Sterrenbeeld Waterman

Dierenriemteken Waterman geestige eigenwijze mens

Geboren tussen 21 januari en 19 februariwaterman Symbool

Karakter Waterman

Je bent iemand die sterk de behoefte heeft om op een onafhankelijke manier zichzelf te uiten. Je zal waarschijnlijk een grote hang naar vrijheid hebben. Je kunt je snel geïrriteerd voelen als je het idee krijgt dat anderen je hierin beperken of willen beperken.

Waterman sterrenbeeld
Je bent iemand die probeert om op een zo humaan mogelijke manier in het leven te staan. Dit kan maken dat je je best doet om op een gelijkwaardige manier met anderen om te gaan. Hoewel je zeer humaan kan zijn, ben je soms toch geneigd om te veel vanuit jezelf te kijken. Het kan hierdoor zijn dat het idee vrijheid soms te bedacht is omdat je het moeilijk vindt om te voelen wat die ander zegt of heeft. Het jezelf aanvoelen is iets wat je niet al te gemakkelijk kan vinden omdat je geneigd bent om je eigen gevoelens te zeer te beredeneren.
Je hebt een temperamentvol karakter en je voelt je aangetrokken tot nieuwe ideeën of zaken. Vooral alternatieve, of in ieder geval niet dagelijkse, dingen trekken je zeer aan. Omdat je regelmatig wilt veranderen en je er een hekel aan hebt om jezelf aan te passen, kun je op sommige mensen wat excentriek overkomen. Je zal regelmatig plotselinge inzichten hebben en daardoor sterk geneigd zijn om op je eigen intuïtie in te gaan. Je vindt het belangrijk om op een bepaalde manier onafhankelijk in de maatschappij te staan en te laten zien wie jij bent en wat jij kunt. Je hebt hierin sterk de behoefte aan erkenning. Je bent iemand die erg ambitieus is en hierin misschien het meest geremd wordt door je eigen verleden. Je wilt graag vernieuwend bezig zijn waardoor je geneigd kunt zijn om de anderen te provoceren.

uitgebreide horoscoop bestellen

Waterman In relatie

– behoefte aan ongewone; excentrieke partner; vriendschap in de relatie is belangrijk; wil onafhankelijk en vrij zijn binnen de relatie; partner moet meegaand zijn
Sterrenbeeld waterman

Waterman in de Liefde

In de liefde ben je iemand die vrij wil zijn. Je hebt de behoefte om je leven in te richten op jouw eigen manier. Vandaar dat je in eerste instantie je niet zo snel wilt binden. Je gaat wel een partnerschap aan, maar dit komt meer voort uit de behoefte om een goed maatje om je heen te hebben.

Als Waterman ben je aanvankelijk niet zo gefocust op een liefdesrelatie. En als je er dan toch ingerold bent, kun je moeite hebben met de verwachtingen die dat met zich mee brengt. In de relatiesfeer moet je leren om vanuit je hart een partner te kiezen en niet vanuit je verstand. Het verschil zit hem erin dat het kiezen voor een partner vanuit het verstand, meer een vriendschap is en de partner gekozen vanuit het hart meer de liefdespartner kan zijn.

Omdat je niet snel van je stuk te krijgen bent, heb je iemand nodig die jou op een manier raakt die je niet kunt controleren of beredeneren. Je voelt iets in je lijf gebeuren wat je kippenvel geeft of wat een ongecontroleerd geluksgevoel teweeg brengt. Dan weet je dat je hart spreekt. Dan kun je ook zwak zijn en hoef je niet overal de antwoorden op te hebben. Je hebt dan je werkelijke maatje gevonden. Iemand die bij jouw gevoelens kan komen, iemand die jouw zwakheden ziet zonder ze te verpulveren.

Bij zo iemand ben je ook in staat om je behoefte aan onafhankelijkheid om te zetten in gelijkwaardigheid. Je bent tenslotte in het dagelijkse leven, op het sociale vlak graag een leidinggevende. Iemand die goed functioneert in groepen maar op het emotionele vlak toch

