Horoscoop van prinses Ariane

Grondhouding prinses Ariane:

De prinses Ariane  is een watertype, eentje die graag de dingen gevoelsmatig wil begrijpen. Zij staat met empathie in het leven, vandaar dat zij erg goed is in het kopiëren van het gedrag van de mensen die om haar heen zijn. Dit maakt ook dat zij soms als een oude wijsneus over kan komen. Zij voelt haar omgeving vaak prima aan en daarom is zij goed in staat tot het creëren van een bepaalde sfeer. Vaak is deze een afspiegeling van de sfeer in huis. Zij leert door haar imitatiegedrag gemakkelijk, echter zowel de wenselijke als minder wenselijke gedragingen. Het kan niet onbelangrijk zijn om hier rekening mee te houden. Een watertype kind houdt ervan om te verzorgen en het anderen naar de zin te maken. Uw kind zal vaak zacht en meegaand zijn, maar bij de verkeerde benadering kan het zichzelf verharden en wordt haar gevoel “ water“ als ijs. Vertrouwen is een sleutelwoord voor uw kind. Als zij zich veilig voelt, is het een open kind dat betrokken in het leven staat.

Haar wil

Het prinsesje heeft de zon in het teken Ram. Dit maakt dat zij een ondernemend kind zal zijn. Zij zal graag actief bezig willen zijn en zich laten uitdagen door anderen. Zij kan over een sterke drift beschikken, wat zal maken dat zij met spelletjes graag van anderen wil winnen. Het kan daarom zeer goed nodig zijn om het prinsesje te leren omgaan met verlieservaringen. Het prinsesje zal hoogstwaarschijnlijk recht door zee zijn wat ervoor zorgt dat zij eerlijk maar soms ook een beetje tactloos is. Zij zal avontuurlijk ingesteld zijn. Zij kan buitengewoon energiek zijn en ze haat beperkingen. Zij houdt van vrijheid en is ondernemend van aard. Echter deze krachtige driften moeten wel gekaderd worden bijv. door middel van sport, muziek of dansen. Belangrijk is in ieder geval dat zij iets doet waardoor zij haar hele lichaam voelt en het kan uitputten. Het prinsesje kan soms geneigd zijn om te snel iets te beslissen zonder daarbij na te denken over de consequenties ervan. Het kan daarom belangrijk zijn om haar te leren om bij belangrijke beslissingen ook te kijken door de ogen van de ander. U heeft eigenlijk een ruwe diamant die met wat tact zal schitteren.

Spanningen veld
Het prinsesje vindt het soms lastig om haar emoties en het geen het wilt op elkaar af te stemmen. Het prinsesje zal soms dingen willen doen die ze eigenlijk nog niet aan kan. Soms kan dit er toe leiden dat ze driftig wordt. Het prinsesje vindt het soms lastig om persoonlijke dingen emotioneel goed in te schatten. Hierdoor kan zij de ene keer juist dingen doen waar ze eigenlijk nog niet aan toe is en soms juist zich heel klein gaan gedragen. Bij veel onrust leidt dit tot stemmingswisselingen. Het prinsesje weet niet zo goed in te schatten of iemand haar waardeert of afwijst. Ze kan dan in nieuwe omgevingen zich onzeker en kwetsbaar kunnen voelen.

Aandacht

Dit aspect wijst er op dat de ouders een verschillend verwachtingspatroon kunnen hebben ten aan zien van wat het prinsesje kan. Vaak is het zo dat de moeder meer (te) beschermend is en de vader het kindje (te) veel uitdaagt van: je kunt het wel als je het maar probeert. Het is dan voor alle drie beter dat jullie als ouders qua mening wat dichter tegen elkaar aan kruipen. Kinderen voelen spanningen prima aan en als zij merken dat er een groot verschil is tussen Papa en Mama zullen ze geneigd zijn te gaan schipperen om jullie beide na de zin te maken. Waardoor het zich toch op den duur onzeker gaat voelen. En zo niet weet voor wie ze zou moeten kiezen.

© Willem Kunst

Lees ook de horoscopen van:

Koning Willem Alexander    Koningin Maxima


prinses Amalia prinses Alexia

Ariane prinses

prinses-ariane

Scroll naar boven