Sterrenbeeld Maagd

Maagd dierenriemteken de slimme pientere vakkundige mens

Maagd

Als Maagd heb je meestal een natuurlijke uitstraling. Vaak heb je een sterke binding met de natuur zelf. Jij zoekt vaak meer het eenvoudige van het leven en je hebt niet zo heel veel op. Maagd met allerlei opsmuk. Het is voor jou van belang dat dingen een bepaalde zuiverheid hebben en niet nep zijn. Je zoekt het eenvoudige, stille, dromerige geluk in kleine hoekjes. Meestal je ook niet zo van de grote gebaren en het theatraal gedrag. Je bent er gevoelig voor gemakkelijk van mening en van gedrag te veranderen waardoor anderen je soms als humeurig ervaren.

Je kunt soms wat prikkelbaar raken als je merkt dat er iets niet klopt wat een ander niet eens opmerkt. Maar vanwege je grote gevoel voor details, neem je de kleinste dingen waar. Deze waarnemingen zijn voor jou ook daadwerkelijk belangrijk, terwijl een ander daarvan zou zeggen ‘maak je je daar nu druk om joh’. Voor jou als Maagd is het belangrijk om te leren dat niet iedereen zo kritisch kijkt en niet voor iedereen elk detail belangrijk is.

* Wil je alles weten over jouw sterrenbeeld bestel dan de uitgebreide geboortehoroscoop

Typeringen maagd

– Scherpzinnig; analytisch; praktisch; bescheiden; handvaardig; gevoel voor details; onfeilbaar gevoel voor zuiverheid; sterke drang naar kennis waarbij hij zeer kritisch en methodisch te werk gaat; staat met beide benen op de grond; wil alles bewezen zien; is verstandig, maar door een te sterke aandacht voor details ziet hij vaak door de bomen het bos niet meer; hygiënisch; kieskeurig in de voeding; gebrek aan zelfvertrouwen; wil nauwgezet werken.

Maagd In relatie

– zoekt een praktisch ingestelde partner, een vorm van samenwerkingsverband.

sterrenbeeld Maagd


Mercurius hoort bij Maagd

Sterrenbeeld Maagd
Sleutel maagd

Romeins, Mercurius
Grieks, Hermes
Egyptisch, Thot (seth)
Hindoe, Vayoe
Noors, Loge.

Mercurius is de planeet van de overdracht en staat voor het verstand, communicatie; transport; interesse; bewuste geest; platonische vriendschappen; het tempo van denken; mentale aandacht.
Met Mercurius kan men begrippen bevatten en de samenhang ervan creëren; aandacht voor detail; levendig gevoel van aanwezigheid; objectiviteit; redeneren en logica; niet emotioneel; nieuwsgierigheid; aantrekken en afstoten; kwik; radium.
Mercurius is de boodschapper; de planeet die het dichtst bij de zon staat en daardoor in staat is om de krachten van de andere planeten op die van de zon (= het eigen wezen) te richten.

Mercurius mystiek

Mercurius de Planeet van kennisoverdracht
Een Romeinse god, de zoon van Maia en JUPITER, werd in een vroeg stadium uit Griekse of Grieks Etruskische oorsprong geïntroduceerd. Er bestaat een sterke overeenkomst met de Griekse god HERMES, de boodschapper van Jupiter.
Hij deelt diens attributen, de Caduceus (staf), de hoed met brede rand, de gevleugelde sandalen en de tas. Evenals Hermes beschermt hij kooplieden; zijn naam bevat de stam van het woord merx, koopwaar.
Mercurius wordt als het goddelijke kind – symbool voor een nieuwe objectieve instelling die boven conflicten uitgaat — geboren in het filoso­fisch ei (het verzegelde alchemistische vat). Als voortbrengsel van de ver­eniging van tegendelen, bewustzijn en onbewuste, staat hij op de zon en de maan. De vogels wijzen op het spirituele of psychische karakter van het proces; de zonnestralen benadrukken het belang van warmte (emoties).
Mercurius