Seksualiteit van een Waterman

Seksueel gezien ben jij iemand die zich in eerste instantie niet zo snel opvallend uit. Jij bent iemand die gemakkelijk seks met een ander kan hebben maar je zult je niet zo snel binden. Seksualiteit is voor jou niet het belangrijkste in de liefde. Je kunt geneigd zijn om enigszins androgyn over te komen. Als jij niet echt verliefd bent dan houd je de anderen liever wat op afstand. Af en toe een leuke vrij partij met iemand die vertrouwd is en ook als een vriend aan voelt, is voor jou vaak al goed genoeg. Maar als de ware komt dan kan jij echt je hart openen en zo ook de passie die in jou schuil gaat.
Jij houdt van rollenspelen en je wilt van alles uit proberen. Jij hebt het nodig dat jouw liefdespartner jouw vuur weet te vinden. Zonder een geliefde ben je iemand die het leuk vindt om ook in de seksualiteit provocerend te zijn. Je geniet ervan als anderen enigszins geschokt zijn door jouw vrije houding. Dit maakt dat je ook niet vies bent van een vorm van kinky seks. Je bent als waterman een vindingrijk type dat veel wil lezen en zien over wat er allemaal mogelijk is in de seksuele sfeer. Je bent bereid om het één en ander uit te proberen. Als waterman heb je nou eenmaal niet zo snel een oordeel over hoe iemand zijn seksualiteit wilt beleven. Als humaan teken zie jij dat als iemands goed recht. Als het maar met instemming van die ander op een gelijkwaardige manier gebeurt.

Typeringen Waterman

– altruïstisch; onafhankelijk; progressief; vindingrijk; origineel; hervormende geest; loyaal; onvoorspelbaar; idealistisch; intellectualistische instelling; superioriteitsgevoel. Gemoedelijkheid en vriendelijkheid gaat van dit type mens uit; geduldig; ernstig en tactisch; luchthartige kijk op het leven; buien van zwaarmoedigheid. Vriendschappen spelen een belangrijke rol. Bij tijden teruggetrokken en alleen willen zijn, kan dit type mens hard zijn.

Zegel van Uranus

Naam Uraunus
Romeins – Uranus; Grieks – Ouranos;
Joods – onbekend; Kabbala – onbekend;
Egyptisch – Anubis(?); Hindoe – Indra;
Noors -Bur

Het symbool van Uranus

Ook bij Uranus staat, net als bij Saturnus, de stof boven aan. Met het beweeglijke zielenleven tussen geest en stof worden nieuwe stoffelijke dingen (kruis) uit de eeuwigheid (cirkel) geschapen. Het leven (boog) is als het ware de bemiddelaar tussen geest en stofWaterman UIranus heerser waterman

Evenals Neptunus en Pluto is Uranus een mystieke of generatie planeet en neemt bijv. Uranus de plaats in van de bevrijde Saturnus (waterman & elfde huis) omdat Saturnus vroeger de functie had van remmingen, 10de huis en bij aanvaarding hiervan bevrijding, 11de huis. Uranus is de planeet van de veranderingen, en duidt op vrijheid en onafhankelijkheid, het streven naar de waarheid en het onthullen ervan, terwijl Saturnus de indingen symboliseert waardoor bewaard kan worden wat behouden moet blijven. Uranus symboliseert het loslaten van alles wat geen nut meer heeft. Vriendschap, intuïtie voor de waarheid, provocatie, verlichting, grilligheid, individualiteit, toppunt van bewustzijn, excentriciteit,
ontdekkingen, het streven naar vrijheid in gelijkheid, originaliteit, verscherpt intellect, breken met tradities, onzelfzuchtigheid, futurisme, begrip, Uranus heerst over waterman en het 11de huis, toermalijn, uranium.

Uranus

In Griekse mythen de zoon en tevens de man van GAlA (Aarde).
Als de belichaming van de Hemel ging hij over de vruchtbaarheid van de aarde. Hij bedekte de aarde en had met haar vele kinderen, waaronder CRONUS. Hij haatte zijn kinderen en sloot hen op in Tartarus — een deel van de onder­wereld — zodra zij geboren werden. Gaia was het baren moe en overreedde Cronus zijn vader te castreren en van de troon te stoten. Deze gooide de afgesneden testikels in zee waar zij veranderden in een eiland. Uit de bloeddruppels ontstond het ras der Reuzen, APHRODITE rees op uit het schuim op de plek waar zijn ledematen in zee vielen. In de versie van Diodorus Siculus was Uranus een in astronomie begaafde koning die bij zijn dood werd geïdentificeerd met de hemel zelf.

De planeet die bij Waterman hoort, is Uranus, ook wel heerser van de Waterman genoemd.
Waterman is een mannelijk teken. Het temperament dat bij Waterman hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

Kenmerken die bij een Waterman horen zijn:
Onafhankelijk, menslievend, excentriek, idealistisch, onpersoonlijk, onzelfzuchtig, humaan, temperamentvol, revolutionair, prikkelbaar, vrijheidslievend.

