Wat brengt de lente qua liefde, werk en geluk?

Klik op je sterrenbeeld om je liefdes, geluk, werkhoroscoop te lezen.

Lentehoroscoop Ram horoscoop
Ram Sterrenbeeld

Sterrenbeeld Ram
21 maart – 20 april
De lente wordt gesymboliseerd door de krokusjes. Ze komen voorzichtig en nieuwsgierig tevoorschijn. Zij zijn zowat de eerste bloemetjes die in bloei staan.
In de Astrologie staat de zon, als de lente begint, op de eerste graad in de Ram. De eerste vurige stralen van het Ram vuur gaan over de aarde heen en brengen het gevoel van warmte en enthousiasme over.
De cyclus start opnieuw. Wat in de winter onder de grond stond en wat binnen bleef, komt weer tevoorschijn. De vrolijkheid van deze vernieuwing is de Ramkracht bij uitstek. En dit vuur en verlangen om nieuwe dingen te starten gaan we allemaal voelen. Weg met al die dikke kleren en andere beletselen om je vrij te voelen.

Beste Ram, als je slordig van aard bent, kun je daar nu op een vervelende manier mee geconfronteerd worden. In de eerste periode is ‘t belangrijk voor jou om je financiën op orde te brengen maar vooral ook te houden. Dit geldt zeker ook doordat je in deze tijd initiatiefrijker bent dan anders en in je enthousiasme kun je je al snel in gewaagde avonturen storten. Deze slordigheid kan zich ook op ‘t relationele vlak voordoen. Je kunt wat minder alert zijn en afspraken vergeten. Incasseer eventuele kritiek en doe er iets positiefs mee. Als je belangrijke beslissingen moet nemen, bekijk dan vooral wat de gevolgen over een paar maanden zouden kunnen zijn. Je hebt nu minder zicht op concrete dingen. Het zou een tijd van bezinning kunnen worden. Misschien niet heel spetterend maar als je goed contact kunt maken met je innerlijk, rond je het Rammenjaar af door alles op elk niveau een juiste plaats te geven.

Vanaf 31 maart begint een periode waarin je best goed in je vel komt te zitten. Je weet wat je wilt en je schuift het niet onder stoelen of banken. Je blaakt van de energie want dit is niet alleen de tijd van jouw sterrenbeeld maar ook nog eens een tijd waarin de planeet Mars ‘heerser van jouw sterrenbeeld Ram’, in jouw teken staat. Dit kan voor jou betekenen dat je je oerkrachten en driften kunt gaan gebruiken. Je kunt nu slecht tegen restricties en als iemand jou in de weg zit, kun je nogal heet gebakerd reageren. Als je van nature al een flink temperament hebt zorg dan dat je je energie goed kanaliseert. Het is voor jou een tijd om vooral dat aan te gaan pakken waar je moed, kracht en creativiteit voor nodig hebt. In de liefde kun je behoorlijk eisend zijn en het kan voor komen dat je meer fysiek behoeftig bent dan je geliefde. Zorg dat je in contact niet alleen voor de lust gaat. Maar laat ook de ander meegenieten in jouw sterke verlangens. Deze kunnen bij velen van jullie nu intens gevoeld worden.
Je kunt wat slecht tegen tegenstand, dat prikkelt je strijdlust en zo zou je emotioneel dan ook een kort lontje kunnen hebben. Stort je niet in de rebellie maar op de liefde.

Nu de lente echt is begonnen, word je gevoed door de nieuwe kracht van de zon. Het is Rammentijd, een tijd om plezier te maken en je te laten verwennen door degenen die je lief hebt. Kijk vooruit en bedenk goede voornemens waar je volgend jaar jezelf rond deze tijd op kunt toetsen. Tenslotte is jouw verjaardag jouw eigen privé nieuwjaar.

Lentehoroscoop Stier de genieterLentehoroscoop Stier

van 21 april tot 20 mei
Beste Stier, Jij zult regelmatig vanuit je onderbewuste signalen krijgen die de ene keer fijn en de andere keer vervelend aanvoelen. Luister hiernaar, ‘t kan je nieuwe inzichten geven in gebieden waarvan je dacht dat het ‘er ging zoals het hoorde’. Het biedt je de kans om jezelf te vernieuwen, zelfs radicaal. Voor jou is het tevens een tijd om tot rust te komen, te mediteren en contact te vinden met je innerlijke belevingswereld. Nu even niet aards en nuchter zijn maar gevoelig en kwetsbaar. In deze periode kun je door je gevoeligheid een diepere verbondenheid vinden en voelen met je meest dierbaren. Je zult zien dat je in deze tijd sneller geraakt zult zijn. Laat de taal van gevoelens je beroeren.
Het is in de beginperiode voor jou Stier een tijd om dat wat vast staat los te weken en een nieuwe vorm te durven geven. Ondanks dat je niet van veranderingen houdt omdat dit onzekerheden kan veroorzaken, maakt het je gevoelswereld groter. En juist veranderingen in gevoelskwesties helpen jou je sterker en zekerder te voelen.

