Schorpioen de onderzoeker van de dierenriem

Geboren tussen 24 oktober en 22 november

Schorpioen sterrenbeeld

Karakter Schorpioen

Een Schorpioen is iemand met krachtige gevoelens en emoties.
Als jij goed in je vel zit dan kun je hier doelbewust mee omgaan.

Een Schorpioen is geneigd om alle dingen die op zijn pad komen tot op de bodem uit te zoeken.
Je wilt per se weten en ervaren hoe dingen en mensen in elkaar zitten.
Jij bent bij wijze van spreken de rechercheur of laborant, de onderzoeker die het naadje van de kous wilt weten.

Dit maakt dat je Schorpioen een diepzinnig en vastberaden karakter bezit. Waarschijnlijk zul je ook een vorm van achterdocht bezitten, omdat je in de loop van jouw leven steeds duidelijker bent gaan voelen dat je je eerst richt op de noden van anderen en dan pas op die van jezelf.
Dit kan ervoor zorgen dat je de neiging hebt ontwikkeld om cynisch op de dingen van jezelf en/of die van anderen te gaan reageren.

Je bent iemand die sterke seksuele spanningen kan beleven. Over het algemeen kun jij, als je niet lekker in je vel zit, gesloten en weinig mededeelzaam overkomen. Voor jou is het belangrijk dat je mensen om je heen hebt die je 100% kunt vertrouwen.
Hierdoor kun je je kwetsbaarheden uitspreken en kun je deze delen zonder raar gevonden te worden.

Niets van jou is raar, maar door de intense beleving van jouw gevoelens kun je jezelf kwetsbaar en anders voelen. Een Schorpioen is gelijk aan één ieder, maar alles gaat bij jou net iets dieper in de beleving.
Vandaar dat psychologie en occulte zaken ook jouw interesse kunnen hebben.

Pluto heer Schorpioen

Pluto weerspiegelt het onbekende, de diep innerlijke drijvende kracht naar omvorming, het ruwe onbewuste, geheimen, hypnotisch en onontkoombaar.
Pluto wil vernietigen om te weten wat iets waard is. Pluto staat voor de omwentelingen in het leven of in de maatschappij.
Andere steekwoorden die bij Pluto horen zijn: evolutie, diepte, macht, de donkere kant van het leven, transformatie, grote wijsheid, seksualiteit, dood en wedergeboorte.
Het vinden wat verloren was, uit de as opstaan, herrijzenis. Pluto heerst over schorpioen en het achtste huis, plutonium, robijn.

Mythologie Pluto

De god van de doden in de klassieke mythologie, bij de Romeïnen bekend als PLUTO.
In tegenstelling tot dergelijke godheden in andere religies —zoals OSIRIS in Egypte — was hij een meedogenloze en angstaanjagende god.
Hades was de zoon van CRONUS en RHEA en zo de broer van ZEUS. In de verdeling van de wereld, na de overwinning op de Titanen, kreeg Hades de Hel, of Tartarus terwijl Zeus de aarde en de hemel en POSEIDON de Zee kreeg.

Hades zette zijn zinnen op zijn nicht PERSE­PHONE als vrouw, de jonge dochter van Zeus en DEMETER. Haar ouders hadden het niet op deze schoonzoon begrepen (hoewel Zeus een oogje toekneep in de loop der gebeurtenissen). Hades ging zelf tot actie over en ontvoerde het meisje toen zij met haar gezellinnen op de vlakten van Sicilië aan het bloemen plukken was.

De goden waren misnoegd en Demeter rouwde om haar dochter en verwaarloosde de vruchtbaarheid van de aarde. De goden droegen Hades op het meisje aan haar moeder terug te geven, maar hij was hen te slim af en gaf haar enkele granaatappelpitten te eten. Wie in de onderwereld iets gegeten had, kon niet naar de aarde terugkeren.

Men kwam tot een compromis. Persephone zou (de helft of) eenderde van het jaar in de onderwereld doorbrengen als de vrouw van Hades, maar de resterende tijd op aarde verblijven. Demeter nam genoegen met deze regeling en Persephone werd de personificatie van de Lente, het nieuwe leven, dat in dit seizoen uit de grond naar boven komt.

 

Pluto SymboolPluto schorpioen

Geeft Neptunus een verandering te zien van het zielenleven, de mysterieplaneten, Uranus en Pluto belichten het stoffelijke van de verandering. De geest verbindt de levensbehoefte en de stof door de cirkel tussen maan, boog en kruis.
Dit kan leiden tot goddelijke macht (verticale balk) of materiële begeerte (horizontale balk)
van de Kruisweg van het menselijke leven. Pluto’s werking als god van de onderwereld geeft beide mogelijkheden te zien.

