Koningshuis Nederland

koningshuis fotosessie-lech-2020-koninklijke familie

Koningshuis Nederland = De koninklijke familie Fotosessie in Lech

Omdat Nederland een koninkrijk is, heeft het een Koningshuis (vaak verkort tot “Huis”). Dat is een ander woord voor geslacht of dynastie, een familie dus, die al heel lang regeert. In dit geval het Huis van Oranje-Nassau.

Overigens is “Koningshuis” niet hetzelfde als “Koninklijk Huis”. Dit laatste betreft de huidige koninklijke familie en de naaste verwanten daarvan.

Er zijn nu al zes koningen en koninginnen geweest. Verder zijn er heel veel prinsen en prinsessen. De huidige koning is Willem-Alexander. Hij is de koning van het koninkrijk der Nederlanden. Zijn dochter Catharina-Amalia is de kroonprinses. Dat houdt in dat als koning Willem-Alexander aftreedt, zij de nieuwe koningin wordt.

Toen Willem-Alexander koning werd, werd Máxima de nieuwe koningin. Eigenlijk is dit laatste niet juist, want Maxima volgde koningin Beatrix niet op. Er zijn zelfs staatsrechtgeleerden die hebben gezegd, dat Máxima helemaal geen recht heeft op die titel. Hoe dan ook: op 30 april 2013 werd koningin Beatrix opgevolgd door koning Willem-Alexander en werd Máxima gewoon koningin.

Bron https://wikikids.nl/Koningshuis_(Nederland)

Lees ook de horoscopen van:

Koning Willem Alexander    Koningin Maxima


prinses Amalia prinses  Ariane prinses Alexia

Terug naar beroemdheden

uitgebreide horoscoop

of

uitgebreide kinderhoroscoop

Scroll naar top