Sterrenbeeld Boogschutter

Jouw sterrenbeeld Boogschutter de vurige optimistische zoeker Boogschutter sterrenbeeld

Je bent iemand met een joviaal, optimistisch en veelzijdig karakter die probeert om zich zo onbevooroordeeld mogelijk op te stellen. Zaken als inschikkelijkheid, vrijheidsliefde en oprechtheid zijn dingen die je hoog in het vaandel hebt staan. Door je spontaniteit kan je soms wat tactloos overkomen. Je kunt ertoe geneigd zijn om te overdrijven en het moeilijk vinden om naar anderen te luisteren.

Je bent iemand die waarschijnlijk van reizen houdt en graag onderweg is. Je hebt een idealistische en edelmoedige instelling maar aan de andere kant kan je je snel geprikkeld voelen. Je zal je waarschijnlijk uitstekend kunnen verwoorden en geneigd zijn om teveel over je zelf te spreken.

Je bent iemand die filosofisch van aard is en je bezit een grote behoefte  aan geestelijke kennis. Dit kan er ook voor zorgen dat je in eerste instantie (goed)gelovig bent. Het maakt je weldenkend, menslievend en innemend, maar door je sterke behoefte aan een geestelijke wereld kun je door een te naïeve houding ook een volgeling worden. Het kan daarom belangrijk zijn om iets te gaan bestuderen wat ervoor zorgt dat je zelf leert nadenken in plaats van een ander te geloven. Mensen die geloven realiseren zich vaak niet dat zij vertrouwen op de ervaring van een ander. En zoals bekend, wat goed is voor een ander, hoeft niet goed voor jou te zijn.

sterrenbeeld Boogschutter

Jupiter

Het Romeinse equivalent van ZEUS bekleedde de toppositie in het Romeinse godenrijk. Als god van de hemel, het daglicht, het weer en vooral de donder en de bliksem.
Hij verwierf deze positie deels door  identificatie met Zeus en deels doordat hij ROMULUS hielp de Sabijnen te verdrijven. Romulus bouwde een tempel voor Jupiter op de plek waar hij het eerst diens hulp had ingeroepen.
Met zijn tempel op het Capitool gold Jupiter als de oppermacht. Zijn priester (flamen Dialisi) trouwde met de priesteres van Juno Flaminica. Pas gekozen consuls richtten hun eerste gebeden aan Jupiter.
Hij beheerste internationale betrekkingen door de bemiddeling van een priesterraad. De bouw van een  Capitool — naar het evenbeeld van dat in Rome — in elke provinciestad bevestigde de politieke band tussen Rome als moederstad en de dochters die op haar leken.

Sterrenbeeld Boogschutter

In relatie

is een Boogschutter vurig maar ingetogen; behoefte aan geestelijke band; samen ontwikkelen; ijdel; eerst rond fladderen voordat ze hun ware liefde vinden; flirten graag

Boogschutter in de liefde

In de liefde ben je iemand die uitdagend wil zijn. Je wilt daarin je drang kwijt om gek en ongewoon te doen. Daarbij ben je iemand die van flirten houdt en volop kan genieten van de aandacht van anderen.

Voor jou is het erg belangrijk dat je je vrij voelt. Je houdt van spanning, iets om naar toe te leven. Toch ben je ook zeer romantisch ingesteld. Je wilt met je partner een droom kunnen najagen, een doel voor jullie samen hebben.
Je houdt van wat avontuur en zou je jouw partner saai gaan vinden, dan knapt er op den duur iets bij jou. Je wilt dat er leven in de brouwerij blijft.

Je bent trots van aard en sensitief ingesteld. Je kunt geneigd zijn om in eerste instantie op iemand te vallen die te meegaand is. Dit komt omdat je een tikkeltje eigenwijs bent en je niet snel de wet door anderen wilt laten voorschrijven. Deze onafhankelijkheidsdrang is mooi, echter leidt niet altijd tot gelijkwaardigheid in een relatie. In dit thema ligt dan ook verborgen wat je kunt leren in de relatiesfeer. Dit gaat erover je impulsiviteit van ‘oh, dat ga ik doen’ te leren beteugelen. Kortom, in de liefde zal je in jouw vrijheid moeten leren delen.

Dit kan lastig voor je zijn. Het gevoel dat je jouw dingen niet meer zou kunnen doen, vliegt jou aan. Je hebt ruimte nodig en geen belemmering. Toch werkt het naleven van deze impulsiviteit alleen bevredigend wanneer je ongebonden zou zijn.

In een relatie is de juiste remedie tegen de angst voor inperking, te zorgen dat je samen dingen vindt waar je jouw plezier en passie in kwijt kunt. Op die manier zal je je in de liefdesrelatie wel schikken naar je partner maar hoef je je niet te laten vangen. Zo blijf je jouw vrijheid ervaren en daarmee vrijheid in de relatie.

