Zomer horoscoop 2024

Zomerhoroscoop 2024: Wat Brengt de Liefde?

De zomer van 2024 belooft een seizoen vol romantiek, verrassingen en diepgaande verbindingen te worden. Of je nu single bent of in een relatie zit, de sterren staan gunstig voor liefdesavonturen en emotionele groei. Ontdek wat jouw sterrenbeeld te wachten staat op het gebied van de liefde deze zomer.

Zomer liefde 2024. Wat voor spannends staat er voor jou te wachten

Sterrenbeeld Ram Horoscoop Ram wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(21 maart  –  19 april)

Beste Ram, er kunnen wat spannende zaken ontstaan in jouw liefdesleven. De planeet van de liefde gaat tijdelijk minder gunstig voor je staan. Je kunt hierdoor in de eerste maand van deze zomer wat meer in conflictjes belanden met de mensen die je lief hebt.
Dit komt vooral doordat je zeer open kunt staan voor de mensen om je heen en dat is niet bevorderlijk voor jouw goede stemming.
Je kunt dan ook wat feller uit de hoek komen en daardoor irritaties oproepen bij de mensen rondom jou. Rammen kunnen opvliegend zijn en vooral als ze niet zo lekker in hun vel zitten, houd jezelf dus ook goed in de gaten.
Schiet niet op de ander, maar probeer je stoom af te blazen op iets waar anderen geen last van hoeven te hebben. Voor de rest zit je bomvol met plannen en weet je je enthousiasme goed over te brengen op anderen.
De keuzes die je in de afgelopen tijd gemaakt hebt, zul je nu met verve verdedigen. Houd ook oog en aandacht voor je zakelijke aangelegenheden, houd deze goed op orde, ook al wil je je in deze tijd daar eigenlijk niet zo mee bezighouden.

Vanaf de tweede helft van deze zomer bloeit je liefdesleven op en beleef je mooie momenten. Je wordt initiatiefrijk in de liefde en weet wat je wilt. Je hebt de kracht en passie om de ander te overtuigen van jouw liefde.
Of je nu single bent of niet, er zal veel geflirt worden. Als single is het een goede tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. En als je al een relatie hebt, dan ben je in staat om jouw lief geheel in het zonnetje te zetten.
Je kunt volop genieten van de zomer. Als het weer meewerkt, spenderen jullie veel tijd op het terras, in de natuur of aan het strand. Je voelt je vrij en onbevangen, en toont jezelf zoals je werkelijk bent. Dit zijn de basis voor echte liefde.

Er komt dus een tijd aan waarin je volop kunt genieten van de zomer. En als het weer dan eindelijk ook mee gaat werken zul je samen veel tijd spenderen op het terras.  Of met een geliefde samen in de natuur zijn of heerlijk op het strand liggen.
Het wordt werkelijk een tijd om je vrij en onbevangen te voelen. zodat je aan de ander te tonen en te geven zoals jij werkelijk bent.  Het zijn de basiselementen die je dan beleeft om aan echte liefde te werken.

Je geniet er deze periode van als de anderen tegen jou zeggen wat ze voelen en wanneer je in staat bent om die ander met raad en daad bij te staan.
Het kan wel wat hommeles zijn in de werksfeer en lijken alsof je met sommigen niet meer op één lijn zit. Maar als je je charme gebruikt zal het allemaal wel mee gaan vallen.

Sterrenbeeld Stier Zomerhoroscoop Stier wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(20 april – 20 mei)

Beste Stier, in het eerste gedeelte van deze zomer begint er steeds meer een fijne tijd voor jou te ontluiken. In de liefde kun je voor leuke belevenissen komen te staan.
Maar dat is waarschijnlijk ook niet zo’n wonder, want je bent je zeer bewust van je uitstraling, dus ook van dat wat je daarmee bij anderen op kunt roepen. Je komt lekker in je vel te zitten en ook al begint de zomer druilerig, jij laat je niet uit het veld slaan.
Je hebt behoefte aan samen zijn, het gezellig hebben en aan aandacht voor echte intieme liefde.

In deze periode zal de rode draad zijn dat je respect afdwingt op je werk en thuis. Daardoor reageren de mensen vriendelijker op jou.
Je kunt nu veel voor elkaar krijgen, zowel op het persoonlijke als het zakelijke vlak.
Het is een prima tijd om te solliciteren, want je weet je nu uiterst vriendelijk en helder te presenteren.