Hierna begint er in de liefde en vriendschappen een aangename periode voor jou. Je bent scherp en bovenal charmant, precies dé instrumenten om te flirten en je liefdesleven en vriendschappen mee op te liften. Je leeft het liefst per dag en dit is dan ook de enige smet die er eventueel op de loer ligt. Zorg dat je verder kijkt dan de dag van morgen, juist nu moet je je voordeel halen uit de stroom waarop je vaart. Als je moet netwerken of indruk moet maken op mensen dan is dit een uitstekende tijd om je te profileren. Er bestaat alleen het risico dat je meer geld uit gaat geven dan de bedoeling is. Je kunt in je spontaniteit nu iets zien wat jou zo betovert dat je het perse hebben moet. Wees voorzichtig met je financiën, ook al kun je je zo goed voelen dat je de details van het leven even loslaat. Op enig moment zal je immers ook daar weer de gevolgen van gaan merken.

In het laatste gedeelte van deze lente kun je het gevoel hebben dat alles wel zo’n beetje vanzelf gaat. De Stier staat er om bekend dat hij sensueel ingesteld is en erg kan genieten van alle aardse zaken. Je voelt je in je sas en dat maakt dat je een rustige uitstraling hebt. Wat voor jou vooral belangrijk is, is om te voelen dat je geliefd bent en dat de anderen jou nog steeds als een sensueel wezen zien. Want de lente wekt bij jou jouw intense gevoelens van lust, schoonheid en liefde op.

Lentehoroscoop Tweelingen, dit kun je verwachten van je nieuwsgierig TweelingetjeLentehoroscoop Tweelingen

van 21 tot mei 20 juni
Beste Tweelingen, er kunnen wat spanningen ontstaan in jouw dagelijks leventje. Je doet er goed aan om niet te fel en te direct te reageren op je omgeving. Je kunt wat scherp uit de bocht komen. Houd hier rekening mee, bijvoorbeeld als je een goede indruk wilt maken bij een belangrijk gesprek. Je kunt in deze periode wat moeite hebben met gevoelskwesties. Je kunt geneigd zijn om deze niet serieus te nemen of verkeerd te interpreteren. Hierdoor zullen sommige mensen die je hard en oppervlakkig vinden, reageren. Dit komt omdat jij zelf nu in een mindere periode zit. Het is een tijd om je gevoelens een plaats te geven. Niet met je verstand of met woorden maar met je eigen emoties. Meestal staat een tweeling niet zo stil bij zijn emoties maar geloof me, het is juist nu een tijd om dat wel te doen. Geef de fijne maar ook de nare ervaringen een plek. Want de dingen die je nu voelt kunnen juist nu ook verwerkt worden. Anders ben je geneigd om ze te vergeten en maar door te gaan. Maar dat is vragen om een boemerang.

Als het aan jou ligt beste Tweeling dan heb jij het in het tweede gedeelte van de lente druk, druk en nog eens druk. Maar houd jezelf een beetje in de gaten. Want ook jij kunt ondanks jouw aanpassingsvermogen je mentaal te zwaar belasten. Je ondernemingszin wordt in deze tijd enorm geprikkeld. Het is geen tijd voor jou om rustig binnen te zitten en bezig te zijn met routine zaken. De lente geeft jou een enorme energie boost. Dit zal jouw drang om nieuwe leuke en interessante dingen mee te maken enorm prikkelen. Je kunt je dan ook, als een kind, ongedwongen en vrij voelen en soms zelfs vergeten dat je toch ook nog allerlei verplichtingen hebt. Zorg dat je je verplichtingen een leuke kleur geeft zodat je de dingen die je sowieso moet doen, niet met weerstand uitvoert. Je hebt dan namelijk niet alleen jezelf ermee maar ook de ander. Want de keerzijde van deze ondernemingsdrang is tegelijker tijd dat je te snel overprikkeld raakt. En dit kan ervoor zorgen dat je in onnodige discussies belandt waar je je snel zult kunnen ergeren. Je lift dan als het ware mee op het ritme van je omgeving en kunt dan liefde en vriendschap door elkaar halen met alle gevolgen van dien. Het is dus vooral belangrijk om jouw gemoed niet af te laten hangen van de anderen.

In het derde gedeelte van deze lente periode kan de wereld wat beklemmend op jou inwerken. Je kunt je wat gevangen voelen in allerlei dagelijkse plichten. Dat belemmert jouw behoefte aan afwisseling. Je kunt hierdoor wat chagrijnig zijn. Doe wat je moet doen en maak ook bewust tijd vrij voor jouw eigen behoeftes en verlangens. Het wordt een tijd om uit te rusten en te genieten van wat je bezit en wat je zoal bereikt hebt in je leven.

