maandhoroscoop September 2024 gratis

Gratis maandhoroscoop september 2024

De maandhoroscoop van € 1,90 is voortaan gratis!maandhoroscoop gratis

De maandhoroscoop over de liefde, werk en mooie kansen. Hieronder vind je de maandhoroscoop, hierin lees je elke wat je kunt verwachten in je dagelijks leven en in de liefde, werk en maatschappelijke ontwikkeling.
Ben je benieuwd wat de aankomende maand je brengt, lees het dan hier jouw maandhoroscoop. Elke eerste dag van de maand staat er een nieuwe horoscoop voor je klaar? De horoscoop is geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

Maandhoroscoop  1-9-2024 – september

Ram           21 maart tot en met 20 april  Gratis maandhoroscoop September 2024

De eerste paar dagen van deze maand beginnen goed. Je weet wat je wilt en je hebt al plannen gemaakt om daar ook daadwerkelijk te komen. Je hebt je even zorgen gemaakt om iemand die jou zeer na aan het hart ligt. Toch lijkt alles nu weer op orde te zijn. Je voelt dat de genegenheid van twee kanten komt, vandaar dat je weinig moeite hebt om die ander te helpen.

Er breekt een periode voor jou aan waarin je initiatieven kunt ontplooien waar je anders de puf niet voor had. Je gaat je steeds energieker voelen waardoor je met meer overredingskracht je doelen kunt bereiken. Een tijd om met anderen, of misschien zelfs alleen, bergen te verzetten om verder te komen in je dagelijks leven.

In de laatste twee weken van deze maand geldt voor jou dat je vol overtuiging en daadkracht die dingen kunt verwezenlijken waar je lange tijd naar hebt uitgezien. Daarbij ben je genotzuchtig ingesteld. In de liefde is dat leuk en aangenaam, maar als het op eten aankomt, kun je nu, als je niet oppast, heel wat kilootjes aankomen.

Er kunnen wat spanningen ontstaan in jouw liefdesleven en zeker omdat je het te druk hebt om je te bewijzen in de buitenwereld. Je drang naar erkenning kan de tedere gevoelens van de liefde in de weg zitten. Zorg dat je blijft communiceren zodat anderen weten waar je behoeftes op dit moment naar uit gaan.

Stier          21 april tot en met 21 mei Gratis maandhoroscoop September 2024

De zomer loopt ten einde en zo ook de tijd van plezier maken. Je voelt dat de plichten weer roepen. Je kunt niet echt zeggen dat je daar nu zin in hebt. Het kan je wat beklemmen en je een onvrij gevoel geven. Een troost is dat over niet al te lange tijd extra liefdesimpulsen in jouw leven hun entree zullen maken. Het is nu even de strijd aangaan met jezelf om het ritme van alledag weer op te pakken.

Je kunt hierdoor op het emotionele vlak wat sneller geïrriteerd zijn. Je voelt je sneller aangevallen waardoor je ongewild wat feller uit je woorden kunt komen. Je kunt door misverstanden sneller woorden krijgen met de mensen om je heen. Neem de tijd om een antwoord te geven of om ergens op te reageren. Bedwing je impulsen zodat je met weloverwogen argumenten je irritaties onder woorden kunt brengen.

In de laatste twee weken ben je tot veel goeds in staat. Gebruik je compassie om anderen te helpen die het minder hebben dan jij. Dat geldt niet alleen op het stoffelijk vlak maar ook op het geestelijk vlak. Voor veel Stieren is het zo’n gunstige periode dat je ook op het spirituele vlak veel kunt betekenen voor de mensen om je heen.

In de liefde breekt een fijne tijd aan, zorg dat je je richt op hen die je echt lief hebt, maak samen leuke plannen. Laat de grote boze wereld waarin je nu niet optimaal kunt functioneren, je deze mooie gevoelens niet ontnemen. En als single geldt, durf op diegene af te stappen waar je al langer een oogje op hebt!

Tweelingen         22 mei tot en met 21 juni Gratis maandhoroscoop September 2024

De eerste twee weken van september is  een beetje een gekke tijd voor jou. In het dagelijks leven loopt alles wel op rolletjes mits je met beide benen op de grond blijft staan. Alleen de dagelijkse verplichtingen lijken je soms wel wat door je handen te glippen. Je moet zoveel, maar eigenlijk heb je heel weinig zin in al die verplichtingen. Het liefst zou je van alles voor je uitschuiven en wachten op de goede fee die al die lasten weg tovert. Probeer toch te doen wat echt moet.

