Isis Godin

Isis Egyptische maan godin

Egyptische godin

Isis Egyptische godin met als belangrijkste kenmer­ken: haar magische kracht en haar band met de troon van Egypte als moeder van de farao. Isis wordt afgebeeld met het symbool van de troon of een hoofddeksel van koehorens en de zonneschijf. Haar stamboom is gelijk aan die van OSIRIS, haar man en broer. Beiden zijn kinderen van BEG en NUT. In de Gouden Eeuw regeerde zij Egypte aan de zijde van Osiris. Toen Osiris was vermoord door SETH, zocht zij zijn lichaam en blies hem met haar vleugels genoeg leven in om HORUS te verwekken. Zij bracht Horus groot in de moeras­sen van de delta waar hij veilig was voor Seth. Zij beschermde hem tegen schorpioenen, slangen en koorts. Zij werd daarom ook aangesproken als een kind door een slang was gebeten of koorts had, Er zijn toverspreuken bekend waardoor we weten dat een ziek kind werd geïdentificeerd met Horus, zodat Isis de kwaal met haar toverkracht kon genezen. De toverkracht van Isis was sterk genoeg om de zonnegod RE te bewegen zijn geheime naam te onthullen. Deze kennis betekende macht over de drager van de naam. Zij ving speeksel op dat uit de mond van de zonnegod naar de aarde droop en mengde dit met klei in de vorm van een slang. Deze beet de god die hierna ernstig ziek werd van zijn eigen gif. Isis werd geroepen om hem te genezen. Isis stemde in, mits hij zijn geheime naam noemde. De zonnegod verzon uitvluchten en noemde een lijst namen op, maar Isis besefte dat hij de geheime naam niet had genoemd. Het gif brandde verder en ten einde raad onthulde Re de machtgevende kennis aan de godin Isis, na haar onder ede te hebben laten zweren de naam aan niemand anders te onthullen dan aan haar zoon Horus. In de Hellenistische en Romeinse periode nam de eredienst van Isis een nieuwe vorm aan als mystieke religie. Sommige rituelen zijn afgebeeld in de schilderingen in Pompeï en Herculaneum en ook in De Gouden Ezel van Apuleius, een Ro­meins Noordafrikaanse schrijver uit de 2e eeuw n.Chr. Tempels te hare ere vindt men in het Middellandse Zeegebied van de Acropolis in Athene tot het eiland Delos. In Egypte zelf was de tempel op het eiland Philae, net ten zuiden van de Eerste Cataract van de Nijl bij Aswan — het laatste bolwerk dat standhield na de komst van het Christendom. (De eredienst werd hier pas opgeheven tijdens het bewind van de Byzantijnse keizer Justinianus in de 6e eeuw). Isis maangodin.


Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

 

Isis de Maan Godin © Willem Kunst

Isis maan godin

Scroll naar boven