maandhoroscoop augustus 2024 gratis

Gratis maandhoroscoop augustus 2024

De maandhoroscoop van € 1,90 is voortaan gratis!maandhoroscoop gratis

De maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen. Hieronder vind je de maandhoroscoop, hierin lees je elke wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde, werk en maatschappelijke ontwikkeling.
Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt, lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De horoscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-8-2024 – augustus

Ram           21 maart tot en met 20 april

De eerste weken van augustus zijn voor jou fijne weken. De meeste dingen lopen wel op rolletjes. Je weet wat je wilt en je lijkt redelijk goed te weten wat voor keuzes je op dit moment maakt. Je bent in staat om terug te kijken en te leren van de fouten van vroeger. Zowel privé; als zakelijk is het een tijd om vooruitgang te boeken. Zorg wel dat je genoeg toekomt aan ontspanning.

In principe voel jij je ook wel goed in de laatste weken van deze maand. Je leert nieuwe mensen kennen en staat open voor andere ideeën. Niet dat je meteen heel meegaand bent, nee het kan zelfs zijn dat je met iemand in een serieus conflict terechtkomt. Deze strijd kan op het persoonlijke vlak gevoerd worden. Ga hier niet te ver in, meestal zijn er alleen maar verliezers.

Zakelijk gezien kun jij goede inzichten krijgen waarmee je ook daadwerkelijk je voordelen kunt gaan doen. Een leerproces hierin kan zijn dat je niet alleen voor jezelf gaat maar ook anderen laat profiteren van jouw inzichten.

Dit kan een mooie liefdevolle maand voor jou worden waarin je je over kunt geven aan de wereld van geestelijk en fysiek genot. Het enige gevaar in de liefde is dat je soms te goedgelovig kunt zijn en dan vergeet om ook eens kritisch naar de ander te kijken.

Stier          21 april tot en met 21 mei

In de eerste weken van augustus lijkt het dat de liefde even wat op de achtergrond komt te staan. Waarschijnlijk komt dit doordat je in een bepaalde strijd verwikkeld kunt zijn geraakt. Deze daagt je uit om de verschillen met een ander op een creatieve manier op te lossen. In principe heb je de energie en de kracht om dit te doen. Het is niet erg om zo nu en dan niet de beste of de sterkste te zijn.

Na een drukke periode breekt er voor jou in de laatste weken van een maand een tijd aan om even pas op de plaats te nemen. Het is een tijd om je te bezinnen op de keuzes die je gemaakt hebt. Je doet er zeker niet verkeerd aan om hier aandacht aan te besteden. Je hebt nu nog de kans om de dingen een andere wending te geven. Later in het jaar zit je er teveel aan vast.

Voor jou is het belangrijk om een doel te hebben waar je jezelf over een halfjaar ziet staan. Geloof hebben in het kunnen bereiken van dit doel is voor jou belangrijk. Je zult je meerdere keren getest gaan voelen op het gebied van grenzen stellen en verantwoordelijkheden.

Er kunnen deze maand wat wrijvingen ontstaan tussen jou en hen die je lief hebt. Vaak zal dit over emoties kunnen gaan waarin onbegrip omgezet zal moeten/kunnen worden tot echt luisteren. Dit kan je helpen gefundeerde uitspraken te doen en gedegen besluiten te nemen.

  Tweelingen         22 mei tot en met 21 juni

Voor jou zijn de eerste weken van augustus prettig. Je krijgt veel voor elkaar bij anderen en iedereen lijkt wel bereid om jou een handje te helpen. Oude probleempjes in de relatiesfeer kunnen nu opgelost worden. Je wordt milder waardoor het voor de ander wat gemakkelijker is om te laten zien wat hij/zij bij iets voelt. Je kunt nu beter inzien hoe hard jouw woorden soms kunnen zijn.

In de laatste weken van de maand voelen jullie `Tweelingen`  je energiek en daadkrachtig. Daarbij gaat de zon op jullie zon staan, met andere woorden, jullie worden jarig. Een goede tijd om te genieten en jezelf in het zonnetje te laten zetten. Wees niet te bescheiden, geniet van die aandacht. Stort jezelf niet direct in al die verplichtingen maar vind een balans tussen plichten en plezier.

Je kunt wat zwaar op de hand zijn als het over jouw sociale leven gaat. Je hebt  een bewijsdrang op het maatschappelijk vlak maar je kunt soms het gevoel hebben dat de anderen jou niet capabel genoeg vinden.  Als je het vertrouwen van de ander wilt winnen zorg dan dat je een plan hebt wat de grote lijn weergeeft en niet alleen de details.