Een Stier is geboren om te genieten en de kans om daar vol van te genieten is nu aangebroken. Laat de kansen en het levensgenot niet door je vingers glijden.
Zie het als een tijd waarin je de rijpe vruchten van jouw bestaan kan vinden en plukken.

Waarschijnlijk wordt er vanaf het tweede gedeelte van deze zomer door iemand of meerdere mensen in jouw omgeving op een emotionele manier een beroep gedaan op jouw dienstbaarheid.
Want vanwege je fijne uitstraling maak jij een sterke en betrokken indruk op anderen en dat trekt mensen aan. Het is goed om voor anderen klaar te staan, maar het is ook goed om te kijken of de motieven van die ander oprecht zijn.
Vraag je af of jij de juiste persoon bent om die ander te helpen. Maar meer nog hoe je die persoon zou kunnen helpen. Het is belangrijk om voor dit laatste oog te hebben. Omdat jij wat minder energiek kunt zijn dan anders.
Je zou wel meer willen, maar dan moet je het ook allemaal wel aankunnen.

<p>Je kunt in de communicatie op heimelijke tegenwerking stuiten. Zorg dat in alles wat je doet, je transparant bent zodat je de ander geen wapens in handen geeft om jou aan te vallen.
Wie weet is er iemand die jaloers is op wat jij de laatste tijd voor elkaar gebokst hebt. Tenslotte had je een goede tijd in de liefde en ging het in jouw werksfeer goed.
Je bent een Stier, dus van nature kun je de dingen goed structureren en vormen, maak daar in deze situaties gebruik van.

Sterrenbeeld Tweelingen Zomerhoroscoop Tweelingen wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(21 mei – 20 juni)

Beste Tweelingen, ondanks het vervloekte weer zit jij in een redelijk goede periode. Waarschijnlijk heb je een fijne tijd in de liefde gehad en is jouw leven meer in balans geweest dan anders. De dingen konden wat gemakkelijker gaan.
Dat gaat aan het begin van deze zomer iets minder worden, maar wees niet bevreesd, alle het goede wat je hebt opgebouwd verdwijnt niet.
Het enige wat er gebeurt, is dat het vanzelfsprekende er vanaf gaat, je zult nu simpelweg wat meer moeite moeten doen om het fijn en gezellig te hebben.
In je liefdesleven zal je soms even beter moeten uitleggen hoe jij je voelt, maar ook wat attenter moeten zijn op hoe die ander zich voelt.
Als single kun je nu iemand ontmoeten waarvan je dacht dat zo iemand nooit bij je zou passen. Maar op de een of andere manier kan deze ander iets strijdvaardigs in jou oproepen waardoor je uit je comfortzone moet stappen.
En als je het lef hebt kun je in een spannende en uitdagende relatie terechtkomen. Deze spanningen kunnen ook in een vaste relatie ontstaan mits je je heimelijke verlangens en gevoelens durft uit te spreken.
Door extra spanningen te creëren kan jouw liefdesleven, als dat nodig is, weer nieuw leven ingeblazen worden.
In de liefde is het belangrijk dat je wel initiatieven blijft nemen en niet te afwachtend wordt, want dat kan geïnterpreteerd worden als desinteresse.
Gezondheid en daarmee dus goed zorgen voor jezelf is een ander belangrijk thema wat nu speelt. Wees zuinig met de energie die je hebt.Verkorten met AI

Deze zomer is voor jou wat onbevangen en emotioneel begonnen en mede daardoor kan er ook iets tevoorschijn komen wat met jouw verleden te maken heeft.
Voor jou is het belangrijk om jouw gevoelens serieus te nemen. Laat je er niet toe verleiden om te rationeel naar jezelf te kijken.
Door de onbevangenheid die je gevoeld hebt, kun je oude grenzen verleggen en je bevrijden van ideeën en/of moraliteiten die jou de weg versperren om te genieten.

