Tarot jaarhoroscoop Steenbok 2023 gratis!

De Tarot jaarhoroscoop 2023 voor het sterrenbeeld Steenbok

Nu is de tarot jaarhoroscoop Steenbok 2023 geen 1,30 meer maar gratis!

Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

In deze tarot jaarhoroscoop Steenbok 2023 kun je lezen waar je je spiritueel en psychologisch verder kunt ontwikkelen. Je komt er snel achter wat 2023 jou te bieden heeft op het gebied van carrière, financiën, liefde, familie, vriendschap en gezondheid. Wil je weten waar je geluk zit het komende jaar of waar je voor moet waken? Kies dan nu voor de wijsheid van de Tarot, want je leest het hier. Deze horoscoop is geschreven door Willem Kunst, al ruim 28 jaar praktijkvoerend astroloog en tarotist.

Beste Steenbok, je leest en begrijpt deze teksten het beste als je in je achterhoofd de gedachte houdt dat jij van nature iemand bent met een betrouwbaar, standvastig en ambitieus karakter. Je hebt behoefte aan een vorm van discipline en wilt behoedzaam je weg gaan. Je hebt een goed ontwikkeld doorzettingsvermogen en je kunt daardoor, als je dat wilt, het geduld opbrengen om te verwezenlijken waar jij naar verlangt. Dit kan aan de andere kant maken dat je soms star over kunt komen en te hoge eisen aan jezelf en de anderen stelt. Je bent iemand die een overwegend praktische instelling heeft en een aangeboren realiteitszin. Hierdoor kun je soms, als je de behoefte hebt om dingen te overdenken, jezelf terugtrekken en een ernstige indruk achterlaten op de mensen om je heen. Je bent iemand die over goede organisatorische bekwaamheden en leiderschapscapaciteiten kan beschikken. Je kunt soms wat sarcastisch zijn en te kritisch op jezelf en de anderen reageren.

Inleiding
De eerste kaart staat voor het hoofdthema van de jaarlegging kortom, `waar gaat het dit jaar over`. De hoofdkaart duidt het thema aan dat dit jaar het belangrijkste is. Het legt de thema`s bloot die in 2023 een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar in 2023 het beste mee om kunt gaan.
De tweede kaart staat voor de gevoelswereld. Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.
De derde kaart staat voor de gedachtewereld. De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes. De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

De hoofdkaart
Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens gelukJe hebt als hoofdkaart een kaart uit de Grote Arcana. De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

Algemeen
De Hogepriesteres kaart staat dit jaar voor jou voor je intuïtie en onbewuste krachten. Zij gaat over de zekerheden die wij diep in onszelf al wel of niet hebben. Deze kaart gaat over jouw innerlijke wereld, de dingen die zich diep in jou afspelen. Gevoelens die de basis zijn van waaruit jij reageert op de wereld. De emoties die jou door de tijd heen gemaakt hebben wie jij bent. Dit wordt een jaar waarin het belangrijk is dat je naar je intuïtie luistert om te horen wat dit jou te zeggen heeft. Dit hoeft niet alleen positief te zijn. Soms zegt je onbewuste, vanuit bepaalde opgelopen angstgevoelens, iets wel of niet te doen. Het is van belang om dit jaar inzicht te krijgen in hoe jouw intuïtie werkt. Luister in ieder geval naar die stem. Het is je innerlijk dat jou toespreekt. Onderzoek wat deze zeggen wil, `is het angst?, is het van `precies dat heb ik vaker meegemaakt in zo`n situatie?`. Het is een jaar dat je meer basiszekerheden kunt krijgen in jouw diepere belevingswereld.

Werk
De Hogepriesteres kaart geeft in 2023 in jouw werk aan dat je dingen waar jij intuïtief bij aanvoelt dat die niet kloppen en/of niet goed gaan, bespreekbaar kunt maken. Hierin is enigszins vertrouwen in je zelf voor nodig. Aangezien intuïtie een gevoel is en geen zekerheid kun je de dingen die jou opvallen ook beter vertolken, `klopt het dat wat ik voel ook zo is?` in plaats van dat je overtuigend je stelling brengt dat jouw gevoel waar is.

Relatie
In je liefdesrelaties staat de kaart De Hogepriesteres voor intense betrokkenheid. Deze komt in het nieuwe jaar 2023 diep vanuit de onderbuik. Je voelt je intens betrokken bij iemand die je lief hebt en jullie weten nu elkanders gevoelige snaren te raken. Er gaat een onzichtbaar draadje van jou uit naar de ander en je kunt hem in dit jaar bijzonder goed aanvoelen. In de relatiesfeer kan er een sfeer ontstaan van zielsverwantschap. Maar als het in de relatie met iemand niet klopt dan dat zal het stemmetje in jou je signalen geven dat er iets aan de hand is.

De gevoelskaart
Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens gelukDe Aas van Zwaarden staat voor de emoties en mogelijkheden die in onze gevoelswereld aanwezig zijn. De kaart geeft je een kans om emoties die je dit jaar ervaart uit te kristalliseren en een juiste plaats te geven. Daardoor zal je ingevingen krijgen van `Oh ja, zo zit dat`. Bijvoorbeeld als je onder anderen bent en je niet prettig voelt of onzeker gaat voelen, je verstopt jezelf of overschreeuwt jezelf, kortom je doet jezelf te kort. Het is een jaar om je gevoelens verder te begrijpen en ontwikkelen en sterker in je schoenen te gaan staan. De voornemens die je dit jaar bedenkt op dit vlak helpen je om meer tevreden te zijn en goede plannen die je gemaakt hebt om te zetten in vorm. Ga jouw ideeën hierover dus concreet maken.

De gedachtekaart
Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens gelukDe kaart Aas van Pentakels herbergt het idee in zich dat er veel goede zaken in 2023 op je pad kunnen komen. De kaart heeft een hoop te bieden maar sust je ook een beetje in slaap met de mooie beloftes die erin verscholen gaan. En van beloftes alleen kun je niet leven dus laat je niet in slaap sussen doordat het lijkt alsof alles al goed zou zijn. De kaart geeft een kans aan die je kunt benutten. Aas van Pentakels staat symbool voor het realiseren of concretiseren van dingen. Zoek de dingen op waar je gelukkig van wordt en bekijk of je geïnspireerd raakt om jezelf verder te ontwikkelen. Je kunt het op die manier zelf mogelijk maken dat je zaken geregeld krijgt die je eerder voor onmogelijk hield.

© Willem Kunst, erkend astroloog
Bedankt voor je bezoek aan www.astrokunst.nl. We hopen je snel weer te mogen verwelkomen!

 


Wil je meer weten over de tarotkaarten lees hier dan verder.
Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan. ram

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bokalen
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot

Terug naar het begin van de Tarot jaarhoroscoop Steenbok 2023
Tekst @ W.Kunst
Tarot jaarhoroscoop 2023 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

Scroll naar boven