah
Egyptisch – Artes
Hindoe – Koeja
Noors – Vilje

Mars is de planeet van activiteit; energie;  mars duidt op hartstocht; begeerte; stuwkracht; initiatief; kracht; werklust;  vernielzucht; zelfverwezenlijking; strijdlust;  seksualiteit; discipline; dapperheid; strijd tot  overleven; gedrevenheid; Mars heerst over Ram  en het 1ste huis en is de bijheer van Schorpioen; ijzer; karbonkel; positief.

Betekenis symbool Mars

In de glyfe van Mars zien we het omgekeerde van Venus. De stof is  belangrijker dan de geest.
De stof, het mannelijke principe, is de incarnator die  de geestelijke eeuwigheidscyclus Mars is het Symbool van Ram (cirkel) doorbreekt door steeds opnieuw een  mensenkind te verwekken.
Mars staat tot Venus zoals oorlog staat tot vrede en seksualiteit tot liefde uit gevoel. Mars of Ares is de god van strijd, de  rijksappel der zelfhandhaving.

Mythologie Mars

Mars Mythologie MARS De Romeinse god van oorlog en landbouw, de belangrijkste god na Jupiter. Mars  staat op één lijn met de Griekse god ARES en werd dan ook beschouwd als de zoon van  JUNO. De Romeinen geloofden dat Juno bevrucht werd door een bloem terwijl de Grieken ZEUS als de vader beschouwen. Hij is de stamvader van het Romeinse ras doordat hij bij de  Vestaalse Maagd — in haar slaap — ROMULUS en REMUS verwekte. De rollen die Mars  vervulde lijken zich parallel met de Romeinse beschaving ontwikkeld te hebben van een  landbouw- tot een krijgsnatie. De maand die naar de god was genoemd — Maart,  oorspronkelijk de eerste maand van het jaar — was zowel het begin van het landbouw- als  van het oorlogsseizoen.  De combinatie van deze functies was vanzelfsprekend voor een landbouwvolk dat zich  steeds meer op oorlogvoering toelegde. Mars had zijn eigen priester en een altaar in Rome.  Zijn heilige dieren waren de wolf en de specht. Een aantal feestdagen waren aan hem  gewijd, waaronder de paardenrennen (4 maart) en de zuivering van de heilige trompetten  (23 maart), die oorspronkelijk in de oorlog gebruikt werden. Zijn feestdagen in oktober  geeft het tijdstip aan waarop zowel boeren als soldaten hun werktuig en wapens opzij  legden. De liefde van de god voor Venus werd weldra  een geliefd motief voor kunstenaars.

Ram uitgebreide horoscoop bestellen

klik op de buttem voor een uitgebreide horoscoop Ram te bestellen

Ram is een mannelijk teken. Het temperament van een Ram is Cholerisch. Mensen die cholerisch zijn, zijn geneigd snel driftig te worden.

Kenmerken die bij een Ram horen zijn:

  • wilskrachtig, strijdlustig, idealistisch, politiek, leiding nemen.

Uiterlijke kenmerken van een Ram zijn:

  • gespierdheid, sterk beenstelsel, strakke lichaamsbouw.

De manier van lopen die past bij een Ram:

  • militaristisch, snel, gehaast, onrustig.

Lichamelijk hoort bij de Ram:

  • het hoofd, tong, rode bloedlichaampjes, spierstelsel, pezen, kraakbeen, tanden, oren

De kleur die hoort bij de Ram:

  • rood, metaal- ijzer en staal, bruin, oranje, marineblauw, zwart en roze

De landen die horen bij de Ram:

  • Duitsland (Pruisen), Engeland, Denemarken, Palestina, Syrië en Japan.

De stenen die horen bij de Ram:

  • edelstenen- robijn, jaspis en magneet- ijzersteen.

De Apostel die past bij de Ram is Petrus.

Bijzondere nummers die horen bij de Ram zijn:

  • 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en steeds 9 erbij optellen

Gunstige dagen voor de Ram:

dinsdag, vrijdag en zaterdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:

  • boogschutter, Waterman, leeuw en Ram

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Ram:

  • schorpioen, tweeling, vissen en kreeft

Gezondheidsproblemen:

migraine, hersenproblemen, depressie, hoofdpijn, zenuwpijnen, spijsverteringsmoeilijkheden, ongelukken en verwondingen door onbezonnen gedrag
Kruiden: alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, majoraan, mierikswortel, mosterd, peterselie, rozemarijn, ui, zuring

Etherische oliën:

anijszaad, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn

Uitgebreide beschrijving van andere sterrenbeelden lezen

Kinderhoroscoop lees hier het sterrenbeeld

Ram StierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaal SchorpioenKinderhoroscoop BoogschutterSteenbokWatermanKinderhoroscoop Vissen

Naast de info over sterrenbeeld Ram verzorgt Astrokunst ook uitgebreide horoscopen
Sterrenbeeld Ram, Uitgebreide horoscopen bestellen

Wilt u bv. een uitgebreide geboorte horoscoop berstellen.

Lees dan hier wat er in zo’n horoscoop behandeld wordt.

Hoofdstuk 1 van de horoscoop
Dit hoofdstuk van de horoscoop gaat over of je een vuur, aarde, lucht of water type bent. Het gaat over de grondhouding die je aanneemt in gebeurtenissen in jou en om je heen.

Korte uitleg: Aanleg: is wat jij van binnen bent.
Omstandigheden die jou kleuren: ervaringen die je op doet en jouw karakter mede inkleuren

Hoofdstuk 2 van de horoscoop
Hierbij krijg je eerst uitleg over de zon in de astrologie en daarna gaat het over je sterrenbeeld Di houdt praktisch in dat we kijken in welk dierenriemteken de Zon van jou staat.

Hoofdstuk 3 van de horoscoop
De Maan, hoe je emotioneel reageert en voelt.

Hoofdstuk 4 van de horoscoop
Mercurius, hoe je je mentaal verhoudt en denkt.

Hoofdstuk 5 van de horoscoop
Venus, hoe je omgaat met affectie en schoonheid.

Hoofdstuk 6 van de horoscoop
Mars, hoe je omgaat met driften en je dadendrang.

Hoofdstuk 7 van de horoscoop
Jupiter, hoe je omgaat met het stellen van doelen en plezier maken.

Hoofdstuk 8 van de horoscoop
Saturnus, hoe je omgaat met verantwoordelijkheden en grenzen stellen.

Hoofdstuk 9 van de horoscoop
Uranus, drang tot vrijheid en eigenheid.

Hoofstuk 10 van de horoscoop
Neptunus fijngevoeligheid en inlevingsvermogen.

Hooftstuk 11 van de horoscoop
Pluto angsten, transformatie.

Hoofdstuk 12 van de horoscoop
Ascendant hoe je je presenteert naar de buitenwereld en hoe je gezien wordt.

Hoofdstuk 13 van de horoscoop
Waar word je gelukkig van.

Hoofstuk 14 van de horoscoop
Waar ligt de opdracht in jouw horoscoop.

Naast de informatie over het sterrenbeeld Ram vindt je hier ook veel achtergrond informatie.

De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst. Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier.
De meeste tarotleggingen worden gelegdt met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet. De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Tarot

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaaren

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

© Willem Kunst

Scroll naar top