Menu Sluiten

Sterrenbeeld Stier

Sterrenbeeld Stier

het genotstype Stier het genotstype De stier is geboren tussen 21 april en 22 mei

Betekenis van het sterrenbeeld dierenriemteken StierSterrenbeeld Stier

Zon in Stier Typeringen

De Stier is een rustig mens en bezit een genotzuchtige geest. De Stier is praktisch en heeft een goed ontwikkelt verantwoordelijkheidsgevoel. Andere termen die bij Stier horen zijn lijdzaam, slim in zaken. Stieren bezitten vaak een groot uithoudingsvermogen. De Stier weet met name op het kunstzinnige vlak de dingen op waarde te schatten. De Stier houdt van luxe, snoepen en lekker eten, is doortastend en volhardend van aart. De Stier is aanhankelijk en  gezellig in contact. Hij is  betrouwbaar en  een goedig type dat zich zelden druk maakt maar wanneer een Stier kwaad wordt vallen ze ten prooi aan heftige driftbuien. Stieren zijn krachtige mensen hun vitaliteit is groot en ziekten komen meestal voort uit overgewicht en worden vaak overdreven.

uitgebreide horoscoop

De Planeet Venus is de heerser van Stier

De Planeet Venus hoort bij Stier, deze loopt gemiddeld 365 dagen door de dierenriem.
Venus vertegenwoordigt in Stier de lente en zij kleurt dan ook de sfeer van het teken Stier.
De lente weerspiegelt het karakter. Je ziet in de Stier het  vriendelijke en het frisse van de natuur terug.  Het genot van de schoonheid van het aardse en de hunkering naar de zon en warmte, wordt door de Stier getoond. De Stier draagt daarom iets onschuldigs in zich en straalt op een vriendelijke manier hoop uit.

Venus Stier

Romeins – Venus
Grieks – AphroditeVenus Stier Weegschaal
Joods – Ora (os)
Kabbala – Hesed
Egyptisch – Hathor
Hindoe – Shoekra
Noors – Frya

Wat vind je aantrekkelijk, planeet van liefde gaat over schoonheid harmonie, vriendelijkheid is kalmeren, verzachten, tederheid. Staat voor het vrouwelijke principe. Goed gevoel voor kleuren, smaak, kunst, muziek, ontwerpen, zintuiglijk, genot, esthetiek, poëzie, (lieve) vrede, bindingen, Venus duidt de liefde aan, Venus is harmonieus en tot compromissen bereid, schilderen, genoegens en vermaak.

Venus Mythologie

VENUS – De Romeinse godin van de liefde die vanaf de 2e eeuw v.Chr. met APHRODITE werd geassocieerd. Er is weinig bekend over de cultus van Venus. Deze begon reeds in het Italië van voor de Romei­nen, waar zij de godin van tuinen en vegetatie was. Deze cultus was wijd verbreid, met feestda­gen in april als latere uitbreiding.Venus wordt wel beschouwd als de dochter van JUPITER en Dione, maar bekender is het verhaal hoe zij oprees uit het schuim der zee en met de wind naar Cyprus werd geblazen. Op haar instructies schoot haar zoon CUPIDO zijn pijlen af, waarna zijn slachtoffers in liefde ontbrandden, zoals bijvoorbeeld PSYCHE. Ook had Venus een magische gordel die tot liefde inspireerde. Venus viel in haar eigen kuil, toen zij zich verwondde aan één van Cupido’s pijlen. De eerste man die zij tegenkwam was ADONIS, op wie zij dan ook hartstochtelijk verliefd werd. Uit angst hem te verliezen vroeg zij hem te stoppen met de jacht, maar hij werd uiteindelijk door een everzwijn gedood. De naam Venus betekent ‘Schoonheid’ of ‘Charme’, de eigenschap waaraan zij haar roem ontleent. De Julii, de familie van Keizer Augustus, beweerden via AENEAS van de godin af te stam­men; hij was de zoon van Venus en Anchises.

Venus symbool

In de glyfe (symbool) van de planeetkracht Venus zien wij de geest boven de stof. Al het stoffelijke is ondergeschikt, zoals de piramidebouwers (Tauruscultuur) uit de grove stof een Venusgeestelijk zinnebeeld wisten te creëren. Het vrouwelijke in ieder mens is analoog aan het waardevolle, eeuwige, harmonieuze en vredelievende. Het vrouwelijke geeft door en verbindt (van geslacht tot geslacht), terwijl het mannelijke initieert en doorbreekt. Een man verwekt het kind en een vrouw schept het kind, als weerspiegeling van Eén-zijn en gelijkwaardig zijn.

In de relatie zoekt de Stier
Zoekt iemand om samen te genieten van bijvoorbeeld de  natuur en zinnelijkheid.

De planeet die bij Stier hoort is Venus, ook wel heerser van de Stier genoemd. Stier is een vrouwelijk teken. Het temperament van een Stier is Flegmatisch. Mensen die flegmatiek zijn, zijn geneigd rustig en kalm op anderen of situaties te reageren.
Kenmerken die bij een Stier horen zijn:

 • natuurlijk, natuur verbonden, instinctief, geduldig, materialistisch, stijfkoppig

Uiterlijke kenmerken van een Stier:

 • Gedrongen, vlezig, enigszins gehoekt, Rubeniaanse vormen, ronde en volle gelaatstrekken, kort voorhoofd, zacht, goedmoedig, vol, vriendelijk, sterke nek,

Lichamelijk hoort bij de Stier:

 • de hals, strottenhoofd, nek, stembanden, keel, amandelen, schildklier, organen onder lichaam, klieren , huid,

De kleur die hoort bij de Stier:

 • het groen van de natuur, metaal- koper.

De landen die horen bij de Stier:

 • Polen, Zweden, Perzië, klein Azië, Cyprus, Ierland, Zwitserland en Griekenland.

De stenen die horen bij de Stier:

 • Edelstenen- lichtblauwe saffier, agaat, smaragd, turkoois, koraal en parels.

De apostel die past bij de stier is Levi.

Bijzondere getallen die horen bij de Stier zijn:

 • 6, 15, 24, 33, 42, 51 en er steeds 9 erbij optellen

Geluksdagen voor de Stier zijn: maandag en vrijdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met Stier zijn:

 • Kreeft, Maagd, Steenbok en Vissen

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Ram:

 • Tweeling, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter, Ram en Waterman.

Gezondheidsproblemen:

 • keelinfecties, long-, lever- en nierproblemen, reuma

Kruiden:

 • bergamot, duizendblad, kattenkruid, klein hoefblad, lavas, munt, moederkruid, tijm, valeriaan, vlier, wormkruid.

Etherische oliën:

 • bergamot, citroen, eucalyptus, geranium, pepermunt, sandelhout, tijm.

 

© Willem Kunst