Sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal de beminnelijke vredelievendheid mens

Geboren tussen 24 september en 24 oktober

Weegschaal

Als Weegschaal ben je gevoelig van aard. Doordat je in beginsel niet een groot ego hebt, ben je niet zo goed in staat om voor jezelf op te komen. Dit maakt jou wat kwetsbaar.
Disharmonie Weegschaalin jouw omgeving brengt al snel teweeg bij jou dat je verstoord raakt van binnen. De hang naar harmonie en vreedzaamheid kan een Weegschaal zeker in de eerste 20 jaar van het leven enigszins kwetsbaar maken.
Jij kunt de mening van de ander net zo belangrijk vinden als je eigen standpunt. Dit maakt het moeilijk voor jou om je ergens voor of tegen uit te spreken want aan elk verhaal zie jij immers twee kanten.

Voor jou als Weegschaal is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat de twee schalen gedragen worden door de staander in het midden. Dit midden is het anker en deze moet stabiel zijn zodat, als er één argument zwaarder weegt dan de ander, dit geen probleem is. Niet alles hoeft even belangrijk en gelijk te zijn. Zoekt de ware liefde; er is altijd wel iets te bespreken of te harmoniseren

Wat vind je aantrekkelijk, planeet van liefde gaat over schoonheid harmonie, vriendelijkheid is kalmeren, verzachten, tederheid. Staat voor het vrouwelijke principe. Goed gevoel voor kleuren, smaak, kunst, muziek, ontwerpen, zintuiglijk, genot, esthetiek, poëzie, (lieve) vrede, bindingen, Venus duidt de liefde aan, Venus is harmonieus en tot compromissen bereid, schilderen, genoegens en vermaak.

Venus Mythologie

VENUS – De Romeinse godin van de liefde die vanaf de 2e eeuw v.Chr. met APHRODITE werd geassocieerd. Er is weinig bekend over de cultus van Venus. Deze begon reeds in het Italië van voor de Romei­nen, waar zij de godin van tuinen en vegetatie was. Deze cultus was wijd verbreid, met feestda­gen in april als latere uitbreiding. Venus wordt wel beschouwd als de dochter van JUPITER en Dione, maar bekender is het verhaal hoe zij oprees uit het schuim der zee en met de wind naar Cyprus werd geblazen.

Op haar instructies schoot haar zoon CUPIDO zijn pijlen af, waarna zijn slachtoffers in liefde ontbrandden, zoals bijvoorbeeld PSYCHE. Ook had Venus een magische gordel die tot liefde inspireerde. Venus viel in haar eigen kuil, toen zij zich verwondde aan één van Cupido’s pijlen. De eerste man die zij tegenkwam was ADONIS, op wie zij dan ook hartstochtelijk verliefd werd. Uit angst hem te verliezen vroeg zij hem te stoppen met de jacht, maar hij werd uiteindelijk door een everzwijn gedood. De naam Venus betekent ‘Schoonheid’ of ‘Charme’, de eigenschap waaraan zij haar roem ontleent. De Julii, de familie van Keizer Augustus, beweerden via AENEAS van de godin af te stam­men; hij was de zoon van Venus en Anchises.

Romeins – Venus
Grieks – Aphrodite
Joods – Ora (os)
Kabbala – Hesed
Egyptisch – Hathor
Hindoe – Shoekra
Noors – Frya

Venus Glyfe

In de glyfe (symbool) van de planeetkracht Venus zien wij de geest boven de stof. Al het stoffelijke is ondergeschikt, zoals de piramidebouwers (Tauruscultuur) uit de grove stof een geestelijk zinnebeeld wisten te creëren.Venus
Het vrouwelijke in ieder mens is analoog aan het waardevolle, eeuwige, harmonieuze en vredelievende. Het vrouwelijke geeft door en verbindt (van geslacht tot geslacht), terwijl het mannelijke initieert en doorbreekt.
Een man verwekt het kind en een vrouw schept het kind, als weerspiegeling van Eén-zijn en gelijkwaardig zijn.

De planeet die bij Weegschaal hoort, is Venus, ook wel heerser van de Weegschaal genoemd. Weegschaal is een mannelijk teken.
Het temperament dat bij Weegschaal hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

In relatie

– zoekt de ware liefde; er is altijd wel iets te bespreken of te harmoniseren

Je bent iemand die sterk de behoefte heeft aan een vredige omgeving waarin alles diepgaand, oprecht en vredig is. Je bezit een sterk ontwikkeld gevoel voor artistieke en esthetische zaken. Dit kan ook de reden zijn dat je een uitgesproken belangstelling hebt voor de beeldende kunst, muziek en/of literatuur. Waarschijnlijk komen deze interesses voort uit jouw eigen talenten op dat vlak.