Kon je wat minder je liefdesgevoelens etaleren en was je wat stiller op dit gebied aan het begin van de zomer, vanaf het middelste gedeelte komt daar verandering in.
In de liefde ben je in staat je weer krachtiger te uiten en je weet wat je wilt. Door deze doortastendheid lukt het je beslist om jouw liefdesleven een nieuwe impuls te geven waardoor je vanzelf allerlei nieuwe mogelijkheden ziet.
Het begin kan dan misschien wat stroef zijn deze zomer, maar voor jou wordt het uiteindelijk een echte feesttijd.
Als je een feestelijke vakantie wilt, plan hem dan zo midden juli, dan staat jouw Venus het gunstigst voor jou. Want Venus is immers de planeet van de liefde.

Sterrenbeeld Kreeft Zomerhoroscoop Kreeft wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(21 juni  –  22 juli)
Beste Kreeft, voor jou begint de zon te stralen en ook al doet hij dat in het begin van deze zomer nog niet echt voor iedereen, hij doet het dus wel voor jou. En dit gebeurt vooral op het gebied van de liefde.
Er breekt warempel een fijne tijd aan voor jou, een tijd vol met goede beloftes.

Het is deze zomer een periode voor jou om aan de anderen te laten zien wat je waard bent. Zet jezelf een poosje als numero één neer zodat je toekomt aan je eigen verlangens. Je hoeft tenslotte niet altijd klaar te staan voor de ander.
Daarbij is het voor jou een goede tijd om aan je sociale leven te werken. Mocht je wat gespannen en sneller geïrriteerd zijn dan anders, grijp dan deze tijd aan om met je geliefden te bespreken waarvan je last hebt.
Maak van je hart geen moordkuil en wees niet bang voor een eventuele afwijzing. Ruzie of anders gezegd een redetwist, hoort nu eenmaal bij het leven zolang je maar respectvol naar elkaar kunt blijven.
Voor jou is dit belangrijk om te beseffen. Omdat jij het commentaar of het tonen van je mening, zeker op het gevoelsvlak, nu direct persoonlijk kunt maken. Probeer de dingen daarom van een afstand te bezien, zodat ze niet zo heftig binnenkomen.

In deze zomer kun jij je bevrijden van oude lasten. Je bent van nature iemand die veel en graag doet en/of zorgt voor anderen. Anderen vinden dit soms zo vanzelfsprekend dat ze het niet eens meer waarderen. Daar kun je nu verandering in brengen.
Heroriënteer je op de vraag voor wie je er echt moet zijn, maar vooral ook ‘hoe’ je er moet zijn. Als je teveel zorg ontneemt aan de ander, ontneem je hem ook de kans om het zelf te doen of te leren.
Het mooie hiervan is, mits het je lukt om bepaalde zaken los te laten dat jij dan ook echt vakantie hebt!

In de laatste maand is de roze wolk langzamerhand opgetrokken en dat betekent voor jou dat de dagelijkse realiteit wederkeert. Het is een tijd waarin je mentaal getest wordt.
Je zult veel pittige gesprekken moeten voeren waarin je je mening duidelijk en helder kunt verwoorden. Plannen maken voor de komende maanden kun je dan ook het beste in deze periode doen.

Sterrenbeeld Leeuw Zomerhoroscoop Leeuw wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(23 juli – 22 augustus)

Beste Leeuw, de zomer begint voor jou qua liefde niet echt geweldig, het is niet goed, maar ook niet slecht. De liefde is er wel, maar zoals het begin van de zomerzon zit ook zij veel achter de wolken. Je kunt het gevoel hebben dat je even op jezelf staat.
Jouw geliefde of een goede vriend(in) kan ergens een compleet andere mening over hebben dan jij. En dit kan aan jou vreten waardoor je wat naar binnen geslagen raakt. Zorg dat je van je hart geen moordkuil maakt, meestal is het sop de kool niet waard.
Dit emotionele begin van deze zomer kan maken dat je er even tussenuit wilt. Of dit nu mogelijk is of niet, het kan je wel helpen om zaken te relativeren en een plek te geven.

Ook in het sociale leven kun je momenteel enige weerstand ondervinden, omdat er van je verwacht kan worden om ideeën werkelijk om te zetten in realiteit.
Dit zal vooral doorwerken op het emotionele vlak want daar kan van je gevraagd worden om meer rekening te houden met de ander.
Ten aanzien van gevoelszaken moet jij toch enigszins op blijven letten. In je enthousiasme kun je ergens ‘ja’ op zeggen en niet veel later door iets anders, wat je interessant vindt, het toch weer vergeten.

