Sterrenbeeld Waterman

Sterrenbeeld – dierenriemteken Waterman geestige eigenwijze mens

Geboren tussen 21 januari en 19 februari waterman Symbool

Karakter Waterman

Je bent iemand die sterk de behoefte heeft om op een onafhankelijke manier zichzelf te uiten. Je zal waarschijnlijk een grote hang naar vrijheid hebben. Je kunt je snel geïrriteerd voelen als je het idee krijgt dat anderen je hierin beperken of willen beperken.

Waterman sterrenbeeld
Je bent iemand die probeert om op een zo humaan mogelijke manier in het leven te staan. Dit kan maken dat je je best doet om op een gelijkwaardige manier met anderen om te gaan. Hoewel je zeer humaan kan zijn, ben je soms toch geneigd om te veel vanuit jezelf te kijken. Het kan hierdoor zijn dat het idee vrijheid soms te bedacht is omdat je het moeilijk vindt om te voelen wat die ander zegt of heeft. Het jezelf aanvoelen is iets wat je niet al te gemakkelijk kan vinden omdat je geneigd bent om je eigen gevoelens te zeer te beredeneren.
Je hebt een temperamentvol karakter en je voelt je aangetrokken tot nieuwe ideeën of zaken. Vooral alternatieve, of in ieder geval niet dagelijkse, dingen trekken je zeer aan. Omdat je regelmatig wilt veranderen en je er een hekel aan hebt om jezelf aan te passen, kun je op sommige mensen wat excentriek overkomen. Je zal regelmatig plotselinge inzichten hebben en daardoor sterk geneigd zijn om op je eigen intuïtie in te gaan. Je vindt het belangrijk om op een bepaalde manier onafhankelijk in de maatschappij te staan en te laten zien wie jij bent en wat jij kunt. Je hebt hierin sterk de behoefte aan erkenning. Je bent iemand die erg ambitieus is en hierin misschien het meest geremd wordt door je eigen verleden. Je wilt graag vernieuwend bezig zijn waardoor je geneigd kunt zijn om de anderen te provoceren.

uitgebreide horoscoop bestellen

Waterman In relatie

– behoefte aan ongewone; excentrieke partner; vriendschap in de

relatie is belangrijk; wil onafhankelijk en vrij zijn binnen de relatie; partner moet meegaand zijn

Typeringen Waterman

– altruïstisch; onafhankelijk; progressief; vindingrijk; origineel; hervormende geest; loyaal; onvoorspelbaar; idealistisch; intellectualistische instelling; superioriteitsgevoel. Gemoedelijkheid en vriendelijkheid gaat van dit type mens uit; geduldig; ernstig en tactisch; luchthartige kijk op het leven; buien van zwaarmoedigheid. Vriendschappen spelen een belangrijke rol. Bij tijden teruggetrokken en alleen willen zijn, kan dit type mens hard zijn.

Zegel van Uranus

Naam Uraunus
Romeins – Uranus; Grieks – Ouranos;
Joods – onbekend; Kabbala – onbekend;
Egyptisch – Anubis(?); Hindoe – Indra;
Noors -Bur

Het symbool van Uranus

Ook bij Uranus staat, net als bij Saturnus, de stof boven aan. Met het beweeglijke zielenleven tussen geest en stof worden nieuwe stoffelijke dingen (kruis) uit de eeuwigheid (cirkel) geschapen. Het leven (boog) is als het ware de bemiddelaar tussen geest en stof Waterman UIranus heerser waterman

Evenals Neptunus en Pluto is Uranus een mystieke of generatie planeet en neemt bijv. Uranus de plaats in van de bevrijde Saturnus (waterman & elfde huis) omdat Saturnus vroeger de functie had van remmingen, 10de huis en bij aanvaarding hiervan bevrijding, 11de huis. Uranus is de planeet van de veranderingen, en duidt op vrijheid en onafhankelijkheid, het streven naar de waarheid en het onthullen ervan, terwijl Saturnus de indingen symboliseert waardoor bewaard kan worden wat behouden moet blijven. Uranus symboliseert het loslaten van alles wat geen nut meer heeft. Vriendschap, intuïtie voor de waarheid, provocatie, verlichting, grilligheid, individualiteit, toppunt van bewustzijn, excentriciteit,
ontdekkingen, het streven naar vrijheid in gelijkheid, originaliteit, verscherpt intellect, breken met tradities, onzelfzuchtigheid, futurisme, begrip, Uranus heerst over waterman en het 11de huis, toermalijn, uranium.

Uranus

In Griekse mythen de zoon en tevens de man van GAlA (Aarde).
Als de belichaming van de Hemel ging hij over de vruchtbaarheid van de aarde. Hij bedekte de aarde en had met haar vele kinderen, waaronder CRONUS. Hij haatte zijn kinderen en sloot hen op in Tartarus — een deel van de onder­wereld — zodra zij geboren werden. Gaia was het baren moe en overreedde Cronus zijn vader te castreren en van de troon te stoten. Deze gooide de afgesneden testikels in zee waar zij veranderden in een eiland. Uit de bloeddruppels ontstond het ras der Reuzen, APHRODITE rees op uit het schuim op de plek waar zijn ledematen in zee vielen. In de versie van Diodorus Siculus was Uranus een in astronomie begaafde koning die bij zijn dood werd geïdentificeerd met de hemel zelf.

De planeet die bij Waterman hoort, is Uranus, ook wel heerser van de Waterman genoemd.
Waterman is een mannelijk teken. Het temperament dat bij Waterman hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

Kenmerken die bij een Waterman horen zijn:
Onafhankelijk, menslievend, excentriek, idealistisch, onpersoonlijk, onzelfzuchtig, humaan, temperamentvol, revolutionair, prikkelbaar, vrijheidslievend.

Uiterlijke kenmerken van een Waterman zijn:
Middel groot, krachtig postuur, bewegelijk, ietwat gespannen, komen soms cool en afstandelijk over, sociaal betrokken

De manier van lopen die past bij een Waterman:
Opvallend en onbekommerd

Lichamelijk hoort bij de Waterman:
Rond lang voorhoofd, ovaal, onderbenen, voetgewrichten, enkels, kuiten, bloedsomloop, hartafwijking, lage bloeddruk, stuiptrekkingen, spataderen, zenuwziektes, verrekking of verstuikingen vooral bij de enkel, neurasthenie

De kleur die hoort bij de Waterman:
lila en violet

De landen die horen bij de Waterman:
Oost en West Pruisen, Westfalen, Polen, Zweden, Arabië, Ethiopië, Verenigde Staten

De stenen die horen bij de Waterman:
aluminium en radium

De Apostel die past bij de Waterman is Simeon

Bijzondere getallen die horen bij de Waterman zijn:
4, 13, 22, 31, 40, 51, 71, en steeds 9 erbij optellen

Gunstige dag voor de Waterman: Zaterdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met Waterman zijn:
Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter en Ram

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Waterman:
Leeuw, Kreeft, Maagd, Schorpioen

Gezondheidsproblemen:
zenuwspanningen, zowel mentaal als fysiek. Kwetsbaar hart- en vaatstelsel, oogaandoeningen, depressies en fobieën.

Kruiden:
jeneverbes, gember, , kamfer, valeriaan, salie, Robertskruid, knoopkruid, blauwe korenbloem, vanille, waterviolier, hazelnoot en gerst

Etherische oliën:
benzoë, smeerwortel, citroen, cipres, jeneverbes, kamfer, vlier, gember,

 

© Willem Kunst

Scroll naar top