Met de liefde komt het deze maand wel goed. Laat je in je privésfeer lekker gaan en geniet van al het mooie wat je met je geliefden kunt beleven. Laat je, ondanks je plichtsbesef naar de buitenwereld, niet weerhouden om een prachtige maand te beleven die romantisch en opwindend hoort te zijn.

Kreeft                  22 juni tot en met 23 juli

In de eerste weken van augustus voel jij je wel goed. Je hebt eigenlijk geen zin in moeilijk gedoe, toch kom je dit tegen. Laat het niet teveel je goede humeur beïnvloeden. Misschien moet je er zo snel en functioneel mogelijk op reageren. Dan heb jij weer de tijd om al die leuke dingen te doen die je bedacht had. Ben je artistiek? Ga daar dan juist nu wat mee doen.

In de laatste weken van deze maand voel jij langzamerhand steeds sterker de roep van verplichtingen en daar heb je nou niet echt zin in. Er kunnen op het werk of in je dagelijks leven wat irritaties groeien. Je kunt zelfs `t gevoel krijgen dat je in een sleur belandt. Herken je dit, dan wordt het tijd om te zien of het niet noodzakelijk is om op deze gebieden meer uitdaging te zoeken. Routine is meestal dodelijk voor jou.

Jij kunt wat moeilijk grenzen stellen aan jouw dadendrang. Je kunt geneigd zijn om te veel hooi op je vork te nemen. Het liefst zou je overal bij zijn maar jouw nieuwsgierigheid kan te veel naar buiten gericht zijn. Versplinter je energie niet, gebruik deze ook om te leren of te studeren.

Je komt nu in een wat rustiger vaarwater waarbij je kunt gaan bouwen op wat je de laatste maand gecreëerd hebt. Het spetterende kan er wat van af gaan maar daar kan diepgang voor in de plaats komen.

Leeuw                 24 juli tot en met 24 augustus

De eerste weken van augustus is het een goede tijd om te kijken hoe jij je verhoudt in de relatiesfeer. Neem je snel zelf de verantwoordelijkheid of leg je die toch liever bij de ander neer. Wie weet moet je de aankomende tijd een paar keer duidelijk uitspreken waar je voor staat. Soms kun je niet schipperen want daar krijg je op den duur juist problemen van.

De laatste weken van augustus wordt voor jou een tijd van bezinning. Gevoelsmatig kun je last krijgen van een contact wat niet meer zo fijn verloopt. Je kunt onverhoopt het gevoel hebben dat je bij die ander tegen een muur oploopt. Een goede vraag zou zijn waar dit vandaan komt. Weet je zeker dat jouw loyaliteit buiten discussie stond?

Voor jou is het een goede tijd om initiatieven te ontplooien voor wat je de aankomende tijd gaat doen. Een nieuwe studie oppakken of een cursus? Het roer omgooien zodat je veel meer je eigen baas bent over de route die je dit jaar af wilt leggen? Kortom een prima tijd om je eigen toekomst gestalte te geven.

In de liefde wil het niet zo boteren. Het is een goed moment om eens samen met hen die je lief hebt om de tafel te gaan zitten, Zorg dat je in alle eerlijkheid kunt bespreken wat jouw verwachtingen en verlangens zijn en natuurlijk visa versa.

 Maagd                 25 augustus tot en met 23 september

In de weken van augustus weet je onderhand wel waar jouw plichten en verantwoordelijkheden liggen. Toch het is nu ook tijd voor de aangename dingen des levens. Het is een goede tijd om aan je liefdesleven te werken. Aphrodite, `god van schoonheid en liefde` gaat gunstig door jouw teken lopen. Als je de wereld om je heen aangenamer en mooier wilt maken, doe het dan nu.

In de laatste weken van augustus voel je je krachtig en energiek. Je krijgt veel aandacht en je weet precies wat je wilt. Je hebt weinig moeite met de verantwoordelijkheid die in jouw schoenen wordt geschoven. In de liefde lopen de meeste zaken op rolletjes. Mocht je niet verliefd zijn dan is dit de goede tijd om dat wel te worden. Je weet in ieder geval duidelijk je gevoelens naar de ander over te brengen.