Lentehoroscoop KreeftLentehoroscoop Kreeft

21 mei – 22 juli

Beste Kreeft in deze beginperiode van de lente zal je je ijzersterk voelen en geneigd zijn om je emoties direct te uiten. Het kan hierdoor voorkomen dat anderen jou op het emotionele vlak als bedreigend ervaren. Weet dat je met behoorlijk veel power over kunt komen, gebruik die kracht op de juiste tijd en plekken. Als je je gevoelens met nuance weet te uiten, dan wordt dit een zeer aangename tijd en zal je zien dat je nu veel van de grond kunt krijgen. Je kunt nu alles wat is blijven liggen op een goede manier afronden. Je hebt de energie en de juiste emoties bij de zaken die nog gedaan moeten worden. In de liefde kun jij totaal jezelf zijn. Je straalt krachtige sensualiteit uit en zeker als je een vrouw bent, is dit een tijd om onverschrokken in je kracht te gaan staan. Durf op te komen voor jouw eigen seksualiteit. Je bezit nu het vermogen om niet alleen de gever te zijn maar juist ook degene die de initiatieven neemt. Voor mannen geldt dat ze nu zachter kunnen zijn en zich sterker in kunnen leven in hun geliefde. Dit heeft niets te maken met welke seksuele voorkeur je hebt. Zowel voor singles als Kreeften met een partner, zal het libido en de behoefte om begeerd te worden groter zijn en groter worden. Durf je op je mooist te tonen en eis de aandacht op waar je naar verlangt en die je verdient.

Ook in het tweede gedeelte van deze lenteperiode barst jij van de energie en je kunt behoorlijk heetgebakerd zijn. Je hebt meer dan anders behoefte aan een fysieke uitlaatklep en vandaar dat seksualiteit op dit moment een belangrijke rol kan spelen. In ieder geval kun je nu leren hoe jouw driften en verlangens in elkaar steken.
Maatschappelijk is het een geschikte periode om een basis te leggen waarmee je vooruit gaat komen of waarin je veranderingen kunt voorbereiden waar je na de zomervakantie je voordeel van hebt. Richt je blik vooruit en creëer de weg die zorgt dat je later in het jaar kunt gaan oogsten.

Je kunt, in de derde periode van deze lente, niet alleen krachtig optreden maar het lukt je ook om al jouw charmes in de strijd te gooien. Het spreekt voor zich dat je nu een goede indruk op anderen zult maken. Als je iets wilt neerzetten dan zullen de anderen al snel open voor jou staan en hun interesse tonen. Profiteer hiervan.

LentehoroscoopLeeuw: Dit kun je verwachten van je speelde Leeuwtje Lentehoroscoop Leeuw

23 juli – 22 augustus
Beste Leeuw, gelukkig begint de lente nu echt en raak jij uit die vervelende winterdip. Je zult voelen dat je je energie en levensvreugde weer terug gaat vinden. Je krijgt weer meer de behoefte om echt plezier te maken en weer deel te nemen aan het leven. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Voor de meeste leeuwen is de winter in Nederland te donker en grauw. De zon die bij de Leeuw hoort, schijnt maar weinig uren en de vreugde is dan niet buiten te vinden maar ligt meer binnen de grenzen van de muren. Maar nu de grenzen van het leven binnenshuis langzamerhand beginnen te verdwijnen en de lente de ziel van de Leeuw prikkelt, is dit een voorbode voor fijnere tijden. In het begin van deze lente periode is het nog een tijd om wat naar binnen gericht te zijn en de gevoelige denkbeelden te beschermen en een plek te geven. In deze periode kun je ook nog wat sneller geïrriteerd zijn en wat kwetsbaarder dan anders reageren.
Deze periode heeft ook iets meditatiefs voor jou. En om het beste uit deze tijd te kunnen halen is het goed aandacht te besteden aan dat wat je stoort aan de mensen om je heen. Maar ook is het belangrijk je er bewust van te worden wat jou remt om je eigen ding te doen. Voor jou is dit een tijd om de basis te leggen om weer in je eigen kracht te komen, doelen te stellen en op die manier een weg uit te stippelen om je wensen in de toekomst mogelijk te maken. Al met al kun je stellen dat veel van wat je nu doet qua emoties, jouw toekomst kleuren zal. Is dat ontevredenheid dan kun je geneigd zijn om te vroeg met persoonlijk banden te breken. Zorg vooral dat je je in de liefde afvraagt welk stuk van jou is en wat jij dus zelf kunt doen om je ontevredenheid hierin te veranderen.

