Watertekens

Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen

Kreeft Water tekenWaterteken, Kreeft, Maan, de verzorger

Schorpioen waterteken sterrenbeeldWaterteken, Schorpioen, Pluto, de onderzoeker

vissen Water teken sterrenbeeldWaterteken Vissen, de sensitieve

Principes die bij een watertekens horen zijn:

Het gevoel, vrouwelijk, emoties, intense betrokkenheid, water reageert op de omgeving, yin, negatief, symboliseert vaak aandoeningen, kwetsbaarheid, grote gevoeligheid,
paranormaal, verslaving, verlegenheid, ratio, zwakke kant, welwillendheid, verlangend, inlevings- en aanpassingsvermogen, reageren op noden van anderen.

Kreeft:
Moederlijk, verzorgend, emotioneel, gevoelig, beschermend, stemmingsvol, huiselijk, jaloers, koesterend, vasthoudend, moeilijk loslaten.

Schorpioen:
Macht en onmacht, emotioneel, verborgen kanten, intensief, gemeen, rechtvaardigheidsgevoel, hartstochtelijk, seksueel, diep inzicht in menselijke zwakheden, stekend.

Vissen:
Passief, meelevend, lijdzaam, dromerig, vaag, opofferend, masochistisch, schimmig, liegen, mystiek, eenheidsgevoelens, overgave, zwak, ik besef, sensitief.

Water Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen

Het water of gevoelstype.
Daar waar het element lucht het minst uit de voeten kan, ontplooien de watertekens juist hun grootste capaciteiten: dit zijn tekens die bij uitstek op een puur gevoelsmatige manier de wereld om hun heen waarnemen en ervaren.
Voor deze tekens speelt de logische samenhang, die voor de luchttekens juist zo belangrijk was, niet direct een rol.
Voor hen gaat het er juist om welke gevoelswaarde een persoon, object of situatie oproept.
Op grond van deze waarde wordt alles beoordeeld.
Voor het bewustzijn is het voelen een vrij ongrijpbaar proces, ook wanneer het voelen de specifieke manier van het bewustzijn is om het leven te beschouwen.
Het geeft een bepaalde vorm van ‘bewustzijn achteraf’, dat wil zeggen dat ze pas later hun eigen identiteit leren vaststellen aan de hand van wat ze allemaal niet zijn.

Bij te veel water:
gevoelig voor overrompelingen, overgevoelig, zichzelf niet af kunnen sluiten, verlegen, schuw, angstig, gesloten, obsessies, uit angst zich helemaal richten op de noden van anderen.

Bij te weinig water:
geeft te weinig betrokkenheid en inlevingsgevoel, kan hard maken, zich niet kwetsbaar op durven stellen,
kan te zeer gericht op zichzelf maken, weinig gevoel voor de medemensen, kan moeilijk toegeven dat men ook afhankelijk is van zijn medemensen,
moeilijkheden met het inleven in andermans gevoelens.

Watertekens zijn de verzorgers van onze gevoelswereld. Zij spiegelen, onderzoeken en voelen ons aan. Watertekens zijn het 4de, 8ste en 12de tekens van de dierenriem.

Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

 

 


Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.

Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?

Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’. De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven.
Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

Tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/

Watertekens Kreeft – Schorpioen – Vissen

Terug naar het begin van watertekens

Copyright © Willem Kunst

Scroll naar boven