Uiterlijke kenmerken van een Waterman zijn:
Middel groot, krachtig postuur, bewegelijk, ietwat gespannen, komen soms cool en afstandelijk over, sociaal betrokken

De manier van lopen die past bij een Waterman:
Opvallend en onbekommerd

Lichamelijk hoort bij de Waterman:
Rond lang voorhoofd, ovaal, onderbenen, voetgewrichten, enkels, kuiten, bloedsomloop, hartafwijking, lage bloeddruk, stuiptrekkingen, spataderen, zenuwziektes, verrekking of verstuikingen vooral bij de enkel, neurasthenie

De kleur die hoort bij de Waterman:
lila en violet

De landen die horen bij de Waterman:
Oost en West Pruisen, Westfalen, Polen, Zweden, Arabië, Ethiopië, Verenigde Staten

De stenen die horen bij de Waterman:
aluminium en radium

De Apostel die past bij de Waterman is Simeon

Bijzondere getallen die horen bij de Waterman zijn:
4, 13, 22, 31, 40, 51, 71, en steeds 9 erbij optellen

Gunstige dag voor de Waterman: Zaterdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met Waterman zijn:
Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter en Ram

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Waterman:
Leeuw, Kreeft, Maagd, Schorpioen

Gezondheidsproblemen:
zenuwspanningen, zowel mentaal als fysiek. Kwetsbaar hart- en vaatstelsel, oogaandoeningen, depressies en fobieën.

Kruiden:
jeneverbes, gember, , kamfer, valeriaan, salie, Robertskruid, knoopkruid, blauwe korenbloem, vanille, waterviolier, hazelnoot en gerst

Etherische oliën:
benzoë, smeerwortel, citroen, cipres, jeneverbes, kamfer, vlier, gember,

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?

Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop
of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

kinderhoroscoop Leeuw

Naast sterrenbeeld Waterman vind je hier ook mooie persoonlijke readings.

Zoals de geboortehoroscoop, jaarhoroscoop, beroepshoroscoop en de liefdeshoroscoop.

Wilt u bv. een uitgebreide geboorte horoscoop bestellen.
Lees dan hier wat er in zo’n horoscoop behandeld wordt.

Hoofdstuk 1 van de horoscoop
Dit hoofdstuk van de horoscoop gaat over of je een vuur, aarde, lucht of water type bent.
Het gaat over de grondhouding die je aanneemt in gebeurtenissen in jou en om je heen.

Korte uitleg: Aanleg: is wat jij van binnen bent.
Omstandigheden die jou kleuren: ervaringen die je op doet en jouw karakter mede inkleuren

Hoofdstuk 2 van de horoscoop
Hierbij krijg je eerst uitleg over de zon in de astrologie en daarna gaat het over je sterrenbeeld
Dit houdt praktisch in dat we kijken in welk dierenriemteken de Zon van jou staat.

Hoofdstuk 3 van de horoscoop
De Maan, hoe je emotioneel reageert en voelt.

Hoofdstuk 4 van de horoscoop
Mercurius, hoe je je mentaal verhoudt en denkt.

Hoofdstuk 5 van de horoscoop
Venus, hoe je omgaat met affectie en schoonheid.

Hoofdstuk 6 van de horoscoop
Mars, hoe je omgaat met driften en je dadendrang.

Hoofdstuk 7 van de horoscoop
Jupiter, hoe je omgaat met het stellen van doelen en plezier maken.

Hoofdstuk 8 van de horoscoop
Saturnus, hoe je omgaat met verantwoordelijkheden en grenzen stellen.

Hoofdstuk 9 van de horoscoop
Uranus, drang tot vrijheid en eigenheid.

Hoofdstuk 10 van de horoscoop
Neptunus fijngevoeligheid en inlevingsvermogen.

Hoofdstuk 11 van de horoscoop
Pluto angsten, transformatie.

Hoofdstuk 12 van de horoscoop
Ascendant hoe je je presenteert naar de buitenwereld en hoe je gezien wordt.

Hoofdstuk 13 van de horoscoop
Waar word je gelukkig van.

Hoofdstuk 14 van de horoscoop
Waar ligt de opdracht in jouw horoscoop.

Naast de horoscoop Waterman vind je hier ook veel informatie.

De Tarot maand, jaar, harmonie en geluk en liefdeslegging zijn geschreven door de bekende tarotlegger/astroloog Willem Kunst.
Door zijn jaren lange ervaring weet hij de Tarot kaarten uit te leggen op een speelse, begrijpbare en inspirerende manier.
De meeste tarotleggingen worden gelegd met drie kaarten en geven je inzicht en biedt je begrip om je te ontwikkelen zodat je je geholpen voelt bij de dingen die je doet.
De tekst zijn adviserend en positief geschreven, ze helpen je op een speelse manier op jouw pad te blijven of te komen.

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ .
De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema.
Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan. ram

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema.
Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

kinderhoroscoop Ram

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor.
De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven.
Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken.
Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden.
Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten tweelingen

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit.
Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld.
De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren.
Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan.
De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien.
De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert.
Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven.
Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment.
De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen.
Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot

terug naar het begin van Aquarius sterrenbeeld

Waterman – Aquarius
Waterman is een luchtteken en een vastteken

Waterman tekst @ W.Kunst
Waterman Aquarius

© Willem Kunst

 

Scroll naar boven