In het tweede gedeelte van deze lente breekt een periode aan om te bewijzen dat je ook echt vanuit een eigen visie kunt optreden. Je zult zelf de initiatieven moeten nemen die nodig zijn om iets van belang neer te zetten. Twijfel niet aan je kunnen, ga vanuit je eigen kracht tewerk en toon wat jij in huis hebt. Het is het begin en als je het juiste doet dan kan de wereld aan jouw voeten liggen. Je passie en hunkering naar liefde, erkenning en actief zijn, keren weer terug. Je zult je sterker en flinker gaan voelen waardoor je je met totale overgave in een vrolijke tijd kunt storten. Het is fantastisch dat de kans bestaat dat jij juist in deze periode je zeer goed gaat voelen. Maar blijf je bewust van de afspraken die je met je geliefden en anderen hebt gemaakt. Leef je uit maar ga niet over de grenzen van de anderen heen. Als je een leeuw bent die soms vergeet om aan de ander te denken dan kan dit een bakermat worden van irritaties die je op een later moment weer op je bordje krijgt. Onthoud dus dat als je je energie goed richt, jij nu zaken weet te realiseren waar je later profijt van zult hebben.

In het derde gedeelte van de lente kun je in een tweestrijd terechtkomen: Moet ik mijn daadkracht afremmen en meer rekening houden met anderen of ga ik geheel voor mezelf? Als je je minder laat gelden, zijn de anderen bijzonder aardig tegen je en als je vanuit jezelf gaat roep je irritaties op. Het wordt hierdoor een tijd van schipperen. Neem de emoties van de anderen serieus ook al zeggen deze niks over jezelf. Je komt, omdat je sterk bent, nu soms meer intimiderend over dan je zelf in de gaten hebt.

Lentehoroscoop Maagd
Lentehoroscoop Maagd

23 augustus – 22 september
Beste Maagd, jij komt een beetje uit je winterdip. Maar je kunt ook wat licht ontvlambaar zijn omdat je je contactueel niet gelijk begrepen voelt door de ander. Richt je in deze periode liever meer op grotere zaken. Je hebt nu de drive en de visie om met degelijke plannen te komen die je met jouw discipline op den duur ook bewaarheid kunt zien worden. In het kleine en privé leven kun je in deze tijd sneller geïrriteerd zijn. Je kunt last hebben van voorjaarsvermoeidheid.
Het kan zijn dat het begin van de lente een periode inluidt waarin je even je drang naar perfectie en netheid los moet laten. Anders bestaat het gevaar dat je jouw oog voor verhoudingen alleen maar richt op wat niet klopt. En dat zal je door je omgeving niet in dank afgenomen worden. Zeker in de liefdesbanden die je hebt kan dit je op gaan spelen. Omdat je je vertrouwd met hen voelt, zal je sneller geïrriteerd op je geliefden reageren. Met alle gevolgen van dien dus. Om je band met je geliefden niet te belasten, is het een goed plan om je energie te richten op zaken waarvan je zeker weet dat ze gaan lukken. Jij moet nu vooral dingen doen waar je een goed gevoel van krijgt.

In het tweede gedeelte van de lente zitten er een paar fijne weken aan te komen. Je komt goed in je vel te zitten en het wordt een goede tijd om je liefdesleven mooier en kleuriger te maken. Durf uit de band te springen en durf te genieten. Laat je drang los om precies te weten wat er gebeurt of gaat gebeuren. Laat je drijven op het verlangen om iemand lief te hebben. En wie weet kom je in spannende situaties terecht. Ervaringen die jou, als je van nature wat controleachtig ingesteld bent, in een nieuwe wereld kunnen brengen.
Een wereld waarin liefde en het uiten van verlangens in een nieuwe dimensie terecht komt. Hoe dan ook gebruik deze tijd om je contacten met je vrienden en je dierbaren te verstevigen. Je kon je wat alleen en op jezelf voelen maar deze periode biedt jou de mogelijkheid om uit dit gevoel te komen. Zorg dat je hiervoor genoeg tijd maakt. Klamp je niet vast aan wat moet maar laat je teugels even vieren en het wordt dan een mooi begin van jouw liefdeslente tijd.

Ook in het derde gedeelte van deze lentetijd kan het een mooie lente worden en dan vooral op ‘t contactuele en relatievlak. Er kan nu iets mysterieus rondom jou hangen waardoor je op een ander extra aantrekkelijk over komt. Als je iemand wilt betoveren doe dat dan nu want met jouw charme weet je wat je moet doen. Als single is het vanaf de derde periode een geweldige tijd om je op de relatie wereld te oriënteren. Er hangt iets moois en liefelijks om jou heen. Je zult net even meer aantrekkelijk zijn dan anders.