Het kan dus een beetje vreemde tijd voor je zijn. Er kunnen soms onverwachtse dingen gebeuren op het emotionele vlak die je de ogen kunnen openen van hoe dingen in elkaar zitten. Als je een bange Tweeling bent kan dit een bedreigende tijd zijn, omdat je eigenlijk nu niet zo gediend bent van veranderingen in je dagelijks leven. Soms is het beter om even mee te drijven op de stroming van het leven om dan een golf te pakken die je op je eigen koers brengt.

In de laatste twee weken lukt het je ook om weer je eigen weg te gaan. Je hebt bedacht wat je wilt en je bezit de kracht om daar ook voor te gaan. Na deze vermoeiende periode voel je je weer energieker worden. Je hebt de zin en de kracht om weer echt ondernemend te zijn. Je wilt niet langer afwachten wat anderen doen, maar als een Tweeling eigen weer heerlijk actief zijn.

Het kan een spannende tijd zijn, omdat je in een nieuwe fase terecht kunt komen of juist iemand tegen kunt komen die echt anders is. In beide gevallen gaat het er om, om creatief met de verschillen om te gaan. Als je voor verandering open staat dan zal dat jouw liefdesleven zeker verrijken.

Kreeft                  22 juni tot en met 23 juli  Gratis maandhoroscoop September 2024

In de afgelopen tijd heb je veel nieuwe ideeën opgedaan en interessante mensen kunnen ontmoeten. Het is nu de  tijd om te resumeren wat dit jou als mens op kan leveren. Het is niet onverstandig om even stil te staan en rekening te houden met wat jijzelf allemaal aankunt. Meestal begint een Kreeft pas te voelen als er rust is. Houd daar rekening mee voordat al die ervaringen niet goed meer te behappen zijn.

Je bent dan wel niet meer zo energiek, maar je kunt wel leuke contacten over gehouden hebben aan de afgelopen periode. Het is nu ook meer een tijd om  jouw binnen- en buitenwereld in balans te brengen met elkaar. Daarbij is het ook een tijd om te onderzoeken welke mensen nu werkelijk bij je horen en welke niet.

De laatste twee weken is het een fijne tijd om met je geliefde aangename dingen te doen. Je bent meer dan anders gericht op de behoefte van hen die je lief hebt en daar is ook niets verkeerd aan. Soms is het erg fijn om het je geliefden naar de zin te maken en zeker als zij zien wat jij hen te geven hebt.

Dit is een aangename tijd voor jou. Je hebt weer oog voor hen die je lief hebt en je wilt weer graag dingen met hen samen doen. In de drukte van de vorige maand kun je je geliefden wat verwaarloosd hebben en als dat zo is dan is dit een uitstekende periode om bepaalde zaken recht te trekken.

Leeuw                 24 juli tot en met 24 augustus Gratis maandhoroscoop September 2024

De eerste twee weken kunnen een aangename tijd worden voor jou. Je wordt omringd door liefde, door mensen die jou hun zorgen toe durven te vertrouwen en door velen die jou willen steunen bij je activiteiten. Als je plannen hebt om samen te gaan werken of iets nieuws te starten, doe het dan nu. Maar dit geldt niet alleen voor op je werk. Ook in de liefde kun je iemand tegenkomen waarvan je weet dat je daar verder mee wilt. Het is een tijd waarin mooie waardevolle dingen kunnen gebeuren, groot of klein, koester dit.

September is een maand waarin je aan je ideeën de juiste richting kan geven. Hierdoor weet je deze ook met veel overtuiging aan anderen over te brengen. Je hebt zin om je kennis te vergroten. Daarbij geniet je nu meer dan anders van een goed gesprek, vooral als deze filosofisch van aard is. Een goede tijd om interessante lezingen te volgen of om sowieso wat bij te leren.

De laatste twee weken kunnen een verrassende tijd voor jou worden. Er bestaat een kans dat je je bewust wordt van het moment waarop je niet voor je eigen behoeftes gaat en wanneer wel. De vraag die je daarbij zou kunnen stellen is hoe jij wilt dat anderen jou zien; als iemand die vooral zorgelijk van aard is of iemand die ook eisen stelt om toe te komen aan de eigen verlangens en behoeftes.

Als het goed is, is het rustig in je liefdesleven. Het voelt stabiel aan en je weet waar je aan wilt werken om het fijn en spannend te houden. Als het niet goed is, dan heb je de kansen van vorige maand ofwel niet gegrepen of niet gekregen. Vraag je af wat er eventueel mis is gegaan zodat je de volgende keer bij een gunstige periode er meer uit kunt halen.