Maar vanaf juli wordt alles anders en beter. Je liefdesleven komt weer in bloei te staan en je hebt weer zin om met volle teugen van het leven te genieten.

Stilstaan is op dit moment niet echt jouw sterkste kant. Vandaar dat je in het heden iemand bent die gemakkelijk meeleeft, maar de volgende dag al vergeten is wat er gespeeld heeft. En hoogstwaarschijnlijk heeft niet iedereen om jou heen die karaktertrek.
Maar dat neemt niet weg dat jouw uitstraling zeer aanstekelijk op je omgeving inwerkt. En dat is ook een belangrijke rol die jij als leeuw vervult, namelijk het enthousiasmeren van de mensen om je heen.
Als jij dit doet met ietwat meer verantwoordelijkheid dan ben jij het motortje waar ander enenergie uit kunnen putten.
In de liefde is het een mooie tijd voor jou. Je plukt nu de vruchten van wat je aan anderen gegeven hebt.

Kortom, vanaf juli, begint jouw echte vakantietijd en wordt het er eentje om uitbundig te vieren. Je voelt je als de zon en je wilt aanbeden worden, je over kunnen geven aan alles wat lekker en fijn is.
Je bent nu meer dan anders tevreden, zolang er aan je verlangens voldaan kan worden. Beminnen, liefhebben genieten van de natuur, de pracht van de eenvoud en het genot van het levensspel. Wat wil een leeuw nog meer in zijn vakantie?

Sterrenbeeld Maagd Zomerhoroscoop Maagd wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(23 augustus – 22 september)

Beste Maagd, voor jou begint deze zomer niet slecht. Je kunt dan wel niet over bergen energie beschikken of zeer fanatiek zijn in de dingen die je als jouw plicht ziet. Maar je hebt wel de drive om je meer over te geven aan het plezante van het leven.
Als je zeer plicht gevoelig bent dan kun je als maagd, onder wie velen van nature een groot arbeidsethos hebben, je wat schuldig gaan voelen omdat je eigenlijk gewoonweg nu meer wilt luieren en genieten.
Het kan daarom een goed idee zijn om, als het lukt, een uurtje per dag op jezelf te zijn en even niets te hoeven. Ontspannen bij een glas wijn of een kopje thee, wat mijmeren en voelen waar je staat.
En wie weet kom je wel tot verrassende ontdekkingen. Soms is een kleine koersverandering al meer als voldoende. Dat kan heel bevrijdend uit te werken. En wie weet vind je deze koers in deze periode.

Waarschijnlijk levert het even op jezelf zijn jou ook weer nieuwe energie op. Je voelt je dan vanzelf steeds fitter en initiatiefrijker worden. Dan wil je eropuit en leuke, gezellige dingen doen.
En als er dan zo af en toe een moeilijk gesprek is, dan ben je in staat om genoeg afstand te behouden om te zien waar het werkelijk over gaat.
De innerlijke balans die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat je veel meer kunt genieten van de liefde en van al het fijne wat het leven te bieden heeft.
En als de zon echt gaat schijnen dan ben jij er zeker van dat ook jij je over kunt geven aan het genieten van wat zich aandient.
De zon laat in de zomer de mensen toe om zich te amuseren, gas terug te nemen en zich op te laden. Wand de herfst is de tijd om weer actiever te worden.

Zorg dat je in deze tijd de liefde aanpakt met beide handen. Ga er voor en creëer de wereld waarin jij wilt zijn. Waarin je jouw liefde kunt uiten, maar het voor de anderen ook mogelijk maakt om deze aan jou te geven.

Vanaf midden juli is het ook belangrijk om niet te veel naar binnen gericht te zijn, omdat je dan de dingen te zeer kunt uitvergroten. Als de zomer vordert zal jouw zelfvertrouwen toenemen en breekt er een fijnere tijd voor jou aan.
Een tijd waarin je helderder krijgt waar je in je leven naartoe wilt. In de liefde is het belangrijk om te blijven communiceren, omdat dit voor de nodige relativering kan zorgen.
Hierdoor lukt het je mogelijk ook beter om te zorgen dat als er misvattingen zijn, deze niet persoonlijk opgevat hoeven worden.

