Schorpioen de top speurder/onderzoeker van de dierenriem

Geboren tussen 24 oktober en 22 november

Schorpioen sterrenbeeld

Karakter Schorpioen

Een Schorpioen is iemand met krachtige gevoelens en emoties.
Als jij goed in je vel zit dan kan jij hier doelbewust mee omgaan.

Een Schorpioen is geneigd om alle dingen die op zijn pad komen tot op de bodem uit te zoeken.
Je wilt persé weten en ervaren hoe dingen en mensen in elkaar zitten.
Jij bent bij wijze van spreken de rechercheur of laborant, de onderzoeker die het naadje van de kous wilt weten.

Dit maakt dat jij Schorpioen een diepzinnig en vastberaden karakter bezit. Waarschijnlijk zal je ook een vorm van achterdocht bezitten omdat je in de loop van jouw leven steeds duidelijker bent gaan voelen dat je je eerst richt op de noden van anderen en dan pas op die van jezelf. Dit kan ervoor zorgen dat je de neiging hebt ontwikkeld om cynisch op de dingen van jezelf en/of die van anderen te gaan reageren.

Je bent iemand die sterke seksuele spanningen kan beleven. Over het algemeen kan jij, als je niet lekker in je vel zit, gesloten en weinig mededeelzaam overkomen. Voor jou is het belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je 100% kunt vertrouwen.
Hierdoor kun je je kwetsbaarheden uitspreken en kan je deze delen zonder raar gevonden te worden.

Niets van jou is raar, maar door de intense beleving van jouw gevoelens kun je jezelf kwetsbaar en anders voelen.Een Schorpioen is gelijk aan één ieder maar alles gaat bij jou net iets dieper in de beleving. Vandaar dat psychologie en occulte zaken ook jouw interesse kunnen hebben.

Pluto heer Schorpioen

Pluto weerspiegelt het onbekende, de diep innerlijke drijvende kracht naar omvorming, het ruwe onbewuste, geheimen, hypnotisch en onontkoombaar. Pluto wilt vernietigen om te weten wat iets waard is. Pluto staat voor de omwentelingen in het leven of in de maatschappij. Andere steekwoorden die bij Pluto horen zijn: evolutie, diepte, macht, de donkere kant van het leven, transformatie, grote wijsheid, seksualiteit, dood en wedergeboorte.
Het vinden wat verloren was, uit de as opstaan, herrijzenis. Pluto heerst over schorpioen en het achtste huis, plutonium, robijn.

Mythologie Pluto

De god van de doden in de klassieke mythologie, bij de Romeïnen bekend als PLUTO.
In tegenstelling tot dergelijke godheden in andere religies —zoals OSIRIS in Egypte — was hij een meedogenloze en angstaanjagende god.
Hades was de zoon van CRONUS en RHEA en zo de broer van ZEUS. In de verdeling van de wereld, na de overwinning op de Titanen, kreeg Hades de Hel, of Tartarus terwijl Zeus de aarde en de hemel en POSEIDON de Zee kreeg.

Hades zette zijn zinnen op zijn nicht PERSE­PHONE als vrouw, de jonge dochter van Zeus en DEMETER. Haar ouders hadden het niet op deze schoonzoon begrepen (hoewel Zeus een oogje toekneep in de loop der gebeurtenissen). Hades ging zelf tot actie over en ontvoerde het meisje toen zij met haar gezellinnen op de vlakten van Sicilië aan het bloemenplukken was.

De goden waren misnoegd en Demeter rouwde om haar dochter en verwaarloosde de vruchtbaarheid van de aarde. De goden droegen Hades op het meisje aan haar moeder terug te geven, maar hij was hen te slim af en gaf haar enkele granaatappelpitten te eten. Wie in de onderwereld iets gegeten had kon niet naar de aarde terugkeren.

Men kwam tot een compromis. Persephone zou (de helft of) eenderde van het jaar in de onderwereld doorbrengen als de vrouw van Hades, maar de resterende tijd op aarde verblijven. Demeter nam genoegen met deze regeling en Persephone werd de personificatie van de Lente, het nieuwe leven, dat in dit seizoen uit de grond naar boven komt.

 

Pluto SymboolPluto schorpioen

Geeft Neptunus een verandering te zien van het ziele leven de mysterie planeten, Uranus en Pluto belichten het stoffelijke van de verandering.De geest verbindt de levensbehoefte en de stof door de cirkel tussen maan, boog en kruis.
Dit kan leiden tot goddelijke macht (verticale balk) of materiële begeerte (horizontale balk)
van de kruisweg van het menselijke leven. Pluto’s werking als god van de onderwereld geeft beide mogelijkheden te zien.