Weegschaal lentehoroscoopLentehoroscoop Weegschaal

23 september – 22 oktober
Beste Weegschaal, deze eerste periode van de lente kan een tijd worden van inzichten en zeker als je kringen opzoekt waar je iets van wilt leren.
Je staat meer dan anders open voor met name de filosofische gedachtegangen.
Het kan daarom ook een goede tijd zijn om jezelf verder te gaan ontwikkelen. Zeker nu je fysiek niet op je sterkst bent. De lente moet jou helpen om de vermoeidheid uit je lijf te krijgen. Een goede tijd dus om geestelijk meer te doen.
Bekijk hoe je in relaties staat; ben je tevreden of please je te veel, weet je je mannetje te staan? Ben je in contact met anderen niet te rationeel? Het zijn allemaal vragen die bij een Weegschaal kunnen horen. Zorg dat je een goed contact krijgt met je gevoelens. Ontwikkel dat verder waar je goed in bent en waar je je goed bij voelt. Durf bij de dingen in je relationele leven die niet zo goed gaan nieuwe wegen in te slaan. Laat oude gewoontes los. Als je een weegschaal bent die zich in eerste instantie veel op de ander richt en dan pas op zichzelf, probeer je dan aan te leren dat je in je persoonlijke contacten vanuit je gevoel gaat reageren. Dit kan jou helpen om directer vanuit je eigen beleving te gaan waardoor de anderen leren zien wie jij bent en waar jij naar verlangt.
Je rationele houding in relaties moet je vooral gebruiken in je beroepssfeer. Daarin is jouw kwaliteit om je op de ander af te stemmen een absolute pro.
In het tweede gedeelte van deze lente periode kan het je wat tegenzitten, alsof je meer moet geven dan je krijgt. En dat terwijl je zo kunt genieten van aandacht en complimentjes. Zorg dat je goed voor jezelf zorgt en er leuk uitziet. En als het moet, vraag dan de ander of deze jou nog steeds leuk en aantrekkelijk vindt. Want dit is een tijd waarin je je onzeker kunt gaan voelen in je liefdesleven. Zorg dat je niet jezelf zo opstelt dat jij zelf de afwijzing van de ander naar jou creëert. Jij Weegschaal kan soms zo onzeker zijn in liefdesrelaties dat je je hele hebben en houden van die ander af wilt houden. Je doet daar niet alleen je zelf mee tekort maar ook de ander want die krijgt dan alleen te zien wat jij denkt dat die ander leuk vindt. Aanpassen op die manier is namelijk jezelf onzichtbaar maken. Dat is saai en niet verrassend. Niet doen dus blijf jezelf trouw!

Ook in het derde gedeelte van de lente kun je wat onzeker zijn over jezelf. Jij kunt je wat alleen voelen in deze periode waardoor je kwetsbaar bent in emotionele zaken. Beredeneer je gevoelens niet teveel maar probeer met mensen die jij vertrouwt woorden aan je gevoelens te geven. Zo kun je gaan voor wat echt belangrijk is voor jou, dus meet je niet aan anderen. Deel met hen die je lief hebt, zodat jullie band sterker en liefdevoller wordt.

Lentehoroscoop Schorpioen: Dit kun je verwachten van je onderzoekende schorpioentje
Lentehoroscoop Schorpioen

23 oktober – 22 november
Beste Schorpioen, de lente zorgt ervoor dat er wat rust in jouw liefdesleven komt. De eerste zonnestralen maken dat je weer meer open kunt staan naar anderen wat maakt dat zij dit ook naar jou zullen doen. De lente heeft een verzachtende werking op jouw gemoed. De Schorpioen houdt zich meestal wat afzijdig in eerste instantie en laat zich pas gelden als hij zich zekerder voelt.
Deze houding loopt een beetje parallel aan dit begin van de nieuwe lente.
Deze tijd maakt dat je weer prettiger in je vel gaat zitten. Als je een rot tijd achter de rug hebt gehad met een geliefde dan is het nu mogelijk om de draad weer op te pakken. Niet in de zin dat het perse goed moet komen, maar wel dat je gemakkelijker je emoties kunt uiten. Je gevoelens niet meer oppropt, maar laat zien wat jou dwars zit of waar jij werkelijk naar verlangt.

Veel Schorpioenen zijn niet echte praters als het om het hier en nu en spontaniteit gaat. De meeste Schorpioenen kunnen uitstekend praten vooral als het over de ander gaat. Over zichzelf praten ze meestal alleen over de zaken die ze al verwerkt hebben. Twijfel en angst spreken ze niet snel uit. Zwakte is uit den boze en in deze drie maanden wordt dat in je relatie en liefdesleven een belangrijk onderliggend thema. Het is nu eenmaal zo dat, als jij in het nu niet echt laat zien wat je niet fijn vindt of voor wat voor jou niet goed voelt, jij zelf mede verantwoordelijk bent voor de ongenoegens die plaatsvinden in je liefdes- en vriendschapsbanden.