Blijf dicht bij jezelf en doe geen dingen die risicovol zijn. Je bent in een soort behoudende sfeer terecht gekomen. Een sfeer waarin het vooral belangrijk is om  goed op jouw eigen grenzen te letten. Zeker op zakelijk en financieel gebied.

Deze maand staat in het teken van de liefde, je hebt behoefte om te geven en te krijgen. Er kunnen deze maand mooie dingen gebeuren mits je met beide benen op de grond blijft staan. Laat je van je beste kant zien en geniet van de aandacht die je kunt krijgen, sla op de juiste momenten toe.

Weegschaal                 24 september tot en met 23 oktober

Het is nog steeds zomer, dus is het nog steeds jouw tijd. Lekker genieten en luieren, iets waar jij van nature goed in bent. De eerste weken van deze maand is het een prima tijd om terug te kijken en te beseffen dat je vaak boft met de mensen om je heen. Zeker is dit het geval als je iemand bent die niet de baas uithangt, maar weet hoe je het beste in de ander wakker kunt maken.

In de laatste weken van augustus gaat het feesten, luieren en genieten langzaam voorbij, de plichtstrompet klinkt weer. Het dagelijks leven vraagt om routine en discipline en daar moet jij echt weer in komen. Je hebt je voorgenomen om meer vanuit je eigen ideeën te werken en te handelen. Mocht je merken dat je tegen dezelfde dingen aanloopt als voorheen, dan is het een goed moment om jezelf hierin wat te veranderen.

Je kunt wat minder geloof hebben in jouw toekomstperspectieven omdat je het gevoel hebt dat de anderen minder vertrouwen in jou stellen. Probeer dit om te draaien en zie die anderen als een toets van jouw ideeën. Als zij jou niet kunnen volgen pas dan je ideeën aan zodat je de juiste balans vindt tussen jezelf en die anderen op dit vlak.</p>

Je zit in een wat rustig vaarwater wat betreft de liefde en het is een goede tijd om je te bezinnen op hoe de dingen gaan tussen jou en hen die je lief hebt. Het is geen tijd om acties te ondernemen maar meer een tijd om te bevoelen wat nu werkelijk jouw verlangens en gevoelens hierbij zijn.

Schorpioen          24 oktober tot en met 22 november

Ook al heb je af en toe gedonder met mensen die dichtbij jou staan, de eerste weken van deze maand bruis jij van de energie. Je laat je niet gauw weerhouden van dat waar jij zin in hebt. Jouw kracht is gelukkig om anderen te overtuigen. Als je de juiste plannen hebt en weet hoe deze te bereiken, ben je in staat om anderen mee op sleeptouw te nemen. Het zorgt er in ieder geval voor dat zij dan medeverantwoordelijk zijn.

In de laatste weken van augustus kom jij langzamerhand weer met je beide beentjes op de grond. De frivole tijd van geen echte verplichtingen is voorbij. Er moet ineens van alles en daarbij komt dat iemand kan vinden dat jij hem/haar behoorlijk gekrenkt hebt. Ondanks je vrolijke uitstraling in het dagelijks leven, vind je het toch lastig om iedereen te vriend te houden en daar kun je nu tegenaan lopen.

Jouw daden kunnen niet zo goed begrepen worden. Je kunt soms net te fanatiek zijn in de verlangens die jij hebt. Zorg dat je rekening houdt met de mensen om je heen en wals vooral niet over hun ideeën heen. Je kunt juist nu wat te eigenzinnig zijn waardoor je moeite hebt om je aan te passen aan het gedrag van anderen.

Je kunt regelmatig in een situatie belanden waarin het lijkt alsof jij en je geliefde een andere taal en andere verlangens koesteren. Het vraagt van jou tact en geduld om ook rekening te houden met hen die je lief hebt. Maar het biedt je ook de mogelijkheid om op een creatieve en spannende manier elkaars wensen te leren begrijpen. Natuurlijk gaat dit niet zonder inzet.

Boogschutter               23 november tot en met 22 december

Als jij naar iemand verlangt in augustus dan is dat hevig. En dit is nou net zo`n periode dat de liefde intense gevoelens bij je oproept. Ook al houd je er niet zo van om te laten zien wat je voor iemand voelt, nu moet je het wel uiten. Je kunt nu bouwen voor een goed fundament. Het doet die ander goed als je laat zien dat je hem/haar nodig hebt.