 Maagd                 25 augustus tot en met 23 september Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september werkt je geest snel en alert. Je weet je gedachten over te brengen op anderen en als ze werkelijk inhoud hebben, wordt dat ook zeker opgepikt. Voor Maagden is het een periode waarin er grote veranderingen kunnen plaatsvinden. Zorg dat je hiervan zelf de regie in handen hebt.

Het is een redelijke stabiele tijd voor jou, het is niet fantastisch, maar ook niet slecht. Jouw aandacht zou moeten liggen bij het leggen van nieuwe contacten. Contacten die je kunnen helpen om geestelijk, maar vooral maatschappelijk vooruit te komen.

In de laatste twee weken bruis je niet bepaald van de energie, maar wel van de liefde. Je voelt je warm en betrokken bij degenen die dichtbij je staan. Daarbij voel je je tevens gesteund door hun liefde. Het kan voor jou een zeer harmonieuze periode zijn, mits je je, maar niet te veel bemoeit met wat er in de buitenwereld gebeurt. Je kunt niet altijd klaarstaan op het maatschappelijk vlak.

In de liefde is het vanaf de tweede week een fantastische tijd mits je de kansen grijpt die op jouw pad komen. Je kunt nu laten zien wat voor leuke en romantische persoon je eigenlijk bent. Als iemand een feest kan maken van de liefde dan ben je het. Daarbij kun je de koningin/koning van de erotiek zijn, dus maak er een spannende tijd van. De Maagd heeft immers een goed oog voor elk detail.

Weegschaal                 24 september tot en met 23 oktober Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september geldt, dat na een periode van heroriëntatie, er voor jou een tijd aanbreekt om je nieuwe kijk op jezelf om te zetten in daden. Je kunt behoorlijk ambitieus zijn in deze periode en wat je nu wilt realiseren zal met meer degelijkheid en vastberadenheid gebeuren dan anders. Belangrijk is dat je je niet laat weerhouden doordat mensen je anders gaan benaderen.

Jij kunt soms teveel in je eigen hoofd zitten waardoor je te snel op je omgeving reageert. Mensen kunnen aanstoot nemen aan dit gedrag omdat het tactloos over kan komen. Door je geestdrift kun je soms de details over het hoofd zien waardoor je bij wijze van spreken al bij de bakker staat, maar je portemonnee vergeten bent. Anders gezegd, blijf alert op de gevoeligheden van de mensen om jou heen.

Jij staat in de laatste twee weken van deze maand doelbewuster en krachtiger in het leven. Je wilt laten weten dat je een mens van vlees en bloed bent en recht hebt om bemind en geliefd te worden. Je schuwt het niet om in deze zaken meer dan anders het initiatief te nemen. Je wilt nu niet de volger zijn maar meer degene die aangeeft wat er voor verlangens zijn.

Het is een fijne tijd, je geniet van de harmonische contacten die je hebt. Je houdt ervan om anderen in vervoering te brengen door de sfeer die jij kunt creëren. Een goede tijd om een nieuwe liefde te vinden of om je geliefde weer in de ban te brengen van jouw ongekende charmes.

Schorpioen          24 oktober tot en met 22 november Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september heb je af en toe een kleine botsing met iemand die je te autoritair vindt, verder voel je je opperbest. Je weet wat je aan anderen hebt en in de liefde voel je je gezien. Je weet dat je samen de verantwoordelijkheid draagt voor de dingen die gebeuren en dat geeft je een zekere rust. Van de mensen om je heen kun je veel steun verwachten. Zij zijn graag in jouw buurt.

Als je energie vragende zaken moet afhandelen of je bent van plan om je huis op te knappen, doe het dan in deze maand. Je zult zien dat je bruist van de energie. Je kunt in deze periode bergen verzetten. Daarbij is het ook een goede tijd om te bewijzen wat jij zoal in je mars hebt.

Voor de laatste twee weken geld dat je langzamerhand in evenwicht begint te komen met je verlangens en gevoelens. Je hebt een onweerstaanbare behoefte om je liefde te kunnen uiten. Je voelt als het ware een tinteling door je heengaan om alles mooier en fraaier te maken. Wat dat betreft, is dit een uitstekende tijd om energie te stoppen in alles wat je na aan het hart ligt.

In de liefde kun je je wat onzichtbaar maken en voelen. Dit komt doordat je wat meer naar binnen gericht bent. Het uitbundige spreekt je nu niet zo aan. Je bent meer op zoek naar het subtiele en verfijnde in de liefdessfeer. In zo’n sfeer kost het je geen moeite je open te stellen en te geven.