Sterrenbeeld Weegschaal Zomerhoroscoop Weegschaal wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(23 september – 22 oktober)

Hoewel het weer niet denderend was, heb je toch een redelijke lente gehad. En die tendens zet zich voort, maar er verandert wel wat op het liefdesvlak. Kon je tot voor kort nog gemakkelijk communiceren met de ander en je liefde uiten, dit gaat nu wat minder worden.
Niet dat dit erg is, je moet vanaf nu er rekening mee houden dat je meer je best moet doen en vooral als het om emoties gaat.
Wat eerst je gemakkelijk af ging en luchtig bleef, kan nu wat meer impact hebben waardoor je wat minder rationeel moet reageren en meer vanuit je gevoel zult reageren. Door je inlevingsvermogen te gebruiken vermijd je onnodige conflicten.

Jouw leventje komt even in een rustig vaarwater terecht zodat je zowel fysiek als geestelijk bij kunt tanken. Maak hier zoveel mogelijk gebruik van zodat je kunt zorgen dat je goed in je vel zit.
De natuur ingaan zal je goed doen, het helpt je even in een ander ritme te komen dan in de waan van elke dag.
Het geeft je de tijd en de ruimte om het leven te relativeren om zodoende te achterhalen waar de weerstand die je in deze tijd kunt voelen, vandaan komt.
Waarschijnlijk zal een vakantie je zeer goed doen en is het tijd om je te richten op de mensen die dichtbij je staan. Door op tijd rust te nemen kun je gebruikmaken van de kracht die je nu ervaart, om mild en meelevend te reageren op je omgeving.
Doordat je door de ogen van de anderen mee kunt kijken, kun je ervoor zorgen dat je veel goeds voor elkaar krijgt. Zolang je maar merkt dat je niet te veel vanuit je eigen gedachten en gevoelens gaat. Dan zal dit positiviteit opleveren.

Vanaf midden juli breekt er een betere periode aan. In deze tijd zal je liefdesleven oplaaien. Je hebt behoefte aan romantische en warme avonden waarin je met jouw geliefde alles wilt bespreken.
Samen een goed glas wijn en een goed gesprek, dat is voor jou de bakermat om je lustgevoelens op te wekken. Je komt zwierig over en door je lieflijke uitstraling zal je heel wat aandacht oproepen bij anderen. Het is een tijd dat je een gloed om je heen hebt die net als honing de bijen naar zich toetrekt. Als single is dit een bijzonder leuke tijd omdat je kans maakt op meerdere ontmoetingen. Dit komt ook omdat je opener staat en ter per se een eisenlijstje bij je hebt waar de ander aan moet voldoen.
Juist nu sta je opener voor de ware liefde! En wie weet komt deze uit een onverwachtse hoek.

Sterrenbeeld Schorpioen Zomerhoroscoop Schorpioen wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(23 oktober – 21 november)

Beste Schorpioen, het was een slechte lente en een wat mindere tijd voor jou. Wat dat betreft leek jouw leven even parallel te lopen aan het weer. Maar het weer krijgt steeds minder grip op jou. Er breken nu betere tijden aan.
Je contacten gaan weer vlotter lopen en je wordt gemakkelijker in de omgang. Er kan in deze tijd een loden last van je afvallen, doordat je het aandurft om je te bevrijden van oude gewoontes die eigenlijk op jou drukten.
Je voelt deze eerste periode je levensenergie toenemen. Je weet nu duidelijker wat je wilt en ook hoe je dit directer over kunt brengen.
Vandaar dat je in deze tijd constructieve gesprekken kunt voeren waarin je duidelijk maakt wat je wenst van de anderen op het gebied van liefde en vriendschappen.
Ook in de familiesfeer ben je nu in staat om zaken die zijn blijven liggen te bespreken en op te lossen.

De zomer begint voor jou met de belofte dat je een leuke tijd tegemoet gaat in de liefde. Je kunt de banden met hen die je liefhebt aanhalen en verstevigen.
Je weet je leefomgeving gezellig en warm te maken waardoor de anderen graag bij jou op bezoek komen. In de relatiesfeer begint een periode om je weer meer gelukkig te kunnen voelen en zeker omdat je nu ook zelf meer in staat bent om open en kwetsbaar te zijn.
Als je in een vervelende fase zit in je relatie dan is dit een tijd om aan verbetering te werken. Handel uit liefde en laat zien waar je naar verlangt en wat jij wilt geven.
En zodoende kun je kiezen tussen ‘ja, we gaan ervoor’ of ‘nee. Alsook ik kan jou niet geven wat jij wilt en vice versa`. Hoe dan ook kan deze tijd helend zijn waardoor er een goede bodem gelegd wordt om ware liefde te vinden.

