De Keltische bomen horoscoop

De bomen horoscoop

De astrologische bomen horoscoop, ook wel bekend als de Keltische bomenkalender of de Ogham-bomen, zijn een fascinerend aspect van oude Keltische en druïdische astrologie. In deze traditie werden bomen gezien als heilige symbolen en bronnen van wijsheid. Elke boom vertegenwoordigt een specifieke periode in het jaar, en de kenmerken van die boom worden geassocieerd met persoonlijkheidskenmerken en levenspaden van mensen geboren in die periode. Hieronder worden de 12 astrologische bomen en hun betekenis beschreven:

 1. Birch (Berkenboom) – 24 december tot 20 januari: De Berkenboom staat voor vernieuwing en wedergeboorte. Mensen geboren onder deze boom worden vaak gezien als visionair en creatief.
 2. Rowan (Lijsterbesboom) – 21 januari tot 17 februari: De Lijsterbesboom symboliseert bescherming en inzicht. Zij zijn vaak intuïtief en hebben een sterke intuïtie.
 3. Ash (Es) – 18 februari tot 17 maart: De Es staat voor verandering en transformatie. Mensen geboren in deze periode hebben vaak een sterke band met de natuur en zijn zeer avontuurlijk.
 4. Alder (Elzenboom) – 18 maart tot 14 april: De Elzenboom vertegenwoordigt zelfvertrouwen en moed. Ze zijn vaak inspirerend voor anderen en hebben een leiderschapskwaliteit.
 5. Willow (Wilg) – 15 april tot 12 mei: De Wilg staat voor intuïtie en verbeelding. Mensen geboren in deze periode hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn vaak gevoelig.
 6. Hawthorn (Meidoorn) – 13 mei tot 9 juni: De Meidoorn symboliseert balans en harmonie. Ze hebben vaak een diep begrip van menselijke relaties.
 7. Oak (Eik) – 10 juni tot 7 juli: De Eik staat voor kracht en standvastigheid. Ze zijn vaak zeer robuust en vastberaden.
 8. Holly (Hulst) – 8 juli tot 4 augustus: De Hulstboom vertegenwoordigt bescherming en rechtvaardigheid. Mensen geboren in deze periode hebben een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.
 9. Hazel (Hazelaar) – 5 augustus tot 1 september: De Hazelaar symboliseert wijsheid en kennis. Ze hebben vaak een sterk analytisch vermogen en zijn nieuwsgierig.
 10. Vine (Wijnstok) – 2 september tot 29 september: De Wijnstok staat voor verfijning en charme. Ze zijn vaak creatief en hebben een artistieke inslag.
 11. Ivy (Klimop) – 30 september tot 27 oktober: De Klimop symboliseert verbondenheid en loyaliteit. Ze hebben vaak sterke vriendschappen en relaties.
 12. Reed (Riet) – 28 oktober tot 24 november: Het Riet staat voor transformatie en vernieuwing. Mensen geboren in deze periode zijn vaak zeer veerkrachtig en in staat om zich aan te passen aan veranderingen.

De Keltische bomen horoscoop


Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

De astrologische Keltische bomen horoscoop

 


Naast de bomen horoscoop vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

De astrologische Keltische bomen horoscoop

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programa

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/

Astrokunst home

Scroll naar boven