Ondanks het onderliggende thema krijg je waarschijnlijk meer zelfvertrouwen en hierdoor kun je je gevoelens gemakkelijk uiten. Je bent scherp maar vooral ook innemend. Je ziet veel en bent bereid om anderen te helpen. Zorg dat je jezelf ook in de schijnwerpers zet en evenzo toekomt aan liefdevolle aandacht. Juist nu heb je meer liefde en aandacht nodig dan anderen. Laat je beminnen, kom tevoorschijn kleed je mooi, verzorg je zelf goed en doe de dingen waardoor je weet dat de anderen je zien. Doe dit natuurlijk wel op een manier waarmee je je zelf niet wegcijfert. Intimiteit is nu voor jou extra belangrijk. De naaktheid van het geheel maakt dat jij letterlijk onbeschermd bent maar die ander ook, waardoor het gemakkelijker is om je ziel en zaligheid op tafel te leggen.

In het derde gedeelte van deze intense lente breekt als het goed is een tijd van liefde en verlangen voor jou aan. Je hebt je kunnen bevrijden van angsten wat maakt dat je je vrij en onbekommerd op de toekomst kunt richten en je vooral niet alleen hoeft te voelen. Er gaat, mits je je vrijheid en openheid hebt gevonden, een zweem van sensualiteit van jou uit. En of je nu je geliefde of iemand anders wilt versieren, je weet nu beslist hoe je dat aan kan pakken.

Lentehoroscoop Boogschutter horoscoop
Lentehoroscoop Boogschutter

23 november – 21 december
Beste Boogschutter, hoewel je emotioneel een wat lastige tijd kunt beleven, begin jij je fysiek weer sterker te voelen. Je wordt weer meer die ondeugende persoon wat jou zo kenmerkt. Jouw extraverte houding krijgt langzamerhand weer meer gestalte. Gelukkig wordt dit gevoel alleen maar sterker naarmate de lente periode vordert. Maar in het eerste gedeelte van de tijd gaat het vooral om hoe je met emoties omgaat. Je kunt het gevoel hebben dat jouw vuur en passie onder druk wordt gezet door je omgeving. Het kan lijken dat jouw dadendrang en jouw behoefte om het leuk en gezellig te hebben steeds ondermijnd worden door anderen. Mocht je het gevoel hebben dat je je minder gezien en gewaardeerd voelt in deze periode, stop dan je energie niet teveel in de anderen om te zorgen dat zij het leuk hebben. In deze periode is het belangrijke om je eigen gevoelens op een rijtje te hebben. Jouw vrolijke en ongeduldige aard maakt dat je niet graag stilstaat bij dingen die problematisch gaan. Boogschutters gaan er vaak vanuit dat, als je maar door gaat en niet bij de pakken neer gaat zetten, de vervelende dingen vanzelf wel uit het zicht gaan. Voor jou is het nu, en zeker ook in de relatiesfeer, belangrijk om toch te kijken welke pakken je laat staan. Je hebt anders de kans dat deze steeds groter en meer worden en dan kun je het niet meer oplossen met je geestdrift en optimistisch karakter. Voor je liefdesleven is het soms zinvol om stil te staan en je bagage uit te pakken. Heb je alles bij je wat je nodig hebt? Of zijn er nog onverwerkte gevoelens in je liefdesleven. Hoe meer je opstapelt en maar door gaat, hoe zwaarder het wordt. Maar ook des te moeilijker om de problemen groot of klein op te lossen in je liefdesleven.

In het tweede gedeelte van deze lente periode beginnen de lentekriebels jou in de greep te krijgen. Je vrolijkheid en ondeugendheid komen weer tevoorschijn en wat is er heerlijker, vooral als Boogschutter vrouw, om op te vallen. Het wordt weer mogelijk om er leuk uit te zien en de eerste rokjes komen weer uit de kast. Lekker paraderen en genieten van de schoonheid om je heen en de aandacht die je zelf op je afroept. Doordat je vuur en passie weer opgeladen worden, krijgt jouw liefdesleven een behoorlijke boost. Je wilt eropuit, misschien al in de eerstvolgende vakantie even het opgesloten gevoel van de winter van je afgooien. Maar dit geldt ook voor wat er zich innerlijk in jou afspeelt. Als jij je emoties op orde hebt gebracht en niets hebt laten liggen, dan kun je weer onbekommerd in het leven staan. Dan ben je weer degene die de anderen, met jouw optimistische en vrolijke levenshouding, mee op sleeptouw nemen kan.
Het wordt weer tijd voor avonturen. Als single is dit een heerlijke tijd om er op uit te gaan, om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van hun anders zijn.