Vanaf midden juli breekt er een tijd aan van rust en plezier. Stel je open voor het genot wat de zomer met zich meebrengt. Het kan voor jou een aangename tijd zijn waarin een nauwe betrokkenheid van jou naar anderen de hoofdrol speelt.
Door je charmante en vriendelijke uitstraling weet je de anderen te overtuigen. Zij zijn daardoor bereid om, zonder al te veel moeite, jou te steunen bij de dingen die je de aankomende tijd wilt doen.

Je bent niet iemand die van nature met allerlei emoties strooit en daardoor zou je onkwetsbaar kunnen lijken.
Geef de anderen in deze periode niet de kans om jou als hard en ongevoelig te zien, maar als iemand die wel degelijk dingen voelt, maar deze in eerste instantie zelf analyseert en onderzoekt.
In de liefde is het een spannende tijd omdat er soms kleine conflictjes zullen ontstaan, juist doordat je er nu op betrapt kunt worden dat je niet het achterste van je tong laat zien.
Maar als jij niet op alle slakken zout legt, zal het waarschijnlijk allemaal wel meevallen.
In dat geval kun je juist een interessante tijd tegemoet gaan in de liefde, omdat je de grenzen van tolerantie naar de ander toe kunt verleggen.

Sterrenbeeld Boogschutter Zomerhoroscoop Boogschutter wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(22 november – 21 december)

Beste Boogschutter, het begin van de zomer is voor jou zoals het weer een beetje is. Je moet je best doen om het leuk te hebben en de dingen gaan niet vanzelf.
In plaats van een T-shirt moet je een trui aan. En zo is dat mentaal ook een beetje voor jou.
Je kunt nu even niet onbekommerd door het leven stappen en gaan waar je maar wilt.
Het kan lijken alsof je door onbekende krachten tegengehouden wordt in je dadendrang. Je kunt nu het gevoel hebben dat je meer moet uitleggen dan anders.

Jij kunt wat lastige gesprekken moeten voeren waarin je aangesproken wordt op jouw verantwoordelijkheden.
Loop hier niet voor weg en maak je er vooral niet te kwaad over. Indien je je open blijft opstellen, kun je in deze tijd veel nieuwe en interessante dingen leren.

In de liefde is het een periode waarin communicatie zeer belangrijk is. Als je een goede relatie hebt dan zul je je in deze tijd gesteund voelen.
En als dat niet het geval is, zul je jezelf af moeten vragen waarom je deze steun niet krijgt.
Het is nu wat lastiger om gemakkelijk contact te leggen en het kost allemaal wat meer moeite.
Als single kun je nu niet op je automatisch piloot laten zien dat je iemand leuk, aardig of interessant vindt. Je moet je nu echt uitsloven.
Maar wie weet zorgt dit er juist wel voor dat de ander ziet dat je hem of haar echt graag wilt. En dat gevoel geeft natuurlijk bij die ander wel een goede impuls.
Maar ook als je een Boogschutter bent met een relatie, dan geldt het dat je nu meer je best moet doen om het fijn te hebben.
Richt je nu meer op je innerlijk en de behoeftes van je dierbaren.

Vanaf de tweede week van juli wordt het weer langzamerhand beter. In deze tijd zal je liefdesleven oplaaien.
Je hebt behoefte aan romantische en warme avonden waarop je met jouw/een geliefde alles wilt bespreken.
Samen een goed glas wijn en een goed gesprek, dat is voor jou de bakermat om je lustgevoelens op te wekken.

Je beschikt in deze tijd over een groot zelfvertrouwen. Je zult daardoor niet erg onder de indruk raken van de mensen die je toch enigszins willen tegenwerken.
Je gaat de uitdagingen aan die er op je pad komen. Let wel een beetje op dat je emotioneel niet te fel reageert op je omgeving.

Sterrenbeeld Steenbok Zomerhoroscoop Ram wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(22 december – 19 januari)

Beste Steenbokken, de zomer begint een beetje kaal voor jullie. Je zou kunnen zeggen dat het weer een beetje aangeeft hoe de zomertijd voor jullie begint.