In relatie

– Zoekt een partner waaraan hij al zijn hartstocht en diepe emoties kwijt kan om zodoende open te kunnen zijn.
Sterrenbeeld schorpioen

Seksualiteit van een Schorpioen

Seksualiteit valt onder het teken Schorpioen. Vandaar dat je een grote fascinatie voor de seksualiteit kan bezitten.
Bij gezonde en gelijkwaardige seksualiteit, geef je je over aan de ander.

Je moet die ander vertrouwen voordat je je overgeven kunt aan het goede van hem of haar.
Het moment waarop je als mens het  hoogtepunt bereikt en even de controle kwijt bent, is voor jou het moment van totale overgave en, in jouw beleving, voor de ander het moment van totale macht.
Dit kan jou als Schorpioen mateloos interesseren. Ben je in de basis zelfverzekerd, dan kan dit tot een gezonde sterke drang naar seksualiteit leiden.
Voel je je in de basis onveilig, dan kan het machtsgevoel en het beheersen van andermans genot of pijn, bij jou een te grote rol gaan spelen. Verkorten met AI

Je kunt over een sterke seksuele aantrekkingskracht beschikken, omdat je snel de diepgaande gevoelens van een ander ziet en deze om weet te zetten in verlangen.
Zeker in jouw jongere jaren, tot je 28ste,  heb je een groot libido en houd je van hartstochtelijke, ongeremde seksuele contacten.

Maar een potentiële minnaar of minnares moet wel geduld met jou hebben, want je bent bijzonder gesloten en schermt je eigen intense gevoelens erg af.
Ook in de seksualiteit ben je zeer gevoelig.

Wanneer jouw partner of geliefde diep in jouw gevoelsleven terecht kan komen, ben je in staat om een langdurige liefdesrelatie aan te gaan.
Maar als jij alleen de zwakke plekken van de ander weet en die ander krijgt geen toegang tot jouw diepste zielenroerselen, dan zal een intense langdurige relatie amper mogelijk zijn.

Kenmerken die bij een Schorpioen horen zijn:

De mens die crisissen ondervindt, problemen oplost, de geheim ontdekker, graver naar de waarheid, geweldenaar, verleider, zoeker naar het verborgene.

Uiterlijke kenmerken van een Schorpioen zijn:
Robuust, brede schouders, goed geproportioneerd hoofd, scherpe blik, grove wenkbrauwen, markante uitstraling, onderzoekende ogen

Lichamelijk hoort bij de Schorpioen:
Onderlichaam, geslachtsorganen, voortplantingssysteem, plasbuis, bekken, zaad, aars, uitscheidingsorgaan,
blindedarm, neus, galblaas, nierbekken, rode bloedlichaampjes,

De kleur die hoort bij de Schorpioen:
Rood, metaalijzer en staal

De landen die horen bij de Schorpioen:
Beieren, Noorwegen, Jutland, Lapland, Algerije, Syrië, Marokko, Transvaal en Queensland.

De stenen die horen bij de Schorpioen:
robijn, jaspis, ijzersteen

De Apostel die past bij de Schorpioen is Thomas.

Bijzondere getallen die horen bij de Schorpioen zijn:
9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 en er steeds 9 erbij optellen.

Gunstige dagen voor de Schorpioen: dinsdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met Schorpioen zijn:
Kreeft, Vissen, Maagd, Steenbok

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Schorpioen:
Stier, Leeuw en Waterman

Gezondheidsproblemen:
geslachtsorganen, seksuele problemen, neus, darmen, aambeien, lever, maag- en darmklachten, infectieziekten, last van prostaat.

Kruiden: brandnetel, alsem, basilicum,, dragon, knoflook, mosterd, dovenetel peterselie, kruidnagel, koriander, bieslook, mierikswortel, distel, gember.

Etherische oliën: cederhout, basilicum, dragon

Typeringen

– Krachtige gevoelens en emoties; doelbewust; harde werker; diepzinnig; vastberaden; achterdochtig; grote verbeeldingskracht; trots en eigenwaarde;
dikwijls zeer zelfzuchtig; scherpe karaktertrekken; cynisch.

Sterke seksuele spanningen; over het algemeen gesloten; onmededeelzaam;
levenskrachtige figuren die dagen achtereen met iets kunnen doorgaan;
diepgaande interesse in de tegenstelling van leven en dood; metafysica en seksuologie.

Het leerpunt van het Schorpioenkind zijn typeringen van Stier.

 

Op AstroKunst vindt je ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie.

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


 

Naast de uitgebreide horoscopen vind je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben, lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basiskarakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vind je hier tarotleggingen

AstroKunst verzorgt gratis de tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten € 5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten € 5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op AstroKunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarotkaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’. De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema’s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven.
Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarotkaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

Tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe je je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet.
Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe we zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programma

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com

Terug naar het begin van sterrenbeeld SchorpioenKinderhoroscoop Tweelingen Astrologie horoscopen tarot

© Willem Kunst

Scroll naar boven