Ook in het derde gedeelte van de lente blijft de drang om midden in ‘t leven te staan groeien. Je voelt je mentaal scherp en je hebt zin in uitdagingen. Mocht je iets moeten uitdragen of leren, dan zal dit je gemakkelijk afgaan. In contact met anderen moet je juist nu wat minder vanuit jezelf redeneren. Houd dat in je achterhoofd.

Lentehoroscoop Steenbok
Lentehoroscoop Steenbok

22 december – 20 januari
Beste Steenbok, het begin van de lente brengt jou nog niet gelijk de energie waar je naar verlangt. In tegenstelling tot andere tekens ligt jouw piek meestal in de winter. Je kunt nu in het begin van de lente het gevoel hebben dat alles wat meer moeite kost dan anders. Jouw bekende dadendrang en spreekwoordelijke cynische ondeugendheid komen nu niet echt uit de verf. Maar je hoeft niet altijd de verantwoordelijke of initiatiefnemer te zijn, laten nu anderen die moeite gerust nemen. Rust jij goed uit op de momenten dat dat kan.
De meeste Steenbokken zijn van nature harde werkers met een groot plichtsbesef. Maar ook jij moet af en toe eens een beetje gas van het pedaal afhalen. Dan kun je nog steeds wel vooruit komen maar alleen niet zo hard. Er zijn veel tekens die gewoon uit de plichten en verantwoordelijkheden stappen. Maar gewoon even niets gaan doen dat is vaak voor de Steenbok een onneembare stap. Maar ook jij moet soms bijtanken vergeet dat niet. Ook jij moet zorgen dat je genoeg ruimte maakt voor plezier, genieten en voor de liefde. Vergeet niet dat jij als je ongeremd bent een sterke behoefte hebt aan liefde, samen versmelten en je zelf verliezen in seksualiteit.
Deze zaken zijn belangrijk voor jou als je op jouw manier de dingen goed wilt doen en het bezorgt je het juiste tegenwicht op jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Het geeft je daardoor de mogelijkheid om uit je routines te stappen.

In het tweede gedeelte van de lente is het goed om met je gevoelens aan de slag te gaan. Wat verwacht je in de liefde en in je relaties? Geef je jezelf en de anderen de kans om zich kwetsbaar te voelen. Lukt het om mild te zijn en te delen met de ander zonder dat jij het gevoel hebt dat je toch ergens de touwtjes in handen moet hebben. Jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel maakt soms dat je de spontaniteit en vrijheid in de liefde toch wilt kaderen. Waardoor je de dingen liever wilt consolideren dan ze te ontwikkelen naar nieuwe, mooie, spannende avonturen.

Misschien is het voor jou een goed plan om met een geliefde een weekje er tussenuit te gaan, uit de routine te stappen en net zoals de lente, een nieuw begin te creëren zodat je nog intensere gevoelens en belevenissen kunt delen om je liefdesleven te intensiveren. Je begint deze periode vol vertrouwen. Je zit lekker in je vel en als je je aan je planning houdt heb je tijd genoeg voor allerlei leuke zaken zoals de liefde, lekker stappen of andere dingen waarvan jij vrolijk wordt. Laat het leuke niet schieten door verplichtingen, denk aan jezelf.
Geniet van de liefde en fijne dingen die je op je pad tegen kunt komen. Zorg dat je aan deze tijd mooie contacten overhoudt. Maar zorg vooral ook dat je een fijne intieme tijd meemaakt waarin tederheid en seksualiteit een mooie rol spelen. Laat de vlinders in je buik vrij.

Lentehoroscoop sterrenbeeld waterman

Lentehoroscoop Waterman

21 januari – 19 februari
Beste Waterman, in het begin van de lente begin jij de vermoeidheid steeds sterker te voelen. Je hebt geen zin in moeilijk gedoe en vooral op het emotioneel vlak kun je het gehad hebben. Zorg dat je met je geliefden en vrienden op klare voet leeft zodat je met de belangrijkste mensen in je leven goed door 1 deur kunt in deze periode. Voor jou kon het een beetje een frustrerende tijd zijn. Het is goed dat je nu meer rekening houdt met gevoelens van jezelf en van de anderen. Als je de dingen niet te rationeel aangaat zullen de eventuele irritaties verdwijnen waardoor je je bezig kunt houden met de dingen waar je echt naar verlangt. Van nature ben jij niet zo’n emotioneel teken, maar in deze beginperiode wordt er van jou verlangt dat je je romantischer en zachter opstelt. Je geeft niet gauw de touwtjes uit handen. Maar laat de ander ook eens het initiatief nemen en jou op diens eigen manier veroveren. Als je teveel in je hoofd blijft zitten en teveel nadenkt in plaats van te doen zal je, om niet te hard over te komen, in deze tijd op je tenen moet lopen. Denken is jouw sterke kant en direct aanvoelen wat er bij de ander speelt, vind je lastig. Je bent iemand met vaste meningen en overtuigingen die jouw flexibiliteit in de weg kunnen staan. In je liefdesleven kan dit juist nu ervoor zorgen dat je de nieuwe lenteprikkels dooft omdat je niet vrij en onbevangen op de prikkels van de ander kunt reageren.