Seksualiteit van een Boogschutter

Een Boogschutter is een vurig type en in de liefde kan jouw heilige vuur omgezet worden in passie en een sterke behoefte aan seksualiteit. Niets is jou te dol, jij houdt van experimenteren. Je verovert graag de ander en kunt er ook volop van genieten als die ander door jou ook in vuur en vlam komt te staan. Op het seksuele vlak heb je niet veel nodig om geprikkeld te raken. Als gepassioneerde minnaar beleef je de seks graag op onvoorziene momenten en op de gekste plekjes.

Als jij lekker in je vel zit, ben je iemand die zeer ondeugend en uitdagend over komt. Je bent er meester in om een ander op het verkeerde been te zetten. Je houdt ervan om ondeugend te zijn en ietwat plagerig anderen uit te dagen. Liefde, flirten seksualiteit is voor jou in eerste instantie een spel. Een spel dat je speelt om anderen een beetje te choqueren en te kijken hoe ver je kunt gaan. Je beleeft hieraan veel plezier en als de anderen jou begrijpen, zien ze dat het eigenlijk allemaal onschuldig is.

In de liefde is het voor jou belangrijk om samen ergens naar toe te kunnen werken, er moeten gezamenlijke doelen en idealen zijn. Zolang jij met iemand kunt dromen om een betere toekomst te bereiken en jij voelt dat dit door jullie beiden gedragen wordt, dan ga jij ook daadwerkelijk voor jullie geluk en liefde.

Typeringen

Joviaal; optimistisch; veelzijdig; onbevooroordeeld; inschikkelijk; vrijheidslievende instelling; oprecht; tactloos; geneigd tot overdrijven; rusteloos; kan niet luisteren; houdt van reizen; is altijd onderweg; heeft vleugels aan zijn voeten;
is idealistisch en edelmoedig, doch kan zeer prikkelbaar zijn; kan zich uitstekend verwoorden, maar heeft daarbij de neiging veel over zichzelf te spreken; eigenzinnig; heeft een aparte vorm van humor

Het symbool van Jupiter  Boogschutter Jupiter Symbool

In de Glyfe van de planeetkracht Jupiter zien wij hoe stof bezield wordt, door de groeikracht als het ware meegenomen. Het stoffelijk bestaan (kruis) is dan ook aan groei onderhevig, levensgeluk, welvaart, gezondheid.
Planeet die bij Boogschutter hoort is Jupiter ook wel heerser van Boogschutter genoemd.
Boogschutter is een mannelijk teken.
Het temperament van een Boogschutter is Cholerisch Mensen die cholerisch zijn, kunnen de neiging hebben snel driftig te worden.

Kenmerken die bij een Boogschutter horen zijn:

Avontuurlijk, sportief, optimistisch, huichelachtig, betrokken, enthousiasmerend, prediker, verhalen verteller, valse profeet Uiterlijke kenmerken van een Boogschutter zijn:

Sterke benen, volle verschijning, weelderige verschijning, sympathieke uitstraling, imposante verschijning, krachtige handen. Gewelfd voorhoofd, donkere ogen, goedmoedige joviale uitstraling.
maakt een jeugdige indruk

Lichamelijk hoort bij een Boogschutter:

Heupen, dijen, rugspieren, lever, bloedsomloop, bloed, liesstreek, lenden, bronchiën,  vegetatieve  zenuwstelsel

De kleur die hoort bij de Boogschutter

Kleur- donkerblauw en purper

De landen die horen bij de Boogschutter
Spanje, Hongarije, Tsjechië, Madagaskar, Arabië, Australië,

De stenen die horen bij Boogschutter:
donkerblauwe saffier, turkoois, amethist, lapis lazuli

De Apostel die past bij de Boogschutter is Jacobus

Bijzondere getallen die horen bij de Boogschutter zijn:

3, 12, 21, 30, 39, 48, 57 en steeds 9 erbij optellen

Geluksdag: Donderdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:
Ram, Leeuw, Weegschaal en Waterman

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Boogschutter
Tweelingen, Kreeft, Stier, Maagd

Gezondheidsproblemen:

Longproblemen, zwaarlijvigheid, drang na teveel van alles, sportblessures, problemen met heupen en dijen. Huidproblemen

Kruiden: rode klaver, eikenbast, krokussen, cichorei, agronomie, tijm, dennennaalden, artisjokken, spirea, hibiscus, balsem, bernagie, kervel, salie en vlier. Etherische oliën: jeneverbes, munt, rozemarijn

Heerser – Jupiter

Polariteit – Mannelijk

Temperament – Cholerisch

Element – Vuur

Metaal –

Kleur – Donkerblauw en purper

Landen – Spanje, Hongarije, Tsjechië, Madagaskar, Arabië, Australië

Edelstenen – Donkerblauwe saffier, turkoois, amethist, lapis lazuli

Apostel – Jacobus

Terug naar het begin van de uitleg Sterrenbeeld boogschutter
@ W.Kunst
maandhoroscopen

© Willem Kunst

Scroll naar boven