Je bent wat emotioneler dan anders in de volgende twee weken en hierdoor ben je bereid om iemand die het moeilijk heeft te helpen. Je bent mild en er stroomt liefde door je aderen. Natuurlijk blijft dat niet onopvallend. Als je een relatie hebt, verdiep deze dan en aanvaard de steun die de ander aan jou wil geven. Als je single bent, ga er dan op uit en laat jouw betovering op iemand los.

Je kunt je wat teveel afzetten tegen de buitenwereld en hierdoor kun je deze als bedreigend ervaren. Durf erop te vertrouwen dat die anderen niet perse iets verkeerds met jou voorhebben. Het kan ook zijn dat jij toe bent aan rust, met andere woorden, `kun jij soms als je moe bent teveel de behoefte hebben om controle uit te oefenen op die buitenwereld?`

Daarentegen breekt er in deze maand een fijne tijd aan op het liefdesgebied.  Zorg dat je je richt op het goede en laat zien hoe sterk jouw hunkering naar echte liefde kan zijn. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn want juist dit weerhoudt jou dan van de mooie ervaring om met de ander samen te smelten tot een spetterend vuurwerk van liefde en genot.

Steenbok   23 december tot en met 20 januari

De eerste weken van deze maand is een wat matte periode voor jou. Het is belangrijk om je niet teveel terug te trekken. Zorg dat je leuke dingen doet met anderen. Ga vooral niet in je eentje lopen piekeren over wat er zoal aan de hand is. Je kunt je dan teveel afsluiten van de mensen om je heen. Deze mensen heb je eigenlijk nodig voor het relativeren van je gedachtes en om je te helpen ze op een rijtje te krijgen.

In de laatste weken van augustus staan veel planeten nog steeds niet echt lekker voor jou. Je voelt je dan wel niet super energiek en je daden worden niet altijd direct begrepen, de meeste keren van de tijd wordt je dat vergeven. Je hebt die zachte lieve uitstraling die zo `typisch jij` is. De liefde danst mee met jou. Vandaar dat de mensen graag bij je zijn en je door de meeste van hen vriendelijk bejegend wordt.

Jij kunt je geremd voelen door de mensen om jou heen en misschien verval je dan in je oude gewoonte om je onzichtbaar te maken of anders gezegd de gewoonte om je aan te passen. Toch heb je de kans om hierin te veranderen en te meer te kiezen vanuit jezelf. Durf je vrij en onafhankelijk op te stellen en dit zal jou zeker een goed gevoel geven.

Er breekt een harmonische tijd aan voor jou in je liefdesleven. Als je in een goede relatie zit kan dit een romantische tijd worden waarin je de banden kunt verstevigen. Als single is dit een tijd om door de veelzijdigheid van jouw wezen de ander te verbleken.

Waterman 21 januari tot en met 18 februari

Het is in de eerste weken van deze maand een goede tijd om plannen te maken en om fijne nieuwe contacten te leggen. Je weet de mensen om je heen te boeien met jouw kennis. Je doet er goed aan om in deze periode niet al te zware beslissingen te nemen. Met de mensen die je na staan kun je soms wat stroef contact hebben. `t Is niet ernstig, alleen zo af en toe wat vervelend.

In de laatste weken van augustus voel jij je krachtiger en energieker. Jij voelt dat je in je dagelijks leven en op je werk vooruit kunt komen. Je bent alert genoeg om die kansen aan te grijpen. Het kan wel wat spanning opleveren met iemand die je lief hebt. Maar als deze tegengestelde meningen beslecht worden, is het een uitstekende periode om jouw gestelde doelen na te gaan jagen.

Het kan een tijd zijn van intense veranderingen vooral op het gebied hoe jij omgaat met verantwoordelijkheden.  Wil je juist meer macht of wil je eigenlijk dat de anderen jou helpen bij het dragen van de verplichtingen die jij op je schouders hebt genomen. Schaam je niet als je hulp nodig hebt bij het verlichten van de verantwoordelijkheden die jij voor een groot gedeelte zelf naar je toe getrokken hebt.

Dit wordt een tijd van schipperen, je zult regelmatig de andere tegemoet moeten komen. Dit geldt natuurlijk ook voor die ander. Het is een tijd waarin je een gulden middenweg zult moeten vinden zodat je beiden en ook met anderen die je lief hebt, rekening kunt houden vanwege elkanders verschillende behoeftes.