Het wordt een beetje een schraal begin waarin je je emotioneel wat op slot en onbegrepen kunt voelen.
Het is met name een vermoeiende tijd voor je. Je bezit niet al te veel energie en je kunt het gevoel hebben dat je veel alleen moet doen.
De contacten met anderen kunnen soms wat frustrerend verlopen en het kan lijken alsof je meer en harder moet vechten om je eigen plekje te behouden.
Je doet er dan ook goed aan om te zorgen dat je rekening houdt met je mentale en fysieke vermoeidheid.
Stap dus vooral niet in de valkuil die sommigen van jullie Steenbokken kunnen sieren, namelijk dat je dát wat je doet, ook heel goed wilt doen.

Op het maatschappelijk vlak en in de vriendenkring kan wat gemorrel ontstaan doordat je niet voor iedereen direct klaar wilt en kunt staan.
Maar wat zij moeten begrijpen is dat het voor jou nu de tijd is om je motor weer op te laden.
In die zin is het niet alleen goed om te bekijken wat de dingen jou waard zijn, maar ook om te overdenken wat je wel en niet wilt en waar je je wel en niet voor wilt inzetten. Je doet er goed aan om nu beter voor eigen innerlijke behoeftes te zorgen dan voor het plichtsgevoel wat anderen bij jou oproepen.
Je zou jezelf beter kunnen beschermen en meer kunnen focussen op belangrijke zaken, dit zal je helpen bij een goede start van deze zomer

Doordat jij in aanleg een wintertype bent, heb je niet zo veel behoefte aan franje en extremiteiten in je leven. Jouw Sterrenbeeld staat precies tegenover de geboorte van de zomer. Het is voor jou een tijd om af te dalen van de hoge bergen en je te mengen in het groene en frisse leven in het dal.

Wat hier symbolisch mee bedoeld wordt, is dat ook voor jou er een tijd aangebroken is om je te laten gaan en te genieten van de schoonheid die inmiddels om je heen is ontstaan.

Er bestaat een goede mogelijkheid dat veel van jullie bijzondere veranderingen meemaken (ook in de liefde). Ervaringen die je kijk op de wereld en op jezelf op den duur behoorlijk zullen beïnvloeden. Van belang is dat je niet bang bent om nieuwe wegen in te slaan, ook al horen deze eigenlijk niet bij waar je vandaan komt. Deze veranderingen kunnen je zeer verrijken. Als je ooit gedacht hebt `ik wou dat het anders kon` dan kan dit juist nu. Let natuurlijk wel op wat jouw ondernemingen voor gevolgen hebben voor anderen.

In de liefde kan het van belang zijn om goed op de signalen van anderen te letten. Je kunt, als je te weinig aan rust en vreugde toekomt, de anderen verstikken met jouw onbuigzaamheid. Dit komt doordat de meeste Steenbokken bij verhoogde spanning verstarren en zich vastklampen aan oude zekerheden.

Sterrenbeeld Waterman Zomerhoroscoop Waterman wat brengt de zomer qua liefde, vriendschap, relaties en vakantie, vreugde.

(20 januari  –  18 februari)

Beste Waterman, jij zit redelijk goed in je vel en je komt, als het leven je niet tegen heeft gezeten, uit een goede periode.
Een periode waarin liefde en goede contacten met familie en vrienden een grote rol hebben gehad. Ondanks het slechte weer en de depressie die het weer over het begin van de zomer heeft gedrapeerd, start jij dus met een voorsprong.
Van belang is wel dat je beseft dat alles wat vanzelf goed ging, nu wat aan het veranderen is. De zelfverzekerdheid die er was veranderd in dat je nu meer moeite moet doen om fijne gevoelens te kunnen beleven. Maar als het goed is, heeft de lente voor jou de basis gelegd om dit ook te kunnen.
Je hebt je kunnen opladen op het geestelijke en het liefdesvlak.  Dus er moet genoeg voorraad zijn om er een fijne zomer van te maken.

Qua energie heb je niets te klagen, de planeet Mars brenger van kracht, lef en moed, staat zodanig gunstig voor jou dat je veel van je plannen en wensen zelf in vervulling kunt brengen.