Waarschijnlijk heb je deze talenten pas op latere leeftijd ontwikkeld. Dit komt door je behoefte om aardig gevonden te worden, jouw eerste focus zal gericht zijn op de behoeften van je vrienden en/of relatie. Het kan zijn dat je graag met een vriend of compagnon samenwerkt. Het is mogelijk dat je vanuit te weinig zelfrespect en angst voor je eigen creatieve vermogen, je talenten niet hebt ontwikkeld. Je zal dan eerder geneigd zijn om anderen te helpen bij hun ontwikkeling. Het gevaar hiervan

sterrenbeeld weegschaal

Seksualiteit van een Weegschaal

Het Teken Weegschaal is een lucht teken en beheerst door Venus zorgt deze combinatie ervoor dat je niet zo assertief bent. In de seksualiteit zoek jij in eerste instantie naar harmonie en verfijnde gevoelens. Je bent romantisch van aard en je wordt liever veroverd dan dat jij zelf deze eerste stappen moet zetten. Je bent eerder een verleider die zichzelf in de liefde en seksualiteit op z’n/haar mooist laat zien.  De ander in verroering brengen en het oproepen van het verlangen in de ander zijn, in de seksualiteit en in de liefde, jouw geheime actieve wapens.

Voordat jij je open kunt stellen, is het ook belangrijk dat je harmonie en vrede ervaart. Bij disharmonie kan jouw stijl van communiceren koud en hard worden.  Het is voor jou belangrijk dat er een fijne sfeer wordt gecreëerd voordat je je in het liefdesspel begeeft. Voor jou is het regelmatig seks hebben niet alleen een uiting van lusten maar, door de sfeer die hiermee gepaard gaat, ook een kwalificatie van de liefdesband tussen jou en de ander.

Kenmerken die bij een Weegschaal horen zijn:

Kunstzinnig, evenwicht, diplomatiek, indirect, enigszins afstandelijk, soms onderkoeld

Uiterlijke kenmerken van een Weegschaal zijn: Aangename uitstraling,
sympathiek, goede verhoudingen, verfijnd, kunstenaars handen , oud Grieks profiel,

De manier van lopen die past bij een Weegschaal:
Sierlijk manier van lopen, bekoorlijk gracieus

Lichamelijk hoort bij de Weegschaal:
Lenden, nieren, wangen, lippen, blaas, liesstreek, wervelkom, stofwisselingen, huid

De kleur die hoort bij de Weegschaal:
Helder blauw, hemelsblauw, roze

De landen die horen bij de Weegschaal:
Savoye, Japan, Tibet, China, Argentinië, Oostenrijk, Boven Egypte, Birma

De stenen die horen bij de Weegschaal:
helder blauwe saffier, agaat, smaragd, turkoois, koraal en parels

De Apostel die past bij de Weegschaal is
Mattheus.

Bijzondere getallen die horen bij de Weegschaal zijn:
6, 15, 24, 33, 42, 51, 60 (en dan steeds 9 erbij)

Gunstige dagen voor de Weegschaal:
Vrijdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:
Tweeling, Waterman, Leeuw, Boogschutter

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Weegschaal:
Ram, Kreeft, Steenbok, Vissen

Gezondheidsproblemen:
rugklachten, nierproblemen, blaasproblemen

Kruiden:
bergamot, duizendblad, munt, paardenbloem, tijm, valeriaan, venkel, vlier, wormkruid, cichorei, engelwortel, moederkruid, kattenkruid, berendruif

Etherische oliën:
citroen, cederhout, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, pijnboom, sandelhout, tijm, venkel.

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:

Tweeling, Waterman, Leeuw, Boogschutter

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Weegschaal:

Ram, Kreeft, Steenbok, Vissen

Op Astrokunst vindt je ook ook mooie persoonlijke horoscopen.
Op zoek naar een uitgebreide horoscoop voor jezelf of een geliefde?
Je kunt kiezen voor een kinderhoroscoop, geboortehoroscoop, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop, beroepshoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop klik hier voor meer informatie

Sabine HagedorenBelgische beroemdheden

 


Naast de uitgebreide horoscopen vindt je ook de rubriek bijzondere horoscopen:

Gelukshoroscoop
Wat kun je doen om gelukkig te zijn.
De levensles horoscoop
Wat kun je doen om een vol en rijk leven te hebben lees het in je levensles horoscoop.
Hondenhoroscoop
Wat is het basis karakter van jouw hond?
Aspecten en hun betekenis

Ook vindt je hier tarotleggingen

Astrokunst verzorgt gratis de  tarot jaarhoroscoop
Alsook: Tarotlegging: Harmonie en Geluk (kosten €5.-) Hoe kun je aan je geluk werken. Leg deze harmonie en geluk tarotlegging om het te weten.


