Sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal

Geboren tussen 24 september en 24 oktober

Weegschaal

Als Weegschaal ben je gevoelig van aard. Doordat je in beginsel niet een groot ego hebt, ben je niet zo goed in staat om voor jezelf op te komen. Dit maakt jou wat kwetsbaar. Disharmonie Weegschaalin jouw omgeving brengt al snel teweeg bij jou dat je verstoord raakt van binnen. De hang naar harmonie en vreedzaamheid kan een Weegschaal zeker in de eerste 20 jaar van het leven enigszins kwetsbaar maken. Jij kunt de mening van de ander net zo belangrijk vinden als je eigen standpunt. Dit maakt het moeilijk voor jou om je ergens voor of tegen uit te spreken want aan elk verhaal zie jij immers twee kanten.
Voor jou als Weegschaal is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat de twee schalen gedragen worden door de staander in het midden. Dit midden is het anker en deze moet stabiel zijn zodat, als er één argument zwaarder weegt dan de ander, dit geen probleem is. Niet alles hoeft even belangrijk en gelijk te zijn. Zoekt de ware liefde; er is altijd wel iets te bespreken of te harmoniseren

Romeins – Venus
Grieks – Aphrodite
Joods – Ora (os)
Kabbala – Hesed
Egyptisch – Hathor Venus
Hindoe – Shoekra
Noors – Frya

Wat vind je aantrekkelijk, planeet van liefde gaat over schoonheid harmonie, vriendelijkheid is kalmeren, verzachten, tederheid. Staat voor het vrouwelijke principe. Goed gevoel voor kleuren, smaak, kunst, muziek, ontwerpen, zintuiglijk, genot, esthetiek, poëzie, (lieve) vrede, bindingen, Venus duidt de liefde aan, Venus is harmonieus en tot compromissen bereid, schilderen, genoegens en vermaak.

Venus Mythologie

VENUS – De Romeinse godin van de liefde die vanaf de 2e eeuw v.Chr. met APHRODITE werd geassocieerd. Er is weinig bekend over de cultus van Venus. Deze begon reeds in het Italië van voor de Romei­nen, waar zij de godin van tuinen en vegetatie was. Deze cultus was wijd verbreid, met feestda­gen in april als latere uitbreiding.Venus wordt wel beschouwd als de dochter van JUPITER en Dione, maar bekender is het verhaal hoe zij oprees uit het schuim der zee en met de wind naar Cyprus werd geblazen. Op haar instructies schoot haar zoon CUPIDO zijn pijlen af, waarna zijn slachtoffers in liefde ontbrandden, zoals bijvoorbeeld PSYCHE. Ook had Venus een magische gordel die tot liefde inspireerde. Venus viel in haar eigen kuil, toen zij zich verwondde aan één van Cupido’s pijlen. De eerste man die zij tegenkwam was ADONIS, op wie zij dan ook hartstochtelijk verliefd werd. Uit angst hem te verliezen vroeg zij hem te stoppen met de jacht, maar hij werd uiteindelijk door een everzwijn gedood. De naam Venus betekent ‘Schoonheid’ of ‘Charme’, de eigenschap waaraan zij haar roem ontleent. De Julii, de familie van Keizer Augustus, beweerden via AENEAS van de godin af te stam­men; hij was de zoon van Venus en Anchises.

Venus Glyfe

In de glyfe (symbool) van de planeetkracht Venus zien wij de geest boven de stof. Al het stoffelijke is ondergeschikt, zoals de piramidebouwers (Tauruscultuur) uit de grove stof een geestelijk zinnebeeld wisten te creëren. Het vrouwelijke in ieder mens is analoog aan het waardevolle, eeuwige, harmonieuze en vredelievende. Het vrouwelijke geeft door en verbindt (van geslacht tot geslacht), terwijl het mannelijke initieert en doorbreekt. Een man verwekt het kind en een vrouw schept het kind, als weerspiegeling van Eén-zijn en gelijkwaardig zijn.

De planeet die bij Weegschaal hoort, is Venus, ook wel heerser van de Weegschaal genoemd. Weegschaal is een mannelijk teken. Het temperament dat bij Weegschaal hoort is sanguinisch. Mensen die sanguinisch zijn, hebben een pittig, energiek temperament.

Kenmerken die bij een Weegschaal horen zijn:

Kunstzinnig, evenwicht, diplomatiek, indirect, enigszins afstandelijk, soms onderkoeld

Uiterlijke kenmerken van een Weegschaal zijn: Aangename uitstraling,
sympathiek, goede verhoudingen, verfijnd, kunstenaars handen , oud Grieks profiel,

De manier van lopen die past bij een Weegschaal:
Sierlijk manier van lopen, bekoorlijk gracieus

Lichamelijk hoort bij de Weegschaal:
Lenden, nieren, wangen, lippen, blaas, liesstreek, wervelkom, stofwisselingen, huid

De kleur die hoort bij de Weegschaal:
Helder blauw, hemelsblauw, roze

De landen die horen bij de Weegschaal:
Savoye, Japan, Tibet, China, Argentinië, Oostenrijk, Boven Egypte, Birma

De stenen die horen bij de Weegschaal:
helder blauwe saffier, agaat, smaragd, turkoois, koraal en parels

De Apostel die past bij de Weegschaal is
Mattheus.

Bijzondere getallen die horen bij de Weegschaal zijn:
6, 15, 24, 33, 42, 51, 60 (en dan steeds 9 erbij)

Gunstige dagen voor de Weegschaal:
Vrijdag

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:
Tweeling, Waterman, Leeuw, Boogschutter

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Weegschaal:
Ram, Kreeft, Steenbok, Vissen

Gezondheidsproblemen:
rugklachten, nierproblemen, blaasproblemen

Kruiden:
bergamot, duizendblad, munt, paardenbloem, tijm, valeriaan, venkel, vlier, wormkruid, cichorei, engelwortel, moederkruid, kattenkruid, berendruif

Etherische oliën:
citroen, cederhout, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, pijnboom, sandelhout, tijm, venkel.

De sterrenbeelden die goed samen gaan met zijn:

Tweeling, Waterman, Leeuw, Boogschutter

De sterrenbeelden die minder goed passen bij de Weegschaal:

Ram, Kreeft, Steenbok, Vissen

© Willem Kunst

Scroll naar top