Chakra’s astrologisch

De 7 Chakra’s astrologisch

De chakra’s boom van MercuriusDe chakra’s zitten in of om de boom des levens die je bij Mercurius in zijn hand kan zien,
Dit symbool stelt de zenuwbanen voor waar al onze energieën door heen lopen.
Bij belemmering van onze levensvreugde slibt deze dicht en ontstaat er angst, depressie en/of ziektes.
Vandaar dat het belangrijk  is om de” boodschapper der goden” te gebruiken.

Met andere woorden is het verstand degene die de gemoedstoestanden van de andere energieën kan overbrengen naar het bewustzijn.

De Zon Charkra:

Waarom ben ik zo egoïstisch of waarom durf ik niet te stralen. Maan: waarom ben ik zo emotioneel of waarom voel ik me niet veilig.

Mercurius Charkra:

Waarom denk ik niet goed na of waarom vergeet ik de dingen.

Chakra levensboom mercurius

Venus Charkra:

Waarom vind ik de ander eng of waarom ben ik niet in balans.

Mars Charkra:

Waarom ben ik zo agressief of waarom durf ik mij  niet duidelijk te manifesteren en voel ik mij zo op ploffen staan.

Jupiter Chakra:

Waarom heb ik zo weinig geloof in de dingen of waarom overdrijf ik zo zodat ik me zelf opblaas.

Saturnus Charkra:

Waarom ben ik zo strak of waarom trek ik geen grenzen waardoor ik niet weet wie ik zelf ben.

Uranus Charkra:

waarom ben ik nooit origineel of waarom provoceer ik zo waardoor ik me zo gespannen voel.

Neptunus Charkra:

Waarom droom ik nooit of waarom verdring ik de realiteit zodat ik nergens een duidelijk zicht op heb.

Pluto Charkra:

Waarom kan ik niet intens diep op emoties om/ingaan of waarom  spelen al die onbewuste angsten mij steeds op.

Chakra’s

Hierdoor wordt het bewustzijn in staat gesteld om rekening te houden met het eigen zijn, zodat alle kanten (energieën) door de juiste zorg en oplettendheid in overeenstemming met elkaar kunnen werken. Hierdoor wordt de levensboom levensvatbaar en er kunnen vruchten aan gaan groeien.  (Nous, monade) Het bewustzijn kan zich richten naar heldere inzichten.  De intuïtie (=Uranus ,de verhoging van Mercurius) kan geboren worden  en er kan inzicht verkregen worden in de dualiteit;  alles is gevangen  in twee zijden en alleen het bewustzijn is in staat om de gulden middenweg te kiezen.

Maar ook kan de wet van analogieën worden gezien en er kan objectiever naar anderen gekeken worden ( =zonder vooroordelen) omdat iedereen zijn of haar pad heeft af te leggen en karma uiteindelijk alleen afgelegd kan worden door de persoon in kwestie zelf. Hierdoor zullen we uiteindelijk ervaren dat god niet  buiten ons woont maar binnen in ons en worden wij in staat gesteld om uit de horoscoop te groeien en een te zijn met het leven.

chakra's lichaam

Chakra’s astrologisch

1 Saturnus                                      stuitje

2 Maan                                            navel

3 Mars/Zon                                    borstbeen

4 Venus                                           midden

5 Mercurius/Uranus                    keel

6 Jupiter                                         voorhoofd

7 Uranus/Neptunus                     kruin

7 Chakra’s

Chakra 7

Neptunus/ in het midden boven op het hoofd/ helderziend/ amethist/ bergkristal

violet/ wit/ geel/ pijnappelklier/ epifyse/ transcenderend/ waakslaap/ zuiver zijn/

poortwachter Saturnus/ Ram grote hersenen/ schedeldak.

Chakra 6

Mercurius/ Jupiter/ Uranus/ vingerbreedte boven de neuswortel/ innerlijk oog/ inzicht in

het bestaan/ indigoblauw/ saffier/ Lapis lazuli/ hypofyse/ inziend/ alle zintuigen plus

buiten- zintuiglijke waarnemingen/ Ram kleine hersenen/ oren/ neus/ bijholten/ ogen

zenuwstelsel/ voorhoofd/ gezicht.

Chakra 5

Venus/ Mars/ Mercurius/ aquamarijn/ turkoois/ chalcedon/ ether/ schildklier/bijschildklieren /communicerend/ overbrengen/ tussen hal kuiltje en strottenhoofd/ omzetting van lagere begeerten / horen/ resonantie op het bestaan/ longen/ bronchiën/ slokdarm/ spraakorgaan/ keel/ nek/ onderkaak/ Stier/ Waterman.

Chakra 4

Zon/ Venus/ Saturnus/ smaragd/ jade/ roze kwarts/ lucht/ overgave aan het bestaan/

tast/ rood/ groen/ goud/ bij het borstbeen/ thymusklier/ openend/ verbindend/ boven rug/ hart/ borstkas/ onderste gedeelte van de longen/ bloed / bloedcirculatie/ huid/ handen/ Leeuw/ Weegschaal / Saturnus.

Chakra 3

Zon/ Jupiter/ Mercurius/ Maagd/ Mars/ vormgeving aan het bestaan/ zien/ geel tot goud/ tijgeroog/ barnsteen/ edel topaas/ vuur/ twee vingers boven de navel/  alvleesklier, lever/ onderrug/ buikholte/ maag/ lever/ milt/ galblaas/ vegetatieve zenuwstelsel.

Chakra 2

Maan/ Venus/ Pluto/ water/ carneool/ maansteen/ smaak/ oranje/scheppende voortplanting van het bestaan/ op het bovenste deel van het heiligbeen/ kiemklieren/ eierstokken/ prostaat /testikels/ bekkengebied/ voortplantingsorganen/ nieren/ blaas/ al het vloeibare zoals bloed/ lymfevocht/ verteringssappen/ sperma/ Kreeft/ Weegschaal/ Schorpioen.

Chakra 1

Saturnus/ Mars/ Pluto/ lichamelijke wil tot bestaan/ reuk/ vurig rood/ agaat, bloedjaspis/

granaat/rode koraal /robijn /aarde/ bijnieren/ tussen de anus en genitaliën/ alles wat vast zit/ ruggengraat/ beenderen/ tanden/ nagels/ beide benen/ anus/ rectum/ dikke darm/ endeldarm/ prostaat/ bloed/ celvormig/ Steenbok/ Schorpioen/ Ram/ Stier.

 

Chakra in de 12 astrologische huizen

1 zelfverantwoordelijkheid                                   7 macht-onmacht over zichzelf

2 levenswil-seksuele energie                                8 geest

3 emoties, gevoelens                                              9 individuatie-voorbeschikking

4 eigenliefde-naastenliefde                                  10 harmonie-gezondheid geest-ziel-lichaam

5 communicatie met de ziel                                  11 gezag-karakter

6 houding t.a.v. de wereld                                    12 eenheid-polariteit

@W.Kunst

Scroll naar boven