Tarotlegging: Liefdeslegging (kosten €5.-) Wil je weten waar je staat in de liefde. Ben je zo ver om je liefdesleven te verdiepen?


Op Astrokunst vindt je ook veel informatie bv. over de tarot

Inleiding tarot kaarten

De eerste kaart (de middelste) staat voor het hoofdthema van de bv. maandlegging kortom, ‘waar gaat het deze maand over’ . De hoofdkaart duidt het thema aan dat deze maand het belangrijkste is.
Het legt de thema ‘s bloot die in deze periode een rol spelen en het geeft je advies over hoe je daar deze maand het beste mee om kunt gaan.

De tweede kaart staat voor de gevoelswereld Deze gevoelskaart legt uit hoe je emotioneel kunt reageren op het hoofdthema. Het vertelt je hoe je hiermee het beste om kan gaan.

De derde kaart staat voor de gedachtewereld De gedachtekaart gaat over hoe je nadenkt over het thema. Het geeft een richting aan deze gedachtes.
De kaart helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten.

Aspecten en hun betekenis, astrologie elementen, tarotjaarhoroscoop 2021

De Grote Arcana van het tarot spel bestaat uit 22 kaarten.

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende stadia in het leven van de geest voor. De geboorte van ons bewustzijn tot en met het vinden van de antwoorden die we zoeken op onze ontdekkingstocht in het leven. Door besef te krijgen van deze symbolische beeldentaal is ons verstand in staat om de gevoelens in ons te vertalen naar inzicht.

De Tarot kaarten bestaan net zo als bij de astrologie uit vier elementen.

tarotkaarten Staven zijn vuur kaarten
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Een staven kaart gaat over hoe je met je energie omgaat en hoe jij je daadkracht inzet om iets te bereiken. Het geeft weer hoe sterk je wilskracht is en hoe je deze moet richten of juist niet. Het geeft je de kracht, de moed en de geest om die dingen aan te pakken die doortastend aangepakt moeten worden. Het is de geest die de wil een richting opstuurt.

De tarotkaarten: Pentakels zijn aarde kaarten

De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is de Aas van Pentagrammen. De kaart van Pentakels gaat over aardse zaken zoals bezit. Het gaat over de normen en waarden waarover we beschikken en hoe je je toont naar de buitenwereld. De kaarten van Pentakels zijn bouwkaarten waar je op voort kunt borduren. Kun je delen en/of ben je creatief met hetgeen je hebt? Ben je arm of rijk van geest?
De basis van deze kaart gaat voornamelijk over de fysieke kant van het leven.

De tarotkaarten Bokalen zijn Water kaarten

Bekers
De symbolische algemene betekenis van de hoofdkaart:
Deze middelste kaart is van bokalen. Een kaart van Bokalen gaat over gevoelens en de innerlijke belevenis daarvan. De kaart zegt iets over hoe je je voelt en wat je daarvan laat zien of niet laat zien. De werking van bokalen is veelal voor anderen niet direct zichtbaar omdat deze zich op een dieper emotioneel vlak manifesteert. Bokalen gaan ook over hoe wij zaken verwerken en een plek geven. Het kan ons met onze diepere lagen contact laten maken waardoor we ervaringen, die zijn blijven liggen in het verleden, een nieuwe plek kunnen geven.

Zwaarden-lucht tarotkaarten
Een kaart van Zwaarden: Dit zijn kaarten die helpen om onze gedachtes duidelijk en helder te krijgen.
Zwaarden gaan over onze manier van denken op dat moment. De kaart geeft weer hoe we nu denken en hoe we de dingen die nu op ons pad verschijnen, analyseren.
Hij geeft weer hoe we wel of juist niet moeten redeneren om tot een oplossing te komen. Deze kaart gaat dus met name over wat er zich tussen onze oren afspeelt.

Planetdance is een gratis astrologie programa

by Jean Cremers

http://www.jcremers.com/

 

Weegschaal – Libra
Weegschaal is een luchtteken
terug naar het begin van sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal tekst @ W.Kunst
Kinderhoroscoop Tweelingen Astrologie horoscopen tarot

© Willem Kunst

Scroll naar boven