Boogschutter               23 november tot en met 22 december Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september kun je jezelf in de relatiesfeer behoorlijk tegengekomen. Je kunt soms tegen het verwijt aangelopen zijn dat je die ander niet juist aanvoelt. Je zou in die zin te rationeel reageren op iets wat voor die ander gevoelig en kwetsbaar is. Het is niet dat je dit doet vanuit nare gevoelens, toch wordt in zekere zin nu getest hoe je je gevoelsmatig gedraagt binnen een relatie.

Dit is een belangrijke tijd omdat er een periode aanbreekt waarin je je weer krachtig en energiek kunt gaan voelen. Je kunt het gevoel krijgen dat je er weer echt tegenaan kunt. Het is tijd om nieuwe initiatieven te ontplooien en die dingen weer op te pakken die zijn blijven liggen. Je voelt drang om de anderen te laten zien wat je in je mars hebt. Je hebt niet langer zin om jouw eigen behoeftes opzij te zetten.

Voor de laatste twee weken geldt dat het belangrijk is om niet te hard van stapel te lopen. Doe de dingen die je wilt doen, maar doe het in een tempo dat je ook echt aankunt. Dit zal ervoor zorgen dat je je langzamerhand krachtiger en meer ontspannen gaat voelen. In de derde week van deze september zul je hier alle vruchten van kunnen plukken.

In de liefde wil het niet zo boteren. Je kunt de neiging hebben juist daar nu al je opgekropte irritaties met een flinke dosis agressie te uiten als er iets mis is. Je bent iemand die het soms lastig vindt om in de liefde gevoelens onder woorden te brengen, probeer maar wat meer je best te doen.

Steenbok   23 december tot en met 20 januari Gratis maandhoroscoop September 2024

De eerste twee weken van deze maand is een goede tijd om allerlei nieuwe plannen te bekijken. Wie weet zit er eentje bij die je werkelijk een nieuwe weg laat inslaan of die een nieuwe kant van jou belicht. Waarschijnlijk heb je de laatste tijd iemand moeten bijstaan die het moeilijk had. Blijf wel zicht houden op wat jouw verantwoordelijkheden zijn en welke bij de ander horen.

Jij bent in deze periode zeer energiek, je weet wat je wilt, en het is nu tijd om jezelf te poneren. Wees niet te voorzichtig en te bescheiden, laat je kwaliteiten maar zien! Daarbij heb je in deze tijd energie genoeg om die verbouwing of onderneming te starten die je misschien al zolang voor je uitgeschoven hebt.

In de laatste twee weken van september zit je vol goede plannen en je weet hoe je deze van de grond kunt krijgen. Je bent nu ambitieus genoeg om een goede fundering te leggen ter realisatie van je wensen. Let wel op dat je met jouw enthousiasme degene die je lief hebt niet per ongeluk voor het hoofd stoot.

In de liefde kun je een aangename tijd meemaken, mits je de gevoelens niet van een kant laat komen. Je staat graag in de belangstelling en het flirten staat nu hoog in je vaandel. Je houdt van spanningen, zorg dat de anderen weten wat jouw bedoelingen zijn. Zelfs als je onschuldig flirt kan dit bedreigend zijn voor je geliefde, maar ook uitdagend voor degene waarmee je flirt.

Waterman 21 januari tot en met 18 februari Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september zou je blik op de toekomst gericht moeten staan. Het is nu een uitstekende periode om dat te verwezenlijken waar je voor de zomer al over na hebt gedacht. Schroom niet en ga ook niet in valse bescheidenheid je mogelijkheden tegemoet. Pluk de vruchten nu ze rijp zijn. Je hebt de dingen in de huiselijke sfeer ook redelijk op een rijtje. Sommige veranderingen nemen eerst wat tijd voordat iedereen daaraan gewend is, inclusief jijzelf.

Je kunt jezelf in deze periode krachtig tot uitdrukking brengen. Je zit vol goede moed en je hebt de energie om bergen te verzetten. Houd wel oog voor je omgeving, want door jouw ambities kun je soms zo gegrepen zijn dat je amper rekenschap houdt met de mensen om je heen.

In de laatste twee weken geldt dat, hoewel het een redelijke periode is, je toch op enige emotionele weerstand kunt stuiten bij de mensen om je heen. Waarschijnlijk zullen ze vinden dat je je energie niet geheel aan je eigen belangen moet geven, maar dat je ook tijd en ruimte vrij moet maken voor je naasten. Je zult de tijd die je hebt zo goed mogelijk moeten proberen te verdelen, zodat je niet in onnodige conflicten terechtkomt.