Symbool Mercurius hoort bij Maagd

Bij Mercurius staat in het zielenleven bovenaan omdat het het beweeglijke en het veranderlijke van het maagd planeet Mercurius symboolwezen aangeeft. In de mythen is het Hermes, bode der goden (de geest in het midden), die de overbrenger is van de geest naar de stof.
Mercurius

Mercurius staf, Caduceus van sterrenbeeld Maagd

Ook Caduceus genaamd symboliseert vrede, bescherming en genezing, vooral de eenheid,
die bereikt wordt door de verzoening van de tegendelen.
Tot op heden gebruikt als medisch symbool
(al gaat dit gebruik voorbij aan de dieperliggende alchemistische symboliek van eenheid, zoals hieronder beschreven).
De slangen staan voor alle tegengestelde principes die een rol spelen in het manifeste universum:Meegd en de mercurius staf
mannelijk/vrouwelijk, zon/maan, ziel/geest
of in alchemistische termen: Sol/Luna en zwavel/kwik.
De staf zelf staat voor de as tussen de hemel en de aarde, boven en beneden.
De vleugels, kroon of Franse lelie staan respectievelijk voor transcendentie, goddelijke autoriteit en drie- eenheid.

Het sterrenbeeld teken Maagd

Geboren tussen

De planeet die bij Maagd hoort, is Mercurius, ook wel heerser van de Maagd genoemd.

Maagd is een vrouwelijk teken.
Het temperament van een Maagd is flegmatisch. Mensen die flegmatisch zijn, zijn geneigd rustig en kalm op anderen of situaties te reageren.

Kenmerken die bij een Maagd horen zijn:
Dienend, wetenschappelijk, organiserend, kritisch, analytisch, egoïstisch, vitterig, schoolmeesterachtig graag anderen de les lezen.

Uiterlijke kenmerken van een Maagd zijn:
Slank, middelgroot, nonchalante houding, bewegelijk, iets wat nerveus, netjes nuchtere uitstraling, zakelijke blik,

Lichamelijk hoort bij de Maagd:
Buikstreek, navel, darmen, ingewanden, alvleesklier, lever, buikvlies, twaalfvingerige darm, vegetatief zenuwstelsel, blindedarm.

De kleur die hoort bij de Maagd: violet

De landen die horen bij de Maagd:
De Elzas, Zwitserland, Turkije, Assyrië, Griekenland, Brazilië, Koerdistan, Babylonië, West-Indië, Koerdistan.

De stenen die horen bij de Maagd:
Agaat, carneool, topaas en halfedelstenen

De Apostel die past bij de Maagd is Bartholomeus
Bijzondere getallen die horen bij de Maagd zijn:
5, 14, 23, 32, 41, 50, 59 en dan steeds 9 erbij.

Gunstige dagen voor de Maagd: woensdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met maagd zijn:
Stier, Steenbok, Kreeft, Schorpioen

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Maagd:
Tweeling, Boogschutter, Vissen

Gezondheidsproblemen:
maag- en darmproblemen, problemen met de milt, kwetsbaar centraal zenuwstelsel, longontsteking en zenuwaandoeningen.

Kruiden die bij maagd horen:
citroenkruid, dille, majoraan, munt, nootmuskaat, peterselie, tijm, valeriaan, venkel, steenzaad, duizendblad, gentiaan, paardenbloem, zeepkruid, vlasleeuwenbekje.

Etherische oliën die bij maagd horen:
lavendel, majoraan, nootmuskaat, pepermunt, venkel

 

terug naar het begin van sterrenbeeld Maagd

Maagd – Vigro
Maagd is een aardeteken

Maagd tekst @ W.Kunst
Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’. De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

Tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/

Kinderhoroscoop Tweelingen Astrologie horoscopen tarot

Scroll naar boven