Vissen        19 februari tot en met 20 maart

De eerste weken van augustus staan voor jou in het teken van genieten. Lekker slenteren over straat, kijken naar mooie mensen, wat flirten, gesprekjes voeren, gewoon even een lekker ontspannen tijd. Neem het er dan ook van want sommige dingen blijven niet vanzelfsprekend aanwezig. Natuurlijk weet jij ook wel wat verplichtingen zijn, maar dan moet je waarschijnlijk toch met iemand iets aangaan waar je nu even niet op zit te wachten.

De laatste weken worden voor jou niet echt super. Je loopt tegen oude gewoontes van jezelf en anderen op. Deze zorgen ervoor dat je enigszins geprikkeld bent. Maar dit is voor jou eigenlijk wel goed. Het zorgt ervoor dat je alert wordt en begint na te denken over wat nou wel of niet kloppend is. Daardoor vind je een uitdaging die deze wat matte tijd voor jou weer draaglijk maakt.

Wel is het voor jou een geschikte tijd om je intellectueel te ontwikkelen. Je staat open voor nieuwe en interessante denkbeelden. Een goede maand om na te denken of je jezelf ook nog verder wilt ontwikkelen bijv. door middel van een studie of cursus maar eventueel ook door te gaan reizen. Zorg dat je je honger naar hogere kennis vervult, je wordt er tenslotte alleen maar wijzer van.

Na een mooie tijd in de liefde breekt er nu meer een periode aan waarin je getest wordt of je op dit gebied tegen spanningen en meningsverschillen kunt. Een tijd om op een speelse manier om te gaan met het begrijpen van elkaar. Zorg dat je vooral niet te rationeel en te streng bent in je verwachtingen richting de ander. Probeer oprecht te zijn en als je iets heel eerlijk wilt zeggen, doe dat dan met gevoel zodat je niet te hard en te direct over komt want dat kan de ander kwetsen.

 

Copyright: Willem Kunst


Naast deze horoscoop vind je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

maandhoroscoop


@ W.Kunst

Sterrenbeelden en data:Maandhoroscoop

Ram, 21 maart tot en met 20 april
Stier, 21 april tot en met 21 mei
Tweelingen, 22 mei tot en met 21 juni
Kreeft, 22 juni tot en met 23 juli
Leeuw, 24 juli tot en met 23 augustus
Maagd, 24 augustus tot en met 23 september
Weegschaal, 24 september tot en met 23 oktober
Schorpioen, 24 oktober tot en met 22 november
Boogschutter, 23 november tot en met 22 december
Steenbok, 23, december tot en met 20 januari
Waterman, 21 januari tot en met 18 februari
Vissen, 19 februari tot en met 20 maart

januari (oud-Nederlands: Louwmaand): vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god voor alles wat met een nieuw begin te maken heeft.
februari (oud-Nederlands: Sprokkelmaand): vernoemd naar de Romeins/Etruskische god van de zuivering Februus.
maart (oud-Nederlands: Lentemaand): vernoemd naar de Romeinse oorlogs- en beschermgod Mars.
april (oud-Nederlands: Grasmaand): afgeleid van het Latijnse woord aperire = openen. Slaat op het ontluiken van bloemen (en de natuur in het algemeen) in het voorjaar.
mei (oud-Nederlands: Bloeimaand): vernoemd naar de Romeinse godin Maia, godin van de vruchtbaarheid en beschermster van alles wat groeit en bloeit.
juni (oud-Nederlands: Zomermaand): vernoemd naar de Romeinse godin Juno, godin van het huwelijk.
juli (oud-Nederlands: Hooimaand): vernoemd naar de Romeinse veldheer en staatsman Julius Caesar, net voordat hij werd vermoord.
De maand werd naar hem vernoemd vanwege zijn werk aan de Juliaanse kalender. Voorheen heette deze maand Quintilis, wat Latijn is voor vijfde maand.
augustus (oud-Nederlands: Oogstmaand): vernoemd naar keizer Augustus van Rome. Voorheen heette deze maand sextilis, wat Latijn is voor zesde maand.
september (oud-Nederlands: Herfstmaand): septembris is Latijn voor zevende maand.
oktober (oud-Nederlands: Wijnmaand): octobris is Latijn voor achtste maand.
november (oud-Nederlands: Slachtmaand): novembris is Latijn voor negende maand.
december (oud-Nederlands: Wintermaand): decembris is Latijn voor tiende maand.

Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld.
De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien.
De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven.
Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/


@ W.Kunst
Beroepshoroscoop online

Scroll naar boven