In relatie

– Zoekt een partner waaraan hij al zijn hartstocht en diepe emoties kwijt kan om zodoende open te kunnen zijn.
Sterrenbeeld schorpioen

Seksualiteit van een Schorpioen

Seksualiteit valt onder het teken Schorpioen. Vandaar dat jij een grote fascinatie voor de seksualiteit kan bezitten. Bij gezonde en gelijkwaardige seksualiteit, geef jij je over aan de ander. Je moet die ander vertrouwen voordat jij je overgeven kunt aan het goede van hem of haar. Het moment waarop je als mens het  hoogtepunt bereikt en even de controle kwijt bent, is voor jou het moment van totale overgave en, in jouw beleving, voor de ander het moment van totale macht. Dit kan jou als Schorpioen mateloos interesseren. Ben jij in de basis zelfverzekerd, dan kan dit tot een gezonde sterke drang naar seksualiteit leiden. Voel jij je in de basis onveilig, dan kan het machtsgevoel en het beheersen van andermans genot of pijn, bij jou een te grote rol gaan spelen.

Je kunt over een sterke seksuele aantrekkingskracht beschikken omdat jij snel de diepgaande gevoelens van een ander ziet en deze om weet te zetten in verlangen.  Zeker in jouw jongere jaren, tot je 28ste,  heb jij een groot libido en houd je van hartstochtelijke, ongeremde seksuele contacten. Maar een potentiële minnaar of minnares moet wel geduld met jou hebben, want je bent bijzonder gesloten en schermt je eigen intense gevoelens erg af. Ook in de seksualiteit ben jij zeer gevoelig. Wanneer jouw partner of geliefde diep in jouw gevoelsleven terecht kan komen, ben jij in staat om een langdurige liefdesrelatie aan te gaan. Maar als jij alleen de zwakke plekken van de ander weet en die ander krijgt geen toegang tot jouw diepste zielenroerselen, dan zal een intense langdurige relatie amper mogelijk zijn.

Kenmerken die bij een Schorpioen horen zijn:

De mens die crisissen ondervindt, problemen oplost, de geheim ontdekker, graver naar de waarheid, geweldenaar, verleider, zoeker naar het verborgene.

Uiterlijke kenmerken van een Schorpioen zijn:
Robuust, brede schouders, goed geproportioneerd hoofd,  scherpe blik, grove wenkbrauwen, markante uitstraling, onderzoekende ogen

Lichamelijk hoort bij de Schorpioen:
Onderlichaam, geslachtsorganen, voortplantingssysteem, plasbuis, bekken, zaad, aars, uitscheidingsorgaan,
blinde darm, neus, galblaas, nierbekken, rode bloedlichaampjes,

De kleur die hoort bij de Schorpioen:
Rood, metaal- ijzer en staal

De landen die horen bij de Schorpioen:
Beieren, Noorwegen, Jutland, Lapland, Algerije, Syrië, Marokko, Transvaal en Queensland.

De stenen die horen bij de Schorpioen:
robijn, jaspis, ijzersteen

De Apostel die past bij de Schorpioen is Thomas.

Bijzondere getallen die horen bij de Schorpioen zijn:
9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en er steeds 9 erbij optellen

Gunstige dagen voor de Schorpioen: Dinsdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met Schorpioen zijn:
Kreeft , Vissen, Maagd, Steenbok

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Schorpioen:
Stier, Leeuw en Waterman

Gezondheidsproblemen:
geslachtsorganen, seksuele problemen, neus, darmen, aambeien, lever, maag- en darmklachten, infectieziekten, last van prostaat

Kruiden: brandnetel, alsem, basilicum,, dragon, knoflook, mosterd, dovenetel peterselie, kruidnagel, koriander, bieslook, mierikswortel, distel, gember

Etherische oliën: cederhout, basilicum, dragon

Typeringen

– Krachtige gevoelens en emoties; doelbewust; harde werker; diepzinnig; vastberaden; achterdochtig; grote verbeeldingskracht; trots en eigenwaarde;
dikwijls zeer zelfzuchtig; scherpe karaktertrekken; cynisch.

Sterke seksuele spanningen; over het algemeen gesloten; onmededeelzaam;
levenskrachtige figuren die dagen achtereen met iets kunnen doorgaan;
diepgaande interesse in de tegenstelling van leven en dood; metafysica en seksuologie.

Het leerpunt van het Schorpioen kind zijn typeringen van Stier.

Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?

Je kunt kiezen voor een geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, kinderhoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

terug naar het begin van sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioen – Schorpio
Schorpioen is een waterteken en een vastteken

Schorpioen tekst @ W.Kunst
Kinderhoroscoop Tweelingen Astrologie horoscopen tarot

© Willem Kunst

Scroll naar boven