In het tweede gedeelte van de lente neemt gelukkig de leegte in de liefde af voor jou. ‘t Is belangrijk dat je soms ook zwak en kwetsbaar mag zijn. Zorg dat je iemand rondom je hebt die je vertrouwt en waarbij je open durft te zijn. Als je single bent, is het nu eenvoudig om te tonen wie je bent. Als je dat lukt breken er drukkere sociale tijden voor jou aan. Je kunt de drang voelen dat je jouw ideeën tot uitdrukking moet brengen. Je verstand werkt op dit moment goed. Een prima tijd om de ander te overtuigen van jouw ideeën maar zeker niet te ontbreken, ook van jouw kunde.

Voor jou is het derde gedeelte van deze lentetijd er een van passie, flirten en vooral geluk zoeken in de liefde. Ga voor je verlangens, durf deze te uiten. Door je lieflijke uitstraling zal de ander zich echt niet snel storen als jij je behoeftes toont. Ben je single dan bestaat er een goede kans dat je iemand ontmoet.
Laat deze weken een feest van de liefde zijn, tover al je magie bij elkaar en gebruik je fantasie en je sociale charmes om de ander te betoveren.

Lentehoroscoop Vissen horoscoop
Lentehoroscoop Vissen

20 februari – 20 maart
Beste Vissen, jij bent in het begin van deze lente aan het hollen en je wilt graag veel voor elkaar krijgen, maar zorg ervoor dat je wel blijft letten op jouw gezondheid. Het is jouw tijd en je barst van de energie. Het geluk lacht jou nog toe de eerste weken dus geniet daarvan. Zorg dat je uitgaat en romantische dingen doet, voed de poëet, de romanticus, de verleidster in jou. Voor jou kan seksualiteit op dit moment erg belangrijk zijn. Je kunt ‘t gebruiken om in contact te zijn met de ander. Wees voorzichtig in hoe je jezelf geeft en hoe je uitstraling is. Vergeet niet dat je de ander uiteindelijk ook moet zeggen hoe jij je voelt. De vis is bij uitstek ‘t teken dat over verbeelding gaat. Gebruik deze dan ook en laat de anderen jouw unieke rijke gevoelswereld zien. Juist nu kun jij schitteren en met jouw innerlijke schoonheid de wereld van de anderen betoveren in een mooi liefdevol en sensueel sprookje. Het enige belangrijke (en niet te vergeten) punt is dat als je de ander zo meeneemt, jij zorgt dat die ander ook voor jou het mooi en aangenaam maakt. Door de enorme gevoeligheid die een Vis aan de dag kan leggen is er een risico dat hij al snel op de foute man/vrouw kan vallen. Creëer een mooie wereld maar kijk ook af en toe scherp of de onderlinge verhoudingen wel kloppen. Voorkom dat je met jouw sensitiviteit een wereld creëert waarin je leeft in een sprookje en er bedrogen uitkomt.

Ook het tweede gedeelte is een periode van hartstocht, sjansen en vooral plezier zoeken in je dagelijks leven. Ga ervoor. Je kunt, als je durft, nu volop genieten van al het genot dat er in jouw leven te vinden is. Laat je gelden, ga voorbij je schroom of verlegenheid. Er is niemand die zich stoort aan jou als je je wat expressiever opstelt. Wie weet lukt het je daarmee juist wel de juiste snaar te beroeren van diegene waar je van wilt dat deze jou begeert. Laat je drang om vrij en onbekommerd zijn niet remmen door morele prietpraatjes. Zolang jij gewoon niet grensoverschrijdend gedrag vertoont, kun je zijn en doen wat je wilt.

In de derde periode van deze lentetijd komt er meer rust en worden je relaties en emoties die je daarbij hebt gevoeld getest. Je zult nu meer geconfronteerd worden met hoe de naakte waarheid in jouw liefdesleven is. Als je goed op jezelf gelet hebt, zullen er weinig narigheden ontstaan. Daar waar je naïef bent geweest, niet goed op jezelf gelet hebt, en de ander over jouw grenzen hebt laten gaan, zal het als een boemerang terug komen. Het wordt dan tijd om de rotzooi van het feest op te ruimen. Doe dat op tijd, anders kom je het op een later tijdstip weer tegen.

Scroll naar top