Tarot jaarhoroscoop Steenbok 2024 gratis!

De Tarot jaarhoroscoop 2024 voor het sterrenbeeld Steenbok

Nu is de tarot jaarhoroscoop Steenbok 2024 geen 1,90 meer maar gratis!

Tarot jaarhoroscoop 2024 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

In deze tarot jaarhoroscoop Steenbok 2024 kun je lezen waar je je spiritueel en psychologisch verder kunt ontwikkelen. Je komt er snel achter wat 2024 jou te bieden heeft op het gebied van carrière, financiën, liefde, familie, vriendschap en gezondheid. Wil je weten waar je geluk zit het komende jaar of waar je voor moet waken? Kies dan nu voor de wijsheid van de Tarot, want je leest het hier. Deze horoscoop is geschreven door Willem Kunst, al ruim 28 jaar praktijkvoerend astroloog en tarotist.

Beste Steenbok,
je leest en begrijpt deze teksten het beste als je in je achterhoofd de gedachte houdt dat jij van nature iemand bent met een betrouwbaar, standvastig en ambitieus karakter. Je hebt behoefte aan een vorm van discipline en wilt behoedzaam je weg gaan. Je hebt een goed ontwikkeld doorzettingsvermogen en je kunt daardoor, als je dat wilt, het geduld opbrengen om te verwezenlijken waar jij naar verlangt. Dit kan aan de andere kant maken dat je soms star over kunt komen en te hoge eisen aan jezelf en de anderen stelt. Je bent iemand die een overwegend praktische instelling heeft en een aangeboren realiteitszin. Hierdoor kun je soms, als je de behoefte hebt om dingen te overdenken, jezelf terugtrekken en een ernstige indruk achterlaten op de mensen om je heen. Je bent iemand die over goede organisatorische bekwaamheden en leiderschapscapaciteiten kan beschikken. Je kunt soms wat sarcastisch zijn en te kritisch op jezelf en de anderen reageren.

Inleiding
De eerste kaart staat voor het hoofdthema van de jaarlegging kortom, `waar gaat het dit jaar over`. De hoofdkaart duidt het thema aan dat dit jaar het belangrijkste is. Het legt de thema`s bloot die in 2023 een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar in 2023 het beste mee om kunt gaan.
De tweede kaart staat voor de gevoelswereld. Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.
De derde kaart staat voor de gedachtewereld. De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes. De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

De hoofdkaart is De dood

Je hebt dit jaar als hoofdkaart een kaart uit de Grote Arcana. De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven  van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal  is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen.

Algemeen

De kaart De Dood staat voor het einde van een bepaald thema. Er wordt iets afgerond waardoor het kan verdwijnen. De kaart staat voor afscheid nemen en dit kan fysiek, geestelijk of emotioneel zijn. De meeste tijd gaat deze kaart over iets waar je nu emotioneel en/of met je verstand mee bezig bent.  Het is tijd om oude gewoontes of gedachtes los te laten, de ketens vanuit het verleden te verbreken en je zelf hierdoor te transformeren tot een vrijer mens. Een mens dat meer de baas wordt over zijn eigen emoties en gedachtegangen.  Het is daarom niet zo´n enge kaart als dat het lijkt omdat wat eens werkte, nu niet meer werkt. Je wilt het gewoon anders in dit jaar. De verandering is spannend omdat je het oude achter je laat. Dit komt omdat je  aan het begin staat van een  nieuwe manier van omgaan met je  gevoelens. Deze innerlijke verandering, die bevrijdend werken kan, zou ook kunnen betekenen dat je zover bent dat je banden kunt verbreken die niet goed voor jou zijn. Banden waarin jij niet gezien wordt. Banden waarin jij te lijdzaam bent. Door door de angst heen te breken van de opvattingen die mensen over jou hebben, kun je je eigen pad in dit jaar gaan vinden. De dood is als het blad aan de boom, het blad valt, wordt verteerd en transformeert in nieuw leven. Dit kan natuurlijk op sommige gebieden pijn  doen maar deze ervaringen zullen je op den duur helpen om meer inzicht te ontwikkelen en niet voor dingen te kiezen die je uiteindelijk leed brengen. Het kan gepaard gaan met onbehaaglijke ervaringen maar het kan ook heel bevrijdend zijn. De Dood staat voor transformatie en verandering.

Werk

De kaart De Dood betekent dit jaar in jouw werk dat je aan het einde van een project bent gekomen. Maar het betekent ook dat je werk routine is geworden en dat er geen uitdaging in zit omdat je of door jezelf of door je omgeving geen groei meer beleeft. Je zit in je comfortzone maar het levert geen nieuwe ervaringen meer op en je wordt er niet blij van. Het is tijd om een stap verder te gaan en je nek uit te steken, te kiezen voor de dingen waar je heimelijk naar verlangt in je maatschappelijk leven.

Relatie

De kaart De Dood staat in de liefde voor heimelijke verlangens maar ook voor het feit dat je liefdesbanden een beetje stilstaan. In de relatiesfeer is er routine ingeslopen en de spanning is eraf. Durf te tonen waar je heimelijk naar verlangt. Durf jezelf te zijn. Het kan zijn dat er in dit jaar een/de relatie hierdoor eindigt. Wat dat eigenlijk zegt, is dat je binnen die relatie nooit jezelf hebt kunnen zijn. Soms wijst deze kaart op geheimen of  pijnen van de partner. Ook hiervoor geldt dat er gewerkt moet worden aan openheid.

De gevoelskaart is Staven Aas

De Staven Aas staat voor de  emoties en mogelijkheden die in onze gevoelswereld aanwezig zijn. De kaart geeft je een kans om emoties die je in dit jaar ervaart uit te kristalliseren en een juiste plaats te geven. Daardoor zal je ingevingen krijgen van `Oh ja, zo zit dat`. Bijvoorbeeld als je onder anderen bent en je niet prettig voelt of onzeker gaat voelen, je verstopt jezelf of overschreeuwt jezelf, kortom je doet jezelf te kort. Dit is een jaar om je gevoelens verder te begrijpen en te ontwikkelen en sterker in je schoenen te gaan staan. De voornemens die je dit jaar bedenkt op dit vlak helpen je om meer tevreden te zijn en goede plannen die je gemaakt hebt om te zetten in vorm. Ga jouw ideeën hierover dus concreet maken.

De gedachtekaart is Ridder van Staven

De Ridder van Staven staat voor wat jij als mens in huis hebt.  Als je in balans bent kun je je krachten en energie op een positieve manier richten.  De kaart geeft aan dat jij dit jaar daadkrachtig bent en de dingen die je wilt in uitvoering kunt brengen. Het spreekt voor zich dat je dat wat je wilt wel overwogen kiest. De route die je met deze kaart inslaat zet een treintje op het spoor wat zomaar niet meer kan veranderen. Als je zeker bent komt jouw idee-trein op het juiste station op zijn plaats terecht in dit jaar.

© Willem Kunst, erkend astroloog
Bedankt voor je bezoek aan www.astrokunst.nl. We hopen je snel weer te mogen verwelkomen!

 


Wil je meer weten over de tarotkaarten lees hier dan verder.
Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan. ram

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Tarot jaarhoroscoop 2024 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bokalen
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bakalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt. Meer info tarot

Terug naar het begin van de Tarot jaarhoroscoop Steenbok 2024
Tekst @ W.Kunst
Tarot jaarhoroscoop 2024 Steenbok gratis over liefde, geld, relatie en levens geluk

Scroll naar boven