Vanaf juli kunnen er wat misverstanden ontstaan in je relaties en met anderen. Er kan een kink in de communicatiekabel komen waardoor je niet begrepen wordt.
Het kan zijn dat je je, door de grote daadkracht die je nu ervaart, soms wat stelliger uitdrukt dan je bedoeling is.
De kans is groot door de kracht van de planeet Mars dat je wat ongenuanceerder bent. Zodoende kun je in onnodige conflicten terechtkomen en met name met de mensen die je lief hebt. Deze kunnen verbaasd zijn dat je een poosje geleden zo lief was en nu zo fel.

Zo rond het tweede gedeelte van deze zomer kunnen er in de liefde wat strubbelingen ontstaan en is het voor jou soms lastig om onder woorden te brengen wat je bij iets voelt. Voor jou en degene die je lief hebt, kan het belangrijk zijn om zo af en toe in een gesprek even gas terug te nemen.
Bekijk eerst eens waar het werkelijk om gaat. Zo voorkom je dat de kleine irritaties, die door vermoeidheid of andere omstandigheden ontstaan, uit de hand lopen.

Sterrenbeeld Vissen

(19 februari  –  20 maart)

Beste Vissen, de lente bracht regen en slecht weer en het water is gestegen in de rivieren, maar dat heeft jou niet helemaal in een slecht humeur gebracht.
Jij hebt het geluk dat je al wat optimistisch kunt worden en meer kunt genieten van het samenzijn met anderen. Voor jou maakt het nu niet uit of dit binnen of buiten is. Voor jou geldt dat het nu mogelijk is om de gevoelens op elkaar af te stemmen, zodat er een verbondenheid gevoeld kan worden met hen die belangrijk voor jou zijn.

Op het emotionele vlak kan het over twee weken een mooie tijd worden. Maar er is een valkuil, want fysiek voel jij je waarschijnlijk enigszins uitgeput en verlang je naar de zon, je wilt eropuit. Je voelt dat de batterij weer opgeladen moet worden. Ga dus met je/een geliefde of goede vriendin een paar dagen of langer ertussenuit.
Besteed aandacht aan die dingen die zijn blijven liggen, zodat je weer gepassioneerd in het leven kunt staan. Maar wees vooral zuinig op je energielevel.
Zeker nu je meer dan anders kwetsbaar bent voor wat anderen van jou vinden. Door deze kwetsbaarheid kun je het gevoel hebben dat je veel meer onder vuur ligt. Ga daarom liever de persoonlijke confrontaties uit de weg. Trek niet op met mensen die jou niet blij maken.

In de liefde wordt het midden juni een aangename tijd. Je komt sexy over en je hebt een lieve uitstraling waardoor je jouw liefdesleven een mooie impuls kunt geven. Daarbij kun je, door deze sensuele sfeer die rondom jou kan hangen, heel wat bekijks krijgen. Een ander facet is dat je nu een zeer uitgebalanceerde uitstraling kan hebben die jou iets van spirituele sereniteit meegeeft.
Hoe dan ook belooft de eerste tijd van deze zomer jou op dit gebied veel goeds. De liefde belooft dat je meer kunt genieten van het leven en dat je je meer over kunt geven aan rust en sereniteit. Het is een tijd waarin je relaties kunt verbeteren of zelfs een echte relatie kunt opstarten. Deze tijd is meer dan flirten en genieten van intimiteit.
Dit begin van de zomer biedt je de mogelijkheid om dichter bij jouw eigen behoeftes te komen. Zodat je datgene op het liefdesvlak kunt gaan doen wat jou echt gelukkig maak

Als het goed is, heb je geluisterd naar je lijf en heb je je fysieke spanningsboog verminderd. Het bijtanken en een degelijke goede zelfzorg, is het belangrijkste voor jou in deze zomertijd, het is het fundament waar je nu een fijne tijd op kunt bouwen.

@Teksten: Willem Kunst


Conclusie

De zomer van 2024 belooft een magische tijd te worden voor alle sterrenbeelden. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe liefde of je bestaande relatie wilt verdiepen, de sterren staan gunstig voor romantische ontwikkelingen. Blijf openstaan voor de mogelijkheden en laat de magie van de zomer je liefdesleven betoveren.


Zoek je meer persoonlijke inzichten of wil je weten wat de toekomst nog meer voor jou in petto heeft? Bezoek dan onze uitgebreide horoscoop sectie voor gedetailleerde voorspellingen en astrologisch advies!


Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


 

Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’. De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven.
Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

Tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com

 

 

Scroll naar boven