Met enige creativiteit kan dit nog een leuke maand worden, maar het gaat niet allemaal vanzelf. Je zult moeten proberen om zo flexibel mogelijk om te gaan met de gevoelens van jou en van je geliefden. Zorg dat je niet star wordt en zodoende alleen maar voldoet aan je plichten. Probeer speels en creatief te blijven.

Vissen        19 februari tot en met 20 maart Gratis maandhoroscoop September 2024

In de eerste twee weken van september kun je in omstandigheden belanden waarin je jezelf tegenkomt en je pijnlijk bewust wordt van jouw primaire reactie wanneer iemand zelfverzekerd overkomt. Je kunt die ander dan een opschepper vinden, maar dat zegt natuurlijk ook iets over jou. Namelijk dat je zelf soms wat omslachtiger bent in het poneren van jouw ideeëngoed.

Je bent deze periode misschien een beetje nerveus en ook misschien wel iets te snel geïrriteerd. Zorg dat je alle gevoelens waar je last van hebt, en die je dwars blijven zitten, benoemt om zo de lucht te klaren. Dit doe je vooral door over je eigen gevoelens te praten. Vermijd een verwijtende sfeer, dat helpt je niet verder.

Als je dit lukt, zul je in de laatste twee weken weer een druk en fijn sociaal leven hebben waarin je leuke en interessante contacten op kunt doen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je met je hoofd in de wolken kunt gaan lopen en af en toe de realiteit van de dag niet ziet. Zorg ondanks alles dat je ook met je beide benen op de grond blijft staan.

Door de drukte om je heen kun je je liefdesleven soms wat te veel verwaarlozen. Je kunt het belang van fysiek contact maar ook van echt rekening houden met je geliefde, tijdelijk uit het oog verliezen. Zorg ervoor dat je regelmatig echt even tijd maakt voor je geliefde.  Voor singles is dit een goede tijd om eerst maatjes te worden, dan zie je later wel of het ook een liefdesrelatie zou kunnen worden.

 

Copyright: Willem Kunst


Naast deze horoscoop vind je hier ook de uitgebreide horoscopen:

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

maandhoroscoop september 2024 gratis


@ W.Kunst

Sterrenbeelden en data:Maandhoroscoop

Ram, 21 maart tot en met 20 april
Stier, 21 april tot en met 21 mei
Tweelingen, 22 mei tot en met 21 juni
Kreeft, 22 juni tot en met 23 juli
Leeuw, 24 juli tot en met 23 augustus
Maagd, 24 augustus tot en met 23 september
Weegschaal, 24 september tot en met 23 oktober
Schorpioen, 24 oktober tot en met 22 november
Boogschutter, 23 november tot en met 22 december
Steenbok, 23, december tot en met 20 januari
Waterman, 21 januari tot en met 18 februari
Vissen, 19 februari tot en met 20 maart

januari (oud-Nederlands: Louwmaand): vernoemd naar de Romeinse god Janus, de god voor alles wat met een nieuw begin te maken heeft.
februari (oud-Nederlands: Sprokkelmaand): vernoemd naar de Romeins/Etruskische god van de zuivering Februus.
maart (oud-Nederlands: Lentemaand): vernoemd naar de Romeinse oorlogs- en beschermgod Mars.
april (oud-Nederlands: Grasmaand): afgeleid van het Latijnse woord aperire = openen. Slaat op het ontluiken van bloemen (en de natuur in het algemeen) in het voorjaar.
mei (oud-Nederlands: Bloeimaand): vernoemd naar de Romeinse godin Maia, godin van de vruchtbaarheid en beschermster van alles wat groeit en bloeit.
juni (oud-Nederlands: Zomermaand): vernoemd naar de Romeinse godin Juno, godin van het huwelijk.
juli (oud-Nederlands: Hooimaand): vernoemd naar de Romeinse veldheer en staatsman Julius Caesar, net voordat hij werd vermoord.
De maand werd naar hem vernoemd vanwege zijn werk aan de Juliaanse kalender. Voorheen heette deze maand Quintilis, wat Latijn is voor vijfde maand.
augustus (oud-Nederlands: Oogstmaand): vernoemd naar keizer Augustus van Rome. Voorheen heette deze maand sextilis, wat Latijn is voor zesde maand.
september (oud-Nederlands: Herfstmaand): septembris is Latijn voor zevende maand.
oktober (oud-Nederlands: Wijnmaand): octobris is Latijn voor achtste maand.
november (oud-Nederlands: Slachtmaand): novembris is Latijn voor negende maand.
december (oud-Nederlands: Wintermaand): decembris is Latijn voor tiende maand.

Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld.
De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien.
De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven.
Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/


@ W.Kunst
Beroepshoroscoop online

Scroll naar boven